-
Ναι αλλά ΔΕΝ είναι ΑΥΤΟΜΑΤΟ...
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
@Skye εγω πιστευω οτι ειναι οτι ποιο ευελικτο,οπως ειπα ειναι το στενοτερο στη μουρη,αρα χωρας παντου και δεν εχει παω με μηδεν και κλεινω τους καθρεπτες,γενικα βολευει για αναστροφες και ολους τους περιεργους νεοελληνικους ελιγμουςοντως ειναι σχετικα στενο (αλλα οχι τραγικα πιο στενο απο ενα φιατ 500). δυστυχως σε ελιγμους δυσκολευει το πολυ κακο τιμονι και η.. 'μη- αμεσοτητα' του (βελτιωμενου βεβαια) κιβωτιου. βεβαια οσο συνηθιζεις το πολυ μικρο του μεγεθος γινεται παιχνιδακι να χωθεις οπουδηποτε, καθως αποκτας καλυτερη αισθηση του μεγεθους του (οταν το πρωτοπηρα στα χερια μου και αρχισα να το παρκαρω κοιτουσα πισω και πλαγια με μια εκφραση 'και που ακριβως τελειωνει αυτο το αυτοκινητο;' . οταν συνειδητοποιησεις οτι οντως τελειωνει εκει που βλεπεις γινονται ολα πιο ευκολα )
Από τα 14.600 δίνεις 7800 και παίρνεις το Chevrolet Matiz με όλα τα καλά του.
Σου μένουν 6800euro δηλ. 5230 λίτρα βενζίνης δηλ. 100.000 χιλιόμετρα με μικτή κατανάλωση καυσίμου 5,2λιτ/100χλμ ...Δεν είναι και λίγα...
συγνωμη που.. παρεμβαινω, αλλα το σκεπτικο σου μου φαινεται λιγακι.. 'μπακαλιστικο', αν μου επιτρεπεις την εκφραση (ελπιζω να μην παρεξηγηθεις..)
το ζητημα του σμαρτ δεν ειναι τοσο η οικονομια καυσιμου οσον αφορα το ψαξιμο να βρεις να παρκαρεις οσο η οικονομια χρονου και (γιατι οχι) η γενικοτερη διαθεση με την οποια αντιμετωπιζεις τις μετακινησεις με αυτο. αλλωστε, με απολυτως οικονομικα κριτηρια, αυτοκινητο αλλαζουν οι ανθρωποι γυρω στα 5-6 χρονια (καποιοι το κρατανε και 20 και 30, αλλα λεμε για τον μεσο ορο). επομενως, οσον αφορα την αθηνα -μια πολη με επαρκεστατη καλυψη οσον αφορα τα ΜΜΜ, αν το ζητημα ειναι καθαρα οικονομικο, μπορεις να αγορασεις μια μηνιαια καρτα με καμια 30αρια ευρω (360 ευρω τον χρονο, βαζοντας και καποια ενδεχομενη αυξηση τιμης και το ταξι που θα παρεις περιστασιακα θα ελεγα το πολυ 2500 ευρω για 5 χρονια) και εισαι οκ για ολες τις αστικες μετακινησεις.
παρ'ολα αυτα ειμαι βεβαιος οτι ο φιλος που ψαχνει την.. συγκεκριμενη εκδοση του σμαρτ στα 14500 ευρω (βλ. παρακατω) δεν ενδιαφερεται για αυτοκινητα τυπου ματιζ που παιζουν σε αλλη κατηγορια, αυτη του ΥΠΕΡ-οικονομικου εργαλειου πολης, και θελει να εχει.. 'αποψη' και 'στυλ' στη μετακινηση του (γι'αυτο και η εναλλακτικη του ειναι το φιατ 500)προσφερει σιγουρα καποια πλεονεκτηματα το ματιζ εναντι του σμαρτ (κυριως δυο: πισω θεσεις, κοστος αποκτησης), αλλα ας μην γελιομαστε: δεν ειναι ουτε το αμαξακι που θα οδηγεις και θα σου φτιαχνει τη διαθεση, ουτε θα το παρκαρεις εκει που θα παρκαρεις το σμαρτ. εξαλλου το ματιζ δεν πρεπει να συγκρινεται με το δυνατο και φουλ εξτρα σμαρτ*, αλλα με καποια εκδοση με πιο αδυναμο κινητηρα που η διαφορα τιμης θα ειναι σαφως μικροτερη (υπαρκτη και παλι, αλλα μικροτερη).
*το συγκεκριμενο σμαρτ που κανει λογο ο φιλος ειναι 84hp, και σε συγκριση με το ματιζ διαθετει επιπλεον αυτοματο/σειριακο με 'αυτια' (α λα.. F1 ) στο τιμονι, γυαλινη οροφη, clima κλπ.
-
Ειναι θεμα προτεραιοτητων παιδια
Θες αυτοματο για την πολη με το απολυτο πλεονεκτημα σε παρακαρισμα??Περνεις f2
Αλλιως περνεις κατι αλλ
Αυτοματο για την πολη ηθελα κ εγω αλλα επειδη ηθελα κ τις 2 παραπανω θεσεις τελικα πηρα πριν 1.5 μηνα το colt cz3 amt κ ειμαι αρχοντας -
Ο χρήστης skye έγραψε:
το ζητημα του σμαρτ δεν ειναι τοσο η οικονομια καυσιμου οσον αφορα το ψαξιμο να βρεις να παρκαρεις οσο η οικονομια χρονου και (γιατι οχι) η γενικοτερη διαθεση με την οποια αντιμετωπιζεις τις μετακινησεις με αυτο. ...Συγνώμη που θα στο πω, αλλά μάλλον μπακαλίστικο είναι αυτό που γράφεις και εσύ.
-
Όσο χρόνο κάνει ένα Matiz να κατέβει στο κέντρο ή να κυκλοφορήσει μέσα στην Αθήνα τον ίδιο χρόνο κάνει και ένα smart. Εκτός αν βγάλανε smart με φτερά και πετάει ή smart δίτροχο. Και τα δύο είναι super mini αυτοκίνητα και είναι το ίδιο ευέλικτα.
-
Το παρκάρισμα για το smart γιατί είναι εύκολο; Εγώ βλέπω καθημερινά ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες smart που ψάχνουν να βρουν άνετες θέσεις για να μην υποστεί ζημιές το trendi αυτοκινητάκι που έχουν. Το έχετε καταλάβει ότι το smart είναι τρόπος ζωής κάτι σαν αξεσουάρ; Δεν είδα πουθενά κανένα smart πάνω σε πεζοδρόμια ή να είναι χωμένο σε κάδους απορριμάτων ή παρατημένο πάνω στην Κηφισίας ή στην Μεσογείων...
-
Όποιος θέλει πραγματική διάθεση και ευελιξία για μετακινήσεις παίρνει μηχανή ή αν δεν θέλει να ανησυχεί μην τυχόν και του ακουμπήσουν το υπερτιμημένο smart παίρνει ένα παλιό αυτοκίνητο.
Αυτή είναι η δική μου άποψη ...
-
-
Ντροπή και αίσχος για τον σύντροφο skye που έπεσε στην λούμπεν μικροαστική παγίδα του κεφαλαίου που λέγεται σμαρτ
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
- Όσο χρόνο κάνει ένα Matiz να κατέβει στο κέντρο ή να κυκλοφορήσει μέσα στην Αθήνα τον ίδιο χρόνο κάνει και ένα smart. Εκτός αν βγάλανε smart με φτερά και πετάει ή smart δίτροχο. Και τα δύο είναι super mini αυτοκίνητα και είναι το ίδιο ευέλικτα.
εδω εχεις δικιο (απλως το σμαρτ θα τα κανει αυτα ΠΟΛΥ πιο ανετα λογω αυτοματου κιβωτιου )
- Το παρκάρισμα για το smart γιατί είναι εύκολο; Εγώ βλέπω καθημερινά ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες smart που ψάχνουν να βρουν άνετες θέσεις για να μην υποστεί ζημιές το trendi αυτοκινητάκι που έχουν.
εδω εχεις αδικο (και εχεις γραψει και το trendy λαθος ). εχω στα χερια μου το σμαρτ και εχουν και πολλοι δικοι μου, δυο ξαδερφια, ο κολλητος μου, ο κουμπαρος μου και αλλοι. το 'ταλαιπωρημενος οδηγος που ψαχνει ανετη θεση' δεν ταιριαζει σε κανενα απο εμας καθως το χωνουμε χαλαρα οπου βρουμε (και παντα βρισκουμε σε αντιθεση με τα αλλα αυτοκινητα που εχουμε ή ειχαμε), οπως θα καναμε με καθε αυτοκινητο πολης που ενα μικροχτυπηματακι ειναι μαλλον αναμενομενο. ποσο μαλλον στο σμαρτ που τα μικροχτυπηματα φτιαχνονται πολυ ευκολα και πολυ φθηνα.
Το έχετε καταλάβει ότι το smart είναι τρόπος ζωής κάτι σαν αξεσουάρ; Δεν είδα πουθενά κανένα smart πάνω σε πεζοδρόμια ή να είναι χωμένο σε κάδους απορριμάτων ή παρατημένο πάνω στην Κηφισίας ή στην Μεσογείων...
πρωτα απ'ολα το παρκαρισμα πανω σε πεζοδρομια ειναι απαραδεκτο (και καραπαρανομο ). χωμενο σε καδους απορριματων μπορει να συναντησεις ευκολα το δικο μου -προφανως δεν μπορω να μιλησω για καθε κατοχο ενος αυτοκινητου, εγω μιλαω για τον εαυτο μου κ τη χρηση που του κανω, δεν αισθανομαι οτι ειμαι μελος μιας ομαδας που σκεφτομαστε με τον ιδιο τροπο
- Όποιος θέλει πραγματική διάθεση και ευελιξία για μετακινήσεις παίρνει μηχανή ή αν δεν θέλει να ανησυχεί μην τυχόν και του ακουμπήσουν το υπερτιμημένο smart παίρνει ένα παλιό αυτοκίνητο.
Αυτή είναι η δική μου άποψη ...
ολα αυτα εχουν περασει απο τα δικα μου χερια (μηχανη οδηγω 10 χρονια, το πρωτο μου αμαξι ηταν ενα φιεστα του 78). το 2τροχο ειναι μεν απολαυση αλλα και μεγαλος κινδυνος σε μια πολη οπως η αθηνα. εγω οσο μεγαλωνω τοσο περισσοτερο φοβαμαι να οδηγησω μηχανη στην αθηνα. σιγουρα δεν συγκρινεται η μηχανη σε ευελιξια με το σμαρτ, η διαφορα ομως ειναι οτι το σμαρτ
- ειναι πιο ανετο απο μηχανη
- ειναι λιγοτερο επικινδυνο
- ειναι παντος καιρου
εξ'αλλου μην ξεχνας οτι.. μπορει εμενα και εσενα να μας φτιαχνει τη διαθεση η μετακινηση με μηχανη, αλλα για πολλους ειναι αντιστοιχα τρομακτικη εμπειρια με το να κανουν ελευθερη πτωση απο ελικοπτερο....
απο την αλλη το παλιο αυτοκινητο μπορει οντως να φτιαχνει τη διαθεση αλλα μπορει και να χαλαει αρκετα συχνα, να μην εχει a/c κλπ. πανω απ'ολα ομως δεν προσφερει κατι παραπανω απο ενα καινουργιο μικρο αυτοκινητο (επομενως, οπως και το καινουργιο μικρο αυτοκινητο, δεν παρκαρει εκει που παρκαρει ενας κουβας οπως το σμαρτ)
παντα φιλικα
Ντροπή και αίσχος για τον σύντροφο skye που έπεσε στην λούμπεν μικροαστική παγίδα του κεφαλαίου που λέγεται σμαρτ
μπα, πασα μου το κανανε και απλως το εκμεταλλευομαι, δεν θα το αγοραζα αλλα δεν μπορω να μην αναφερθω και στα θετικα του οπως αναφερομαι και στα αρνητικα του (χαλια τιμονι-κιβωτιο κλπ)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... Το έχετε καταλάβει ότι το smart είναι τρόπος ζωής κάτι σαν αξεσουάρ; ...Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Μου θυμίζει έντονα, μάλιστα και τους μοντς με τα σκούτερ του παρελθόντος! Και για αυτούς ήταν αξεσουάρ τα σκούτερ και συνδύαζαν την προσωπική τους αισθητική με τον τρόπο ζωής τους, έχοντας παράλληλα όμως και την ευκολία τους.
Γιατί είναι κακό να σε 'φτιάχνει' το αμαξάκι σου;
Εντάξει, τρως τη φόλα των μεγαλοβιομηχανιών και σκύβεις το κεφάλι στο παιχνίδι του κεφαλαίου(λες και το φόκους με τα δερματινα καθίσματα και τα υδραυλικά τζάμια ή το ζμπορ-γκαμπριο στους ελληνικούς καρόδρομους δεν είναι φόλα) αλλά παράλληλα κάνεις ευχάριστα και τη δουλειά σου (και την κάνεις διότι συχνά σε προδιαθέτει θετικά για να την κάνεις!).
Για τις μηχανές είπαμε, δεν είναι για όλους ευτυχώς ή δυστυχώς (άσε που μπορεί να σε βρίσει και αυτός ο tazio, αν σε πετύχει πουθενά στο δρόμο! ).Πολύ θα ήθελα να είχα ένα κουβαδάκι f2, αν μπορούσα να έχω δεύτερο αυτοκίνητο, αλήθεια!Και μάλιστα το cdi, αν μπορούσα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
..και εχεις γραψει και το trendy λαθοςΔεν ασχολούμαι με trendy καταστάσεις ... Δεν ξέρω ... χε!χε!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
... Το έχετε καταλάβει ότι το smart είναι τρόπος ζωής κάτι σαν αξεσουάρ; ...
Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτό.
Ούτε εγώ βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Εγώ ειδικά που πήρα την κουπεδιά και είμαι και τρελαμένος...
Αλλά από την αρχή ήξερα ότι έχει και μειονεκτήματα.Τέλος πάντων, εγώ το έχω ξαναπεί και παλιότερα. Με ένα αυτοκίνητο, προσωπικά, έκανα την δουλειά μου στην Αθήνα αλλά και στις θαλασσινές αποδράσεις και με είχε προδιαθέσει να το κυκλοφορώ καθημερινά χωρίς να ασχολούμαι με τίποτα απολύτως, ούτε παρκαρίσματα, ούτε ανησυχίες μην το βουτήξουν ή το χτυπήσουν ή που θα παρκάρω... Yugo 45 ... Italy vs. Yugoslavia...
Φυσικά δεν ήταν trendy accessory και μουράτο μπιχλιμπίδι ... αλλά ήταν utility και μάλιστα freeware ...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για πολλούς το παρκάρισμα κρίνει αν θα κάνουν τη διαδρομή με την άνεση του αυτοκινήτου τους ή όχι, οπότε η αξία του είναι σχετική (για πολλούς είναι ανεκτίμητη).+++++
Εγώ παλιότερα έμενα σε περιοχή που η σκέψη και μόνο του παρκαρίσματος στην επιστροφή της εξόδου μου με έκανε να αποφεύγω να κυκλοφορώ. Και μόνο από αυτό εκτιμώ την μοναδική αξία του Smart. Η πληρωμή πάρκινγκ 1200-1800 ευρώ ανά έτος, σε 5 χρόνια =6000-9000... είναι κάτι που θεωρώ υπερβολικό για αυτοκίνητο μη προκλητικό και κάτω των 30.000. -
παρακολουθώ την συζήτησή σας με ενδιαφέρον δεδομένου ότι έχω παραγγείλει το δεύτερο σμαρτ οικογενειακά
το χρησιμοποιούμε τρεις άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας και γούστου, πηγαίνουμε παντού, παρκάρουμε παντού, με οικονομία, ασφάλεια, ταχύτητα(για πιάσε σμαρτ σε κίνηση χωρίς μηχανή) και μαλώνουμε για το ποιός θα το πάρει! τόσο καλό μας βγήκε.
Να φανταστείτε παιδιά ότι οι δικοί μου όυτε που θέλανε να το ακούσουν σαν λύση για τους λόγους που αναφέρετε όλοι πιο πάνω.
Τώρα όμως περιμένω το δικό μου, ως δεύτερο αυτοκίνητο σε S3, αφού οι γονείς έχουν οικιοποιηθεί το πρώτο σμαρτ φορ του.
Δεν ξέρω για τα σχόλια περί φιγούρας και ακρίβειας. Εϊναι ο πρώτος διδάξας, έχει πουλήσει τρελά εκτός ελλάδος και εδώ είναι που άργησε να πάρει μπρος γιατί, ως έλληνάρες, τα κρίνουμε όλα από το μέγεθος του που... έεε, συγγνώμη του αυτοκινήτου και σπιτιού μας.
Ένα τεχνολοικά άρτιο και σαφώς εξελιγμένο στην δέυτερη έκδωση αυτοκίνητο πόλης είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα παραπάνω. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Τώρα όμως περιμένω το δικό μου, ως δεύτερο αυτοκίνητο σε S3, αφού οι γονείς έχουν οικιοποιηθεί το πρώτο σμαρτ φορ του.Το τονισμένο είναι το πιο βασικό σημείο στο πολύ χρήσιμο μήνυμά σου...
Δεν έχει σημασία το ότι το πρώτο είναι S3. Σημασία έχει ότι είναι 2ο αυτοκίνητο.Αν μπορείς να απαντήσεις υποθετικά: Σαν πρώτο (με δεδομένο ότι θα το χρησιμοποιούσες κυρίως στην πόλη) θα το επέλεγες έναντι κάποιου λίγο πιο μεγάλου αλλά με σαφώς περισσότερες δυνατότητες; (λ.χ. έναντι αυτών που αναφέρθηκαν νωρίτερα)...
_
-
ναι μεν αλλά.
έχεις δίκιο. δεν είναι το μόνο αυτοκίνητο που έχω στην διαθεσή μου αλλά έγραψα ότι διαβάσατε με σκοπό να καλύψω μια δική μου εμπειρία του σμαρτ για αυτο που κατασκευάστηκε, εναλλακτική χρήση μες την πόλη.
Πάντως βλέπω φίλε αναρίθμητους νεαρούς και νεαρές που το έχουν σαν πρώτο αυτοκίνητο και για να σου απαντήσω, όχι, δεν θα το επαιρνα ώς μοναδικό μέσο μετακίνησης εκτός αν ζούσα Γερμανία και έιχα προς χρήση το δικά τους ΜΜΜ! -
Θα πρότεινα στον φίλο αν κινείται Πειραιά να μην πάρει smart. Δεν αντέχω άλλο τον ανταγωνισμό
-
ναι μεν αλλά.
έχεις δίκιο. δεν είναι το μόνο αυτοκίνητο που έχω στην διαθεσή μου αλλά έγραψα ότι διαβάσατε με σκοπό να καλύψω μια δική μου εμπειρία του σμαρτ για αυτο που κατασκευάστηκε, εναλλακτική χρήση μες την πόλη.
Πάντως βλέπω φίλε αναρίθμητους νεαρούς και νεαρές που το έχουν σαν πρώτο αυτοκίνητο και για να σου απαντήσω, όχι, δεν θα το επαιρνα ώς μοναδικό μέσο μετακίνησης εκτός αν ζούσα Γερμανία και έιχα προς χρήση το δικά τους ΜΜΜ!_
-
δεν θα το επαιρνα ώς μοναδικό μέσο μετακίνησης εκτός αν ζούσα Γερμανία και έιχα προς χρήση το δικά τους ΜΜΜ!Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.
Επειδή δεν έχουμε τα Γερμανικά ΜΜΜ, είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του smart για κίνηση στην πόλη -
...
Να φανταστείτε παιδιά ότι οι δικοί μου όυτε που θέλανε να το ακούσουν σαν λύση για τους λόγους που αναφέρετε όλοι πιο πάνω.
Τώρα όμως περιμένω το δικό μου, ως δεύτερο αυτοκίνητο σε S3, αφού οι γονείς έχουν οικιοποιηθεί το πρώτο σμαρτ φορ του.
Δεν ξέρω για τα σχόλια περί φιγούρας και ακρίβειας. ...χμμμ... Για τα περί φιγούρας είναι υποκειμενικό ... Γνωρίζω όμως ότι όσο αφορά την ακρίβεια, όταν κάποιος αγοράζει S3 που αν δεν κάνω λάθος κοστίζει πάνω από 43000euro τότε είναι φυσιολογικό και το smart να του φαίνεται φτηνό ... Ασε που δεν νομίζω κάποιος με S3 να αγόραζε ποτέ ένα MATIZ ...
Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως αν είχα ένα S3 και ένα smart θα έκανα απίστευτη φιγούρα ή μάλλον η φιγούρα θα έβγαινε από μόνη της, αν και πλησιάζω τα 40 έτη μου ...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
δεν θα το επαιρνα ώς μοναδικό μέσο μετακίνησης εκτός αν ζούσα Γερμανία και έιχα προς χρήση το δικά τους ΜΜΜ!
Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.
Επειδή δεν έχουμε τα Γερμανικά ΜΜΜ, είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του smart για κίνηση στην πόληΠρομηθεύομαστε όμως Γερμανικά αυτοκίνητα, που τα τιμούμε ιδιαίτερα, βεβάιως-βεβαίως...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
δεν θα το επαιρνα ώς μοναδικό μέσο μετακίνησης εκτός αν ζούσα Γερμανία και έιχα προς χρήση το δικά τους ΜΜΜ!
Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.
Επειδή δεν έχουμε τα Γερμανικά ΜΜΜ, είναι απαραίτητο ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του smart για κίνηση στην πόληεννούσα ότι αν είχα γερμανικα ΜΜΜ και ήθελα ένα σμαρτ, γιατί αυτό είναι προυπόθεση για την συζήτησή μας, τότε θα έπαιρνα το σμαρτ για μες την πόλη όποτε δεν βολέυανε τα ΜΜΜ αλλά τουλάχιστον θα μπορούσα να ταξιδέψω κιόλας εκτός πόλης με τα γερμανικά ΜΜΜ!!!!! γιατί με το σμαρτ να πας από φρανκφούρτη βερολίνο πρέπει να στην έχει βαρέσει λιγάκι... ή για να μιλάμε ελληνικά, αθήνα σουφλί.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Δεν ξέρω για τα σχόλια περί φιγούρας και ακρίβειας. ...χμμμ... Για τα περί φιγούρας είναι υποκειμενικό ... Γνωρίζω όμως ότι όσο αφορά την ακρίβεια, όταν κάποιος αγοράζει S3 που αν δεν κάνω λάθος κοστίζει πάνω από 43000euro τότε είναι φυσιολογικό και το smart να του φαίνεται φτηνό ... Ασε που δεν νομίζω κάποιος με S3 να αγόραζε ποτέ ένα MATIZ ...
Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως αν είχα ένα S3 και ένα smart θα έκανα απίστευτη φιγούρα ή μάλλον η φιγούρα θα έβγαινε από μόνη της, αν και πλησιάζω τα 40 έτη μου ...
τι να κάνουμε όμως τώρα storm, εγώ πήρα το S3 γιατί το γούσταρα αυτοκινητιστικά και το Smart επειδή με βολέυει και είναι οικονομικό. Μου αρέσουν που είναι λίγο καλύτερα φτιαγμένα μέσα έξω και μου αρέσουν σαν προιόντα στην κατηγορία τους.
Γιατί αν ήθελα φιγούρα θα έπαιρνα μια Z4, SLK, S2000 και τα ρέστα σε ένα χρυσό ρόλεξ. Γιατί, όπως και να το κάνουμε δεν δείχνει το S3 όσο τα παραπάνω...
Smart Fortwo - να το παρω?