-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
που εαν βρω 2-3 γνωστους μου δε θα μπορεσω να τους βαλω καπου.Αυτό τώρα είναι μειονέκτημα;
Smart=
- Απίστευτη ευκολία στο παρκάρισμα
- Οικονομία καυσίμου
- Χαμηλά τέλη
Όλα τ' άλλα περισσεύουν.
-
ολα τα ανωθεν σωστα
τρια μειον εχει για μενα- διθεσιο
2)με τιποτα για εθνικη
3)υψηλο τιμημα κτησης
- διθεσιο
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
ολα τα ανωθεν σωστα
τρια μειον εχει για μενα- διθεσιο
2)με τιποτα για εθνικη
3)υψηλο τιμημα κτησης
Σωστά και αυτά, πλην του κόκκινου.
Aν οι 2 επιβάτες τα 'βολέψουν' με τις αποσκευές τους, άνετα κάνουν ταξίδι στην εθνική.
Το SMART μου (700άρι), όταν το αγόρασα, το έφερα άνετα απο Φρανκφούρτη στην Αθήνα (μέσω Ανκόνα-Πάτρας), φορτωμένο και με ψώνια .
Καί έχω κάνει και 4-5 ταξίδια εντός Ελλάδος, 500 έως και 1000 χλμ (Αθήνα - Πάτρα, Λάρισα και Θεσ/κη).
Αν βέβαια θές να κινείσαι με 130άρια+ και αθόρυβα, .... - διθεσιο
-
Tαξίδι έκανε κάποτε κ ο πατέρας μου με την 33 1.2 και το Fiat 128. Το θέμα είναι πως το έκανε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tαξίδι έκανε κάποτε κ ο πατέρας μου με την 33 1.2 και το Fiat 128. Το θέμα είναι πως το έκανε...O πατέρας σου το έκανε γιατί δεν είχε άλλη επιλογή.
Για το smart τώρα μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά έχει και πολλά μειονεκτήματα. Και σίγουρα με τίποτα για μένα δεν δικαιολογείται η τιμή αγοράς του.Απλά σε συνδυασμό με το ότι είναι σχεδόν η μοναδική λύση + το trendy του όλου θέματος εξακολουθεί να πουλάει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tαξίδι έκανε κάποτε κ ο πατέρας μου με την 33 1.2 και το Fiat 128. Το θέμα είναι πως το έκανε...Τότε που το έκανε ο πατέρας σου υποθέτω ότι η πλειονότητα των αυτοκινήτων είχαν αντίστοιχες ιπποδυνάμεις!Μάλιστα με την άλφα θα τον χαρακτηρίζαμε και σβέλτο τότε!
-
Ναι ρε σεις για αυτό το λέω. Οτι το Σμαρτ ΔΕΝ είναι για ταξίδια γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολύ καλύτερα αυτοκίνητα για αυτόν τον λόγο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι ρε σεις για αυτό το λέω. Οτι το Σμαρτ ΔΕΝ είναι για ταξίδια γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολύ καλύτερα αυτοκίνητα για αυτόν τον λόγο.Μια χαρά είναι για ταξίδι αρκεί να έχει μπουνάτσα.
-
Αυτό με το 'οικονομικό', είναι το λιγότερο αστείο. Οικονομικό δε λες μια μπανέρα με ρόδες, που κάνει σχεδόν 15χιλιάρικα. Όσο ντιζαϊνάτο και αν είναι.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι παρκάρεις εκεί που δεν παρκάρουν άλλοι. Άλλο το πετάω, και άλλο το παρκάρω. Το να το πετάς κάθετα(και πολλές φορές με τις 2 ρόδες στο πεζοδρόμιο) επειδή είναι μικρό, δεν είναι παρκάρισμα. ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ.
Κάποιοι άλλοι ότι πούλάει μούρη. Αυτοί που το πιστεύουν, βρίσκονται στη λογική ότι: ' έχω αρκετά λεφτά, ώστε να πετάξω 15κ€ για αυτό το σκατό'. Τώρα το να είναι μοναδικό σου αυτόκίνητο, και να πιστεύεις ότι πουλάς μούρη είναι τουλάχιστον λυπηρό... Εδώ υπάρχουν 2 smart στο χωριό μου. Πόσο θύμα μπορεί να είναι κάποιος που αγόρασε smart σε χωριό;;; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πόσο θύμα μπορεί να είναι κάποιος που αγόρασε smart σε χωριό;;;Για το καλοκαίρι που πλακώνουν οι βάρβαροι και σας τρώνε τις θέσεις πάρκινγκ, το έκαναν οι άνθρωποι...
-
Φυσικά και μπορείς να παρκάρεις νόμιμα εκεί που άλλοι δε μπορούν. Το ότι το πετάνε όπου βρουν δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο αλλά με τον οδηγό του και τις κακές συνήθειές του.
-
Όπως είπες, μπορείς να το παρκάρεις όπου οι άλλοι δεν μπορούν. Δε σημαίνει οτι θα βρεις οπωσδήποτε όμως. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που δε βρίσκεις χώρο για τη μηχανή...
-
Σαφώς και δε βρίσκεις οπουδήποτε.
Απλά έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους. Τουλάχιστον η πείρα μου (προ και μετά smart) αυτό μου λέει, όταν μάλιστα ανέκαθεν ήμουν από τους κωλόφαρδους (κατά πολλούς) στο παρκάρισμα. Μία δοκιμή θα πείσει κάθε δύσπιστοΌσον αφορά στα ταξίδια, σίγουρα δε φτιάχτηκε γι αυτό και σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα γι αυτή τη δουλειά. Αν χρειαστεί όμως να πας κι ένα ταξιδάκι δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Εγώ όταν το αγόρασα, επειδή το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας ήταν κάποιας ηλικίας και δεν του είχα μεγάλη εμπιστοσύνη, έκανα τις καλοκαιρινές διακοπές μου με το smart (2 άτομα με τις αποσκευές τους (!), 20 ημέρες : Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Χαλκιδική με λίγο Σαμοθράκη). Έκανα λίγο υπομονή δυο μέρες στην εθνική οδό (110-120km/h και προσοχή στους πλευρικούς ανέμους) αλλά όλες τις υπόλοιπες δεν το μετάνιωσα λεπτό που το επέλεξα για τις διακοπές μου.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Απλά έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους.Από άλλους που έχουν τι; Νταλίκα; SUV; Τζιπ;
Συγκρινόμενο με ένα Quore; Seicento; Vivio;
Πόσο συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Απλά έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους.Από άλλους που έχουν τι; Νταλίκα; SUV; Τζιπ;
Συγκρινόμενο με ένα Quore; Seicento; Vivio;
Πόσο συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες;πολλές περισσότερες και από panda και απο cuore...
στο θέμα παρκάρισμα το σμαρτ είναι όαση για την πόλη
πως φαίνεται οτι δεν ζεις στο Λ.Ε.P.D.... -
Πάντως στα περισσότερα μέρη που βλέπω παρκαρισμένα Smart, θα μπορούσε να χωρέσει και ένα Sei ή ένα Vivio.
-
το ένα βέβαια είναι σύγχρονο ασφαλές και αυτόματο και τα άλλα είναι μιας άλλης εποχής...
και το πρώτο κούπερ χωράει παντού... -
Έχοντας βγει εθνική και με Σμαρτ και με Σέι και με Βίβιο, μάλλον δε θες να σου πω ποια ήταν πιο 'καλοτάξιδα'...
Και ας ήταν 'άλλης εποχής'. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έχοντας βγει εθνική και με Σμαρτ και με Σέι και με Βίβιο, μάλλον δε θες να σου πω ποια ήταν πιο 'καλοτάξιδα'...
Και ας ήταν 'άλλης εποχής'.μέχρι τα 120 είχες πρόβλημα με το σμαρτ??
και εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης, σκοπός του είναι να είναι οικονομικό , εύκολο στην οδήγηση και ασφαλές...
το σει είναι σαν χάρτινο , μπροστά σε οτιδήποτε σύγχρονο... μην σε πετύχει κανας ποδηλάτης από το πλάι... -
Με μια σημαντική διαφορά...
2θέσιο
4-5θέσιαΚαι επειδή έχω διθέσιο, υπάρχουν στιγμές που πέρνω άλλο αμάξι για 'τον μλκ τον τρίτο'
Smart Fortwo - να το παρω?