-
Εντάξει, πάω στην εκκλησία να εξομολογηθώ την κρεατοφαγία μου και να ζητήσω δημόσια συγγνώμη που δεν ήμουν τροφοσυλλέκτης και προμηθευόμουν το κρεατάκι μου από το σούπερ-μάρκετ και δεν έβγαινα στο παρακείμενο δάσος (το πλησιέστερο στο σπίτι μου είναι καμιά 60αριά χιλιόμετρα) με ξύλινο δόρυ για να βρω τροφή.
Επίσης αναγνωρίζω το ατόπημά μου να θεωρώ το κυνήγι ως κακώς εννοούμενο σπορ και όχι ως μία αγνή διατροφική παράδοση.
-
Hunter, η διαφορά είναι ότι από τη μια μπορεί να είναι ένας σαπιοκοιλιάς που κυνηγάει στην πάρνηθα ένα από τα 10 ελάφια που υπάρχουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ενώ ο άλλος αν δεν πιάσει τον βραδύποδα (ξέρω 'γω τι τρωνε εκεί) να τον πάει στα παιδιά του, θα ψοφησουν της πείνας.
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εντάξει, πάω στην εκκλησία να εξομολογηθώ την κρεατοφαγία μου και να ζητήσω δημόσια συγγνώμη που δεν ήμουν τροφοσυλλέκτης και προμηθευόμουν το κρεατάκι μου από το σούπερ-μάρκετ και δεν έβγαινα στο παρακείμενο δάσος (το πλησιέστερο στο σπίτι μου είναι καμιά 60αριά χιλιόμετρα) με ξύλινο δόρυ για να βρω τροφή.Επίσης αναγνωρίζω το ατόπημά μου να θεωρώ το κυνήγι ως κακώς εννοούμενο σπορ και όχι ως μία αγνή διατροφική παράδοση.
Για την κρεατοφαγία σου, όπως και για το τσιγάρο σου δε χρειάζεται να εξομολογηθείς σε κανένα (ειδικά στην εκκλησία-αυτό και αν είναι οξύμωρο). Κάνε μια καλή κουβεντα με τον εαυτό σου και θα σε βοηθησει περισσότερο ΙΜΗΟ.
Θα σε βοηθήσει και να βελτιώσεις την υγεία σου η μερική αποχή από το κρέας, οπότε δε νομίζω ότι θα έχει παραπονο (ο εαυτός σου).
Επίσης, δε σου είπα να βγείς στο δάσος να σκοτώνεις... είπα ότι ΑΝ το έκανες τότε θα είχε κάποια βάση η αδιαφορία σου-οι περισσότεροι ΔΕΝ γνωρίζουν ποια είναι η 'παραγωγική' διαδικασία σε ένα εργοστάσιο παραγωγής 'προϊόντων κρέατος' και συνήθως σοκάρονται όταν το βγάζει στη φόρα ο Ευαγγελάτος!
Τέλος, όσο αφορά το σπορ, είτε σας αρέσει είτε όχι είναι ένα σπορ κατά το οποίο ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΑΘΩΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ! Be my guest και βάπτισέ το όπως γουστάρεις, μικρή διαφορά κάνει... -
Βρε,αθωα πλάσματα ειναι όλα,και αυτα του εκτροφειου.Αλλα όπως όλα τα πλάσματα,ανηκουνε στην τροφικη αλυσιδα που στην κορυφη της (σχεδον) βρισκεται ο ανθρωπος.
Ειναι ανοησία να κατηγορεις εναν ανθρωπο για το φαγητο του.Ούτως ή άλλως θα φαει.Αυτο που καρπώθηκα και έφαγα απο το δασος,γλύτωσε άλλες ψυχες του σφαγείου.
Ακου,'σκοτωνεις αθωα πλασματα για την πλάκα σου'Εφ'όσων τα θηραματα τα τρωω,κανω αυτο ακριβώς που κανεις και εσυ.Εσυ πληρωνεις τον εκτελεστη,και νομίζεις οτι δεν εχεις αιμα αθωων πλασματων στα χερια σου. Αγαπάς τα ζωα,και λοιπά δακρυβρεχτα.Εμενα να δεις,πόση λίγη διαφορα μου κανει το πώς βαφτιζεις τις διατροφικες σου συνηθειες (που δε με ενδιαφερουν καν αλλωστε)
Αυτο που μενει να επισημανω,ειναι η ευαισθησία που νομίζει ο καθενας οτι δειχνει απέναντι στα ζωα,αρκουμενος στο να αναμασα (η αρχη της ελαχιστης προσπάθειας και πάλι) τα λόγια των δημοσιογραφων ή 'οικολόγων' κατηγορωντας τους 'κακους κυνηγούς' ενω ο ίδιος συμμετεχει ενεργα (ώς ωφειλει μαλιστα-καλώς ή κακως δεν θα ξεφυγει) στον κυκλο των εκατομμυρίων σφαγων
Ολοι θα φαμε κρεας ή ζωικα παραγωγα,και αυτο οφειλεται στον λειτουργικο μας και διατροφικο μας κύκλο.Ετσι πλαστηκαμε,και ετσι θα λειτουργησουμε.
Απο κει και πέρα,μας μενει και να πουλήσουμε και λίγο μούρη,παριστανοντας τους ευαισθητοποιημενους και κατηγορωντας καποια 'κακη' 'υποχθόνια' 'παρακατιανη' 'απολίτιστη' 'βαρβαρη' (και χιλιαδες αλλες υποτιμητικές παπαρδελες) ομάδα.
Ευκολο ειναι,δε θελει κοπο.Προφανως δεν με ενδιαφερει να απολογηθω για τη συνηθειά μου,και φυσικα δεν με ενοχλούνε οι χαρακτηρισμοι που δινουν πολλοί στους κυνηγούς.Τα εχω συνηθισει,και ευτυχως ειναι τοσο ρηχες οι βασεις των κατηγοριών που δεν με προβληματίσανε ποτε.
Θα εξακολουθω να κυνηγαω και να σκοτωνω θηραματα για όσο αυτο ειναι νόμιμο.
Ειναι μια φυσιολογικη δραστηριότητα,την οποία μονο εαν κριθει παρανομη θα σταματησω να εξασκω. -
ΟΚ...
-
Όποιος πάει σε σφαγείο θα ακόυσει πως ΚΛΑΙΝΕ τα ζώα που πάνε για σφαγή. Υπάρχει ένας φαρδύς διάδρομος με ηλεκτρικές βουκέντρες δεξιά-αριστερά και καθώς περνούν τα ζώα, τα χτυπάει και αυτά τινάζονται μπροστά σπρώχνοντας τα προπορευόμενα. Το καταλαβαίνουν ότι θα πεθάνουν και κλαίνε. Μόλις τα σκοτώσουν τα πιάνει ένα τσιγγέλι και τα βουτάει σε καυτό νερό και ακολουθεί πλύσιμο όπως σε πλυντήριο αυτοκινήτων πριν πάνε για σφαγείο.
Το κυνήγι είναι όμως διαφορετικό.
- Σκοτώνεις ένα ζώο για σπορ, αρκετοί δεν τα τρώνε.
- Τα ζώα είναι ελεύθερα, δεν τα τάισες, δεν τα μεγάλωσες και δεν έχεις δικαίωμα να τα σκοτώσεις.
- Το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν θηράματα, είναι ελάχιστα και συνεχώς εξαφανίζονται είδη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το κυνήγι είναι όμως διαφορετικό.
- Σκοτώνεις ένα ζώο για σπορ, αρκετοί δεν τα τρώνε.
Αν ήταν ετσι,θα κυνηγούσαμε Αλεπούδες και Καρακάξες Λεωνιδα,όχι λαγους και Πάπιες.
- Τα ζώα είναι ελεύθερα, δεν τα τάισες, δεν τα μεγάλωσες και δεν έχεις δικαίωμα να τα σκοτώσεις.
Λαθος σκεπτικο.Τα ζωα ΠΑΝΤΑ εξυπηρετούσανε τις αναγκες των ανθρωπων,και για τροφη,και για ενδυση,και για εργασια και για συντροφια.
Ουδεποτε ειχανε περισσότερα δικαιώματα τα ζωα.Ο ανθρωπος τους επιβλήθηκε και τα χρησιμοποίησε για δικο του όφελος.
Αυτο ακριβως γινεται και σημερα.- Το πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν θηράματα, είναι ελάχιστα και συνεχώς εξαφανίζονται είδη.
Κανενα απειλούμενο ειδος δεν θεωρειται θηρευσιμο.Οποιοδηποτε ειδος αντιμετωπίσει προβλημα,απαγορευεται να θηρευεται.Πίσω απο τους καταλόγους θηρευσίμων,υπάρχουνε βιολόγοι,δασοπόνοι και θηραματολόγοι.Δεν κυνηγαμε ό,τι μας κατεβει
Τα περι ανεπάρκειας των θηραματων που πιθανα να ακουσες οφειλονται σε συγκριτικα μεγεθη με παλιώτερες εποχες,όχι σε αριθμους που σημαινουν οτι το ταδε ειδος οδηγειται στην εξαφανιση.Ενα παραπάνω ειναι να θεωρησεις ως αιτια μιας εξαφανισης ενος ειδους,το κυνηγι του ανθρωπου.Αυτο εχει συμβει μόνο σε κλειστα νησιωτικα οικοσυστηματα* (ή σε εντατικούς ρυθμους εξολοθρευσεως των επιβλαβων που επιβλήθηκαν σε καποιες χωρες)
Το κυνηγι εχει εναν μακροπρόθεσμο σκοπό,και αυτος ο σκοπός ειναι η αειφορεια.ΔΕΝ θελει κανεις να εξαφανιστούνε τα θηραματα,και αυτο θα΄πρεπε να ειναι και η πρωτη λογικη σκεψη που θα σου ερχότανε στο μυαλό,όταν θα σκεφτόσουνα τη σχεση θηρευτη-θηραματος.
*ιδιαιτερα ευπαθη αυτα τα οικοσυστηματα.Υπάρχει αναφορα για εξαφανισμενο ειδος παπαγαλου σε νησι,που προήλθε απο ΜΙΑ εγκατελειμένη εκει γατα.
-
και για ακομα μια φορα, οι ψαραδες καθονται στη γωνιτσα και χαμογελουν
-
Σωστός ο Κυνηγός.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εαν αξιζε ο κυνηγος να παλουκωθει στα κερατα του ελαφιου του βίντεο,το ίδιο ακριβως θα αξιζε σε όλους τους ανθρωπους που τρωνε κρεας
Αντρέα επειδή το είπα αυτό από τους πρώτους το επαναλαμβάνω. Θα ήθελα να του τα χώσει στον κώλο του. Το γιατί όταν βρω περισσότερο χρόνο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το να μεγαλώνεις κοτόπουλα που ζουν το ένα πάνω στο άλλο και κανιβαλίζονται είναι πιο οικολογικό, γιατί τα τρως αφού τα έχεις αγοράσει απ το σουπερ μάρκετ τυλιγμένα σε σελοφάν.+1
και για ακομα μια φορα, οι ψαραδες καθονται στη γωνιτσα και χαμογελουν
+2
(δε γαμω που δε γαμω.. )
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
και για ακομα μια φορα, οι ψαραδες καθονται στη γωνιτσα και χαμογελουνΤο γελάς;;;;;;;; Τουλάχιστο τα ζώα μπορεί να πάνε μια κι εξω, είτε απο τουφεκιά κυνηγού έιτε απο αυτούς που τα εκτρέφουν για να τρώμε εμείς οι υπόλοιποι. Τα ψάρια τα μαζεύουν τόνους απο τη θάλασσα, τα αφήνουν και παθαίνουν ασφυξία εξω απο το νερό!!!!!! Υπάρχει βασανιστικότερος τρόπος θανάτωσης;;; Αντι να τα πυροβολούν στο κεφάλι, να τα κάνουν μια ένεση αναισθησίας, κάτι μη απάνθρωπο βρε αδερφέ, τα θανατώνουν με το χειρότερο τρόπο!!!
Αίσχος!! ΑΙΣΧΟΣ !!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εαν αξιζε ο κυνηγος να παλουκωθει στα κερατα του ελαφιου του βίντεο,το ίδιο ακριβως θα αξιζε σε όλους τους ανθρωπους που τρωνε κρεας
Αντρέα επειδή το είπα αυτό από τους πρώτους το επαναλαμβάνω. Θα ήθελα να του τα χώσει στον κώλο του. Το γιατί όταν βρω περισσότερο χρόνο.
Δεν εχεις κανενα ουσιαστικό 'γιατι' να αναλύσεις.Ειναι μίση που κουβαλάμε μεσα μας,επειδη οταν ακουγαμε τα παραμυθια της γιαγιας μας,κλαιγαμε για τα καημενα τα ζωακια.
Και όποτε βρουνε διέξοδο αυτα τα μιση,ξεχυνονται και εκφραζονται με αυτον τον τρόπο.'να του χωσει τα κερατα στον κώλο'!!!
Αναλογα λόγια μπορει να πούνε και για εσενα τον ίδιο καποιοι αλλοι άνθρωποι,και να χρησιμοποιήσουνε την οποιαδηποτε αστεια δικαιολογία.
-
Ρε παίδες....μη 'τσακώνεστε' ρε γμτ..
-
Δεκάδες απειλούμενα γεράκια σκοτώθηκαν από κυνηγούς στην Κύπρο
*Συνολικά 46 μαυροκιρκίνεζα, αποδημητικά γεράκια που απειλούνται με εξαφάνιση, σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο από σκοπευτές που φαίνεται ότι ήθελαν απλώς να εξασκηθούν στο σημάδι, ανακοίνωσε τοπική περιβαλλοντική οργάνωση.«Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα περιστατικά παράνομης θανάτωσης πουλιών που έχουν αναφερθεί ποτέ στην Ευρώπη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Χέλικαρ, επικεφαλής του Πτηνοτροφικού Συλλόγου Κύπρου.
Το μαυροκιρκίνεζο (Falco vespertinus) πρόσφατα κατατάχθηκε στα απειλούμενα είδη, από την κατηγορία των ευάλωτων στην οποία ανήκε μέχρι σήμερα.
Τα πουλιά βρέθηκαν γεμάτα σκάγια σε κτήμα με εσπεριδοειδή δυτικά της Λεμεσσού. Έξι ακόμα μαυροκιρκίνεζα βρέθηκαν τραυματισμένα αλλά ζωντανά, ενώ στο κτήμα εντοπίστηκαν 52 φυσίγγια.
Η περιοχή, σύμφωνα με την Birdlife Cyprus, είναι σημαντικός σταθμός στην αποδημητική πορεία χιλιάδων πτηνών που μεταναστεύουν στην Αφρική για τον χειμώνα.
«Τα μέτρα κατά της λαθροθηρίας έχουν απλά αποτύχει να εφαρμοστούν, με αποτέλεσμα οι παράνομοι σκοπευτές να γίνονται όλο και πιο θρασείς» τονίζει ο Χέλικαρ.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252 -
Υπάρχουν στοιχεια για το αν εξεταστηκαν όντως απο καποιο σοβαρο ίδρυμα,και ήτανε όντως ντουφεκισμένα;
Ρωταω γιατι και στο παρελθόν ειχαν ανακοινωθει σκοτωμενοι κύκνοι απο κυνηγούς,οι οποίοι πεθανανε απο ασιτεια οπως επιβεβαίωσε μετα τα πρωτοσελιδα το Α.Π.Θ.Εαν το περιστατικο αυτο προήρθε απο σκοπευτες,θα τους θεωρησω μαλάκες.Μακαρι να συλληφθουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικα.
Το οτι βρεθηκαν ολα μεσα σε ενα κτημα όμως,μαλλον σημαινει οτι καποιος φυλαγε το βιός του (τιποτα κότες ή κουνελια) χρησιμοποιώντας κυνηγετικο όπλο.
Εαν ισχυει αυτο που φανταζομαι,τότε η ευθύνη δεν βαρυνει 'τους κυνηγούς'.Ο οποιοσδηποτε μπορει να αγορασει κυνηγετικο όπλο,και να το χρησιμοποιησει με όποιον τροπο θελει.
Και φόνο ανθρωπου μπορεις να διαπραξεις,αλλα δε θα πούνε οτι 'οι κυνηγοι σκοτωσαν ανθρωπο'Τεσπα,χωρις συλλήψεις δεν μπορούμε να βγαλουμε συμπέρασμα.Αν μαθετε τιποτα παραπάνω,ενημερωστε μας πάντως
-
Αντρέα, καθημερινά χτυπάνε πελαργούς, ερωδιούς, ότι πετάει - τα έλεγε (και τα έδειχνε) μια γυναίκα από καταφύγιο πουλιών (νομίζω). Όπως έλεγε, εξαιρετικά σπάνια γίνεται γνωστό γιατί οι κυνηγοί πληρώνουν λεφτά, αγοράζουν όπλα, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ενώ τα πουλιά και τα ζώα δεν πληρώνουν τίποτα - ούτε ψηφίζουν.
Συγκάλυψη, κουκούλωμα
-
Εαν αληθευει αυτο Λεωνιδα,θα πρεπει οι 'οικολογοι' να εχουν σταματησει να παίρνουν επιδοτησεις απο την Ευρωπη,και να παρατησανε ετσι να λήξει άδοξα ο αγωνας τους.
Δεν δινω πολλές πιθανότητες στο να εχει συμβει όμως κατι τετοιο.Πιστευω πως θα γινότανε τρομερος ντορος σε τετοια περίπτωση.
Και φυσικά το τί 'λέει μια κυρία' κ.λ.π. ειναι λίγο αφελές στο να το θεωρούμε και ώς τεκμηριωμενο.Δε λέω οτι δεν μπορει να συμβαίνει,αλλα περισσότερο μοιάζει με απλές φημες παρα με γεγονός
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν εχεις κανενα ουσιαστικό 'γιατι' να αναλύσεις..
Το τι είναι ουσιαστικό για τον καθένα, Ανδρέα, δεν είσαι εσύ αρμόδιος να το κρίνεις...
Παραμύθια της Γιαγιάς (...γιατί απαξιώνεις την εκδοχή?),αντιπάθεια προς τα πυροβόλα όπλα,αντίστοιχη απέχθεια προς το αίμα,χορτοφαγία και όλα τα συναφή, μπορεί για εσένα και εμένα να φαντάζουν 'γραφικά' και 'αστεία',αλλά το ίδιο μπορεί να φαντάζει και ο ισχυρισμος σου 'σκοτώνω για να φάω' στη σημερινή εποχή της ευκολίας και της διατροφικής αφθονίας ...Προσωπικά,τάσσομαι χλιαρά υπέρ της ιδέας του κυνηγιού,εφ'όσον τηρούνται οι κανόνες προστασίας,και τούτο διότι η οικογένειά μου προέρχεται από μέρη ορεινά,εξοικειωμένα με το κυνήγι,αλλά και γιατί ο ίδιος είμαι συνεπής κρεατοφάγος (δεν συμφωνώ απολύτως με την άποψη του 'τσουβαλιάσματος' εκτροφούμενων ζώων και ελευθέρου κυνηγιού,αλλά αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό..)
Επιπρόσθετα,γνωρίζοντας εσένα και άλλους γνησίους τω πνεύματι κυνηγούς, αντελήφθην ότι η φυσιολατρεία τους είναι πραγματική και ουσιαστικότερη της δικής μου φιλολογικής προσεγγίσεως...
Ωστόσο,δεν μπορώ να πω ότι τα βλέπω όλα ρόδιαν με τους κυνηγούς!Εννοείται φιλικά προς άπαντες ενδιαφερομένους
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Δεν εχεις κανενα ουσιαστικό 'γιατι' να αναλύσεις..
Το τι είναι ουσιαστικό για τον καθένα, Ανδρέα, δεν είσαι εσύ αρμόδιος να το κρίνεις...
Παραμύθια της Γιαγιάς (...γιατί απαξιώνεις την εκδοχή?),αντιπάθεια προς τα πυροβόλα όπλα,αντίστοιχη απέχθεια προς το αίμα,χορτοφαγία και όλα τα συναφή, μπορεί για εσένα και εμένα να φαντάζουν 'γραφικά' και 'αστεία',αλλά το ίδιο μπορεί να φαντάζει και ο ισχυρισμος σου 'σκοτώνω για να φάω' στη σημερινή εποχή της ευκολίας και της διατροφικής αφθονίας ...Δεν ζηταω ουσιαστικο λόγo για την αντιπάθεια καποιου απέναντι στο κυνηγι γιατρε,αλλα ζηταω ουσιαστικο λόγo που να δικαιολογει μια χαιρεκακη αντιδραση σαν αυτη του ταζιο,απέναντι σε εναν ανθρωπο που ούτε καν γνωριζει
Ελπίζω να καταλαίνεις τι εννοώ.
Το να μη γουσταρεις το κυνηγι ειναι γούστο και καπέλο σου,και δεν θα σε κρινω εγω γι'αυτο
Το να ζητας να δεις παλουκωμενο εναν ανθρωπο που ούτε καν γνωριζεις προσωπικα,δε θελω καν να το χαρακτηρισω
Προσωπικά,τάσσομαι χλιαρά υπέρ της ιδέας του κυνηγιού,εφ'όσον τηρούνται οι κανόνες προστασίας,και τούτο διότι η οικογένειά μου προέρχεται από μέρη ορεινά,εξοικειωμένα με το κυνήγι,αλλά και γιατί ο ίδιος είμαι συνεπής κρεατοφάγος (δεν συμφωνώ απολύτως με την άποψη του 'τσουβαλιάσματος' εκτροφούμενων ζώων και ελευθέρου κυνηγιού,αλλά αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό..)
Επιπρόσθετα,γνωρίζοντας εσένα και άλλους γνησίους τω πνεύματι κυνηγούς, αντελήφθην ότι η φυσιολατρεία τους είναι πραγματική και ουσιαστικότερη της δικής μου φιλολογικής προσεγγίσεως...
Ωστόσο,δεν μπορώ να πω ότι τα βλέπω όλα ρόδιαν με τους κυνηγούς!Εννοείται φιλικά προς άπαντες ενδιαφερομένους
Ούτε και εγω τα βλέπω όλα ροδινα με τους κυνηγούς.Δεν εχω τετοιου ειδους αυταπάτες.Υπάρχουν αναμεσά μας απίστευτοι μαλάκες,όπως υπάρχουνε και σε οποιαδηποτε αλλη ομαδα ανθρωπων
αλλα,το να χαρακτηριζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι,εξαιτιας των κακων παραδειγματων το θεωρω τουλαχιστον αφελές.Ειναι ευκολο,και γι'αυτο συμβαινει.(όπως και με όλες τις ομαδοποιήσεις που ευκολότερα χρησιμοποιούνε οι πάσης φυσεως εξυπνακηδες)
-
Το 'σκοτώνω για να φάω' ούτε εμένα πείθει. Στην κατοχή θα με έπειθε, όχι σήμερα.
Πάπιες πουλάνε, αγριογούρουνα εκτροφής πουλάνε, καγκουρώ εκτροφής πουλάνε. Τα ελεύθερα ίσως είναι πιο νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και θηράματα άλλων ζώων που δεν τρώγονται, όμως πεθαίνουν της πείνας.
H εκδικηση των ζωων