-
Δεν είναι κακό για το δάσος σύντροφε. Αυτό μ' ενδιαφέρει, όχι ο πας ένας που το στερεί από τους πολλούς για να αερίζονται τα παπαράκια του τα ΣΚ.
Για την Πάρνηθα: αν όντως δεν υπάρχουν πρόβατα, τότε έπιασαν φωτιές απανωτές ή οργώθηκαν, αποψιλώθηκαν, οικοπεδοποιήθηκαν καμένες εκτάσεις.
Πριν λίγο από δημοσιογράφο:
- 'Εχουμε ανώνυμη καταγγελία από κάτοικο κατά συγκεκριμένου προσώπου, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών και η απάντηση του προσώπου ήταν αρνητική γιατί η έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική. Ζητήθηκε η κατασκευή δρόμου και επίσης η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική.
Σε δασική έκταση, ως γνωστόν, δεν επιτρέπεται να χτιστεί τίποτα. Γενικά σε οποιαδήποτε εκτός σχεδίου περιοχή απαιτείται για έκδοση οικοδομικής άδειας χαρτί του δασαρχείου. Προφανώς ο 'κάτοικος' παρανόμησε και μετά, ως γνήσιος Ελληνάρας, ζητούσε τα ρέστα από το κράτος που δεν εγκατέστησε πυροσβέστες στην πόρτα του. Ελπίζω να του κάηκε το σπίτι και πείτε ό,τι θέλετε.
Εν κατακλείδι: το δάσος δεν κινδυνεύει από μια φωτιά αλλά από την ανθρώπινη δραστηριότητα, ειδικά από αυτήν που έπεται μιας φωτιάς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι κακό για το δάσος σύντροφε. Αυτό μ' ενδιαφέρει, όχι ο πας ένας που το στερεί από τους πολλούς για να αερίζονται τα παπαράκια του τα ΣΚ.Δεν τα λες σωστά σύντροφε, δεν σ ενδιαφέρει το δάσος, σε ενδιαφέρει να υπάρει δάσος για να αναπνέεις ΕΣΥ καλά, να αισθάνεσαι ΕΣΥ καλά, συνεπάγεται πως αν για το δάσος είναι καλό να καεί αλλα για σένα να μην καεί, τότε θα παλέψεις να μην καεί, και καλά θα κάνεις για να μην ψοφήσεις απο κάναν καρκίνο χτύπα ξύλο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε δασική έκταση, ως γνωστόν, δεν επιτρέπεται να χτιστεί τίποτα. Γενικά σε οποιαδήποτε εκτός σχεδίου περιοχή απαιτείται για έκδοση οικοδομικής άδειας χαρτί του δασαρχείου. Προφανώς ο 'κάτοικος' παρανόμησε και μετά, ως γνήσιος Ελληνάρας, ζητούσε τα ρέστα από το κράτος που δεν εγκατέστησε πυροσβέστες στην πόρτα του. Ελπίζω να του κάηκε το σπίτι και πείτε ό,τι θέλετε.
+10
Κρίμα για όσα σπίτια καίγονται και είναι εντός σχεδίου πόλης...
Οι 'δασικοί' και 'αυθαίρετοι', ελπίζω όταν θα πάνε κάπου για καμια αποζημείωση, να εισπράξουν αντ'αυτού μια ξεγυρισμένη αγωγούλα + πρόστιμο...
-
-
Προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει που έχτισαν τα σπίτια, γιατί, πως κλπ πόσο μεγάλο είναι...αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και αν είναι βίλα, μεζονέτα ή κοτέτσι. Δεν έχω τέτοιο θέμα...προσωπικά μιλώντας πάντα.
Με ενδιαφέρει όμως:
-Η απώλεια ανθρώπινης ζωής
-Η απώλεια περιουσίας συνανθρώπων μου που με κόπο και στερήσεις έφτιαξαν
-Η απώλεια του δάσους και η έλλειψη οξυγόνου στην Αθήνα
-Η ανικανότητα της πυροσβεστικής και η έλλειψη οργάνωσης και μηχανημάτων (αεροπλάνων κλπ)
-Η απουσία του κράτους και η πλήρης αποχή της κυβέρνησης -
Ανθρώπινη ζωή ελπίζω να μη χαθεί, τους καμένους αυθαίρετους πάντως δεν τους λυπάμαι, ας πρόσεχαν...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει που έχτισαν τα σπίτια, γιατί, πως κλπ πόσο μεγάλο είναι...αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και αν είναι βίλα, μεζονέτα ή κοτέτσι. Δεν έχω τέτοιο θέμα...προσωπικά μιλώντας πάντα.Με ενδιαφέρει όμως:
-Η ανικανότητα της πυροσβεστικής και η έλλειψη οργάνωσης και μηχανημάτων (αεροπλάνων κλπ)
-Η απουσία του κράτους και η πλήρης αποχή της κυβέρνησης+1000
Kαι προσθετο κι αυτα για την κυβερνηση που του καλου καιρου.... -
Προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει που έχτισαν τα σπίτια, γιατί, πως κλπ πόσο μεγάλο είναι...αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και αν είναι βίλα, μεζονέτα ή κοτέτσι. Δεν έχω τέτοιο θέμα...προσωπικά μιλώντας πάντα.Με ενδιαφέρει όμως:
-Η απουσία του κράτους και η πλήρης αποχή της κυβέρνησηςΝίκο, το ΠΟΥ έχτισαν τα σπίτια είναι μείζωνος σημασίας!
Διότι ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ή ο ΑΙΘΑΙΡΕΤΟΣ (οκ υπάρχουν εξαιρέσεις πολύ φτωχών αλλά μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών) είναι αυτοί που:
Α) δίνουν το 'κακό' παράδειγμα και ανοίγουν την όρεξη των εμπρηστών με σκοπό να πουληθούν/χτιστούν νέα αυθαίρετα
Β) Επιβαρύνουν το όλο σύστημα γιατί αντί να χρειάζεται η Πυροσβεστική να προστατέψει τα ορθά σπίτια/οικόπεδα, τρέχει σαν τον π@υστη δεξιά αριστερά να μαζέψει τα ασυμάζευτα!Δεν λέω οτι το κράτος σφάλει, ΑΛΛΑ οι ζημιές (ηλικές/ανθρώπινες) θα ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣ εάν δεν υπήρχαν αυτά τα 'αυθαίρετα'.
Και στο κάτω κάτω είναι αδικία να κινδυνεύουν ΝΟΜΙΜΑ σπίτια εις βάρος άλλων αυθαιρέτων.
Ας βγεί το κράτος, εάν θέλει να δώσει το παράδειγμα να πεί οτι 'Κύριοι, αποφασίζουμε την ΕΚΚΕΝΩΣΗ των αιθαιρέτων αλλά η πυροσβεστική δύναμη θα προστατέψει μόνο τα εντός σχεδίου κτίσματα. Σε δεύτερη φάση, όταν διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των εντός σχεδίων, θα προσπαθήσουμε να σβήσουμε και τις λοιπές εστίες!'
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
τωρα για ολους αυτους τους καραγκιοζηδες που χτιζαν μεσα στα δαση τις τριωροφες μεζονετες τους...δεν μπορω να πω οτι χαλιεμαι κιολας...να πανε στους λαδωμενους-βρωμιαρηδες υπηρετες τους,της τοπικιης αυτοδιοικησης και της πολεοδομιας να αποζημιωθουν...και βγαινουν ολα τα ζωα και μιλουν στην τηλεοραση...δεν τους αφηνε λεει η πυροσβεστικη να παρουν αντιπυρικα μετρα για την περιοχη τους...αρε ζωα...κοιμαστε ολο τον χειμωνα μεσα στους παραδες σας και παραπονιεστε που καιγεστε σαν τα τζιτζικια τωρα...αλοιμονο στον φτωχο και αλοιμονο σε αυτη την ομορφια που καταστραφηκε...
+1
αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ παρ' ότι δεν είμαι γνώστης αυτών των θεμάτων.
Εκεί γύρω στις 9:10 άνοιξα την τηλεόραση στον ΑΝΤ1 . Εκείνη τη στιγμή έλεγε ότι η φωτιά φτάνει στο Διόνυσο που είναι ένα πυκνό και μεγάλο δάσος, σχεδόν απροσπέλαστο και ότι οι κάτοχοι των πολυτελών σπιτιών μέσα στο δάσος κινδυνεύουν
Τι αντιπυρικά μέτρα να πάρουν??? Να 'χαλάσουν' και κάμποσες εκατοντάδες στρέμματα ακόμα δάσους για να προφυλάξουν τα σπίτια τους???
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ανθρώπινη ζωή ελπίζω να μη χαθεί, τους καμένους αυθαίρετους πάντως δεν τους λυπάμαι, ας πρόσεχαν...Σωστος!!!+1!
-
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Ας βγεί το κράτος, εάν θέλει να δώσει το παράδειγμα να πεί οτι 'Κύριοι, αποφασίζουμε την ΕΚΚΕΝΩΣΗ των αιθαιρέτων αλλά η πυροσβεστική δύναμη θα προστατέψει μόνο τα εντός σχεδίου κτίσματα. Σε δεύτερη φάση, όταν διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των εντός σχεδίων, θα προσπαθήσουμε να σβήσουμε και τις λοιπές εστίες!'+οο
Πολύ σωστή και δίκαιη σκέψη
-
Εδω δεν μπορεσαν να σωσουν το δασος θα σωσουν τα αυθαιρετα πολυ που τους νοιαζει ........
Παμε για δευτερη και τριτη μερα μολις θα φτασει στην θαλασσα θα σβησει μονη της ..........
Ελεγαν στις ειδησεις οτι απο χτες που επιασε η καθυστερηση των αεροπλανων και του συντονισμου καθυστερησε πολλες ωρες΄λογο κακης εκτιμησης της φωτιας τι να λεμε τωρα -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει που έχτισαν τα σπίτια, γιατί, πως κλπ πόσο μεγάλο είναι...αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και αν είναι βίλα, μεζονέτα ή κοτέτσι. Δεν έχω τέτοιο θέμα...προσωπικά μιλώντας πάντα.
Με ενδιαφέρει όμως:
-Η απουσία του κράτους και η πλήρης αποχή της κυβέρνησηςΝίκο, το ΠΟΥ έχτισαν τα σπίτια είναι μείζωνος σημασίας!
Διότι ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ή ο ΑΙΘΑΙΡΕΤΟΣ (οκ υπάρχουν εξαιρέσεις πολύ φτωχών αλλά μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών) είναι αυτοί που:
Α) δίνουν το 'κακό' παράδειγμα και ανοίγουν την όρεξη των εμπρηστών με σκοπό να πουληθούν/χτιστούν νέα αυθαίρετα
Β) Επιβαρύνουν το όλο σύστημα γιατί αντί να χρειάζεται η Πυροσβεστική να προστατέψει τα ορθά σπίτια/οικόπεδα, τρέχει σαν τον π@υστη δεξιά αριστερά να μαζέψει τα ασυμάζευτα!Δεν λέω οτι το κράτος σφάλει, ΑΛΛΑ οι ζημιές (ηλικές/ανθρώπινες) θα ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣ εάν δεν υπήρχαν αυτά τα 'αυθαίρετα'.
Και στο κάτω κάτω είναι αδικία να κινδυνεύουν ΝΟΜΙΜΑ σπίτια εις βάρος άλλων αυθαιρέτων.
Ας βγεί το κράτος, εάν θέλει να δώσει το παράδειγμα να πεί οτι 'Κύριοι, αποφασίζουμε την ΕΚΚΕΝΩΣΗ των αιθαιρέτων αλλά η πυροσβεστική δύναμη θα προστατέψει μόνο τα εντός σχεδίου κτίσματα. Σε δεύτερη φάση, όταν διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των εντός σχεδίων, θα προσπαθήσουμε να σβήσουμε και τις λοιπές εστίες!'
Στη Ροδόπολη όμως ούτε αυθαίρετα είναι, ούτε πολυτελή. Το ίδιο και στη Σταμάτα.
Στο Διόνυσο τώρα...και αν είναι βίλες, κι αν είναι πολυτελή, κι αν είναι αυθαίρετα...δε θα έλεγα ποτέ 'ας καούν' γιατί πάνω απ'όλα είναι άνθρωποι και συμπολίτες μας και κατά δεύτερον είναι ένα δάσος το οποίο καίγεται.
Το κράτος ας προστατέψει το κόσμο...ότι κι αν κάνει για τη καταπάτηση των αυθαιρέτων, πάλι θα βρεθεί τρόπος. Οργάνωση δεν υπάρχει και συντονισμένο σχέδιο.
-
Εστειλαν και τα φανταρακια να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια
-
Το κράτος ας προστατέψει το κόσμο...ότι κι αν κάνει για τη καταπάτηση των αυθαιρέτων, πάλι θα βρεθεί τρόπος. Οργάνωση δεν υπάρχει και συντονισμένο σχέδιο.Υπάρχει όμως οργάνωση και συντονισμένο σχέδιο των εμπρηστών.
Κάποιοι τώρα βλέπουν τις φωτιές, χαίρονται και φωνάζουν 'ΩΡΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑΡΕΣ' -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ανθρώπινη ζωή ελπίζω να μη χαθεί, τους καμένους αυθαίρετους πάντως δεν τους λυπάμαι, ας πρόσεχαν...Επειδή ο κώλος μου δεν ήταν πάντα χορτασμένος, βλέπω αλλοιώς την αυθαίρετη παράγκα απο την αυθαίρετη βίλα. Και αυθαίρετες παράγκες υπάρχουν άπειρες όσο κι αν δεν το πιστεύετε.
-
Το θεμα με την δασικη εκταση το εχω δει πολλες φορες να επαναλαμβανεται.
Δεν επιτρεπεται να κανεις τιποτα που θα προστατευε το δασος,ενω παραλληλα το δασαρχειο αφηνει στην τυχη του θεου το δασος αφου ουτε το καθαριζει ουτε αντιπυρικες ζωνες φτιαχνει.
Ετσι εχουμε καταφερει την αυστηρη εφαρμογη του νομου (για να βαρανε μ*λακια οι νομοταγεις νοικοκυραιοι του ΛΑΟΣ) και το δασος δεν πειραζει...ας καει!
Οσο για τα οικοπεδα,το εχω πει και το ξαναλεω,9/10 ο ενοχος ειναι καποιος ηλιθιος (αγροτες που καινε σπαρτα,αναφλεξη σε παρανομες χωματερες,τα καλωδια της ΔΕΗ) και απο εκει και περα παραπέμπω στην πρωτη παραγραφο μου. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ανθρώπινη ζωή ελπίζω να μη χαθεί, τους καμένους αυθαίρετους πάντως δεν τους λυπάμαι, ας πρόσεχαν...
Επειδή ο κώλος μου δεν ήταν πάντα χορτασμένος, βλέπω αλλοιώς την αυθαίρετη παράγκα απο την αυθαίρετη βίλα. Και αυθαίρετες παράγκες υπάρχουν άπειρες όσο κι αν δεν το πιστεύετε.
Πολυ σωστος κι εγω στην ανθουσα που εμενα αυθαιρετο ηταν βεβαια εκεινη την εποχη ηταν ολα αυθαιρετα κι οταν ειχαν ερθει να τα γκρεμισουν απο την νομαρχια τους λεει ο τοτε κοινοταρχης ξεκινηστε απο την εκκλησια και απο την κοινοτητα και μετα τα σπιτια ........
Εχω μια απορια αν καποιος απο ραφηνα εχει περασει απο τα σχολεια εκει που εχουν ενα κλιμακιο της πυροσβεστικης με μονιμα τρια πυροσβεστηκα που κυριως φιλανε το σπιτι του χοντρου αν σημερα βρισκονται εκει?
-
Στη Ροδόπολη όμως ούτε αυθαίρετα είναι, ούτε πολυτελή. Το ίδιο και στη Σταμάτα.
Στο Διόνυσο τώρα...και αν είναι βίλες, κι αν είναι πολυτελή, κι αν είναι αυθαίρετα...δε θα έλεγα ποτέ 'ας καούν' γιατί πάνω απ'όλα είναι άνθρωποι και συμπολίτες μας και κατά δεύτερον είναι ένα δάσος το οποίο καίγεται.
Το κράτος ας προστατέψει το κόσμο...ότι κι αν κάνει για τη καταπάτηση των αυθαιρέτων, πάλι θα βρεθεί τρόπος. Οργάνωση δεν υπάρχει και συντονισμένο σχέδιο.
Καλά αυθαίρετα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην υπάρχουν.
Δεν είπα πουθενά 'ας καούν τα αυθαίρετα'.Είπα 'στα @@ μου αν καούν' (προσοχή, οι περιουσίες, όχι οι άνθρωποι). Από την στιγμή που κάποιος κάνει μια επιλογή (αυθαίρετο), προφανώς και πρέπει να αναλογιστεί τις συνέπειες που έχει η πράξη του, και το κράτος θα πρέπει να τον 'τιμωρεί' και όχι να τρέχει να τον σώζει... Διότι εγώ και ο κάθε άλλος, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και να ζητάει τα ρέστα από το κράτος...
Και το κράτος, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει πρώτα τους ορθούς πολίτες. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή ακριβώς αυτό που γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα) θα κάνει ο καθένας οτι θέλει. Δεν μπορεί να βλέπω τον άλλο να σηκώνει σπίτι μέσα στην δασική περιοχή και να το παίζει και έξυπνος απο πάνω!Μου θυμίζει η κατάσταση όλους εκείνους που είναι απο χωριά (και μερικοί έχουν και κτήματα), αλλά κατοικούν μόνιμα σε δήμους των λεκανοπεδίων, και κατηγορούν (κόλαση η πόλη, οι δρόμοι είναι τρύπιοι, κ.λπ.) αλλά τα εκλογικά τους δικαιώματα και την οικογενιακή μερίδα τους την αφήνουν στο χωριουδάκι τους...
Υ.Γ. Το δάσος παιδιά δεν σβήνει εύκολα.... Και να καεί όλο δεν τρέχει και τίποτα ΕΑΝ απλώς διασφαλιστεί η ομαλή (και φυσική) αναζωογονοποιησή του, η οποία θα αποτρέπει ενέργειες οικοπεδοποίησης και βοσκησης.... Λέτε τα παλιά χρόνια να μην υπήρχαν φωτίες που έκαιγαν πολλαπλάσιες εκτάσεις;
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .