-
Καλή κίνηση η συνάντηση.
Έχω χαθεί από το forum γιατί το αμάξι είναι οκ χωρίς προβλήματα τον τελευταίο καιρό
Εγώ που είμαι Τήνο έχω μια δυσκολία επιπλέον της μετακίνησης με το πλοίο 4 ώρες για Ραφήνα 5 ώρες για Πειραιά (Οι εβραίοι έχουν πάει το αυτοκίνητο με το πλοίο 67 ευρώ) αλλά δε με κωλώνει αυτό στα επόμενα 2 χρόνια θα φάω όλα τα λεφτά μου δε θα βρουν ούτε ευρώ τα λαμόγια να μου πάρουν.(θα αφήσω 3000 ευρώ για καβάντζα στις βενζίνες). -
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Καλή κίνηση η συνάντηση.
Έχω χαθεί από το forum γιατί το αμάξι είναι οκ χωρίς προβλήματα τον τελευταίο καιρόΚαλωσόρισες, σε χάσαμε...
Βρε, μόνο όταν έχεις προβλήματα μας θυμάσαι;
Ακόμη περιένουμε να μας πείς τι έγινε τελικά με τις πολλές στροφές που είχες στο ρελαντί. Τι έφταιγε;Εγώ που είμαι Τήνο έχω μια δυσκολία επιπλέον της μετακίνησης με το πλοίο 4 ώρες για Ραφήνα 5 ώρες για Πειραιά (Οι εβραίοι έχουν πάει το αυτοκίνητο με το πλοίο 67 ευρώ) αλλά δε με κωλώνει αυτό στα επόμενα 2 χρόνια θα φάω όλα τα λεφτά μου δε θα βρουν ούτε ευρώ τα λαμόγια να μου πάρουν.(θα αφήσω 3000 ευρώ για καβάντζα στις βενζίνες).
Χα, χα, χα! Μην είσαι τόσο σίγουρος.
Όσα περισσότερα φας, τόσα περισσότερα θα σου πάρουν.
Επίσης δεδομένου ότι το 59% της αξίας της βενζίνης είναι φόροι, θα σου πάρουν και το μεγαλύτερο μέρος της καβάντζας...Δε γλυτώνουμε με τίποτε. Γι' αυτό σου λέω, έλα στη συνάντηση γιατί το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι το χαμόγελο. Χώρια που το αυτοκίνητό σου θα πατήσει και αυτοκινητόδρομο και θα έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις σε ταχύτητες πάνω από τα 80km/h που πηγαίνεις στο νησί.
Με την ευκαιρία να πώ ότι έστειλα PM σε 28 φίλους κατόχους 3008 και έως τώρα πήρα μόνο μια απάντηση.
Αναμενόμενο, αφού δεν μπαίνει κανείς καθημερινά στο forum. Ας περιμένουμε ακόμη λίγο... -
Καλή κίνηση η συνάντηση.
Εγώ που είμαι Τήνο έχω μια δυσκολία επιπλέον της μετακίνησης με το πλοίο 4 ώρες για Ραφήνα 5 ώρες για Πειραιά (Οι εβραίοι έχουν πάει το αυτοκίνητο με το πλοίο 67 ευρώ) αλλά δε με κωλώνει αυτό στα επόμενα 2 χρόνια θα φάω όλα τα λεφτά μου δε θα βρουν ούτε ευρώ τα λαμόγια να μου πάρουν.(θα αφήσω 3000 ευρώ για καβάντζα στις βενζίνες).Από τη μια είναι όπως τα λέει ο Pitt, αλλά από την άλλη μ'αρέσει ο τρόπος σκέψης σου (I like your attitude, όπως το λέμε στην Ελληνική )
Αφού σκεφτόμουν να πάω να βάλω δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα με το σκεπτικό (πέραν του ότι μου αρέσουν βέβαια) να φάω εγώ τα χρήματα σε κάτι που θα το ευχαριστηθώ, παρά να μου τα φάνε τίποτα τράπεζες αν φαλιρήσουμε! Τελικά επικράτησε η σύνεση, και δεν το έκανα (και για να μην είμαστε τελείως off-topic, 1500 ευρώ κάνουν για το δικό μας στην Connolly στον Γέρακα - πολλά λεφτά, γιαυτό δεν το αποτόλμησα τελικά).Και πράγματι, είχες χαθεί από το φόρουμ!
Με την ευκαιρία να πώ ότι έστειλα PM σε 28 φίλους κατόχους 3008 και έως τώρα πήρα μόνο μια απάντηση.
Αναμενόμενο, αφού δεν μπαίνει κανείς καθημερινά στο forum. Ας περιμένουμε ακόμη λίγο...Ελπίζω τη δικιά μου απάντηση στο ΠΜ σου να την πήρες.
-
Tiniakos, η μεγαλη επιστροφη!!!
-
Εχω νεα για το θεμα της υγραεριοκινισης.
Πηγα στην Ford Σταθης ( Χρυσαυγη Λαγκαδα ) ο οποιος βαζει το συστημα της Vialle για το οποιο ενδιαφερομουν αλλωστε.
Οπως σας ειχα δειξει στο καταλογο δε φαινεται να υπαρχει ο 1.6 THP και αυτος το ιδιο διαπιστωσε...μαλιστε ειχε εκει περα απο τη προηγουμενη μερα ενα peugeot 207 rc με ιδια μηχανη για τον ιδιο λογο και περιμενε απαντηση απο την Vialle αν υπαρχει συστημα για αυτη τη μηχανη...απαντηση δεν εχει ακομα ..ελπιζει και ελπιζω σε 1-2 μερες να εχει.
Το 'προβλημα' οπως μου ειπε ειναι οτι ακομα δεν αρχισαν οι εταιρειες να φτιαχνουν συστημα για αμεσου ψεκασμου κινητηρες οπως ο δικος μας...Η Vialle βγαζει αυτη τη στιγμη για καποιους FSI και TSI και μαλιστα με αυξημενο κοστος . Μια τυπικη εγκατασταση παει στα 2000€ ενω και TSI 2500€ γιατι αλλαζει η μπεκιερα που ειναι κοινη πλεον για υγραεριο/βενζινη και εχει εγκριθει μαλιστα απο την VW. Το συστημα αυτο ειναι το LPdi (αμεσου ψεκασμου) σε σχεση με το LPi (να πω οτι το LPi ερχεται κουτι για συγκεκριμενες μηχανες και δεν επιδεχονται ρυθμισεις..αν χρειαστει κατι , φευγει ολλανδια το συστημα....ενω το LPfi ερχεται ετοιμο μεν..αλλα αν υπαρχει ενημερωση λογισμικου του εγκεφαλου μπορουν να τον περασουν αυτοι)
Για νεοτερα θα ενημερωσω. -
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Εχω νεα για το θεμα της υγραεριοκινισης...
...Για νεοτερα θα ενημερωσω.Σ΄ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά θα προτιμούσαμε να μας τα πείς από κοντά.
Είδες το pm που σου έστειλα;
-
απαντησα Δημητρη
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Εχω νεα για το θεμα της υγραεριοκινισης.
Πηγα στην Ford Σταθης ( Χρυσαυγη Λαγκαδα ) ο οποιος βαζει το συστημα της Vialle για το οποιο ενδιαφερομουν αλλωστε.
Οπως σας ειχα δειξει στο καταλογο δε φαινεται να υπαρχει ο 1.6 THP και αυτος το ιδιο διαπιστωσε...μαλιστε ειχε εκει περα απο τη προηγουμενη μερα ενα peugeot 207 rc με ιδια μηχανη για τον ιδιο λογο και περιμενε απαντηση απο την Vialle αν υπαρχει συστημα για αυτη τη μηχανη...απαντηση δεν εχει ακομα ..ελπιζει και ελπιζω σε 1-2 μερες να εχει.
Το 'προβλημα' οπως μου ειπε ειναι οτι ακομα δεν αρχισαν οι εταιρειες να φτιαχνουν συστημα για αμεσου ψεκασμου κινητηρες οπως ο δικος μας...Η Vialle βγαζει αυτη τη στιγμη για καποιους FSI και TSI και μαλιστα με αυξημενο κοστος . Μια τυπικη εγκατασταση παει στα 2000€ ενω και TSI 2500€ γιατι αλλαζει η μπεκιερα που ειναι κοινη πλεον για υγραεριο/βενζινη και εχει εγκριθει μαλιστα απο την VW. Το συστημα αυτο ειναι το LPdi (αμεσου ψεκασμου) σε σχεση με το LPi (να πω οτι το LPi ερχεται κουτι για συγκεκριμενες μηχανες και δεν επιδεχονται ρυθμισεις..αν χρειαστει κατι , φευγει ολλανδια το συστημα....ενω το LPfi ερχεται ετοιμο μεν..αλλα αν υπαρχει ενημερωση λογισμικου του εγκεφαλου μπορουν να τον περασουν αυτοι)
Για νεοτερα θα ενημερωσω.Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σε ευχαριστούμε! Άρα το θέμα είναι ο άμεσος ψεκασμός και αναμένουμε τα νέα.
-
Πολύ θα ήθελα να έρθω στη συνάντηση, αλλά από Κρήτη είναι λίγο δύσκολο. Πάντως καλά να περάσετε. Ένα πρόβλημα τώρα με το δικό μου αυτοκίνητο, παρατήρησα στις πίσω πόρτες ένα σκληρό τμήμα τσιμούχας στο ύψος λίγο πιο πάνω από την κλειδαριά, αυτό έχει σαν συνέπεια να τρώει το χρώμα και να δημιουργεί μια γρατζουνιά απέναντι στο θόλο (έχει φανεί η λαμαρίνα). Αυτό έγινε και στις δύο πόρτες. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα στην PEUGEOT. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος; Το δικό μου είναι από τα πρώτα (Ιούνιος 2009) με 40.000 χλμ και ελάχιστα ευτυχώς προβλήματα.
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να έρθω στη συνάντηση, αλλά από Κρήτη είναι λίγο δύσκολο. Πάντως καλά να περάσετε. Ένα πρόβλημα τώρα με το δικό μου αυτοκίνητο, παρατήρησα στις πίσω πόρτες ένα σκληρό τμήμα τσιμούχας στο ύψος λίγο πιο πάνω από την κλειδαριά, αυτό έχει σαν συνέπεια να τρώει το χρώμα και να δημιουργεί μια γρατζουνιά απέναντι στο θόλο (έχει φανεί η λαμαρίνα). Αυτό έγινε και στις δύο πόρτες. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα στην PEUGEOT. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος; Το δικό μου είναι από τα πρώτα (Ιούνιος 2009) με 40.000 χλμ και ελάχιστα ευτυχώς προβλήματα.Δεν έχω προσέξει κάτι, αλλά θα το κοιτάξω και θα σου πω.
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Πολύ θα ήθελα να έρθω στη συνάντηση, αλλά από Κρήτη είναι λίγο δύσκολο. Πάντως καλά να περάσετε.Δεν πειράζει σύντεκνε. Θα έρθουμε εμείς στην επόμενη συνάντηση...
Με την ευκαιρία αυτή, ανακοινώνω επισήμως ότι μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και δριμείες αντιπαραθέσεις, έχουμε οριστικώς και αμετακλήτως αποφασίσει να βρεθούμε το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου στο Βόλο/Πήλιο.
Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση και θα περιλαμβάνει γύρο του Πηλίου με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ, τσίπουρα, ψάρια, βουτιές (άμα λάχει), μικρή χωμάτινη διαδρομή, ξενώνα με ωραίες καμαριέρες (όχι μαυρούλες) και άλλα ωραία...
Όποιοι θέλουν να έρθουν, ας μου στείλουν PM για να ενημερώσω τον υπεύθυνο προγραμματισμού και εκδηλώσεων.
Ένα πρόβλημα τώρα με το δικό μου αυτοκίνητο, παρατήρησα στις πίσω πόρτες ένα σκληρό τμήμα τσιμούχας στο ύψος λίγο πιο πάνω από την κλειδαριά, αυτό έχει σαν συνέπεια να τρώει το χρώμα και να δημιουργεί μια γρατζουνιά απέναντι στο θόλο (έχει φανεί η λαμαρίνα). Αυτό έγινε και στις δύο πόρτες. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα στην PEUGEOT. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
Το εξέτασα λεπτομερώς, αφού είχα διαβάσει αυτά που έγραψες, αλλά δεν βρήκα κανένα πρόβλημα.
Προφανώς η τσιμούχα σου τρίβεται στο μέταλλο. Εξέτασες μήπως θέλουν ρύθμιση οι πόρτες σου; -
Κρίμα 25 Ιούνη είναι ο γάμος της ξαδέρφης μας στην Τήνο και δεν μπορώ να έρθω.
Σήμερα μου έβγαλε μήνυμα για check the oil low level πήγα συμπλήρωσα λίγο και την Δευτέρα αλλαγή.
Είμαι στα 11500 χλ και πέρα από το πρώτο έλεγχο δεν έχω κάνει ακόμα servise.
Μετά από 1,5 χρόνο θα έλεγα ότι το αμάξι με έχει καλύψει 100% πήγα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, πολύ ξεκούραστα,στη ευθεία έξω από τη Λάρισα 210 στο κοντέρ αλλά ένοιωσα ότι μετά τα 185 η γαλλίδα δεν πατούσε πολύ σταθερά με 2 φτερά σίγουρα θα απογειώνονταν(Η γυναίκα μου μου έλεγε πάτα το να δούμε πόσο πάε ι-νοιώθω ευτυχής για την επιλογή μου στη γυναίκα εννοώ και ας μην είναι γαλλίδα με καλύπτει πλήρως).
Στην Τήνο ακόμα δεν υπάρχει άλλο 3008 όλοι παίρνουν βάρκες (nissan Qashqai και VW Tiguan) σου λέει θάλασσα τριγύρω ας την έχουμε πρόχειρη τη σχεδία.
Έβαλα φίλο για μεγάλη βόλτα πριν 10 μέρες και μου είπε ότι σε άνεση συγκρίνεται μόνο με καγιέν, μάλλον να με καλοπιάσει ήθελε.
Οι στροφές στο ρελαντί οκ και όλα καλά μέχρι στιγμής αν και φοβάμαι ότι και η καινούργια αντλία νερού έχει θέμα.
Αντικατέστησα το τιμόνι πριν 5-6 μήνες γιατί χάλασε το δέρμα ενώ το πρόσεχα με ηλιοπροστασίες κτλ.
Το usb το δουλεύω λίγο και δεν έχει κάνει ακόμα απόσβεση.Το φωτάκι -φακός είναι σούπερ χρήσιμο.
Ελπίζω να κάλυψα το κενό που έλειψα τόσο καιρό από το φόρουμ με τα γραφόμενα μου.
Είμαι ο tiniakos και μόλις τελείωσα. -
Κρίμα 25 Ιούνη είναι ο γάμος της ξαδέρφης μας στην Τήνο και δεν μπορώ να έρθω.Τι μας λες τώρα ρε μπαγάσα, αφού το είχες ξεκόψει λόγω απόστασης και ... 'εβραίων'!
Σήμερα μου έβγαλε μήνυμα για check the oil low level πήγα συμπλήρωσα λίγο και την Δευτέρα αλλαγή.
Είμαι στα 11500 χλ και πέρα από το πρώτο έλεγχο δεν έχω κάνει ακόμα servise.Ενάμιση χρόνο χωρίς κανέναν έλεγχο και με τα λάδια της μαμάς του; Τιμωρία το είχες;
Μετά από 1,5 χρόνο θα έλεγα ότι το αμάξι με έχει καλύψει 100% πήγα και Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι,
Εμ, έτσι είναι. Όταν κανείς είναι όλο το χρόνο σε νησί, πηγαίνει διακοπές στη Θεσσαλονίκη...
Αντικατέστησα το τιμόνι πριν 5-6 μήνες γιατί χάλασε το δέρμα ενώ το πρόσεχα με ηλιοπροστασίες κτλ.
Δεν είναι δέρμα, πλαστικό είναι. Μου κάνει όμως εντύπωση που χάλασε τόσο γρήγορα.
Το usb το δουλεύω λίγο και δεν έχει κάνει ακόμα απόσβεση.
Γιατί, το turbo το έκανες απόσβεση στο νησί;
Είμαι ο tiniakos και μόλις τελείωσα.
Είσαι ανεπανάληπτος! Έπρεπε να κανονίσεις να βρεθούμε.
Αυτά τα περί γάμου της τρίτης ξαδέλφης της γυναίκας σου, τα ακούμε βερεσέ...
Τουλάχιστον να μας γράφεις πιό συχνά. -
θα ερχόμουνα παιδιά αφού είπα θα τα φάω όλα στα επόμενα 2 χρόνια και δεν θα τους αφήσω ούτε ευρώ.
Είχα αλλάξει λάδια στα 3000χιλ νομίζω θα δω βιβλιαράκι.
Ξέρει τι ηθική απόσβεση κάνει το turbo όταν τους περνάς σαν σταματημένους.
Η Θεσσαλονίκη είναι σούπερ για διακοπές.
Δεν μπορώ να αφήσω το γάμο να πάω για πουρνάρια.
Τιμωρία του έχω βάλει που έχω να το πλύνω από το καλοκαίρι....ευτυχώς βρέχει που και που.
Είπαμε χάθηκα γιατί ασχολούμουν με την αμαξάρα!!! -
@nikos-ss
Ούτε εγώ είδα κάτι με την τσιμούχα στις πόρτες που λες.Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Δεν είναι δέρμα, πλαστικό είναι. Μου κάνει όμως εντύπωση που χάλασε τόσο γρήγορα.
Τι λέτε βρε σεις, δέρμα είναι, και μου φαίνεται πολύ καλής ποιότητας, και με πολύ ωραία αφή! Και με βάση και τις οδηγίες, το πλένω συχνά με λίγο σαπουνάκι και ένα βραγμένο πανάκι (και διατηρείται και η ωραία αφή του). Φυσικά το δικό μου δεν έχει ούτε ίχνος 'χαλάσματος'.
Τηνιακέ, κρίμα που δεν θα μπορέσεις να έλθεις, αλλά έτσι είναι οι κοινωνικές υποχρεώσεις! Σου έκαψε πολύ λαδάκι πάντως, σε λιγότερο από 10000χλμ.
Η γυναίκα μου μου έλεγε πάτα το να δούμε πόσο πάει
Μπράβο, έχεις πολύ 'προχωρημένη' σύζυγο (αν και επικίνδυνο να τρέχεις τόσο, για να λέμε το σωστό!).
Έβαλα φίλο για μεγάλη βόλτα πριν 10 μέρες και μου είπε ότι σε άνεση συγκρίνεται μόνο με καγιέν
Ποια καγιέν, οι καγιέν είναι μπουρούχες μπροστά στο δικό μας
-
Αναμένοντας τη μεγάλη συνάντηση στο Πήλιο, ανέβηκα το Σάββατο στην Οίτη, στο οροπέδιο Λιβαδιές στα 1800 μέτρα, σε ένα πανέμορφο τοπίο. Λάσπη στα ψηλά, ρέματα, κομμάτια βράχων και καθιζήσεις στα άλλα, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έριξε την προηγούμενη μέρα, όπως έμαθα (πολλά χωράφια στον Σπερχειό ήταν πλημμυρισμένα). Και, φεύγοντας, 'ξεκάπνισμα' στον καλά στρωμένο και χωρίς κίνηση χωματόδρομο προς το χωριό Νεοχώρι.
Και πάλι, δεν τα κατάφερα να μείνει το αυτοκίνητο αξοπρεπώς καθαρό για πάνω από βδομάδα!
Ως προς την κατανάλωση, στον αυτοκινητόδρομο, πηγαίνοντας με 145 στο cruise control το trip computer έδειξε 8,7 λτ/100χμ, ενώ στην ίδια διαδρομή γυρίζοντας με 120 στο cruise control το trip έδειξε 6,9λτ/100χμ.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Τι λέτε βρε σεις, δέρμα είναι, και μου φαίνεται πολύ καλής ποιότητας, και με πολύ ωραία αφή! Και με βάση και τις οδηγίες, το πλένω συχνά με λίγο σαπουνάκι και ένα βραγμένο πανάκι (και διατηρείται και η ωραία αφή του). Φυσικά το δικό μου δεν έχει ούτε ίχνος 'χαλάσματος'.
Πράγματι είναι δέρμα! Πρόσφατα πιάνοντας τις ραφές στο εσωτερικό, προβληματίστηκα για το αν είναι δέρμα ή πλαστικό, γιατί ήταν τόσο τέλειες, διακριτικές και συμμετρικές που στην αφή έδιναν την αίσθηση ότι ήταν διαμορφωμένες σε πλαστικό. Γι' αυτό είπα με βεβαιότητα ότι ήταν πλαστικό. Σήμερα μετά την κουβέντα το πρόσεξα καλύτερα.
Συγγνώμη για την ανακρίβεια και ευχαριστώ τον Alexandr για την διόρθωση.
Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει δικαιωματικά αναλάβει το έργο της φωτογραφικής κάλυψης της συνάντησης...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
.
Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει δικαιωματικά αναλάβει το έργο της φωτογραφικής κάλυψης της συνάντησης...Θα μου είναι αδύνατο να μη βγάλω φωτογραφίες έτσι κι αλλιώς!
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Ως προς την κατανάλωση, στον αυτοκινητόδρομο, πηγαίνοντας με 145 στο cruise control το trip computer έδειξε 8,7 λτ/100χμ, ενώ στην ίδια διαδρομή γυρίζοντας με 120 στο cruise control το trip έδειξε 6,9λτ/100χμ.
Μετά από μια εξάμηνη εμπειρία με το 3008 (156HP, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και 18' ζάντες), έχω να παρατηρήσω ότι η κατανάλωση του δικού μου 3008 απέχει πολύ από τις εργοστασιακές τιμές και αρκετά από τις τιμές που έχουν παρατηρήσει οι διάφοροι φίλοι σε αυτό το φόρουμ. Σε πρόσφατο μου ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, συνολικής απόστασης 280χλμ, το trip computer του οχήματος κατέγραψε 8.5 λτ/100 χλμ. Η ταχύτητα μου ήταν μεταξύ 100 - 120 χλμ. Ειλικρινά, νιώθω αρκετά απογοητευμένος με αυτές τις επιδόσεις κατανάλωσης.
Υπάρχει κανείς άλλος σε αυτό το φόρουμ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων; -
Ο χρήστης greg12m έγραψε:
Μετά από μια εξάμηνη εμπειρία με το 3008 (156HP, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και 18' ζάντες), έχω να παρατηρήσω ότι η κατανάλωση του δικού μου 3008 απέχει πολύ από τις εργοστασιακές τιμές και αρκετά από τις τιμές που έχουν παρατηρήσει οι διάφοροι φίλοι σε αυτό το φόρουμ. Σε πρόσφατο μου ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, συνολικής απόστασης 280χλμ, το trip computer του οχήματος κατέγραψε 8.5 λτ/100 χλμ. Η ταχύτητα μου ήταν μεταξύ 100 - 120 χλμ. Ειλικρινά, νιώθω αρκετά απογοητευμένος με αυτές τις επιδόσεις κατανάλωσης.
Υπάρχει κανείς άλλος σε αυτό το φόρουμ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων;Άδίκως διαμαρτύρεσαι.
Εμάς με κατανάλωση 6,9L/100km μια διαδρομή 280km μας στοιχίζει 31,88€
Εσένα με κατανάλωση 8,5L/100km μια διαδρομή 280km σου στοιχίζει 29,04€Όπως βλέπεις, η ίδια απόσταση με την ίδια ταχύτητα σου κοστίζει λιγότερο από εμάς, χώρια που δεν έχεις και τον μπελά να αλλάζεις συνεχώς ταχύτητες με το **αριστερό **σου χέρι...
Σοβαρά τώρα, η δική μου εμπειρία όσον αφορά την κατανάλωση λέει ότι η σταθερή ταχύτητα των 120km/h δεν είναι ικανό κριτήριο για να συγκρίνουμε την κατανάλωση. Το βάρος που κουβαλάς στο πορτμπαγκάζ, ο αριθμός των συνεπιβατών, ο άνεμος, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ο τύπος, το μέγεθος και η πίεση των ελαστικών, αλλά και ο τρόπος οδήγησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση.
Μη σε μπερδεύει το ότι λέμε για σταθερή ταχύτητα 120km/h με το cruise control. Άλλη κατανάλωση ανά χιλιόμετρο θα έχει κανείς κάνοντας την διαδρομή Βέροια-Κοζάνη και άλλη την διαδρομή Κατερίνη – Θεσσαλονίκη, έχοντας πάντα το Cruise Control στην ίδια σταθερή ταχύτητα. Επίσης στην οδήγηση πολλές φορές αναγκάζεσαι να προσπεράσεις κάποιον που πηγαίνει πιο αργά. Προφανώς δεν προσπερνούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι μπορεί να καθίσουν περισσότερη ώρα δίπλα στο αυτοκίνητο που προσπερνούν, ενώ άλλοι να κατεβάσουν ταχύτητα και να το σανιδώσουν.
Αν θυμάμαι καλά τα στοιχεία που έδινε η Peugeot, μόνο η αλλαγή των ελαστικών με μεγαλύτερα (από 16” σε 18”) αυξάνει την κατανάλωση κατά 0,2L/100km.
Καλό απόγευμα
Peugeot 3008 '08