Ο χρήστης greg12m έγραψε:
Ως προς την κατανάλωση, στον αυτοκινητόδρομο, πηγαίνοντας με 145 στο cruise control το trip computer έδειξε 8,7 λτ/100χμ, ενώ στην ίδια διαδρομή γυρίζοντας με 120 στο cruise control το trip έδειξε 6,9λτ/100χμ.
Μετά από μια εξάμηνη εμπειρία με το 3008 (156HP, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και 18' ζάντες), έχω να παρατηρήσω ότι η κατανάλωση του δικού μου 3008 απέχει πολύ από τις εργοστασιακές τιμές και αρκετά από τις τιμές που έχουν παρατηρήσει οι διάφοροι φίλοι σε αυτό το φόρουμ. Σε πρόσφατο μου ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, συνολικής απόστασης 280χλμ, το trip computer του οχήματος κατέγραψε 8.5 λτ/100 χλμ. Η ταχύτητα μου ήταν μεταξύ 100 - 120 χλμ. Ειλικρινά, νιώθω αρκετά απογοητευμένος με αυτές τις επιδόσεις κατανάλωσης.
Υπάρχει κανείς άλλος σε αυτό το φόρουμ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων;
Άδίκως διαμαρτύρεσαι.
Εμάς με κατανάλωση 6,9L/100km μια διαδρομή 280km μας στοιχίζει 31,88€
Εσένα με κατανάλωση 8,5L/100km μια διαδρομή 280km σου στοιχίζει 29,04€
Όπως βλέπεις, η ίδια απόσταση με την ίδια ταχύτητα σου κοστίζει λιγότερο από εμάς, χώρια που δεν έχεις και τον μπελά να αλλάζεις συνεχώς ταχύτητες με το **αριστερό **σου χέρι...
Σοβαρά τώρα, η δική μου εμπειρία όσον αφορά την κατανάλωση λέει ότι η σταθερή ταχύτητα των 120km/h δεν είναι ικανό κριτήριο για να συγκρίνουμε την κατανάλωση. Το βάρος που κουβαλάς στο πορτμπαγκάζ, ο αριθμός των συνεπιβατών, ο άνεμος, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ο τύπος, το μέγεθος και η πίεση των ελαστικών, αλλά και ο τρόπος οδήγησης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση.
Μη σε μπερδεύει το ότι λέμε για σταθερή ταχύτητα 120km/h με το cruise control. Άλλη κατανάλωση ανά χιλιόμετρο θα έχει κανείς κάνοντας την διαδρομή Βέροια-Κοζάνη και άλλη την διαδρομή Κατερίνη – Θεσσαλονίκη, έχοντας πάντα το Cruise Control στην ίδια σταθερή ταχύτητα. Επίσης στην οδήγηση πολλές φορές αναγκάζεσαι να προσπεράσεις κάποιον που πηγαίνει πιο αργά. Προφανώς δεν προσπερνούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι μπορεί να καθίσουν περισσότερη ώρα δίπλα στο αυτοκίνητο που προσπερνούν, ενώ άλλοι να κατεβάσουν ταχύτητα και να το σανιδώσουν.
Αν θυμάμαι καλά τα στοιχεία που έδινε η Peugeot, μόνο η αλλαγή των ελαστικών με μεγαλύτερα (από 16” σε 18”) αυξάνει την κατανάλωση κατά 0,2L/100km.
Καλό απόγευμα