-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
εγω στα 18000 με αναψε η ενδειξη του ψυκτικου υγρου και συμπληρωσα. Στο σερβις ομως δεν εντοπισαν κατι προβληματικο σε αντλια νερου. Μπορει και να μην το προσεξαν ...Κι εγώ έιχα απώλειες λέμε και μετά και πρίν την επισκευή αλλά το κατάλαβα από την ταχύτητα που έφευγε το ψυκτικό από το δοχείο.Απώλειες πολύ μικρές δεν νομίζω να υπάρχει αυτοκίνητο να μην έχει.
-
Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω το thp 150 με 29.000 χλμ. δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να αναφέρω πέρα από το μικρά - συνηθισμένα (τριγμοί - σκάλωμα το πόδι - μετά το συνήθισα κλπ) χθες διάβασα τυχαία στο site της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για ανάκληση 49 οχημάτων στην Ελλάδα που κατασκευάστηκαν από 16 έως 21 Απριλίου 2009 με αριθμούς πλαισίου από VF30URHE89S045367 έως VF30U9HZH9S062766, για πιθανή αποκόλληση του κάτω τμήματος του μπροστινού προφυλακτήρα http://www.efpolis.gr/el/rapex/article/ ... 10-13.html μέχρι τώρα δεν έχω διαβάζει πουθενά κάτι σχετικό
-
Μια που ανέφερε ο nikos-ss για το σκάλωμα του ποδιού, πριν μερικές μέρες συνειδητοποίησα ότι το πόδι μου δεν σκάλωνε! Προσπάθησα να το κάνω να σκαλώσει, σκεφτόμενος 'το συνήθισα τόσο πολύ που δεν το καταλαβαίνω καθόλου πια', αλλά δεν τα κατάφερα. Σκέφτομαι μήπως στο service που του είχα κάνει στα 10000χμ 'πείραξαν' στο συνεργείο κάτι, ξέροντας για την περίπτωση, ή βλέποντάς το ότι σκαλώνει όταν πήγαν να το μετακινήσουν
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σκάλωμα, κατά κάποιον μυστήριο τρόπο, δεν υπάρχει πλέον! -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σκάλωμα, κατά κάποιον μυστήριο τρόπο, δεν υπάρχει πλέον!Και σε μένα είχε εξαφανισθεί, έως ότου το οδήγησα για μικρή απόσταση με τις παντόφλες (ας όψεται η θάλασσα) και κόντεψα να σκοτωθώ...
Chrismarine, περιμένουμε να μας πεις τα νέα από το service.
-
ok πήγα τους είπα για τον θόρυβο και από που ακούγετε ,να σημειώσω πως την ώρα που άκουγε το μοτέρ ο μηχανικός μαζί και εγώ, δεν ακουγόταν τίποτα ώσπου ξαφνικά το έκανε για 3 δεύτερα ,οπότε με ρώτησε αν είναι αυτός ο θόρυβος! και προχώρησε στην αντικατάσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.
μετά την επισκευή η οποία διήρκησε ούτε 2 ώρες (πρέπει να έχουν αλλάξει χιλιάδες αντλίες!!) με ενημέρωσε πως δεν υπήρχε διαρροή ψυκτικού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα ακόμα και αν καθυστερούσα την αντικατάσταση της ,πχ στο επόμενο service 20.000χλμ
η ουσία είναι πως η πεζό δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα με κάποιο άλλο βελτιωμένο ανταλλακτικό ,πέραν της αντικατάστασης στα πλαίσια της εγγύησης . μετά τι γίνεται ?
το πρόβλημα υφίσταται σε όλα τα 1.6thp citroen-peugeot-mini από το 2007 χωρίς να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση .
από το 2007 ????????????????????????? -
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
ok πήγα τους είπα για τον θόρυβο και από που ακούγετε ,να σημειώσω πως την ώρα που άκουγε το μοτέρ ο μηχανικός μαζί και εγώ, δεν ακουγόταν τίποτα ώσπου ξαφνικά το έκανε για 3 δεύτερα ,οπότε με ρώτησε αν είναι αυτός ο θόρυβος! και προχώρησε στην αντικατάσταση χωρίς δεύτερη σκέψη.
μετά την επισκευή η οποία διήρκησε ούτε 2 ώρες (πρέπει να έχουν αλλάξει χιλιάδες αντλίες!!) με ενημέρωσε πως δεν υπήρχε διαρροή ψυκτικού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα ακόμα και αν καθυστερούσα την αντικατάσταση της ,πχ στο επόμενο service 20.000χλμ
η ουσία είναι πως η πεζό δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα με κάποιο άλλο βελτιωμένο ανταλλακτικό ,πέραν της αντικατάστασης στα πλαίσια της εγγύησης . μετά τι γίνεται ?
το πρόβλημα υφίσταται σε όλα τα 1.6thp citroen-peugeot-mini από το 2007 χωρίς να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση .
από το 2007 ?????????????????????????Καλά, ακόμη το ελαττωματικό βάζουν, δεν το άλλαξαν; Τόσο πολύ τους αρέσει να κάνουν αλλαγές; Κάποιος (o drdino νομίζω) είχε πει ότι η αντλία έχει καινούριο κωδικό πλέον. Τι έκανα, αλλάξαν τον κωδικό αλλά όχι το ανταλλακτικό; Ή η αλλαγή που έκαναν ήταν τόσο φοβερή που ξαναέχει το ίδιο πρόβλημα;
-
η διαφορά στις καινούριες αντλίες που φοράνε τα καινούργια μοντέλα είναι η τροχαλία αντλίας που κατά την εταιρία ευθυνόταν για αυτή την δυσλειτουργία δίχως όμως να δοθεί πραγματική λύση , στην αντικατάσταση τους λοιπών λογικά προχωράνε με τον κωδικό που έχουν τα τωρινά μοντέλα 5FV ,οπότε δεν υπάρχει άλλος κωδικός για τα 5fv η αλλιώς ep6cdp .
ωστόσο κάπου είχα διαβάσει ότι οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν βραβευτεί ως κινητήρες της χρονιάς,περιλαμβάνοντας μάλιστα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντλία νερού!!!! -
-
η βραβευση μαλλον δεν αφορα και την αντλια του εν λογω κινητηρα........
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η βραβευση μαλλον δεν αφορα και την αντλια του εν λογω κινητηρα........Και του TSI δεν αφορούσε τους πολλαπλασιαστές του που βγήκε κινητήρας της χρονιά (βγαίνει και χρόνια τώρα)
-
ετοιμάζομαι να αγοράσω το 3008 καί θέλω να μάθω απο ανθρώπους που το εχουν αγοράσει τις εντυπώσεις τους ,για να δω αν πρέπει να παρω τα 120 η τα 150 άλογα την πραγματική κατανάλωση, αν χρειάζετε το grip control και ολα τα άλλα. ευχαριστω πολύ
-
@steftsak
Έχεις ΠΜ (1,5 μήνα καθυστερημένο!) -
Έχεις ΠΜ (1,5 μήνα καθυστερημένο!)@steftsak
Έχεις ΠΜ (1,5 μήνα καθυστερημένο!)ha ha ...το ειδα...no problem Sir
-
Το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από το forum είναι ότι τα 150 ή 156 (πλέον) είναι απαραίτητα, άλλωστε ελάχιστοι έχουν τα 120 άλογα. Η κατανάλωση είναι κάτι σχετικό αν κινείσαι μέσα σε πόλη ή όχι. Σίγουρα εκτός πόλης είναι λίγο πιο οικονομικό το 156, λόγω ύπαρξης και 6ης ταχύτητας. Σχετικό είναι και το grip control και εξαρτάται καθαρά από εσένα (εγώ δεν το έχω). Πάντως με 28.000 χλμ. δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ίσως θα έλεγα κάποιοι τριγμοί όχι συνέχεια (μάλλον έχει να κάνει με την θερμοκρασία και την υγρασία). Το μόνο αρνητικό στο turbo είναι ότι στις χαμηλές στροφές κάτω από 1400 σέρνεται και χρησιμοποιείς πολύ τον συμπλέχτη πάντως καλορίζικο...
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Το συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από το forum είναι ότι τα 150 ή 156 (πλέον) είναι απαραίτητα, άλλωστε ελάχιστοι έχουν τα 120 άλογα. Η κατανάλωση είναι κάτι σχετικό αν κινείσαι μέσα σε πόλη ή όχι. Σίγουρα εκτός πόλης είναι λίγο πιο οικονομικό το 156, λόγω ύπαρξης και 6ης ταχύτητας. Σχετικό είναι και το grip control και εξαρτάται καθαρά από εσένα (εγώ δεν το έχω). Πάντως με 28.000 χλμ. δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ίσως θα έλεγα κάποιοι τριγμοί όχι συνέχεια (μάλλον έχει να κάνει με την θερμοκρασία και την υγρασία). Το μόνο αρνητικό στο turbo είναι ότι στις χαμηλές στροφές κάτω από 1400 σέρνεται και χρησιμοποιείς πολύ τον συμπλέχτη πάντως καλορίζικο...Αν και μιλήσαμε με τον φίλο gfebm, απαντώ κι εγώ, αν τυχόν κάποιος άλλος ενδιαφερθεί για το 3008.
Όπως τα γράφει περιληπτικά ο nikos-ss είναι. Από τριγμούς εγώ έχω έναν που μάλλον οφείλεται στην ηλιοροφή. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί το δικό μου έχει 'φάει' πολλές μη ασφάλτινες - και κακοτράχαλες πολλές φορές - διαδρομές (έχω κοντά στα 18000χλμ).Για την κατανάλωση η καλύτερη ανάλυση είναι ο πίνακας που είχε βάλει ο Pitt 2-3 σελίδες πριν.
Τα με 150/156 άλογα έχουν το dynamic roll control για να μη γέρνει στις στροφές (και πράγματι γέρνει ελάχιστα, μέρα με τη νύχτα με την παλιά μου βάρκα-στο-γυαλό Corolla).
Όσο για το grip control, το παίρνεις αν έχεις σκοπό να πατήσεις και λίγο χιονάκι ή λάσπη ή κοτρωνόδρομο παραπάνω από 1 φορά την 5ετία (το τελευταίο λόγω των ελαστικών michelin latitude tour hp που είναι πιο ανθεκτικά σε πέτρες, και με μεγαλύτερο προφίλ). Βέβαια η αυξημένη απόσταση από το έδαφος είναι από μόνη της πολύ σημαντική για εκτός ασφάλτου, και δεν χρειάζεσαι το grip control γιαυτό.
Θα ήμουν ο τελευταίος βέβαια που δεν θα το συνιστούσα (φαίνεται νομίζω και από τα ποσταρίσματά μου), αλλά βγαίνω αρκετά εκτός ασφάλτου, και είμαι ευχαριστημένος από τη λειτουργία του, και κυρίως από τα latitude tour ελαστικά τα οποία κάνουν την μεγαλύτερη δουλειά σε λάσπη και χιόνι (για να μην πω ότι έχω την υποψία ότι μπορεί να πηγαίνει και καλύτερα στο χιόνι από τα soft-ασφάλτινα suv/crossover 4χ4 με τα τελείως ασφάλτινα και πολύ φαρδιά λάστιχα). Από την άλλη, τα michelin latitude tour hp λέγεται ότι έχουν λίγο χειρότερο κράτημα και φρενάρισμα από τα καθαρά ασφάλτινα, αλλά προσωπικά δεν έχω ξεπεράσει ποτέ το όριό τους, εκτός από μια φορά σε χιόνι και 1-2 φορές σε χώμα (όπου το esp δουλεύει άψογα βεβαίως!).
Στην άμμο, τα ηλεκτρονικά κάνουν καλή δουλειά, τηρουμένων των αναλογιών, καθώς το αμάξι είναι σχετικά βαρύ, με σχετικά στενά λάστιχα, τα οποία έχουν σχετικά πυκνή χάραξη, και είναι βέβαια 2κίνητο. Μπορείς να περάσεις και πολύ παχιά άμμο με κάποια φόρα, αλλά όχι να κάνεις και βόλτες πάνω στην άμμο.
Φίλε gfebm περιμένουμε νέα σου.
-
Τελευταία διαπίστωσα μια έντονη κινητικότητα στην αγορά για την υγραεριοκίνηση των ΙΧ. Από μια επίσκεψη είδα ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά για το μοντέλο του ΙΧ μας (τουλάχιστον έτσι μου το παρουσίασαν) . Από ό,τι μου είπαν, απαιτείται μετά την τοποθέτηση και πιστοποίηση από ΚΤΕΟ. Στη προσφορά/επίδειξη που μου έκαναν, το νέο ρεζεβουαρ έχει το σχήμα της ρεζέρβας και έχει χωρητικότητα 80 lt., αξιοποιώντας έτσι το σύνολο του χώρου των αποσκευών
Έχει κανείς από εσάς ανάλογη εμπειρία ? ή μήπως κάποιος ήδη έχει εγκαταστήσει τον ανάλογο εξοπλισμό?
Η εγγύηση της αντιπροσωπείας άραγε θα ισχύει μετά την εγκατάσταση? -
Ο χρήστης gmaniac έγραψε:
Τελευταία διαπίστωσα μια έντονη κινητικότητα στην αγορά για την υγραεριοκίνηση των ΙΧ. Από μια επίσκεψη είδα ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά για το μοντέλο του ΙΧ μας (τουλάχιστον έτσι μου το παρουσίασαν) . Από ό,τι μου είπαν, απαιτείται μετά την τοποθέτηση και πιστοποίηση από ΚΤΕΟ. Στη προσφορά/επίδειξη που μου έκαναν, το νέο ρεζεβουαρ έχει το σχήμα της ρεζέρβας και έχει χωρητικότητα 80 lt., αξιοποιώντας έτσι το σύνολο του χώρου των αποσκευών
Έχει κανείς από εσάς ανάλογη εμπειρία ? ή μήπως κάποιος ήδη έχει εγκαταστήσει τον ανάλογο εξοπλισμό?
Η εγγύηση της αντιπροσωπείας άραγε θα ισχύει μετά την εγκατάσταση?Δεν νομίζω να ισχύει η εγγύηση, όπως είναι και λογικό βέβαια, αφού η μετατροπή δεν γίνεται από την επίσημη αντιπροσωπεία. Το έχω διαβάσει να το λένε και για άλλα μοντέλα.
240 ευρώπουλα πήγαν τα τέλη μας, από 184 (αν θυμάμαι καλά) πέρισυ, αύξηση κοντά στο 30%! Όλο και μας τα αυξάνουν Και αν μας τα βάλουν το 2012 με τους ρύπους, θα πάνε πάνω από 300. Μάλλον θέλουν να μας κάνουν να καταλήξουμε με το πιο μικρό μοντέλο της πεζό, το πεζό 2
-
. Μάλλον θέλουν να μας κάνουν να καταλήξουμε με το πιο μικρό μοντέλο της πεζό, το πεζό 2Για εμάς.Για τους γέρους το 3
-
Μηχανικος που βαζει υγραεριο μου ειπε οτι αν τα μπεκ ειναι 4ης γενιας μπορει να μπει με ασφάλεια. Αν ειναι ομως 5ης γενιας ακομη δεν εχουν εκσυγχρονισθουν τα συστηματα που κυκλοφορουν και εμφανιζονται προβληματα.Οσο για την εγγυηση μου ειπε οτι σε αλλα αυτοκινητα π.χ. ΚΙΑ και ΟΡΕL δεν τη χανεις
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
. Μάλλον θέλουν να μας κάνουν να καταλήξουμε με το πιο μικρό μοντέλο της πεζό, το πεζό 2
Για εμάς.Για τους γέρους το 3
Σωστά, το είχα ξεχάσει αυτό το μοντέλο, αλλά έχει μικρότερη ιπποδύναμη, και μόνο κοντές σχέσεις
(γελάμε, αλλά μάλλον για κλάματα είναι η κατάσταση!)
Peugeot 3008 '08