-
Realzeus:
Ευχαριστω για το καλωσορισμα να εισαι καλα...Λοιπον...για τα διοδια δεν θα γραψω κατι γιατι νομιζω ολοι συμφωνουμε στα αυτονοητα...
Οσο για την καταναλωση, να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν ξεπερασα τα 130 χιλιομετρα, πηγαινα με 110-130 σχεδον σε ολη την διαδρομη, οπου μπορουσα τελος παντων και πουθενα δεν περασα τις 3000 σ.α.λ....
Ο χρονος του ταξιδιου ηταν 5,5 ωρες με μια μικρη σταση 15 λεπτων για ενα καφε... δεδομενου οτι ηταν το πρωτο μεγαλο ταξιδι με το αυτοκινητο, οτι ημουν με την κοπελια, οτι εβρεχε σε πολλα σημεια και κυριως οτι βολτα εκανα, δεν με ενοιαζε ουτως η αλλως να ερθω πιο γρηγορα...
Αυτα, καλο σκ σε ολους.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Την πρώτη περίπτωση την έκανα πέρσυ το καλοκαίρι δυο φορές. Καμία κλήση (επική κωλοφαρδία, αλλά είχα βάλει στοίχημα με τον corsair ότι θα φάμε μπουγάτσα μαζί στις 10, αλλά είναι βλακεία να πρέπει να κόψεις στην Κατερίνη γιατί είσαι με αναθυμιάσεις.Την δεύτερη την εφαρμόζω κατά κανόνα πλέον, ούτε μία φορά δεν με έχουν σταματήσει και έχω περάσει αρκετές φορές μπροστά από τους πιστολέρο χωρίς να απενεργοποιήσω το CC. Γενικά, στην ΕΟ δεν σε ενοχλούν μέχρι τα 145-150...
Την τρίτη την κάναμε 20 χρόνια παλιότερα με τους γονείς όταν είχαμε το 304 ως βασικό τουτού.
Αντί εσείς οι mods να δίνεται το καλό παράδειγμα, δηλώνετε ευθαρσώς ότι τρέχετε με 190 ..
-
Τιμωρηκε αυστηρα με τριημερη απαγορευση καταναλωσης μπουγατσας
-
είπαμε να τιμωρηθεί , αυτό ήταν ηλεκτρική καρέκλα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτο που εχω να επισημανω ειναι οτι μετρησα γυρω στους 7 σταθμους διοδιων απο Αθηνα μεχρι Σαλονικα...
Εντελως απαραδεκτο, προσβλητικο για ολους εμας τους οδηγους και πραγματικα, δεν εχω λογια για αυτο το καταντημα...
Επισης θελω να προσθεσω δημοσια σε αυτο το forum , οτι εγω απο σημερα ειμαι οπαδος του ΠΑΜΕ , μιας και τα παιδια ειχαν αποκλεισει 4 διοδια και δεν αφηναν κανενα να πληρωσει...Για πρωτη φορα στην ζωη μου, καποιος μου ειπε 'μην πληρωνεις'...σε αντιθεση με αυτους που με κυβερνουν και μου ζητανε και αλλα...αλητες...
Αυτα για το 'trip report'... παω να δοκιμασω καμια Σαλονικιωτικη πιττα με γυρο, σουβλακι, καλαμακι...
Αυτά τα 'παιδιά' θα σου φτιάξουν τους δρόμους, αύριο που θα χαλάνε;
Τότε όμως θα γκρινιάζεις που γλιστράει, έχει ανάποδη κλίση, πέτρες, χωρίς πάρκινγκ για στάση ανάγκης κλπ.
Ενώ τα άλλα παιδια μας τους φτιάξανε τους δρόμους τόσα χρόνια;
Αν υποστηρίζεις ότι οι δρόμοι του 2010 έχουν καμμιά σχέση με τους δρόμους του '80 πρέπει να ΄σαι σε λάθος χώρα. Μην τρελαθούμε κιόλας!
-
Αν υποστηρίζεις ότι είναι λογικό στην Τζουτζία (ΚΚ ΤΜ) να προπληρώνουμε για δρόμους που ίσως φτιαχτούν ενώ εν τω μεταξύ πληρώνουμε διόδια για τα Τέμπη ( ) και μάλιστα σε ιδιώτες, τότε καλά κάνουμε και είμαστε στο χάλι που είμαστε... Δεν θα τρελαθούμε τώρα, έχουμε τρελαθεί ήδη από καιρό...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Την πρώτη περίπτωση την έκανα πέρσυ το καλοκαίρι δυο φορές. Καμία κλήση (επική κωλοφαρδία, αλλά είχα βάλει στοίχημα με τον corsair ότι θα φάμε μπουγάτσα μαζί στις 10, αλλά είναι βλακεία να πρέπει να κόψεις στην Κατερίνη γιατί είσαι με αναθυμιάσεις.
Την δεύτερη την εφαρμόζω κατά κανόνα πλέον, ούτε μία φορά δεν με έχουν σταματήσει και έχω περάσει αρκετές φορές μπροστά από τους πιστολέρο χωρίς να απενεργοποιήσω το CC. Γενικά, στην ΕΟ δεν σε ενοχλούν μέχρι τα 145-150...
Την τρίτη την κάναμε 20 χρόνια παλιότερα με τους γονείς όταν είχαμε το 304 ως βασικό τουτού.
Αντί εσείς οι mods να δίνεται το καλό παράδειγμα, δηλώνετε ευθαρσώς ότι τρέχετε με 190 ..
Μα το έδωσα νομίζω το καλό παράδειγμα μόλις.
-
DrDinos...
-
Εδώ ρε υπάρχει άτομο που πιστεύει ότι κάποιος θα πάρει παράδειγμα από μένα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν υποστηρίζεις ότι είναι λογικό στην Τζουτζία (ΚΚ ΤΜ) να προπληρώνουμε για δρόμους που ίσως φτιαχτούν ενώ εν τω μεταξύ πληρώνουμε διόδια για τα Τέμπη ( ) και μάλιστα σε ιδιώτες, τότε καλά κάνουμε και είμαστε στο χάλι που είμαστε... Δεν θα τρελαθούμε τώρα, έχουμε τρελαθεί ήδη από καιρό...Μήπως είχες ένα πρόβλημα να είσαι μέσα στο θέμα όταν έγραφες έκθεση;
Η ερώτηση ήταν αν οι δρόμοι του '80 έχουν καμμιά σχέση με τους δρόμους του '10;
-
σαφεστατα οι δρομοι σημερα δεν εχουν καμια σχεση με αυτους του 80' αλλα αυτο δεν σημενει οτι δεν υπαρχει αδικια η' και παραληψεις
πριν λιγους μηνες πηγα αυθημερον αθηνα-πανοραμα θεσ/κης και στην επιστροφη νυχτωθηκα.......σας πληροφορω οτι το 80% της διαδρομης ηταν στα μαυρα σκοταδια με οτι αυτο συνεπαγεται γιατι για μενα εθνικος δρομος του 2010 δεν ειναι μονο το οδοστρωμα -
Σχετικα με τα διοδια...Εαν καποιοι εχουν ταξιδεψει οδικως για Ευρωπη, γνωριζουν να μου πουν, σε μια αποσταση σε εναν αυτοκινητοδρομο 560 χιλιομετρων, ποσες φορες θα πληρωσουν διοδια?
Σχετικα με την καταναλωση...Επιστροφη σημερα Αθηνα, το computer πριν ξεκινησω απο Σαλονικα, εδειχνε αυτονομια 135 χιλιομετρα...βαζω 50 euro 100 οκτανιων βενζινη και φθανω Αθηνα με το computer να μου δειχνει την ιδια αυτονομια...τυχαιο? δεν νομιζω...αφου το ιδιο ειχε συμβει και την Παρασκευη...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Σχετικα με τα διοδια...Εαν καποιοι εχουν ταξιδεψει οδικως για Ευρωπη, γνωριζουν να μου πουν, σε μια αποσταση σε εναν αυτοκινητοδρομο 560 χιλιομετρων, ποσες φορες θα πληρωσουν διοδια?Σχετικα με την καταναλωση...Επιστροφη σημερα Αθηνα, το computer πριν ξεκινησω απο Σαλονικα, εδειχνε αυτονομια 135 χιλιομετρα...βαζω 50 euro 100 οκτανιων βενζινη και φθανω Αθηνα με το computer να μου δειχνει την ιδια αυτονομια...τυχαιο? δεν νομιζω...αφου το ιδιο ειχε συμβει και την Παρασκευη...
Και εγώ το Σαββατοκύριακο ανεβοκατέβηκα Λάρισα και παράλια (δεν σε πέτυχα στο δρόμο πάντως!). Αθήνα-Λάρισα μου έκαψε 95άρα 7,2 (με τη μέθοδο φουλάρισμα πριν και μετά), με το trip να υπολογίζει 7,0. Ταχύτητα στα 130, αλλά έκανα και μισή ώρα να βγω από Αθήνα.
Πάντως επιβεβαίωσα πόσο άνετα ταξιδεύεις με το 3008. Και για μια ακόμη φορά δεν γλύτωσε τους χωματόδομους και τη λασπουριά (ναι, τέτοια εποχή λάσπη, ρίχνει καταιγίδες εκεί στα κεντρο-βόρεια!)
Α, και με τα διόδια, είπαμε να πληρώνουμε, αλλά έχει παραγίνει το κακό. Πάντως ανεβαίνοντας γλύτωσα κι εγώ 2 διόδια λόγω των κινητοποιήσεων!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ενδεχομενος γινεται συντονισμος απο τον στροβιλισμο του αερα και παλεται η πανοραμικη...... αν ειναι κατι τετοιο δυσκολα θα βρεθει λυσηΝομίζω έχεις δίκιο, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα και εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο που το κοίταξα λιγάκι. Ο θόρυβος νομίζω δημιουργείται επειδή πάλεται η 'κουρτίνα' της πανοραμικής.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Νομίζω έχεις δίκιο, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα και εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο που το κοίταξα λιγάκι. Ο θόρυβος νομίζω δημιουργείται επειδή πάλεται η 'κουρτίνα' της πανοραμικής.>ενδεχομενος γινεται συντονισμος απο τον στροβιλισμο του αερα και παλεται η πανοραμικη...... αν ειναι κατι τετοιο δυσκολα θα βρεθει λυσηΔεν βρεθηκαμε στο δρομο alexandr...λαθος συντονισμος...
Γενικα, σε ολο το ταξιδι μονο ενα 3008 ειδα καπου στα Τεμπη...τοσο ασχημο αυτοκινητο εχουμε ρε σεις???
Αυτο με τον θορυβο απο τον αερα, συμφωνω κι εγω με οσους το εχουν αναφερει...καθ'ολη την διαρκεια που ακουγοταν ο 'ελικοπτεροθορυβος' , παλλοταν το κουρτινακι της πανοραμικης...οποτε , απλα εκλεινα τα παραθυρα και ανοιγα τον κλιματισμο...
Ασε που μου μπηκανε και υποψιες , οπως ειχε γραψει παλαιοτερα ο Pitt αν θυμαμαι καλα , για το κατα ποσο θα αντεξει αυτο το κουρτινακι με ανοιχτα τα παραθυρα και υψηλες ταχυτητες...αλλα ας μην το γκαντεμιαζουμε...να ειμαστε καλα και εδω θα ειμαστε να τα λεμε...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Δεν βρεθηκαμε στο δρομο alexandr...λαθος συντονισμος...
Γενικα, σε ολο το ταξιδι μονο ενα 3008 ειδα καπου στα Τεμπη...τοσο ασχημο αυτοκινητο εχουμε ρε σεις???
Αυτο με τον θορυβο απο τον αερα, συμφωνω κι εγω με οσους το εχουν αναφερει...καθ'ολη την διαρκεια που ακουγοταν ο 'ελικοπτεροθορυβος' , παλλοταν το κουρτινακι της πανοραμικης...οποτε , απλα εκλεινα τα παραθυρα και ανοιγα τον κλιματισμο...
Ασε που μου μπηκανε και υποψιες , οπως ειχε γραψει παλαιοτερα ο Pitt αν θυμαμαι καλα , για το κατα ποσο θα αντεξει αυτο το κουρτινακι με ανοιχτα τα παραθυρα και υψηλες ταχυτητες...αλλα ας μην το γκαντεμιαζουμε...να ειμαστε καλα και εδω θα ειμαστε να τα λεμε...
Και εγώ μόνο ένα είδα στο δρόμο, αλλά μαύρο (το δικό σου είναι ασημί αν θυμάμαι καλά). Δεν πειράζει, να μη το βλέπουμε συνέχεια και το βαρεθούμε!
-
Μια και είχα καιρό να γράψω, θα σχολιάσω και κάποια θέματα λίγο παλαιότερα.
Ο χρήστης gmaniac έγραψε:
Μετά τον έλεγχο που έγινε από την αντιπροσωπεία, διαπιστώθηκαν:- Αστοχία της αντλίας καυσίμου υψηλής πίεσης και
- Βλάβη Αντλίας νερού
Το πρόβλημα με την αντλία νερού είναι συστηματική βλάβη και πρέπει η αντιπροσωπεία να το αντιμετωπίσει όπως αντιμετώπισε το πρόβλημα με το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων. Αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε περίπου δέκα - δώδεκα κάτοχοι εδώ και εμφανίστηκε ήδη σε 3, το ποσοστό αστοχίας είναι πολύ μεγάλο.
Το όχημα προορίζεται για χρήση από την σύζυγο συνεπώς και κάποιες από τις πιο πάνω επιλογές ήταν δικές της επιθυμίες.
Με το καλό να το πάρεις. Να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος που το παίρνεις για την σύζυγο. Και εγώ γι' αυτήν το πήρα αλλά το απολαμβάνω περισσότερο εγώ...
Αναφορικά με το adaptor του μπουλονόκλειδου σαν τα μάτια σας!!! Διότι όταν παρέδωσα το αυτοκίνητο για την επισκευή έκρινα σκόπιμο να το πάρω μαζί μου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επισκευή μέχρι να τους το πάω πίσω. Υπόψη είναι μοναδικό για το κάθε αυτοκίνητο και σε περίπτωση απώλειας το όχημα πρέπει να μετακινηθεί σε συνεργείο της εταιρείας για να αφαιρεθούν τα μπουλόνια, οπότε πρέπει να βγεί νέο adaptor.
Ακούγεται απολύτως λογικό. Αν με τον δικό μου προσαρμογέα μπορούσα να ξεβιδώσω τα δικά σου μπουλόνια, δεν θα είχε κανένα νόημα η τοποθέτηση μπουλονιών ασφαλείας...
παίδες έχετε να προτείνετε στην διάσταση 215/60/16 κανένα άλλο ελαστικό εκτός από michelin για χρήση 90/10 γιατί νομίζω ότι αυτά που φοράει από την μάνα του δεν του ταιριάζουν καθόλου. Να φανταστείτε σε χωματόδρομο με ελαφρά ανηφορική κλίση σπίνιαραν τρελά και άλλα αυτ/τα περνούσαν χωρίς να καταλάβουν τίποτα.
- Στην θέση σου δεν θα άλλαζα λάστιχα επειδή και μόνο σπινάραν στον χωματόδρομο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να τα αλλάξει κανείς, αλλά όχι γι' αυτόν που αναφέρεις.
- Έχω πάει σε δύσκολες χωμάτινες ανηφόρες (πρόσφατα στον Όλυμπο) και δεν είχα κανένα πρόβλημα σαν αυτό που περιγράφεις. Και ο alexandr βλέπω ότι έχει την ίδια εμπειρία. Μήπως είχες υπερβολικό φορτίο πίσω;
- Έχω την απορία, το ESP το είχες απενεργοποιημένο και 'σπινάραν τρελά';
Όταν οδηγώ με πάνω από 70-80 χλμ/ώρα με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού κάτι γίνεται με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και κάνει έναν πολύ δυνατό θόρυβο (σαν ελικόπτερο). Όταν κλείνω το παράθυρο αυτός ο θόρυβος εξαφανίζεται τελείως.
Μίλησα με την Peugeot και μου είπαν πως δεν φταίει το δικό μου αυτοκίνητο μόνο αλλά το κάνουν όλα τα Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή και το ξέρουν το πρόβλημα αυτό και το ψάχνουν...
Είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα μηχανικοί; Τι ψάχνουν; Είναι αυτό ακριβώς που φοβόμουν! Πριν από 8 μήνες όταν αγόρασα το 3008 είχα γράψει εδώ ότι ένας από τους λόγους που δεν μου άρεσε η κατασκευή της συγκεκριμένης ηλιοροφής ήταν γιατί 'Φοβήθηκα τον θόρυβο που ενδεχομένως να δημιουργηθεί από τις ταλαντώσεις του πανιού, αν οδηγούσα με ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο' Άσε τους μηχανικούς να ψάχνουν το αυτονόητο...
το κανει και σε μενα που δεν εχω οροφη!απλα ανοιγω λιγο το παραθυρο του συνοδηγου!
Υποθέτω ότι ο δικός σου θόρυβος είναι τελείως διαφορετικός. Σε πάρα πολλά αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει όταν ταξιδεύω και ανοίγω το πίσω συνήθως παράθυρο, παράγεται ένας έντονος ήχος χαμηλής συχνότητας. Μάλλον είναι φυσιολογικό.
Ξέρω άτομα που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στο δρόμο Αθήνα Θεσσαλονικη και σύμφωνα με την παραπάνω σελίδα ο νόμος είναι με το μέρος τους. Για περαιτέρω λεπτομέρειες ρίξτε μια ματιά, το είχα αναφέρει και απλαιότερα στο θέμα με τα διόδια
Αν και εκτός θέματος, πολύ καλά έκαναν, κατά την γνώμη μου. Τι σκεφτήκανε όμως οι αθεόφοβοι οι κυβερνώντες. Θα διώκουν αυτούς που δεν πληρώνουν με τις (αυστηρότερες πλέον) διατάξεις περί μη απόδοσης ΦΠΑ. Ο λόγος είναι ότι όταν δεν πληρώνεις διόδια, το κράτος έχει απώλεια από το ΦΠΑ που δεν καταβάλλεται... Τι άλλο θα σκεφτούν οι κερατάδες!!!
Και εγώ μόνο ένα είδα στο δρόμο, αλλά μαύρο (το δικό σου είναι ασημί αν θυμάμαι καλά). Δεν πειράζει, να μη το βλέπουμε συνέχεια και το βαρεθούμε!
Οχι, δεν είναι ασημί. Είναι ένα πανέμορφο vapor gray που του πάει πολύ η ηλιοροφή. Το καμάρωνα από το μπαλκόνι εχθές...
@Steftsak, δούλεψες το cruise control στην επιστροφή; Πως σου φάνηκε;
Καληνύχτα και καλή εβδομάδα σε όλους.
-
Γειά σας,
έχω καί εγώ τόν ελικοπτεροθόρυβο,και ανεβαίνει η πιεσή μου στό 26 (γιά γαιδούρι ειναι καλή)
Θά αγοράσω αυτά τά φρύδια (τά εχετε δει σε ταξί) ,η peugeot τα πουλάει 30 ευρώ το ζευγάρι
Τό δικό μου 3008 είναι 120hp χωρίς ηλιοροφή καί bleu abyss (μπλέ αβυσσαλέο) -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Θά αγοράσω αυτά τά φρύδια (τά εχετε δει σε ταξί) ,η peugeot τα πουλάει 30 ευρώ το ζευγάριΣτους ανεμοθραυστες μελέτες δεν έχω κανει αλλά τους θεωρώ έως και απαραίτητους. Από τεχνικής άποψης βοηθούσαν στον λιγότερο αεροδυναμικό θόρυβο και απο χρηστικής άποψης ήταν βολικό το λίγο ανοιχτό παραθυρο σε βροχή. Είναι λίγο ... 'ταξιτζίδικοι' αλλά αρκετά χρήσιμοι.
Για μια αισθητική ισορροπία δείτε αν υπάρχουν και για τα πίσω παραθυρα στις πίσω πόρτες.
(... όπως υπάρχουν στο Qashqai).
Ο θόρυβος απο το πανί της ηλιοροφής δεν φευγει. Ακόμα και στις μικρές ηλιοροφές που έχουν πανί ... κάτι ακούγεται. Η λύση είναι η αντικατασταση με κάτι σκληρότερο από τις εταιρίες
Το ίδιο διαπίστωσα και σε test drive του C3 με τη τεράστια παρμπριζ-οροφή. Το υφασμάτινο κάλυμα εφτιαχνε θόρυβο και η λύση δόθηκε από τον πωλητή ... που την μάζεψε!!! -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Γειά σας,
έχω καί εγώ τόν ελικοπτεροθόρυβο,και ανεβαίνει η πιεσή μου στό 26 (γιά γαιδούρι ειναι καλή)
Θά αγοράσω αυτά τά φρύδια (τά εχετε δει σε ταξί) ,η peugeot τα πουλάει 30 ευρώ το ζευγάρι
Τό δικό μου 3008 είναι 120hp χωρίς ηλιοροφή καί bleu abyss (μπλέ αβυσσαλέο)Billy, ο θόρυβος που ακούς εσύ είναι διαφορετικός από αυτόν που ακούγεται στους φίλους με την ηλιοροφή. Στο δικό σου δεν ταλαντώνεται κανένα πανί, γιατί δεν υπάρχει. Έχεις παρατηρήσει πότε και κάτω από ποιές συνθήκες ακούγεται;
Αν εξαιρέσουμε το χρώμα και την ιπποδύναμη έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο. Δεν έχω κανένα θόρυβο όταν ανοίγω κάποιο από τα μπροστινά παράθυρα (εκτός του φυσιολογικού θορύβου που θα περίμενε κανείς όταν οδηγάει με ανοιχτά παράθυρα). Επίσης δεν έχω κανένα θόρυβο όταν ανοίγω όλα τα παράθυρα, ή όταν ανοίγω και τα δύο πισινά παράθυρα ενώ τα μπροστινά είναι κλειστά. Μόνο όταν ανοίξω ένα από τα πίσω παράθυρα και ενώ όλα τα άλλα είναι κλειστά, ακούγεται ένας θόρυβος χαμηλής συχνότητας (σαν βουϊτό που δυναμώνει και ελαττώνεται περιοδικά). Ίδιος θόρυβος και κάτω από τις ίδιες συνθήκες ακούγεται στα περισσότερα αυτοκίνητα. Ακούγεται στο Nissan και στο Xsara που οδηγώ, και ακουγόταν και στην Ascona, στο Ibiza και στο τετράθυρο Grand Vitara που είχα.
Τώρα σχετικά με τα φρύδια που λές, η αλήθεια είναι ότι στο Qashqai που δείχνει ο συμπατριώτης μου ο cosneo δεν φαίνονται καθόλου άσχημα και δεν θα τα έλεγα 'ταξιτζίδικα'. Όπως είπε κι' αυτός, βοηθούν πολύ και στην περίπτωση της βροχής, ιδιαίτερα αν καπνίζεις και θέλεις να έχεις λίγο ανοικτό το παράθυρο. Αν τελικώς τα βάλεις, βγάλε μερικές φωτογραφίες να δούμε πως φαίνονται.
Peugeot 3008 '08