-
Ο χρήστης greg12m έγραψε:
Χαιρετώ τους φίλους του Peugeot 3008.Μετά από μία τρίμηνη έρευνα αγοράς, ζυγίζοντας τα υπερ και τα κατά πολλών μοντέλων σε τεχνικό και οικονομικό (με βάση το βαλάντιο μου) επίπεδο, και αφού μελέτησα τις απόψεις και εντυπώσεις ιδιοκτητών σε διάφορα fora, τις κριτικές και σχόλια που γράφτηκαν σε περιοδικά σε διάφορες χώρες, καθώς επίσης και στο internet, κατέληξα σε παραγγελία ενός Peugeot 3008 1.6 THP Premium Pack, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δερμάτινα καθίσματα, Grip Control και χρώματος Babylon Red.
Το όχημα προορίζεται για χρήση από την σύζυγο συνεπώς και κάποιες από τις πιο πάνω επιλογές ήταν δικές της επιθυμίες.
Η παράδοση αναμένεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.
Καλορίζικο! Μη μου πεις πως θα το οδηγά μόνο η σύζυγος;
-
Αντε με το καλο να ερθει greg12m...
Νομιζω δεν υπαρχει αλλος εδω στο forum που να εχει αυτοματο κιβωτιο ε?
Επειδη λεγαμε για το κοστος ταξιδιου στην Salonica...και ειδα οτι ειναι φθηνο...ha ha ha... ανεβαινω Salonica το αλλο ΣΚ με το 3008... Pitt...ετοιμασου για κερασμα...θα ερθω νηστικος ε? !!!
Περα απο την πλακα...ας ειναι καλα η κοπελια που κερδισε 2 διανυκτερευσεις σε εναν διαγωνισμο...
Ελπιζω να μην μου τυχει κανα απροοπτο με καμια αντλια που λεγαμε παραπανω...
-
Γενικά πρέπει να είναι από τους ελάχιστους με αυτόματο peugeot...
Άντε να μας πει και εντυπώσεις από το ρομποτικό εξάρι
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θεωρητικά δεν θα σου παρουσιαστεί ξανά γιατί έχουν βγει καινούριοι κωδικοί.Αυτό που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι ότι τουλάχιστον η αντλία νερού είναι γνωστό θέμα για τις πρώτες παρτίδες. Πόσες πρώτες παρτίδες υπάρχουν πια; Εκτός αν απλά περιμένουν να τα αλλάξουν εντός εγγύησης σε όσα παρουσιαστεί το πρόβλημα.
Τι εννοείς ότι έχουν βγεί νέοι κωδικοί?
-
Στα ανταλλακτικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης pelekanosg έγραψε:
Παίδες καλημέρα, εγώ είμαι στα περίπου 3900 χμ και κάπου ανησυχώ καθώς το όχημα συνήθως το κρατά η σύζυγος και αντιλαμβάνεστε!!
Μια καλύτερη περιγραφλη του προβλήματος gmaniac μπορείς να μας δώσεις; Πόσο έντονος ήταν ο θόρυβος πχ;Όσον αφορά την αντλία νερού, έδινε ένα παράξενο σύριγμα/κουδούνισμα από τον χωρο του κινητήρα και ειδικά όταν βγάζεις ταχύτητα, στο ρελαντί και ζεστό κινητήρα. Όσον αφορά την αντλία υψηλής πίεσης το πρόβλημα της ανιχνεύθηκε λίγο από την εκκίνηση του κινητήρα κατά την εκτέλεση του διαγνωστικού selftest.
-
Αναφορικά με το adaptor του μπουλονόκλειδου σαν τα μάτια σας!!! Διότι όταν παρέδωσα το αυτοκίνητο για την επισκευή έκρινα σκόπιμο να το πάρω μαζί μου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επισκευή μέχρι να τους το πάω πίσω. Υπόψη είναι μοναδικό για το κάθε αυτοκίνητο και σε περίπτωση απώλειας το όχημα πρέπει να μετακινηθεί σε συνεργείο της εταιρείας για να αφαιρεθούν τα μπουλόνια, οπότε πρέπει να βγεί νέο adaptor. Όσον αφορά το βίδωμα των μπουλονιών, δυστυχώς παρόλο που η συσκευασία του adaptor λεέι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πιστολέτο, εν τούτοις του δίνουν και καταλαβαίνει, σε σημείο που μετά την πρώτη χρήση να έχουν 'φαγωθεί' οι γωνιές του. Και να φανταστείτε ότι αυτό γίνεται στο κεντρικό συνεργείο της αντιπροσωπείας!!!!!
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Θεωρητικά δεν θα σου παρουσιαστεί ξανά γιατί έχουν βγει καινούριοι κωδικοί.
Αυτό που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι ότι τουλάχιστον η αντλία νερού είναι γνωστό θέμα για τις πρώτες παρτίδες. Πόσες πρώτες παρτίδες υπάρχουν πια; Εκτός αν απλά περιμένουν να τα αλλάξουν εντός εγγύησης σε όσα παρουσιαστεί το πρόβλημα.
Η αντλία καυσίμου συμπτωματικά χάλασε μαζί με την αντλία νερού ή έχουν κάποια σχέση;
Τελείως συμπτωματικά. Συνέβησαν έτσι για να τριτώσει το κακό (μετά από μια κλήση της τροχαίας για παρκάρισμα σε ποδηλατόδρομο μη χωροθετημένο και θεσμοθετημένο,απλώς γιατί έτσι τον χαρακτήρισε ο δήμος Βρηλισίων)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γενικά πρέπει να είναι από τους ελάχιστους με αυτόματο peugeot...Άντε να μας πει και εντυπώσεις από το ρομποτικό εξάρι
Το ρομποτικό εξάρι θα το βρεις στον 1.6 HDi κινητήρα, ενώ ο βενζινοκίνητος κινητήρας (1.6 THP) διαθέτει ένα νέας γενεάς “ΑΤ6” κιβώτιο ταχυτήτων κατασκευασμένο από τη εταιρεία Aisin AW σύμφωνα με τις προδιαγραφές της PSA Peugeot Citroen group. Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για μετατροπές κινητήρα, το συγκεκριμένο “ΑΤ6” κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να “αντέξει” ροπή μέχρι 300Nm.
Όταν έκανα test drive τον 1.6 HDi με το ρομποτικό κιβώτιο ταχυτήτων, κυριολεκτικά ένιωθα σε έντονο βαθμό τις αλλαγές των ταχυτήτων. Στο αρνητικό μου σχόλιο επί του θέματος, ο πωλητής μου εξήγησε πως πρέπει να αλλάξω/προσαρμόσω τον τρόπο οδηγήματος μου ούτως ώστε οι αλλαγές ταχυτήτων να είναι ομαλές. Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν ο πωλητής οδήγησε το συγκεκριμένο όχημα, οι εναλλαγές των ταχυτήτων ήταν πολύ πιο ομαλές, συνεπώς η εξήγηση που μου έδωσε έχει λογική.
Έπειτα έκανα δοκιμή το 1.6 ΤΗΡ με το κλασσικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η μόνη περίπτωση που ένιωθα τις αλλαγές των ταχυτήτων ήταν στις απότομες επιταχύνσεις (kickdown) ενώ σε νορμάλ οδήγηση οι εναλλαγές ήταν ανεπαίσθητες.
-
Δίκιο έχεις, το είχα ξεχάσει το αυτόματο της aisin.
-
Σήμερα, όλως τυχαίως, σερφάροντας στο Internet 'έπεσα' πάνω στο ένθετo AutoΝΕΑ της εφημερίδας Τα Νέα, όπου έχει παρουσίαση 9 μοντέλων 2κίνητων SUV. Από την παρουσίαση έλειπε, καλά το καταλάβατε, και πάλι το 3008!
Απλώς το αναφέρω, μετοχές στην Peugeot δεν έχω για να με νοιάξει
-
παίδες έχετε να προτείνετε στην διάσταση 215/60/16 κανένα άλλο ελαστικό εκτός από michelin για χρήση 90/10 γιατί νομίζω ότι αυτά που φοράει από την μάνα του δεν του ταιριάζουν καθόλου. Να φανταστείτε σε χωματόδρομο με ελαφρά ανηφορική κλίση σπίνιαραν τρελά και άλλα αυτ/τα περνούσαν χωρίς να καταλάβουν τίποτα.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Σήμερα, όλως τυχαίως, σερφάροντας στο Internet 'έπεσα' πάνω στο ένθετo AutoΝΕΑ της εφημερίδας Τα Νέα, όπου έχει παρουσίαση 9 μοντέλων 2κίνητων SUV. Από την παρουσίαση έλειπε, καλά το καταλάβατε, και πάλι το 3008!Απλώς το αναφέρω, μετοχές στην Peugeot δεν έχω για να με νοιάξει
το 3008 ειναι πολυμορφικο που θα ηθελε να ηταν SUV οποτε καλα κανουν και δεν το βαζουν στα SUV χωρις αυτο να σημενει κατι......
προσωπικα το θεωρω εξαιρετικο αφου το πηρε φιλος και εκεινο που πραγματικα μου αρεσε πιο πολυ ηταν το τεραστιο πορτπαγκαζ με το πληρως αξιοποιουμενο σχημα του -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σήμερα, όλως τυχαίως, σερφάροντας στο Internet 'έπεσα' πάνω στο ένθετo AutoΝΕΑ της εφημερίδας Τα Νέα, όπου έχει παρουσίαση 9 μοντέλων 2κίνητων SUV. Από την παρουσίαση έλειπε, καλά το καταλάβατε, και πάλι το 3008!
Απλώς το αναφέρω, μετοχές στην Peugeot δεν έχω για να με νοιάξει
το 3008 ειναι πολυμορφικο που θα ηθελε να ηταν SUV οποτε καλα κανουν και δεν το βαζουν στα SUV χωρις αυτο να σημενει κατι......
προσωπικα το θεωρω εξαιρετικο αφου το πηρε φιλος και εκεινο που πραγματικα μου αρεσε πιο πολυ ηταν το τεραστιο πορτπαγκαζ με το πληρως αξιοποιουμενο σχημα τουΚαλά, ναι, φιλολογική συζήτηση κάνουμε. Αν και δεν νομίζω ότι το 2κίνητο sedici ή το sx4 ή το Altea που έβαλαν στην παρουσίαση είναι περισσότερο SUV από το 3008, λίγο ενδιαφέρει το σε ποια κατηγορία βάζουν ένα μοντέλο, έτσι ειδικά όπως έχουν μπλεχτεί οι κατηγορίες. Το θέμα είναι να κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα.
Το πορτπαγκάζ πράγματι είναι μεγάλο. Μπορείς να βρεις και μεγαλύτερα, αλλά για τέτοιο μήκος αυτοκινήτου δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ζητήσει και πολύ παραπάνω!
-
2κίνητο SUV!!!
Τι λένε οι άνθρωποι!
-
Ο χρήστης dennis1 έγραψε:
παίδες έχετε να προτείνετε στην διάσταση 215/60/16 κανένα άλλο ελαστικό εκτός από michelin για χρήση 90/10 γιατί νομίζω ότι αυτά που φοράει από την μάνα του δεν του ταιριάζουν καθόλου. Να φανταστείτε σε χωματόδρομο με ελαφρά ανηφορική κλίση σπίνιαραν τρελά και άλλα αυτ/τα περνούσαν χωρίς να καταλάβουν τίποτα.Περίεργο. Γιατί να στο κάνει αυτό; Εγώ πάντως με το δικό μου έχω ανέβει σε χωματόδρομους με μεγάλη κλίση. Σε ελαφρά κλίση προφανώς και δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα.
Τέλος πάντων, στο παρακάτω site (Αμερικάνικο νομίζω) υπάρχουν surveys για πάρα πολλά ελαστικά, για στοιχεία όπως κράτημα στην άσφαλτο, στο χιόνι, κτλ.:
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... type=CSTAS
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... p?type=HAS -
ευχαριστώ alexandr αν και τα πιο πολλά δεν πρέπει να εισάγονται στην ελλάδα
έχει κανείς γνώμη για τα nokian wr g2? -
Dennis,
Για τον συγκεκριμενο τυπο NOKIAN , δεν εχω αποψη...εχω βαλει ομως NOKIAN στο 206 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος...κανενα απολυτως προβλημα...
Τωρα αλλοι πιο ειδικοι ισως μπορουν να σου πουν περισσοτερα , παντως η εμπειρια μου μαζι τους ειναι πολυ θετικη.
-
Αγόρασα πριν ένα μήνα το Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή και μου παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα:
Όταν οδηγώ με πάνω από 70-80 χλμ/ώρα με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού κάτι γίνεται με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και κάνει έναν πολύ δυνατό θόρυβο (σαν ελικόπτερο). Όταν κλείνω το παράθυρο αυτός ο θόρυβος εξαφανίζεται τελείως.
Μίλησα με την Peugeot και μου είπαν πως δεν φταίει το δικό μου αυτοκίνητο μόνο αλλά το κάνουν όλα τα Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή και το ξέρουν το πρόβλημα αυτό και το ψάχνουν...
Υπάρχει ρε παιδιά κανείς άλλος που έχει αγοράσει Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή για να ανταλλάξουμε απόψεις αν όντως έχει κ αυτός το ίδιο μ΄εμένα πρόβλημα...?
-
Ο χρήστης mic_kat έγραψε:
Αγόρασα πριν ένα μήνα το Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή και μου παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα:Όταν οδηγώ με πάνω από 70-80 χλμ/ώρα με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού κάτι γίνεται με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και κάνει έναν πολύ δυνατό θόρυβο (σαν ελικόπτερο). Όταν κλείνω το παράθυρο αυτός ο θόρυβος εξαφανίζεται τελείως.
Μίλησα με την Peugeot και μου είπαν πως δεν φταίει το δικό μου αυτοκίνητο μόνο αλλά το κάνουν όλα τα Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή και το ξέρουν το πρόβλημα αυτό και το ψάχνουν...
Υπάρχει ρε παιδιά κανείς άλλος που έχει αγοράσει Peugeot 3008 με πανοραμική ηλιοροφή για να ανταλλάξουμε απόψεις αν όντως έχει κ αυτός το ίδιο μ΄εμένα πρόβλημα...?
Ναι, το κάνει και σε μένα αυτό, απλώς ανεβάζω λίγο το παράθυρο μέχρι να σταματήσει αυτός ο συντονισμός. Δεν έχω προσέξει αν το κάνει με ανοιχτή ή κλειστή την κουρτίνα, ή και στις 2 περιπτώσεις.
Peugeot 3008 '08