-
Έχει ένα τρίτο αμορτισέρ πίσω που συνδέει τα δύο και μεταβάλλει την απόσβεση, δεν είναι αεραναρτηση.
Αν τα φρένα δεν ανταποκρίνονταν καθόλου, τότε δεν είχαν πρεσαρει το κύκλωμα μετά την αλλαγή. Παιδαριώδες λάθος εκ μέρους τους και γι'αυτό πριν βγούμε στο δρόμο μετά από αλλαγή φρένων, καλό είναι να πατάμε αρκετές φορές το πεντάλ, δοκιμάζοντας κιόλας.
Όσον αφορά την μπαταρία, κάτι δεν μου ακούγεται σωστό. Πού μετρούσες και με αναμμένη μηχανή έβλεπες 12 βολτ;
Economy mode βλέπεις επειδή άφησες κάτι ανοιχτό (ράδιο, φώτα κλπ), δεν έχει σχέση ή στάθμη της μπαταρίας.
-
Τα ειχα ξαναπει και παλιοτερα...εν ταχει BRC το συστημα ..νομιζω ακομα μονο αυτη βγαζει για τον THP απο την Greece Gas επι της Γρ. Λαμπρακη στη θεσ/νικη η οποια πλεον εχει κλεισει. Το συστημα χρησιμοποιει αρκετα περισσοτερο της βενζινη απο οτι ενα τυπικο συστημα (καει πχ 2-3 φορες παραπανω απο οτι τα κλασσικα συστηματα). Τοτε μου ειχε κοστισει 1550 € αλλα οπως γνωριζεται οι τιμες εχουν πεσει πολυ απο τον Αυγουστο του 2012 που το εβαλα. Δυσλειτουργιες καμια. Πριν 3 μηνες ειχε αστοχια ενα φιλτρακι επειδη ειχε εγκατασταθει σε ενα λαθος σημειο και καηκε ..με μικρο κοστος μπηκε καινουριο σε διπλανη θεση (απο νεο συνεργειο εφοσον εκλεισε το παλιο). Εχω 25000km και 2 χρονια σχεδον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει ένα τρίτο αμορτισέρ πίσω που συνδέει τα δύο και μεταβάλλει την απόσβεση, δεν είναι αεραναρτηση.Αν τα φρένα δεν ανταποκρίνονταν καθόλου, τότε δεν είχαν πρεσαρει το κύκλωμα μετά την αλλαγή. Παιδαριώδες λάθος εκ μέρους τους και γι'αυτό πριν βγούμε στο δρόμο μετά από αλλαγή φρένων, καλό είναι να πατάμε αρκετές φορές το πεντάλ, δοκιμάζοντας κιόλας.
Όσον αφορά την μπαταρία, κάτι δεν μου ακούγεται σωστό. Πού μετρούσες και με αναμμένη μηχανή έβλεπες 12 βολτ;
Economy mode βλέπεις επειδή άφησες κάτι ανοιχτό (ράδιο, φώτα κλπ), δεν έχει σχέση ή στάθμη της μπαταρίας.
Ναι για την 3η αναρτηση που εχουν τα turbata το ξερω..αλλα δε νομιζω οτι εννουσε αυτην .
Για φρενα ..μου ειπαν ωσπου τα τακακια να κατσουν-εφαρμοσουν καλα πανω στους δισκους να προσεχεις.
Η μετρηση εγινε στη πυλωτη..θα ξαναδοκιμασω και αυριο
Οχι δεν ειχα αφησει τιποτα ανοιχτο..και για αυτο μου εκανε εντυπωση..υποθετω οτι ο συναγερμος εριχνε την αποδοση της μπαταριας και το εβγαζε αυτο.Για τα τακακια παντως πολλα δεν ηταν τα λεφτα που πηρανε ? 190 ευρω 3 τακακια+εργατικα ?
-
Σχετικά με την μπαταρία, έλεγξες μήπως συμβαίνει κάτι με τις επεμβάσεις που έκανες κατά καιρούς στα φώτα σου;
Όσον αφορά τα πίσω αμορτισέρ, βλέπω ότι έπεσαν οι τιμές. Εδώ είναι η κουβέντα που είχαμε παλαιότερα με τον iomy.
-
Δε νομιζω να εχει κατι η μπαταρια..απλα νομιζω πως μετα απο 5 χρονια σιγα σιγα..πηρε το δρομο του τερματισμου της συνεργασιας μας
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
ΚαΤο κακο νεο ομως εσκασε μετα. Εχει υγρασια λεει το 1 αμορτισερ πισω ..και πρεπει να αλλαχτουν πακετο .,.με κοστος 1000€....Ο ουρανος με τα αστρα.!.Εμένα μου είπαν ότι δάκρυζε.
Δεν το άλλαξα. Δεν το νιώθω, ελπίζω στο ΚΤΕΟ τον Οκτώβριο να μην φανεί στα αμορτισέρ.
Εμένα μου είπαν το χειμώνα γύρω στα 800-900 . -
Αρα και αυτο το προβληματακι το εχουν πολυ. Προβληματακι..που λεει ο λογος ..γιατι ενας μισθος κανει φτερα !
-
Ξαναπηγα τωρα και εκανα μετρησεις στην μπαταρια..τη προηγουμενη φορα ειχα δωσει ανακριβες στοιχειο..διοτι με ανοιχτη τη μηχανη η ταση ειναι στα 13.9V
Με σβηστη μηχανη ειναι στα 12.13V χωρις φορτιο ...που σημαινει οντως οτι ειναι πεσμενη (η nominal λειτουργια μιας τετοιας μπαταριας νομιζω ειναι τα 12.65V). Οταν (με κλειστη μηχανη) αναψα τα xenon και το radio με ενταση γυρω στο 20 η ταση επεσε αμεσως στα 11.83V . Χαλι μαυρο δηλαδη...
Πρεπει πριν να σβησω το αυτοκινητο να κλεινω ραδιοφωνα και οτιδηποτε αλλο για να μπορει να μπαταρια να δινει μονο στην αναφλεξη (αν και ετσι και αλλιως κανει cutoff σε ολα στην εκκινηση , αλλα για να μην της ριχνει εστω και ελαχιστα την ταση νωριτερα πριν την εκκινηση) -
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Με σβηστη μηχανη ειναι στα 12.13V χωρις φορτιο ...που σημαινει οντως οτι ειναι πεσμενη (η nominal λειτουργια μιας τετοιας μπαταριας νομιζω ειναι τα 12.65V). Οταν (με κλειστη μηχανη) αναψα τα xenon και το radio με ενταση γυρω στο 20 η ταση επεσε αμεσως στα 11.83V . Χαλι μαυρο δηλαδη...Δεν θα το έλεγα 'χάλι μαύρο'. Με τις τάσεις που αναφέρεις τόσο με φορτίο όσο και χωρίς φορτίο, η μπαταρία σου μπορεί να μην είναι καινούρια, αλλά φαίνεται ότι δουλεύει καλά!
Εκτός από τους προβολείς και το ραδιόφωνο (που όσο και να το ανοίξεις, η κατανάλωσή του δεν είναι φοβερή) σκέψου ότι άναψες και όλα τα φώτα του ταμπλό, τις έξι (τόσες δεν είναι;) πλαφονιέρες της καμπίνας, τα φώτα θέσης, τα φώτα πινακίδας κλπ. Τα 11,83V με φορτίο είναι μια χαρά και θα σε βγάλει άνετα μέχρι το φθινόπωρο που θα τις αλλάξουμε προληπτικά.
-
Ελπιζω .
Γιατι τωρα το καλοκαιρι θα μεινει παρκαρισμενο ή/και ε θα κανει μεγαλες διαδρομες -
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν κανένα μήνα οδηγώντας στην παρατεταμένη ανωφέρεια της Εθνικής πριν τη Μαλεσίνα μου άναψε μήνυμα 'Antipollution System Fault' και έμεινε αναμμένο το εικονίδιο της μηχανής. Ο νους μου πήγε σε κακής ποιότητας βενζίνη, δεν μπορούσα και να πάω να το ελέγξω, και σκέφτηκα να το πάω για έλεγχο γυρίζοντας στην Αθήνα. Μετά από μερικές εκατοντάδες χλμ. το μήνυμα σταμάτησε να ανάβει.
Γυρίζοντας Αθήνα μου ξαναάναψε πάλι σε αντίστοιχη ανωφέρεια της Εθνικής (στη Μαλακάσα). Το πήγα στην αντιπροσωπεία, όπου μου είπαν ότι το μήνυμα που τους έβγαζε ήταν για χαλασμένες ηλεκτροβάνες (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καλά) του τούρμπο. Πρέπει να τις αλλάξουμε μου είπαν. Με παίρνουν τηλέφωνο αργότερα, μου λένε δεν φταίει αυτό τελικά, γιαυτό ανοίξαμε το τούρμπο, βρήκαμε στραβωμένα πτερύγια, οπότε ή θέλει άλλαγμα το τούρμπο (1200€) ή να το στείλουμε για επισκευή με τα μισά περίπου!
Αφού γλύτωσα το εγκεφαλικό, τους λέω δεν μπορώ να αφήσω το αμάξι, το χρειάζομαι (πράγματι), θα πάθει κάτι αν το φέρω κάποια άλλη φορά; Μου λενε όχι, απλώς η μηχανή θα δουλεύει χωρίς τούρμπο.
Να μην τα πολυλογώ, η μηχανή και το τούρμπο μια χαρά δουλεύουν (δεν καταλαβαίνω καμιά πτώση της ιπποδύναμης) εδώ και κάπου 4000χλμ από το πρώτο μήνυμα, ενώ τελευταία έχει σταματήσει πάλι να το βγάζει.
Και ερωτώ, πώς είναι δυνατόν με χαλασμένο τούρμπο να μην καταλαβαίνει τίποτα η μηχανή; Προφανώς δεν γίνεται αυτό, άρα το τούρμπο μάλλον δεν έχει πρόβλημα, τουλάχιστον σοβαρό. Και επίσης πώς είναι δυνατόν το μήνυμα να σταματά να εμφανίζεται από μόνο του; Παίζει να φταίει κανένας αισθητήρας, και τα στραβωμένα πτερύγια του τούρμπο που μου είπαν να είναι μικρή φυσιολογική φθορά;
Έχετε καμιά ιδέα;
-
Είναι λογικό να μην νιώθεις διαφορά εφόσον δεν άλλαξε κάτι στο αυτοκίνητο. Αν έχει το πρόβλημα που σου είπαν, εξακολουθεί να το έχει και εσύ κινείσαι όπως πριν. Φυσικό να μην αισθάνεσαι πτώση απόδοσης.
Την ένδειξη μπορεί να την έσβησαν από το διαγνωστικό.
Πάντως αν μείνεις από τούρμπο θα το καταλάβεις. Το αυτοκίνητο (αν κινείται - το πιο πιθανό είναι ότι θα κινείται) θα πηγαίνει αργά.
Γενικά πάντως, χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο - μου φαίνεται περίεργο να σου βγάλει τέτοια ένδειξη για τέτοια μηχανική βλάβη. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Είναι λογικό να μην νιώθεις διαφορά εφόσον δεν άλλαξε κάτι στο αυτοκίνητο. Αν έχει το πρόβλημα που σου είπαν, εξακολουθεί να το έχει και εσύ κινείσαι όπως πριν. Φυσικό να μην αισθάνεσαι πτώση απόδοσης.
Την ένδειξη μπορεί να την έσβησαν από το διαγνωστικό.
Πάντως αν μείνεις από τούρμπο θα το καταλάβεις. Το αυτοκίνητο (αν κινείται - το πιο πιθανό είναι ότι θα κινείται) θα πηγαίνει αργά.
Γενικά πάντως, χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο - μου φαίνεται περίεργο να σου βγάλει τέτοια ένδειξη για τέτοια μηχανική βλάβη.Μα δεν αισθάνομαι πτώση απόδοσης σε σχέση με πριν που δεν το είχε το 'πρόβλημα'. Η ένδειξη δεν σβήστηκε από το διαγνωστικό, όταν έφυγα από το συνεργείο την έβγαζε, και για αρκετές 100άδες χλμ ακόμη. Μετά έσβησε μόνη της.
-
Θα ήταν καλό, αναγκαίο μάλλον, να πάρεις μία δεύτερη γνώμη για την κατάσταση της τουρμπίνας. Η ένδειξη αυτή στα PSA μπορεί να οφείλεται σε 1000 λόγους (κυριολεκτικά). Ηλεκτροβάνα τι εννοείς; Το ενδεχόμενο φθαρμένης σκάστρας εξετάστηκε;
Στη χειρότερη πάντως, υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις. Για παράδειγμα, έπεσα τυχαία σε αυτήν την αγγελία: http://www.car.gr/parts/view/5141075/ . Να σημειώσω ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος πουλάει την τουρμπίνα, και αν θεωρείται τρόπο τινά διαφήμιση, ας διαγραφεί από τους mods!
-
το πιο πιθανο ειναι να σου λενε μαλακιες
το ANTIPOLLUTION SYSTEM FAULTY (οπως ειπε και το παιδι απο πανω) στους thp αναβει για πολλους και διαφορους λογους
απο στραβωμενα πτερυγια τουρμπινας το βλεπω χλωμο να αναψε
για να στραβωσουν τα πτερυγια παει να πει οτι η τουρμπινα δουλευε αφιλτράριστη, δλδ ή σου ειχε ξεκουμπωσει κανα κολαρο ή σου ρουφιξε σκουπιδακια με καποιον τροπο
μη σου φαινεται παραξενο, η τουρμπινα γυριζει μεχρι και 200,000στρ/λεπτο και σκουπιδακια στο μεγεθος κεφαλιου καρφιτσας μπορει να της κανουν ζημια
αν υποθεσουμε οτι στραβωσαν πτερυγια της φτερωτης, τωρα η ζημια εγινε, δουλεψε το και αν τα φτύσει βαζεις μια αλλη μεταχειρο ή καινουρια
να την επισκευασεις δεν αξιζει
παντως εγω δε νομιζω να φταινε τα στραβωμενα πτερυγια για το μήνυμα
κατι άλλο πρεπει να ειναι
αν ειναι τα πτερυγια της τουρμπινας, αστο οπως ειναι μεχρι να τα παιξει τελειως και να βαλεις άλλη
περαιτερω ζημια δεν θα σου κανει καπου αλλου (ααααν ειναι αυτο) -
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν κανένα μήνα οδηγώντας στην παρατεταμένη ανωφέρεια της Εθνικής πριν τη Μαλεσίνα μου άναψε μήνυμα 'Antipollution System Fault' και έμεινε αναμμένο το εικονίδιο της μηχανής. Ο νους μου πήγε σε κακής ποιότητας βενζίνη, δεν μπορούσα και να πάω να το ελέγξω, και σκέφτηκα να το πάω για έλεγχο γυρίζοντας στην Αθήνα. Μετά από μερικές εκατοντάδες χλμ. το μήνυμα σταμάτησε να ανάβει.Έχετε καμιά ιδέα;
Και σε μένα παρουσιάζεται αυτό και μάλλον θα κάνω decarbonisation ή γενικά καθαρισμό του turbo. Θα με κοστίσει γύρω στα 250 στην αντιπροσωπεία με κάτι πατέντες.
Όσο για βλάβες προχθές άλλαξα δίσκο-πλατό. Κόστος 450 σε εξωτερικό συνεργείο. Τα μισά είναι η εργασία. Δεν ξέρω αν είναι πολλά. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν τουλάχιστον 600. Στον THP κινητήρα πάντως μπορείς να αλλάξεις μόνο τον δίσκο και το πλατό που πάνε σετ και όχι το ρουλεμάν που είναι ξεχωριστά. Στον απλό κινητήρα αλλάζεις και τα τρία.
Το κατάλαβα στην εθνική αρχικά όταν με πετούσε το cruise control σε ανηφόρες και μετά σε επαρχιακές ανηφόρες όπου πατίναρε κανονικά και αναγκαζόμουν να κατεβάσω ταχύτητες.
Ο έντονος μεταλλικός θόρυβος πάντως που άκουγα κατά καιρούς όταν έκανα όπισθεν σε ανηφόρα έφυγε. Φαίνεται δηλαδή ότι το πρόβλημα υπήρχε εδώ και καιρό ώσπου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελείως.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Καθώς άδειασε το ρεζερβουάρ, έβαλα 'βενζίνη' (έτσι νόμιζα...) στο Περιστέρι και ξεκίνησα για πίσω. Κατά την επιστροφή, ενώ ταξίδευα με το cruise control στα 125km και πριν καλά καλά φτάσω στην Μαλακάσα, ξαφνικά ο κινητήρας έχασε την ισχύ του και αναγκάστηκα να σταματήσω στην Εθνική Οδό. Το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να κρατήσει ρελαντί και γινόταν ένας πανικός από beep και μηνύματα όπως anti-pollution system faulty. {το πλήρες post εδώ]Γυρίζοντας Αθήνα μου ξαναάναψε πάλι σε αντίστοιχη ανωφέρεια της Εθνικής (στη Μαλακάσα). Το πήγα στην αντιπροσωπεία, όπου μου είπαν ότι το μήνυμα που τους έβγαζε ήταν για χαλασμένες ηλεκτροβάνες (ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καλά) του τούρμπο.
Αγαπητέ μου Alexandr, από τα παραπάνω γεγονότα προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δεν φταίει ούτε η φτερωτή ούτε τίποτε άλλο. Φταίει η περιοχή! Αφού το πρόβλημά μας παρουσιάζεται σε συγκεκριμένη περιοχή, δεν ξαναπερνάμε από **Μαλακάσα **και όλα μέλι γάλα!
Νομίζεις ότι είναι συμπτωματικό το ότι δεν μου ξαναέβγαλε το πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια, όσα ακριβώς έχω να έρθω με το 3008 στην Αθήνα μέσω Μαλακάσας; Εεε;
Εκτός από την σοβαρή και ριζική αντιμετώπιση που σου προτείνω παραπάνω, κοίταξε να βρείς και κανένα βενζινάδικο της προκοπής για να του βάζεις καθαρή μπενζίνα και μην ασχολείσαι άλλο...
Φιλιά στις γυναίκες σου!
-
Γεια σε όλους.
Έχουμε χαθεί.
Η Γαλλίδα μου υπάρχει ακόμη την χαίρομαι και με χαίρεται. -
Κανένα συνεργείο για service στην θεσσαλονίκη έχετε να προτείνετε;
Στείλτε pm. -
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Γεια σε όλους.
Έχουμε χαθεί.
Η Γαλλίδα μου υπάρχει ακόμη την χαίρομαι και με χαίρεται.Μπα; Πως από δώ; Συνήθως σε βλέπουμε Πάσχα και Χριστούγεννα...
Όλα καλά με το 3008; Πόσα χιλόμετρα έχεις κάνει ώς τώρα; Σου έβγαλε κανένα φασούλι;
Peugeot 3008 '08