-
Να υποθεσω οτι τελειωσαν οι διακοπες για ολους γιατι ξαφνικα τα post πηραν φωτια!
Συνοπτικα να σας δωσω τα νεα μου:
1.Χτες πηγα για το δευτερο προγραμματισμενο σερβις των 40.000 χμ. Τους ειπα να κοιταξουν για μια διαρροη λαδιου απο τη μια πλευρα του κινητηρα,καθως και για ενα θορυβο στη πλευρα του ιμαντα οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο.
Τελικα η διαρροη ηταν απο το σωληνακι των αναθυμιασεων του λαδιου,ενο ο θορυβος απο την καδενα? του χρονισμου.
Το αποτελεσμα, αμεσα (λογω ληξης της εγγυησης σε ενα μηνα) κλεισιμο στο συνεργειο για ελεγχο και επισκευη .
Το καλο παντως μου το κρατουσε για το τελος:Το πισω δεξι αμορτισερ 'δακρυζει'.Κοστος αλλαγης (δεν το καλυπτει η εγγυηση) 1200 ευρωπουλα. Τους ειπα ευχαριστω δεν θα παρω και την εκανα.
2.Ενδιαφερομαι κι εγω για λαστιχα μεσα στο επομενο διμηνο πριν μας πιασουν οι βροχες.Φοραω τα Latitude και μαλλον θα συνεχισω με τα ιδια.Καθε προταση δεκτη.
3.Τελος παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα του υγραεριου και μαλλον συντομα θα μπω κι εγω σ' αυτη τη διαδικασια.
Αναμενω το πρασινο φως απο τον Johnny X.Καλο χειμωνα σε ολους και βοηθεια μας.
-
Έχεις DRC;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Να πω καταρχην οτι δεν ηταν σκουριες...βρομιες ..κυριως χωμα..γιατι το 2ο ποδι της χαλκιδικης ταισε φετος πολυ το αυτοκινητο...θελει τρελο πλυσιμο μεσα εξω..(οι πευκοβελονες εχουν γεμισει το συμπαν)
Λοιπον γυρισα σημερα.
Μερικα γρηγορα στοιχεια...απο καταναλωση
Οταν καηκε το 1/4 της βενζινης (συμφωνα με το δεικτη , ο οποιος ομως γενικα δεν ειναι γραμμικος οπως εχω παρατηρησει τοσα χρονια) ειχα ηδη διανυσει 1250+ km. Αν παρα τις γραμμικες αποκλισεις του δεκτη 4πλασιουμε θα δουμε οτι ενα ντεποζιτο βενζινης αδειαζει στα 5000km . Εγω που κανω περιπου 20000km θα καψω 4 ντεποζιτα.
Απο υγραεριο ..θυμιζω οτι περνει 50-51lt καθαρα (62αρα δεξαμενη) ..με εβγαλε γυρω στα 590km μετα αδειασε εντελως με καταναλωση 7.5 lt/100km.
Στο επομενο ξαναγεμισμα (δεν ηταν ολοκληρο) αλλα με αναγωγη θα μου εβγαζε περι τα 530km ..(χωρις να μηδενισω) ανεβηκε η καταναλωση στα 7.8 lt/100km (φυσικα ημουν πλεον ευβοια κεντρο-νοτια,κινηθηκα, με κακους...πολυ κακους δρομους ..χωματοδρομους ..η ασφαλτο με λακουβες διαστασεων ..εως 1m φαρδος ..εως 30cm βαθος ..και ως 2-3 λακουβες ανα καθετη διατομη το δρομου !!). *
Προβληματα: κανενα ..το αυτοκινητο κυλουσε μια χαρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα..χωρις ιχνος υστερησης..ακομα και μετα απο ελιγμους αποτομους σε αποτομες ανηφορες με τερμα γκαζι (τα γνωστα ζιγκ-ζαγκ).- Τωρα βεβαια τι σημαινει η ενδειξη καταναλωσης που βλεπει κανεις ? Μετα απο ερωτηση μου στον εγκατασταση πηρα μια σαφη απαντηση..αλλα δε με ικανοποιησε στη μεταφραση της ! Συγκεκριμενα μου λεει οτι ο trip computer θα βλεπει λες και καις βενζινη. Αλλα το ερωτημα ειναι τι σημαινει στη πραξη αυτο για τη δικη μου καταλανωση ? ποσο καιω εντελει ? Φυσικα δεν ειναι ευκολο να το απαντησει κανεις ..μια και καις και απο τα 2 καυσιμα. Σε καθε περιπτωση προφανως η ενδειξη αφορα και τα 2 καυσιμα (απλα το computer πιστευει οτι καιει μονο βενζινη).
Αυτα εγιναν τις 3 πρωτες μερες ..η συνεχεια με περισσοτερα στοιχεια αυριο
-
Χοντρικά, για τα 1250 χλμ, με τιμές βενζίνης και υγραερίου 1,8 και 0,87 αντίστοιχα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσες πρέπει να εξοικονόμησες 40%.
-
Αν για 550 χλμ καταναλωσες 50 λίτρα υγραέριο και 44 ευρώ με τιμή 0,87, με 60 λίτρα και 52 ευρώ θα διένυες 660 χλμ. Αν προσέσουμε και 1/8 60λιτρου ντεποζίτου βενζίνης (αφου για τα 1250+ κατανάλωσες 1/4) για τα 660 χλμ προσθέτουμε και 15 ευρώ βενζίνη περίπου. Σύνολο 67 ευρώ. Για τα ίδια χλμ (660) εγώ ξοδεύω 100-110 ευρώ βενζίνη σε εθνική οδό. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη..
-
Ο χρήστης iomy έγραψε:
Το καλο παντως μου το κρατουσε για το τελος:Το πισω δεξι αμορτισερ 'δακρυζει'.Κοστος αλλαγης (δεν το καλυπτει η εγγυηση) 1200 ευρωπουλα. Τους ειπα ευχαριστω δεν θα παρω και την εκανα.Καλό φθινόπωρο.
1.200€!!! Να ένα καλά κρυμμένο κόστος το οποίο δεν ήξερα!
Με τόσα χρήματα μπορώ μόνο να υποθέσω ότι λόγω του DRC, αλλάζουν υποχρεωτικά και τα δύο οπίσθια αμορτισέρ, ίσως και το οριζόντιο εξάρτημα πάνω από τον πίσω άξονα που κατανέμει την πίεση, με το οποίο αυτά συνεργάζονται. Δυστυχώς αυτά δεν τα ήξερα όταν αγόραζα το αυτοκίνητο...
Βέβαια με προκαλεί εντύπωση το εξής. Απ΄ όσο ξέρω, το 3008 1.6 THP 150ΗΡ/156ΗΡ παραδίδεται αποκλειστικά και μόνο με DRC. Η ΚΥΒ όμως, η οποία σε συνεργασία με την Peugeot κατασκεύασε το DRC, έχει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (3008 1.6 THP 150ΗΡ) οπίσθια αμορτισέρ (Ρ/Ν: 345085 Excel-G που αντιστοιχούν στο 5206RT της Peugeot) με κόστος περίπου 50€/τεμ.
Δεν ξέρω τι παίζεται...
Να πω καταρχην οτι δεν ηταν σκουριες...βρομιες ..κυριως χωμα..γιατι το 2ο ποδι της χαλκιδικης ταισε φετος πολυ το αυτοκινητο...θελει τρελο πλυσιμο μεσα εξω..(οι πευκοβελονες εχουν γεμισει το συμπαν)
Λοιπον γυρισα σημερα...Ωραία, γιατί τρόμαξα όταν το είδα.
Όσον αφορά την κατανάλωση που ανέφερες, πράγματι είναι στα επίπεδα της εκτίμησης του εγκαταστάτη. Συνεπώς, όσοι κάνουν αρκετά χιλιόμετρα, καλά θα κάνουν να σκεφτούν την λύση του LPG.
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Λοιπον γυρισα σημερα.
Μερικα γρηγορα στοιχεια...απο καταναλωση
Οταν καηκε το 1/4 της βενζινης (συμφωνα με το δεικτη , ο οποιος ομως γενικα δεν ειναι γραμμικος οπως εχω παρατηρησει τοσα χρονια) ειχα ηδη διανυσει 1250+ km. Αν παρα τις γραμμικες αποκλισεις του δεκτη 4πλασιουμε θα δουμε οτι ενα ντεποζιτο βενζινης αδειαζει στα 5000km . Εγω που κανω περιπου 20000km θα καψω 4 ντεποζιτα.
Απο υγραεριο ..θυμιζω οτι περνει 50-51lt καθαρα (62αρα δεξαμενη) ..με εβγαλε γυρω στα 590km μετα αδειασε εντελως με καταναλωση 7.5 lt/100km.
Στο επομενο ξαναγεμισμα (δεν ηταν ολοκληρο) αλλα με αναγωγη θα μου εβγαζε περι τα 530km ..(χωρις να μηδενισω) ανεβηκε η καταναλωση στα 7.8 lt/100km (φυσικα ημουν πλεον ευβοια κεντρο-νοτια,κινηθηκα, με κακους...πολυ κακους δρομους ..χωματοδρομους ..η ασφαλτο με λακουβες διαστασεων ..εως 1m φαρδος ..εως 30cm βαθος ..και ως 2-3 λακουβες ανα καθετη διατομη το δρομου !!). *
Προβληματα: κανενα ..το αυτοκινητο κυλουσε μια χαρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα..χωρις ιχνος υστερησης..ακομα και μετα απο ελιγμους αποτομους σε αποτομες ανηφορες με τερμα γκαζι (τα γνωστα ζιγκ-ζαγκ).- Τωρα βεβαια τι σημαινει η ενδειξη καταναλωσης που βλεπει κανεις ? Μετα απο ερωτηση μου στον εγκατασταση πηρα μια σαφη απαντηση..αλλα δε με ικανοποιησε στη μεταφραση της ! Συγκεκριμενα μου λεει οτι ο trip computer θα βλεπει λες και καις βενζινη. Αλλα το ερωτημα ειναι τι σημαινει στη πραξη αυτο για τη δικη μου καταλανωση ? ποσο καιω εντελει ? Φυσικα δεν ειναι ευκολο να το απαντησει κανεις ..μια και καις και απο τα 2 καυσιμα. Σε καθε περιπτωση προφανως η ενδειξη αφορα και τα 2 καυσιμα (απλα το computer πιστευει οτι καιει μονο βενζινη).
Αυτα εγιναν τις 3 πρωτες μερες ..η συνεχεια με περισσοτερα στοιχεια αυριο
JohnnyX, οι επιταχύνσεις και ρεπρίζ πώς σου φάνηκαν; Περίπου ίδιες ή έγινε πιο αργό;
-
Pitt, στα ανταλλακτικά βλέπω πως το 156αρι το δίνει και με την βασική ανάρτηση. Μάλιστα, θυμάμαι πως ένα 3008 THP που είχα δοκιμάσει για περιοδικό δεν είχε το DRC.
Ενημερωτικά, το πίσω αμορτισέρ το δίνει 135 ευρώ (τιμή μονάδος) και το DRC (μάλλον όντως πάει πακέτο, δεν βλέπω ξεχωριστούς κωδικούς, πάει στα 1093 ευρώ.
Πάντως, στη χειρότερη, καταργείτε το σύστημα εντελώς και βάζετε τα κανονικά αμορτισέρ. Πολλά λεφτά
-
Δηλαδή εγώ που κοντεύω σε λίγους μήνες 100000 χλμ πότε να υπολογίζω να ξοδέψω αυτά τα λεφτά με καθιερωμένη αλλαγή αμορτισέρ;
Παρεπιμπτόντως, αραιά και που και όποτε θέλει ακούω τον μεταλλικό ήχο που παλαιότερα είχα περιγράψει σαν σίδερο να λύγίζει όταν κάνω όπισθεν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάντως, στη χειρότερη, καταργείτε το σύστημα εντελώς και βάζετε τα κανονικά αμορτισέρ. Πολλά λεφτάΣωστό κι' αυτό. Γλυτώνει κανείς 1.200€ και ας μπαίνει με χαμηλότερη ταχύτητα στις στροφές...
Δηλαδή εγώ που κοντεύω σε λίγους μήνες 100000 χλμ πότε να υπολογίζω να ξοδέψω αυτά τα λεφτά με καθιερωμένη αλλαγή αμορτισέρ;
Παρεπιμπτόντως, αραιά και που και όποτε θέλει ακούω τον μεταλλικό ήχο που παλαιότερα είχα περιγράψει σαν σίδερο να λύγίζει όταν κάνω όπισθεν.
Ελπίζω το σίδερο που λυγίζει να μην είναι κανένα... πισινό αμορτισέρ!
Όταν όταν βρεθήκαμε έπρεπε να μας το θυμίσεις να το δούμε. Με τις πέστροφες και τα κοψίδια το ξεχάσαμε εντελώς. -
Sorry παιδια αλλα λογω επαγγελματικων ταξιδιων αργω να απαντησω μερικες φορες.
Οντως εχει το αυτοκινητο DRC αλλα αν κρινω απο τις τιμες των επισημων συνεργειων, σιγουρα εξω η επισκευη θα ειναι πολυ οικονομικοτερη και μαλιστα αν υποθεσω οτι μπορει να αλλαξει μονο το ενα αμορτισερ τοτε ειμαι σε καλο δρομο.
Προσφατο παραδειγμα:Για μια μικρη γρατζουνια στη πισω πορτα η PEUGEOT θελει 450 ευρα ενω γνωστο συνεργειο για μικρογρατζουνιες γυρω στο κατοσταρικο.Οποτε το ψαχνουμε το πραγμα αρκετα πριν αγορασουμε! -
450 για την γρατζουνιά ή για όλην την πόρτα όμως;
-
Μονο τη γρατσουνια φυσικα,αλλα αν δεν υπαρχει ορατη διαφορα στο χρωμα,τοτε λιγο με ενδιαφερει.
-
Μη μου πείτε ότι μπαίνει και στο C4 Picasso THP υγραέριο και - σημαντικότερο - δουλεύει κιόλας απροβλημάτιστα ακόμα και με 'σκίσιμο';
-
Υγραέριο δεν βάζεις για να το σκιζεις, για οικονομία το βάζεις...
-
Over and ..out
-
Η επιταχυνση δεν εχει χαθει καθολου θα ελεγα..αλλωστε αν θα πρεπει να εχουν χαθει 3 περιπου αλογα , πως να τα ξεχωρισεις ?
Χρωσταω κατι καταναλωσεις ακομα απο τις επομενες μερες που κινηθηκα στη Βορεια Ευβοια (με σαφως καλυτερο οδικο δικτυο) και φυσικα την επιστροφη στη θεσσαλονικη
Η ενδειξη του computer επεσε στα 7.6 lt/100km
Εβαλα 2 φορες ακομα- συνολικα 77lt και εκανα 920 kmΕδω θα πρεπει να πω κατι πολυ σημαντικο
Εδω και εναμιση σχεδον χρονο ταλαιπωρουμε με κατι που μαλλον περιγραφεται http://forum.autoworld.com.my/index.php?s=53ce31ece269ebf2775a2850938cd210&showtopic=101854&st=0 σε αγγλικο forum
Αρχες καλοκαιρου του 11 σε μεγαλες ανηφορες με 6η και 2μιση χιλιαδες στροφες και ανοιχτο κλιματισμο η μηχανη στιγμιαια κλοτσουσε .. Το ειχα παει στη peugeot ..εντος εγγυησης να θυμησω...ολα μια χαρα...δε δειχνει το διαγνωστικο.
Επειδη ειμαι καμμενος απο διαγνωστικα που δεν εδειχναν τιποτα (astra iii) δε το αφησα το θεμα...η μαλλον δε με αφησε και αυτο ..αφου παροδικα η κατασταση χειροτερευε ..παρουσιαζοταν σε ευθειες..χωρις κλιματισμο ..αλλα σχεδον παντα κατω απο 2μιση χιλιαδες στροφες..και οταν απαιτουσες γκαζι...
Το πηγα το ξαναπηγα..παπαλα..Το δεκεμβρη μου αλλαξαν τον τεντωτηρα της καδενας χρονισμου (τα εσκασα) και το προβλημα δε λυθηκε..αφου δε μπορουσαν με τιποτα να βρουν τη βλαβη..(η ακομα και να την εντοπισουν) Το γεναρη εντοπισαν τη βλαβη..η οπως μου ειπαν εμφανιστηκε και αλλου..και μου αλλαζουν την αντλια υψηλης πιεσης του turbo ..συνολικα κοστη για τα 2 αυτα ξεπερεσαν τα 500€ ..υποτιθεται δε οτι μου καναν εκπτωση 50% στην αντλια γιατι εφαγαν τρελο κραξιμο ..αφου το προβλημα εμφανιστηκε εντος εγγυησης αλλα το 'εφτιαξαν' εκτος. Το προβλημα ομως απο τοτε ΔΕ λυθηκε..απλα μειωθηκε
Τους εθεσα υποψη τους αυτο που διαβασα στο forum που σας παραπεμπω για τη διαδικασια 'reset the timing chain + decarbonize' συμφωνα με την οποια δεν αλλαζεις..αλλα επαναρυθμιζεις(?) τον τεντωτηρα(?) του ιμαντα αλλα και το decarbonize το οποιο δε ξερω πως να αποδοθει...(απανθρακωποιηση !!) ..Εχω την εντυπωση πως λιγο ακουσαν αυτα που τους ειπα...
Σε καθε περιπτωση το προβλημα λυθηκε απο τη μερα που εβαλα υγραεριο !!!!!!! Δε ξερω γιατι ...αλλα φυσικα με κανει να πιστευω πως το προβλημα ειχε να κανει με την τροφοδοσια βενζινης !
Αυτα. Θα ενημερωσω και για 1-2 πραγματακια που πρεπει να γνωριζεται σε επομενο post -
Αυτό το πρόβλημα - κλώτσημα το αντιμετωπίζω κι εγώ, σπανίως βέβαια, όταν έχω cruise control με 6 σε ανηφόρα και στροφές κάτω από 2000, σαν να μην μπορεί να το κρατήσει στην επιλεγμένη ταχύτητα, οπότε αναγκαστικά κατεβάζω ταχύτητα. Στο παλαιότερο golf που είχα, είχα αλλάξει αντλία βενζίνης αλλά τότε κλωτσούσε και σε ευθείες και με περισσότερες στροφές και κάθε 30 λεπτά, ώσπου το έκανε συνέχεια.
Πάντως σε λίγο καιρό είμαι κι εγώ έτοιμος για υγραέριο. Ραντεβού στην Λαμπράκη ...
-
Αν έχετε φορητό διαγνωστικό, τσεκάρετε τα short & long term fuel trims, να δείτε μήπως θέλετε χρονισμό.
Decarbonizing μάλλον εννοούν τον καθαρισμό των αυλών εισαγωγής, αυτό που έλεγα πιο πριν. JohnnyX, 5-30 βάζεις;
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Over and ..outΈβαλες ασύρματο;
-
Εμένα πάντως με βαζουν 5-30.Παίζει ρόλο;
Εν τέλει αφου τα πρωτα ήταν 0-30 γιατί μετά επισήμως η peugeot βάζει 5-30;
Peugeot 3008 '08