-
Πολλές ευχές καί από εμένα.
Υγεία καί χρήματα (τά υπόλοιπα έρχονται μόνα τους) -
Χρόνια πολλά σε όλους!
Χθες πέρασα από το εξουσιοδοτημένο να τους ρωτήσω για την αναβάθμιση λογισμικού που ανέφερε ο Ταξιάρχης πριν λίγο καιρό. Μου είπαν ότι πράγματι υπάρχει αναβάθμιση, η οποία αλλάζει στο BSI τις πληροφορίες που στέλνει στον οδηγό (αυτό δηλαδή που είπαν και στον Ταξιάρχη περίπου). Το BSI, από ότι έχω διαβάσει, είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που ελέγχει διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου.
Μου έκαναν την αναβάθμιση, αλλά δεν κατάφερα να βρω ούτε μία διαφορά, σε κανένα από τα μενού Το μόνο που είδα ήταν ότι μου είχε χαλάσει τις ρυθμίσεις φωτεινότητας της οθόνης και μου μηδένησε τα trip computers. Δυστυχώς καμιά λεπτομέρεια στο τι πιθανόν να άλλαξε, ίσως κάτι ασήμαντο. Εκτός κι αν διορθώνει το λάθος (περίπου 10%) στον υπολογισμό της κατανάλωσης του trip computer. Ή εκτός αν άλλαξε τη χαρτογράφηση του κινητήρα και τώρα βγάζει καμιά 200αριά άλογα (αλλά θα το είχα καταλάβει αυτό )
Επίσης τους ρώτησα για ένα θεματάκι με τη σε ύψος ρύθμιση του καθίσματος οδηγού, που ενώ το ψηλώνω, 3-4 φορές το βρήκα κατεβασμένο μετά από κάποιες μέρες (σαν να κατεβαίνει σιγά-σιγά). Το κοίταξαν και μου είπαν ότι δεν βλέπουν κάτι, ίσως να πρέπει να πατώ το χερούλι ελαφρώς κάτω μετά το ανέβασμα για να 'κουμπώνει'. Τέλος πάντων, θα το παρακολουθήσω. Έχει κανείς άλλος παρατηρήσει κάτι παρόμοιο;
-
Μέ αυτά πού συμβαίνουν γύρω μας οί ευχές ακούγονται περίπου γραφικές.
Πάρ΄ολα αυτά καί από καρδιάς ευχομαι τό καλύτερο γιά όλους. -
Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
Και εγώ με το κάθισμα έχω το ίδιο πρόβλημα, το ανεβάζω και μετά από μια, δυο μέρες το βρίσκω πάλι κάτω. Το θεώρησα φυσιολογικό και δεν ρώτησα στο service σε κάνα μήνα που θα έχω το προγραμματισμένο θα το ρωτήσω, μαζί με τις αναβαθμήσεις και τις βίδες της πίσω πόρτας. Αυτά πάντως είναι μικροπροβλήματα και μακάρι να μείνουμε σε αυτά. Καλή Χρονιά. -
Καλη Χρονια σε ολους...
Επειδη το 2011 μπηκε με ενα μικρο απροοπτο ατυχηματακι , το οπoιο ειχε σαν αποτελεσμα να γρατζουνιστει ο προφυλακτηρας και να βγει ενα μερος του, ευτυχως το ξανακουμπωσα και ειναι οκ... και να χαθει το ενα απο τα 2 καπακια που καλυπτουν τα μπεκ που πετανε νερο στους προβολεις, να σας ενημερωσω οτι αυτα πανε σετ αν τα χασετε και κοστιζουν 30 euro...
Επισης βγηκε και το ασημι δαχτυλιδι που εχουν τα προβολακια ομιχλης, αλλα και αυτο κουμπωσε παλι ευκολα...
Εχω παρκαρει το αυτοκινητο σε parking, μπροστα μου υπηρχε ενα διαχωριστικο τσιμεντενιο , το οποιο οταν μπηκα μεσα στο αυτοκινητο, δεν το ειδα ...ειχα ξεχασει οτι υπηρχε...και εβαλα πρωτη για να γινει το boom...
Βεβαι ο αισθτηρας χτυπαγε, αλλα μεχρι να πατησω φρενο , ειχε γινει το κακο μιας και η αποσταση που μας χωριζε απο το τσιμεντενιο διαχωριστικο , ηταν γυρω στους 20 ποντους...δεν ξερω αν ειχα το distance alert στην HUD οθονη, μηπως το καταλαβαινα νωριτερα...
Βεβαια θελει και ενα μικρο βαψιματακι τωρα εκει που γρατζουνιστικε , αλλα δεν ξερω ακομα το κοστος...θα μαθω συντομα...
-
Καταρχήν, καλά χρονιά, και κυρίως με υγεία!
steftsak, μικροπράγματα είναι αυτά, μην αγχώνεσαι. Το είχα πάθει κι εγώ όταν 'φίλησα' στραβό δένδρο σε παρκάρισμα, ενώ ο αισθητήρας σφύριζε μετά μανίας. Από τότε πάντα προσέχω τους ήχους του αισθητήρα και ψάχνω να βρω όταν αρχίσει να σφυρίζει το γιατί. Και μου δίνει μια έξτρα σιγουριά για τυχόν ψηλά πεζοδρόμια, κολονάκια ή ακόμη και ανθρώπους που πιθανώς δεν έχω δει, ιδιαίτερα σε κάτι σκοτεινά υπαίθρια πάρκινγκ το βράδυ. Το distance alert δουλεύει μόνο από τα 70χλμ/ώρα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να βοηθήσει.
Το δικό μου πάντως μου το 'παρασημοφόρησε' κάποιος άγνωστος κόπανος στο Καρπενήσι (ή σε κάποιο από τα γύρω χωριά, δεν πήρα είδηση πού ακριβώς). Αποτέλεσμα: βαθούλωμα πλάτους καμιά 30-40αριά πόντων στην πόρτα του οδηγού, με τα αντίστοιχα ξυσίματα στο χρώμα, τα οποία συνεχίζονται και στην πίσω πόρτα
Ευτυχώς τουλάχιστον το βαθούλωμα δεν έχει μεγάλο βάθος. Δεν έχω πάθει τέτοιο πράγμα στο ζούγκλα της Αθήνας, και το έπαθα στην επαρχία!Τώρα αυτό πρέπει να κοστίζει αρκετά για να το φτιάξω, θα δω τι θα κάνω.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Καταρχήν, καλά χρονιά, και κυρίως με υγεία!steftsak, μικροπράγματα είναι αυτά, μην αγχώνεσαι. Το είχα πάθει κι εγώ όταν 'φίλησα' στραβό δένδρο σε παρκάρισμα, ενώ ο αισθητήρας σφύριζε μετά μανίας. Από τότε πάντα προσέχω τους ήχους του αισθητήρα και ψάχνω να βρω όταν αρχίσει να σφυρίζει το γιατί. Και μου δίνει μια έξτρα σιγουριά για τυχόν ψηλά πεζοδρόμια, κολονάκια ή ακόμη και ανθρώπους που πιθανώς δεν έχω δει, ιδιαίτερα σε κάτι σκοτεινά υπαίθρια πάρκινγκ το βράδυ. Το distance alert δουλεύει μόνο από τα 70χλμ/ώρα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να βοηθήσει.
Το δικό μου πάντως μου το 'παρασημοφόρησε' κάποιος άγνωστος κόπανος στο Καρπενήσι (ή σε κάποιο από τα γύρω χωριά, δεν πήρα είδηση πού ακριβώς). Αποτέλεσμα: βαθούλωμα πλάτους καμιά 30-40αριά πόντων στην πόρτα του οδηγού, με τα αντίστοιχα ξυσίματα στο χρώμα, τα οποία συνεχίζονται και στην πίσω πόρτα
Ευτυχώς τουλάχιστον το βαθούλωμα δεν έχει μεγάλο βάθος. Δεν έχω πάθει τέτοιο πράγμα στο ζούγκλα της Αθήνας, και το έπαθα στην επαρχία!Τώρα αυτό πρέπει να κοστίζει αρκετά για να το φτιάξω, θα δω τι θα κάνω.
Φτου ρε Αλέξανδρε στο ματιάσαν!
Τες πα, εσύ να 'σαι καλά και το φτιάχνεις. Όσον αφορά για τους βλάχους, εμείς εδώ στην πόλη έχουμε μάθει να οδηγάμε από ανάγκη!!!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Καταρχήν, καλά χρονιά, και κυρίως με υγεία!
steftsak, μικροπράγματα είναι αυτά, μην αγχώνεσαι. Το είχα πάθει κι εγώ όταν 'φίλησα' στραβό δένδρο σε παρκάρισμα, ενώ ο αισθητήρας σφύριζε μετά μανίας. Από τότε πάντα προσέχω τους ήχους του αισθητήρα και ψάχνω να βρω όταν αρχίσει να σφυρίζει το γιατί. Και μου δίνει μια έξτρα σιγουριά για τυχόν ψηλά πεζοδρόμια, κολονάκια ή ακόμη και ανθρώπους που πιθανώς δεν έχω δει, ιδιαίτερα σε κάτι σκοτεινά υπαίθρια πάρκινγκ το βράδυ. Το distance alert δουλεύει μόνο από τα 70χλμ/ώρα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να βοηθήσει.
Φτου ρε Αλέξανδρε στο ματιάσαν!
Τες πα, εσύ να 'σαι καλά και το φτιάχνεις. Όσον αφορά για τους βλάχους, εμείς εδώ στην πόλη έχουμε μάθει να οδηγάμε από ανάγκη!!!
Μπα, το πιο πιθανόν είναι κανένας Αθηναίος (ή Αθηναία ) να μου έκανε τη δουλειά, τα περισσότερα αυτοκίνητα στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης της περιοχής ήταν με Αθηναϊκό αριθμό (όπως και το δικό μου βέβαια!). Δεν πειράζει, τι να κάνουμε, το έχω φιλοσοφήσει το θέμα, αν ήθελα να μη μου κινδυνεύει από τέτοια ας το έκλεινα στο πάρκινγκ να μη το χρησιμοποιώ ποτέ!
-
Μια απορία έχω βρε παιδιά, τί λαδάκι σας βάζει η αντιπροσωπεία? 5W/30 ACEA A3, 0W/30 ACEA A3 ή 5W/30 ACEA A5?
Πιο συγκεκριμένα Castrol Edge, TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W30=ELF Excellium Full-Tech 0W30 ή Total QUARTZ INEO ECS low SAPS?
Σε ερώτηση στη Lion, ανέφερε το τελευταίο!
Στο αμάξι του αδερφού μου (δε τo ψάχνει καθόλου) του βάζουν castrol edge, που σημαίνει πάνε περίπατο οι λιγότεροι ρύποι και η χαμηλότερη κατανάλωση (όσο μπορεί να είναι)! -
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Μια απορία έχω βρε παιδιά, τί λαδάκι σας βάζει η αντιπροσωπεία? 5W/30 ACEA A3, 0W/30 ACEA A3 ή 5W/30 ACEA A5?
Πιο συγκεκριμένα Castrol Edge, TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W30=ELF Excellium Full-Tech 0W30 ή Total QUARTZ INEO ECS low SAPS?
Σε ερώτηση στη Lion, ανέφερε το τελευταίο!
Στο αμάξι του αδερφού μου (δε τo ψάχνει καθόλου) του βάζουν castrol edge, που σημαίνει πάνε περίπατο οι λιγότεροι ρύποι και η χαμηλότερη κατανάλωση (όσο μπορεί να είναι)!Εμένα μου βάζουν mobil 1 esp 5w30. Περισσότερα τεχνικά όμως δεν ξέρω. Δεν του βάζουν του αδερφού σου τα συνιστώμενα; Πού τα αλλάζει τα λάδια;
-
Καλησπέρα,
ως ιδιοκτήτης mini cooper S με τον ίδιο κινητήρα (και λάτρης του 3008 όπου για αυτό προσπαθώ να πουλήσω το mini), αναφορικά με τον ήχο του κινητήρα όταν είναι κρύο το πρωί έχω να σας πω το εξής.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τεντωτήρα της καδένας όπου αλλάζεται με καινούργιο μέσα την εγγύηση συνήθως και στο γεγονός ότι αργούν λίγο τα λάδια να ανέβουν στις βαλβίδες.
Είναι γνωστό πρόβλημα ειδικά στα mini από την αρχή και η bmw έβγαλε ουσιαστική λύση μετά από 2 χρόνια περίπου όπου αλλάζει ένα ανταλλακτικό.
Επειδή και εγώ το ίδιο θέμα είχα και οι περισσότεροι φίλοι μου με το ίδιο αμάξι, όσοι το αντιμετωπίζετε μέχρι να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπεία πρέπει το πρωί να το αφήνετε λίγο να δουλέψει ρελαντί ή αν βιάζεστε να μην ξεπερνάτε τις 2000 στροφές μέχρι να σταματήσει να ακούγεται τραχύς ο κινητήρας.
Μην το παραβλέψετε γιατί μπορεί η ζημιά στις βαλβίδες (καθώς λόγω μεταβλητού χρονισμού περνάει και από εκεί λάδι) να είναι πολύ σοβαρή.
Για ό,τι χρειαστείτε, ευχαρίστως να δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις.
Μάριος -
Τα αλλάζει στην αντιπροσωπεία. Του βάζουν τα Castrol Edge 5W30,τα οποία μια χαρά κάνουν. Τα Mobil 1 esp ακόμα καλύτερα! Αλλά η Lion συστήνει Total QUARTZ INEO ECS 5W30 το οποίο έχει τις διαφορές που προανέφερα. Έχει και NORM PSA PEUGEOT & CITROEN B71 2290. Και εδώ πήρε το μάτι μου ότι ειναι το λάδι με το οποίο έρχεται από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης papadimitriougr έγραψε:
...........
Μην το παραβλέψετε γιατί μπορεί η ζημιά στις βαλβίδες (καθώς λόγω μεταβλητού χρονισμού περνάει και από εκεί λάδι) να είναι πολύ σοβαρή.
..........
ΜάριοςΤο δικό μου δεν κάνει αυτό τον θόρυβο. Νομίζω βέβαια ότι η πρώτη εκδοχή του κινητήρα (αυτή με τα 150 άλογα όπως έχει το δικό μου) δεν έχει μεταβλητό χρονισμό, ενώ με τα 156 έχει. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Εντωμεταξύ το απόγευμα το φούλαρα, και ο τύπος στο βενζινάδικο μου το 'τίγκαρε' για να φτάσει στα 50 ευρώ. Μπαίνοντας να φύγω, είδα ότι ο δείκτης βενζίνης έδειχνε ότι έχω λίγο πάνω από τα 3/4! Δεν υπάρχει περίπτωση βέβαια να είναι σωστή αυτή η ένδειξη, γιατί καταρχήν τόσο υπολόγιζα περίπου ότι θέλει να γεμίσει (45-50 ετρώ), και επίσης μέχρι που πετάχτηκε έξω η βενζίνη από το τιγκάρισμα.
Τώρα ανησυχώ μήπως έχει χαλάσει τελείως ο δείκτης, και έχω και ταξίδι το ΣΚ. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει;
-
Καλησπέρα σε όλους.΄Μπορεί να μου πει κάποιο τι διαφορά ανάμεσα στο head up assist και το hill up assist;
-
Ο χρήστης evkal έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.΄Μπορεί να μου πει κάποιο τι διαφορά ανάμεσα στο head up assist και το hill up assist;Μηπως ειναι Head up display?
-
Ο χρήστης evkal έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.΄Μπορεί να μου πει κάποιο τι διαφορά ανάμεσα στο head up assist και το hill up assist;Στο πρώτο μάλλον εννοείς τo Head up display που είναι ένα 'τζαμάκι' πάνω από το ταμπλό (αν δεν κάνω λάθος έτσι είναι στο 3008, ενώ σε άλλα έχω δει απευθείας στο παρμπρίζ) που έχει βασικές ενδείξεις χωρίς να χρειάζεται να φύγουν τα μάτια από την ευθεία του δρόμου για να δεις πχ το ταχύμετρο στο ταμπλό κλπ.
Το δευτερο είναι το Hill Assist που κρατάει κάποια δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο σταθερό για εκκίνηση σε ανηφόρα για να μην ξεφύγει προς τα πίσω. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.΄Μπορεί να μου πει κάποιο τι διαφορά ανάμεσα στο head up assist και το hill up assist;
Στο πρώτο μάλλον εννοείς τo Head up display που είναι ένα 'τζαμάκι' πάνω από το ταμπλό (αν δεν κάνω λάθος έτσι είναι στο 3008, ενώ σε άλλα έχω δει απευθείας στο παρμπρίζ) που έχει βασικές ενδείξεις χωρίς να χρειάζεται να φύγουν τα μάτια από την ευθεία του δρόμου για να δεις πχ το ταχύμετρο στο ταμπλό κλπ.
Το δευτερο είναι το Hill Assist που κρατάει κάποια δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο σταθερό για εκκίνηση σε ανηφόρα για να μην ξεφύγει προς τα πίσω.Όπως τα λέει ο cosneo είναι.
-
Καλησπερα ειμαι ενας φρονιμος οδηγος , εχω βρει ενα μεταχειρα 1.6λτ 3008 σε καλη τιμη λετε να αξιζει ? 2010 15.000κλμ 15.000ε.Καποιοι λενε οτι ειναι βαρυ και τα 150 πσ ειναι καλητερα αλλα.............??????????
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Καλησπερα ειμαι ενας φρονιμος οδηγος , εχω βρει ενα μεταχειρα 1.6λτ 3008 σε καλη τιμη λετε να αξιζει ? 2010 15.000κλμ 15.000ε.Καποιοι λενε οτι ειναι βαρυ και τα 150 πσ ειναι καλητερα αλλα.............??????????Η ερώτησή σου δεν είναι σαφής. Όλοι μας εδώ έχουμε 3οο8 με κινητήρα 1,6lt. Να υποθέσω ότι το αυτοκίνητο που εννοείς έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Δεν ξέρω τι έννοια δίνεις στο 'φρόνιμος οδηγός', πάντως το 3008 που βρήκες δεν έχει και πολύ σχέση με το Honda Civic 1.8lt 144ps
-
Απλα ηθελα να ξερω αν πετυχε η συνταγη του 3008 με 120ps , βαρος , καταναλωση.Απο οτι κοιταγα παλια ,εχει καλη οδηγικη συμπεριφορα και μπαινει καλα στις στροφες.Ειμαι σιγουρος οτι εχει λιγα αλογα για το βαρος του , αλλα τι αισθηση βγαζει αυτο στον οδηγο και αν το θεμα του αυτο , ειναι λιγο η πολυ?Εχω και μια περιεργια τι καταναλωση να εχει?
Επισης αν υπαρχει κανα θεματακι με προβλημα σε καποιο τομεα για να προσεξω.
Peugeot 3008 '08