-
Ως αναφορα χρησιμοποιησα και αυτο http://www.superbrightleds.com/cgi-bin/ ... ml%23BA15s εστω και αν δε τα πηρα απο εκει. Κυριως φωτεινοτητα εβλεπα σε lumens.
Καταναλωση δε λεει αλλα αν πολλαπλασιασεις ταση*ενταση θα στο βγαλει
Πιθανοτατα αυτο το μαγαζι να εχει καλυτερης ποιοτητας LEDs -
Η αντικατάσταση των κοινών λυχνιών με λαμπάκια LED είναι εύκολη υπόθεση στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν κάποια θεματάκια μερικές φορές.
Οι νέες λάμπες δεν είναι σύγουρο ότι προσφέρουν περισσότερο φως από τις παλιές, πολλές φορές είναι ιλιγότερο, και σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχει διαγνωστικό για την κατάσταση των λαμπτήρων το οποίο μετράει την εμπέδησή τους, ψαρώνει με τα λεντάκια και βγάζει μόνιμα ένα εκνευριστικό BULB failure ! στο ταμπλώ. -
Ξεχασα να πω στο φιλο Pitt οτι οι λαμπες πυρακτωσεως ειναι ολες διαφανεις εκτος απο τα flash που ειναι κιτρινωπα βαμμενες
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Ξεχασα να πω στο φιλο Pitt οτι οι λαμπες πυρακτωσεως ειναι ολες διαφανεις εκτος απο τα flash που ειναι κιτρινωπα βαμμενεςΔεν ισχύει αυτό, υπάρχουν λαμπτήρες κόκκινοι (που προφανώς φωτίζουν κόκκινο), ασημί (που φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο), με μπλε επίστρωση (που πάλι φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο) κλπ.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Πάντως κι εμένα θα με ενδιέφερε να έβαζα λάμπες LED, οπότε δώσε μας ταφώτα σου ποιες θα βάλεις. Είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι πού, πάντως σε κάποιο από τα γνωστά ελληνικά έντυπα) ότι με κανονικές λάμπες (αλογόνου) στα φώτα ημέρας καις 0,2l/100km παραπάνω (γενικά, όχι για το 3008).Με πρώτη σκέψη αυτό φαίνεται εύλογο, αφού οι λάμπες καταναλώνουν ενέργεια που παράγεται από το δυναμό που για να δουλέψει 'κλέβει' ενέργεια από τον κινητήρα, αλλά δεν νομίζω να ισχύει. Θα με ενδιέφερε να δώ την τεκμηρίωση αυτής της έρευνας.
...και σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχει διαγνωστικό για την κατάσταση των λαμπτήρων το οποίο μετράει την εμπέδησή τους, ψαρώνει με τα λεντάκια και βγάζει μόνιμα ένα εκνευριστικό BULB failure ! στο ταμπλώ.
Σωστά! Γι' αυτό ακριβώς ζήτησα από τον JohnyX να μας πεί αν γνωρίζει ποιά είναι η πραγματική κατανάλωση των λυχνιών LED που έβαλε. Υποθέτω ότι αφού δεν μας έγραψε τίποτε για διαγνωστικές ενδείξεις, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα. Αλλιώς θα χρειαζόταν να βάλει αντιστάσεις ισχύος ως dummy φορτίο και δεν ξέρω αν θα είχε πλέον νόημα η τοποθέτηση LED.
Ξεχασα να πω στο φιλο Pitt οτι οι λαμπες πυρακτωσεως ειναι ολες διαφανεις εκτος απο τα flash που ειναι κιτρινωπα βαμμενες
Οκ. Άλλαξες όλες τις λάμπες (και τις τέσσερις) των φλας; Παρατήρησες μήπως αν τα φλας αναβοσβήνουν με χαμηλότερη συχνότητα (πιό αργά);
Δεν ισχύει αυτό, υπάρχουν λαμπτήρες κόκκινοι (που προφανώς φωτίζουν κόκκινο), ασημί (που φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο), με μπλε επίστρωση (που πάλι φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο) κλπ.
Με το συμπάθειο, αλλά αυτό που λέει ο JohnnyX προφανώς ισχύει γιατί τις είδε και είναι όπως το λέει: 'όλες διαφανείς εκτός από τα flash που είναι κιτρινωπά βαμμένες'
Αγαπητέ kotetsi, έχεις δίκαιο σ' αυτό που λες για την επίστρωση των λαμπτήρων, αλλά αυτό ισχύει για τις λάμπες με ευγενή αέρια, αλογόνα, ή ατμούς μετάλλων. Δεν ισχύει για τις απλές λάμπες πυρακτώσεως κενού για τις οποίες μιλάμε. Αυτές (αν είναι διαφανείς) το φως που θα βγάζουν θα είναι περίπου λευκό και οποιαδήποτε διακύμανση θα έχει να κάνει μόνο με την θερμοκρασία του.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δεν ισχύει αυτό, υπάρχουν λαμπτήρες κόκκινοι (που προφανώς φωτίζουν κόκκινο), ασημί (που φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο), με μπλε επίστρωση (που πάλι φωτίζουν κίτρινο ή κόκκινο) κλπ.
Προφανως μιλαω για τις λαμπες του 3008
-
Το Σάββατο που μας πέρασε για τη διαδρομή Σπάρτη-Μονεμβασιά το trip computer μου έγραψε μέση κατανάλωση 5,8 (με το 10% σφάλμα, η πραγματική πρέπει να ήταν κοντά στο 6,3). Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο μικρή μέση για κάποια διαδρομή. Χαλαρά βέβαια, με 90-100, και με 5η και 6η ταχύτητα.
Αυτό όμως που ευχαριστήθηκα για μια ακόμη φορά είναι οι προσπεράσεις, το πόσο γρήγορα και ακίνδυνα γίνονται. Ακόμη και σε ανηφορικές μικρές ευθείες, βάζεις 3η, το καρφώνεις στο πάτωμα, και το περίεργης εμφάνισης πυραυλάκι έχει ολοκληρώσει την προσπέραση πριν προλάβεις να μετρήσεις μέχρι το 3, και πριν η ελάχιστου μήκους διακεκομένη γραμμή τελειώσει.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Οκ. Άλλαξες όλες τις λάμπες (και τις τέσσερις) των φλας; Παρατήρησες μήπως αν τα φλας αναβοσβήνουν με χαμηλότερη συχνότητα (πιό αργά);
Δεν αλλαξα τα μπροστικα φλας . Δε παρατηρησα ποια ειναι η συχνοτητα τους σε σχεση με μπροστινα ή ακομα και τα πλαινα !
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Το Σάββατο που μας πέρασε για τη διαδρομή Σπάρτη-Μονεμβασιά το trip computer μου έγραψε μέση κατανάλωση 5,8 (με το 10% σφάλμα, η πραγματική πρέπει να ήταν κοντά στο 6,3). Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο μικρή μέση για κάποια διαδρομή. Χαλαρά βέβαια, με 90-100, και με 5η και 6η ταχύτητα.Θα με τρελάνετε εσείς. Ή εγώ έχω βαρύ πόδι, ή η διαδρομή που έκανες ήταν κατηφορική και το αμάξι άδειο...
Δεν αλλαξα τα μπροστικα φλας . Δε παρατηρησα ποια ειναι η συχνοτητα τους σε σχεση με μπροστινα ή ακομα και τα πλαινα !
Ο λόγος που σε ρωτάω είναι γιατί έχω κάποιους ενδοιασμούς τους οποίους θα προσπαθήσω να εξηγήσω αναλυτικά.
Οι λάμπες των φλάς αναβοσβήνουν επειδή το ρεύμα που τις τροφοδοτεί περνάει από το ρελέ τους, το οποίο στην απλή του μορφή είναι ουσιαστικά ένας θερμικός διακόπτης. Μόλις ανάψεις τα φλάς, το ρεύμα περνάει από ένα διμεταλλικό έλασμα το οποίο θερμαίνεται, παραμορφώνεται (στραβώνει) και ανοίγει το κύκλωμα (σβήνουν οι λάμπες). Αμέσως μόλις ψυχθεί το έλασμα, κλείνει ξανά το κύκλωμα και ανάβουν πάλι οι λάμπες. Αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο έχεις κλειστό τον διακόπτη των φλάς.
Αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως με LED, έχουμε πολύ μικρότερη κατανάλωση, άρα η ένταση του ρεύματος που περνάει από το διμεταλλικό έλασμα είναι πολύ μικρότερη αυτής για την οποία έχει σχεδιασθεί το ρελέ, ώστε να θερμανθούν και να ανοιγοκλείνουν οι επαφές του. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο εσύ μεν να ανάβεις τα φλάς αυτά όμως να παραμένουν μονίμως αναμμένα, χωρίς να αναβοσβήνουν.
Επειδή τα ρελέ έχουν μεγάλες ανοχές (ώστε να συνεχίσουν να ανοιγοκλείνουν οι επαφές τους ακόμη και αν καεί μια από τις δύο λυχνίες που ελέγχουν) και επειδή άλλαξες μόνο την μια λάμπα από αυτές (την πίσω από κάθε κύκλωμα, δεξί & αριστερό) τα φλάς σου συνεχίζουν να αναβοσβήνουν.
Δεν θέλω να σου χαλάσω την καρδιά, αλλά θεωρώντας ότι τα ρελέ που έχει το αυτοκίνητό μας είναι απλά και όχι κάποια ηλεκτρονική διάταξη, τότε αν αλλάξεις και τις μπροστινές λάμπες, είναι πιθανόν να μη σου αναβοσβήνουν...
Γι' αυτό (και για τον λόγο του διαγνωστικού που είπαμε προηγουμένως) σε ρώτησα αν γνωρίζεις ποιά είναι η πραγματική κατανάλωση των LED. Σε κάθε περίπτωση, κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις...
-
Διαβαζοντας το manual παρασυρθηκα και νομιζα οτι εχω bluetooth ενσωματομενο και ανοικτη ακροαση και ολα αυτα...αλλα απογοητευτηκα γιατι τελικα δεν εχω τιποτα...
Γνωριζει καποιος εαν αυτη η λειτουργια υποστηριζεται μονο απο τις εκδοσεις που εχουν ενσωματομενη την οθονη για το GPS ή αυτο δεν ειναι απαραιτητο και το εχουν απλα αλλες εκδοσεις του radio-cd που χρησιμοποιει η Peugeot?
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Διαβαζοντας το manualΜένω άφωνος!!! Γι' αυτό έριξε καρεκλοπόδαρα χθές...
παρασυρθηκα και νομιζα οτι εχω bluetooth ενσωματομενο και ανοικτη ακροαση και ολα αυτα...αλλα απογοητευτηκα γιατι τελικα δεν εχω τιποτα...
Γνωριζει καποιος εαν αυτη η λειτουργια υποστηριζεται μονο απο τις εκδοσεις που εχουν ενσωματομενη την οθονη για το GPS ή αυτο δεν ειναι απαραιτητο και το εχουν απλα αλλες εκδοσεις του radio-cd που χρησιμοποιει η Peugeot?
Δεν είναι απαραίτητο το navi για να έχει ΒΤ. Όμως γιατί σκάς; Αν μιλάς τόσο πολύ στο τηλέφωνο όταν οδηγάς, πάρε ένα παπαγαλάκι.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Το Σάββατο που μας πέρασε για τη διαδρομή Σπάρτη-Μονεμβασιά το trip computer μου έγραψε μέση κατανάλωση 5,8 (με το 10% σφάλμα, η πραγματική πρέπει να ήταν κοντά στο 6,3). Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο μικρή μέση για κάποια διαδρομή. Χαλαρά βέβαια, με 90-100, και με 5η και 6η ταχύτητα.
Θα με τρελάνετε εσείς. Ή εγώ έχω βαρύ πόδι, ή η διαδρομή που έκανες ήταν κατηφορική και το αμάξι άδειο...
Το αμάξι είχε τη σύζυγο και τη μία κόρη μέσα, και η διαδρομή δεν είναι κατηφορική, αλλά χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές θα έλεγα. Και εμένα με παρεξένεψε, αλλά με χαμηλές ταχύτητες (γιατί έχει και στροφούλες και η μικρή ζαλίζεται), δεν πρέπει να είναι και τόσο παράξενο τελικά!
Βέβαια τα λες αυτά γιατί δεν έχεις κάθε μέρα τη διαδρομή Κυψέλη-κέντρο (Αθήνας), όπου η μεγαλύτερη απόσταση που μπορείς να κάνεις χωρίς να σταματήσεις είναι άντε το πολύ 2 τετράγωνα, και για την οποία έχω μέση κατανάλωση κάτι 14άρια και 15άρια (με μέσες ταχύτητες κοντά στα 15km/h)
Ευτυχώς η απόσταση τουλάχιστον είναι μικρή! -
Ηρθε η ώρα νά γνωρίσω από κοντά τό βαφείο της peugeot.
Βαρέθηκα να ανοίξω τήν γκαραζόπορτα νομίζοντας οτι χωράω.
Οπως καταλαβαίνετε ακολούθησε αυτοκριτική (ταπεινωτική θα έλεγα).
Eτημηγορια:350 ευρουλάκια. -
http://www.peugeot-accessoires.com/
Όλα τα αξεσουάρ για τα Peugeot (3008) και τα στελνει ελλαδα -
Χάζευα στο σαιτ της Peugeot, και ειδα ότι υπάρχει 1.6 diesel χειροκινητο και αυτοματο. Τι γνωρίζετε; Στο Ελλαδιστάν το φέρνει η αντιπροσωπεία; Θέλει ειδική παραγγελεία και ποια η τιμή του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Eτημηγορια:350 ευρουλάκια.Έλα, μη στεναχωριέσαι. Σε όλους συμβαίνουν αυτά. Δεν θα σου το ματιάζουν τώρα.
Ακόμη περιμένουμε να μας δείξεις φωτογραφίες από τα 'φρύδια' σου...Χάζευα στο σαιτ της Peugeot, και ειδα ότι υπάρχει 1.6 diesel χειροκινητο και αυτοματο. Τι γνωρίζετε; Στο Ελλαδιστάν το φέρνει η αντιπροσωπεία; Θέλει ειδική παραγγελεία και ποια η τιμή του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΠάντως στο Configurator της Lion δεν φαίνεται να υπάρχει ως επιλογή ο πετρελαιοκινητήρας.
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Eτημηγορια:350 ευρουλάκια.Πρόσφατα έκανα κι εγώ βλακεία, κάνοντας όπισθεν για να παρκάρω, 'φίλησα' τον κορμό ενός δένδρου που ήταν πολύ άκρη στο πεζοδρόμιο, και έσπασα το τζαμάκι που είναι κάτω-κάτω στον προφυλακτήρα (πίσω φώς ομίχλης νομίζω). Το καημένο το parking assist σφύριζε σαν μουρλό, αλλά πού χαμπάρι εγώ! Γιαυτό η αφηρημάδα στην οδήγηση είναι πολύ κακό πράγμα.
Το κόστος ευτυχώς μικρό, 20 και κάτι ευρώπουλα, αλλά σπάστηκα με το εαυτό μου για τον τρόπο που έγινε αυτό.
-
Εκεί δεν το έχει. Το είδα μες τις φωτογραφιες. Έχει μια, η οποία είναι μια καρτέλα με τους κινητήρες και τις καταναλώσεις τους. Και έχει 1.6 με 110 ίππους. Προφάνως θα υπάρχει στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό τι γίνεται?
Από καταναλώσεις πως τα πάτε? Είτε το 1.6 ατμόσφαιρικό είτε το τουρμπο.
-
Τά 'φρυδια' ειναι γερμανικης κατασκευής ,κόστισαν 45 ευρώ, τοποθετήθηκαν πανεύκολα καί αποδίδουν αυτό πού θέλω .Τό λίγο ανοιχτό παραθυρο για φρέσκο αέρα.
Φωτο δεν ξέρω να ανεβαζω (ντρέπομαι αλλά δέν ξέρω) -
Τά 'φρυδια' ειναι γερμανικης κατασκευής ,κόστισαν 45 ευρώ, τοποθετήθηκαν πανεύκολα καί αποδίδουν αυτό πού θέλω .Τό λίγο ανοιχτό παραθυρο για φρέσκο αέρα.
Φωτο δεν ξέρω να ανεβαζω (ντρέπομαι αλλά δέν ξέρω)
Peugeot 3008 '08