-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Σημαντικό: RTFM!Δηλαδή...read the f***** manual!
Σήμερα τα εγχειρίδια είναι λίγο βαρετά με όλες αυτές τις επαναλαμβανόμενες οδηγίες ασφάλειας (ιδίως αυτά που πουλιούνται και στην Αμερική) αλλά...πρέπει να διαβαστούν!
Πολύ σωστό maxmara, και ιδίως αν σκεφτείς ότι εμείς οι Έλληνες δεν ασχολούμαστε καθόλου δίοτι τα ξέρουμε όλα (τρομάρα μας)
-
Απoρία φίλου που θα γίνει αύριο πράξη.... γιατί πάμε για παραλαβή
Σαράντα χρόνια φούρναρης και οδηγείς χειροκίνητο κιβώτιο σε αυτοκίνητα κατηγορίας Lancer,Audi 80 Carina, .............
Ανοίγει αύριο το μεσημέρι η τζαμαρία στον Σαρακάκη και πρέπει να ξεκινήσεις το αυτόματο Pajero V6 θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο Χαλάνδρι? Θα κοιτάμε το αυτόματο κιβώτιο σαν εξωγήινοι.......?
Φαντάζομαι στο πρώτο φανάρι θα προσπαθούμε να βάλουμε νεκρό ψάχνωντας τον συμπλέκτη!!!!Τι προσέχουμε όταν αφήνουμε χειροκίνητο και παίρνουμε αυτόματο για πρώτη φορά?????
Tις διαστάσεις νέου αυτοκίνητου σε πόσα λεπτά/ώρες/μέρες τα συνηθίζετε?
Έρε και να τύχει να πρέπει να κάνεις κανα στενό πέρασμα..... η καμμιά κλειστή στροφή.....Στις διαστάσεις πάντως να πω ότι έτυχε να πρωτοοδηγήσω Mercedes CLK Cabrio στα στενά του Κωλονακίου και ομολογώ ότι ψάρωσα στο πρώτο δεκάλεπτο...... άσε που για να ξεκινήσω έψαχνα και το χειρόφρενο ο καράβλαχος!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σαράντα χρόνια φούρναρης και οδηγείς χειροκίνητο κιβώτιο σε αυτοκίνητα κατηγορίας Lancer,Audi 80 Carina, .............
Ανοίγει αύριο το μεσημέρι η τζαμαρία στον Σαρακάκη και πρέπει να ξεκινήσεις το αυτόματο Pajero V6 θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο Χαλάνδρι? Θα κοιτάμε το αυτόματο κιβώτιο σαν εξωγήινοι.......?
Φαντάζομαι στο πρώτο φανάρι θα προσπαθούμε να βάλουμε νεκρό ψάχνωντας τον συμπλέκτη!!!!Τι προσέχουμε όταν αφήνουμε χειροκίνητο και παίρνουμε αυτόματο για πρώτη φορά?????
Έρε και να τύχει να πρέπει να κάνεις κανα στενό πέρασμα..... η καμμιά κλειστή στροφή.....Στις διαστάσεις πάντως να πω ότι έτυχε να πρωτοοδηγήσω Mercedes CLK Cabrio στα στενά του Κωλονακίου και ομολογώ ότι ψάρωσα στο πρώτο δεκάλεπτο...... άσε που για να ξεκινήσω έψαχνα και το χειρόφρενο ο καράβλαχος!!!!
Για το θέμα του αυτόματου τις πρώτες φορές που οδήγησα βρήκα σαν λύση την εξής: Το αριστερό πόδι λυγισμένο να πατάει με όλο το πέλμα στο πάτωμα κοντά στο κάθισμα του οδηγού... έτσι αποφεύγεις το ταυτόχρονο πάτημα φρένου-γκαζιού....
Όσο για επιλογή σχέσης, βάζεις μια D μέχρι να φτάσεις στο σπίτι όοπου θα το επεξεργαστείς με ησυχία ΑΦΟΥ διαβάσεις το manual
Πάντως η πρώτη αίσθηση είναι λίγο περίεργη με το αυτόματο.... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αυτόματο.... ε ρε κλωτσιες που θα ριξετε στο πατωμα ψαχνοντας τον συμπλεκτη!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Νομίζεις!!!! Συνήθως πατάς το φρένο!!!
Ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου (ήμουν αρκετά μικρός) μία φορά που ξεκινάμε και στα 10 μέτρα αποφασίζει να πατήσει συμπλέκτη για να αλλάξει ταχύτητα!!! Κοκάλωσε το αυτοκίνητο και βρεθήκαμε κολημμένοι με τον αδελφο μου στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων!!!!Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, την πάτησα και εγώ...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Νομίζεις!!!! Συνήθως πατάς το φρένο!!!
Ακόμα θυμάμαι τον πατέρα μου (ήμουν αρκετά μικρός) μία φορά που ξεκινάμε και στα 10 μέτρα αποφασίζει να πατήσει συμπλέκτη για να αλλάξει ταχύτητα!!! Κοκάλωσε το αυτοκίνητο και βρεθήκαμε κολημμένοι με τον αδελφο μου στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων!!!!Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, την πάτησα και εγώ...
Ακριβώς. Φρόντισε να δέσεις το αριστερό πόδι κάπου, αλλιώς 99% θα την πατήσετε!
-
Ή μαθαίνεις να φρενάρεις με το αριστερό... (όχι ότι κατέχω την τεχνική...)
-
Επικίνδυνο πράγμα η συνήθεια. Το τι τράβηξα στο παρκάρισμα τις πρώτες μέρες με τον 'γερμανικό' μοχλό ταχυτήτων του Astra με την όπισθεν πάνω αριστερά δεν περιγράφεται. Πόσες στούκες γλίτωσα στο τσακ...
-
Δεν έχει δαχτυλίδι που το σηκώνεις για να βάλεις όπισθεν;
-
Ναι, αλλά εγώ έβαζα 5η και νόμιζα ότι είχα βάλει όπισθεν.
-
Μα, στους 'γερμανικούς' μοχλούς, η 5η είναι στη φυσιολογική θέση (επάνω δεξιά). Άσε που είναι τόσο μακριά, ώστε, αν προσπαθήσεις να ξεκινήσεις από στάση, θα σου σβήσει. Ή κάνω λάθος; Μήπως εννοείς 1η;
-
Σωστά, 4η έβαζα και νόμιζα ότι είχα όπισθεν. Τέλος πάντων μπερδευόμουν έχοντας το άγχος να παρκάρω σε στενές θέσεις με άλλους να περιμένουν πίσω μου.
-
Στην αρχή, συνηθισμένος από το Υ10, πήγαινα κάτω δεξιά να βάλω όπισθεν, αλλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί.
-
Το ίδιο με το GOLF της κοπέλας μου. Στην αρχή νόμιζα πως έβαζα όπισθεν και είχα πρώτη. Πήγαινε η ψυχή μου στην κούλουρη. Το άτιμο δεν έχει καν δαχτυλίδι. Απλά για να βάλεις όπισθεν πιέζεις μπροστά και αριστερά, ακριβως δίπλα από την πρώτη.....
-
Το είχα παρατηρήσει κι εγώ στο Golf μιας φίλης μου. Το δαχτυλίδι είναι καλύτερη δικλείδα ασφαλείας σε τέτοιες διατάξεις (άσε που, ακριβώς επειδή πρέπει να το σηκώσεις για να βάλεις όπισθεν, ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις βάλει πρώτη κατά λάθος).
-
Στα VAG οταν πας να βάλεις όπισθεν αμέσως ακούς ένα γκάααααανγκ!! και καταλαβαίνεις οτι μπήκε η όπισθεν
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Στα VAG οταν πας να βάλεις όπισθεν αμέσως ακούς ένα γκάααααανγκ!! και καταλαβαίνεις οτι μπήκε η όπισθενΣωστός
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στα VAG οταν πας να βάλεις όπισθεν αμέσως ακούς ένα γκάααααανγκ!! και καταλαβαίνεις οτι μπήκε η όπισθεν
Σωστός
Βάζουμε πρώτη και μετά, χωρίς να έχουμε αφήσει το συμπλέκτη, βάζουμε την όπισθεν και ούτε γκαααααανγκ ακούμε ούτε τίποτα. Πιάνει ΚΑΙ στα VAG.
-
Εμένα που το κιβώτιο μου είναι μάπα δεν το κάνει αυτό.
Σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα όμως, επειδή η όπισθεν είναι ασυγχρόνιστη, οι περίεργοι ήχοι είναι αναμενόμενοι, αν κάνουμε καγκουριές... -
Ο χρήστης Giannis_K έγραψε:
Το ίδιο με το GOLF της κοπέλας μου. Στην αρχή νόμιζα πως έβαζα όπισθεν και είχα πρώτη. Πήγαινε η ψυχή μου στην κούλουρη. Το άτιμο δεν έχει καν δαχτυλίδι. Απλά για να βάλεις όπισθεν πιέζεις μπροστά και αριστερά, ακριβως δίπλα από την πρώτη.....Ποιο golf έχει η κοπέλα σου?? Γιατί εμείς έχουμε το 4, μοντέλο 02 και για να μπει η οπισθεν πρέπει πρώτα να πιέσεις τον μοχλό των ταχυτήτων προς τα κάτω!!
Παραδοση αυτοκινητου.Τι να προσεξω??