-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μια (ίσως και αστεία) ερώτηση:Έχω ένα micra (μοντ. 96) το οποίο δεν έχει κλιματισμό και τα καλοκαιρινά ταξίδια, όπου τα παράθυρα είναι κλειστά στην Ε.Ο., είναι αφόρητα.
Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να βάλω τώρα;
Ναι μπαινει μετα κλιματισμος, αλλα το κοστος θα ειναι μεγαλο (καπου στα 1.000 ευρω)
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Μια (ίσως και αστεία) ερώτηση:
Έχω ένα micra (μοντ. 96) το οποίο δεν έχει κλιματισμό και τα καλοκαιρινά ταξίδια, όπου τα παράθυρα είναι κλειστά στην Ε.Ο., είναι αφόρητα.
Ναι μπαινει μετα κλιματισμος, αλλα το κοστος θα ειναι μεγαλο (καπου στα 1.000 ευρω)
Τα δίνω! Δεν αντέχονται τα ταξίδια. Ήμουν για 30' στην Ε.Ο. με κλειστά παράθυρα και έκανα σάουνα...
-
Έχω ένα micra (μοντ. 96) το οποίο δεν έχει κλιματισμό και τα καλοκαιρινά ταξίδια, όπου τα παράθυρα είναι κλειστά στην Ε.Ο., είναι αφόρητα.
Τα δίνω! Δεν αντέχονται τα ταξίδια. Ήμουν για 30' στην Ε.Ο. με κλειστά παράθυρα και έκανα σάουνα...
Ισως ειναι παντως πιο συμφερων να πουλησεις το μικρα και να παρεις ενα αλλο με 'μαμα' κλιματισμο, απο το να αρχισεις τις αλχημιες, να το ξερεις...
Αν παντως δεν πηγαινεις με πανω απο 100-120, μπορεις να εχεις λιγο ανοιχτα τα παραθυρα, και εγω ετσι κανω... Α ρε αθανατε ελληναρα φοιτητη (εγω ειμαι αυτος)Σε καθε περιπτωση, μια ερωτηση στη Νισσαν ειναι το 1ο βημα, και το 2ο ειναι σε ανεξαρτητο συνεργειο που τοποθετει αιρ κοντισιον σε αυτοκινητα θα μαθεις οτι θελεις...
Τι μοντελο ειναι 1.3? η 1.0? γιατι το 1.0 δεν θα το πολυ-σηκωνει το αιρ κοντισιον.. -
Εδώ μπαίνει στο Fiat Tipo του 1992, δεν θα μπαίνει στο Micra Απλά θα χρειαστεί να ξηλωθεί ολόκληρο το ταμπλό και εγώ δεν ξέρω τί άλλο
-
Ισως ειναι παντως πιο συμφερων να πουλησεις το μικρα και να παρεις ενα αλλο με 'μαμα' κλιματισμο, απο το να αρχισεις τις αλχημιες, να το ξερεις...
Αν παντως δεν πηγαινεις με πανω απο 100-120, μπορεις να εχεις λιγο ανοιχτα τα παραθυρα, και εγω ετσι κανω... Α ρε αθανατε ελληναρα φοιτητη (εγω ειμαι αυτος)Σε καθε περιπτωση, μια ερωτηση στη Νισσαν ειναι το 1ο βημα, και το 2ο ειναι σε ανεξαρτητο συνεργειο που τοποθετει αιρ κοντισιον σε αυτοκινητα θα μαθεις οτι θελεις...
Τι μοντελο ειναι 1.3? η 1.0? γιατι το 1.0 δεν θα το πολυ-σηκωνει το αιρ κοντισιον..Φοιτητής άκουσα; Παρών.
Λοιπόν το δεξί τζάμι παίζει πολύ μετά τα 80-90 και δε αισθάνομαι πολύ άνετα. Άσε που η ροή του αέρα είναι το ίδιο ανυπόφορη με τη ζέστη.
Έχω το 1.0 αλλά δεν με ενοχλεί να 'ρίξω' την ταχύτητα ταξιδιού μου κατα 10-20km/h.
Για καινούριο δεν υπάρχει περίπτωση...
-
βασικα δεν εννοουσα καινουργιο!! Λεω να δωσεις το μικρα και να παρεις ενα μεταχειρισμενο με τα λεφτα του μικρα + καμμια 1000αρα ευρω που να εχει μαμα αιρ-κοντισιον!
Βασικα κοιτα, γνωστος μου ειχε βαλει αιρ-κοντισιον σε παλια αλφα (75 ηταν νομιζω) και ηταν ευχαριστημενος... Απλα το αμαξι ηταν αισθητα πιο αργο με το αιρ κοντισιον αναμμενο... Παντως απο αποδοση ηταν ΟΚ...
εγω παντως παω μια χαρα με τα παραθυρα ανοιχτα... τελειως ανοιχτα ροη αερα στο μεγιστο, και 120 χλμ/ω αυτααααααα ειναι...
Σταματαω, βγαζω χτενα, χτενιζομαι και μετα παω οπου ειναι να παω -
εγω παντως παω μια χαρα με τα παραθυρα ανοιχτα... τελειως ανοιχτα ροη αερα στο μεγιστο, και 120 χλμ/ω αυτααααααα ειναι...
Σταματαω, βγαζω χτενα, χτενιζομαι και μετα παω οπου ειναι να παωΕδώ κάνω σάουνα, το μαλλί με πείραξε...
-
Τι μοντελο ειναι 1.3? η 1.0? γιατι το 1.0 δεν θα το πολυ-σηκωνει το αιρ κοντισιον..Φοιτητής άκουσα; Παρών.
Λοιπόν το δεξί τζάμι παίζει πολύ μετά τα 80-90 και δε αισθάνομαι πολύ άνετα. Άσε που η ροή του αέρα είναι το ίδιο ανυπόφορη με τη ζέστη.
Έχω το 1.0 αλλά δεν με ενοχλεί να 'ρίξω' την ταχύτητα ταξιδιού μου κατα 10-20km/h.
Για καινούριο δεν υπάρχει περίπτωση...
1000αρι εχεις; Ποσα άλογα βγαζει? Μηπως θα ζορισει πολυ τον κινητηρα σου ενα αφτερ μαρκετ αιρ κοντισιον; Μηπως με μια ηλιοροφη θα λυνοταν το προβλημα της ροης του αερα στο ταξιδι;
-
Γιατί ρε σεις; Εγώ συχνά ανοίγω πλήρως και την ηλιοροφή στην εθνική, έχει πολύ πλάκα! (εκτός και αν έχεις #@$ επιβάτες που θέλουν να ακούσουν μουσική ) Τα παράθυρα είναι πάντως λίγο ενοχλητικά, αν τα ανοίξεις πάνω από 2-3 δάχτυλα... Κάτι σε ανεμιστήρα για εξαερισμό δεν παίζει;
Πάντως με ανακλινόμενη ηλιοροφή και τον ανεμιστήρα του αυτοκινήτου είσαι μια χαρά σε τέτοιες ταχύτητες. Αν την ανοίξεις συρόμενη κάνει αρκετό θόρυβο. Σκέψου και αυτό σαν λύση, εκτός και αν ψάχνεις κάτι και για μέσα στην πόλη.
-
οι bmw 316 οι παλιες τι κλιματισμο εχουν? επιλεγεις θερμοκρασια και μεσω μιας ροδελας στις γριλιες επιλεγεις μπλε η κοκκινο (κρυο η ζεστο). αυτο τι κλιματισμος ειναι????
-
Αφού επιλέγεις θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου, είναι αυτόματος κλιματισμός.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού επιλέγεις θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου, είναι αυτόματος κλιματισμός.Το ξαντια εχει 2 mode. ενα ειναι που επιλεγεις θερμοκρασια (ξεκιναει από 18-δεν θυμαμαι που φτανει- και ακριβως διπλα εχει ενα mode που λεει auto και το βαζεις και αυξομειωνει την ενταση του αερα...
Οποτε αυτο ειναι κλιματισμος ή αρκουδα;
-
edit : Double post
-
Κι αυτός είναι αυτόματος κλιματισμός. Το 'auto' υπάρχει για να μη μπερδεύεται κάποιος με ρυθμίσεις - ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία κάπου στους 25-26 βαθμούς και στέλνει ομοιόμορφα τον αέρα σ'όλη την καμπίνα για να γλιτώσεις καμιά ψύξη. Στο δικό μου αμάξι το 'auto' είναι προγραμματιζόμενο, δηλαδή του ορίζω εγώ ποια θα είναι η προκαθορισμένη θερμοκρασία και ισχύς του ανεμιστήρα.
-
Ο χρήστης fps έγραψε:
οι bmw 316 οι παλιες τι κλιματισμο εχουν? επιλεγεις θερμοκρασια και μεσω μιας ροδελας στις γριλιες επιλεγεις μπλε η κοκκινο (κρυο η ζεστο). αυτο τι κλιματισμος ειναι????Δε γίνεται και να υπάρχει διακόπτης επιλογής θερμοκρασίας και να υπάρχει περιστροφικός διακόπτης επιλογής κρύου ή ζεστού αέρα. Ή το ένα ή το άλλο. Η ακριβής επιλογή θερμοκρασίας, συνήθως ψηφιακά, αποτελεί τον αυτόματο κλιματισμό ή απλά κλιματισμό και ο περιστροφικός ή οριζόντια κινούμενος διακόπτης όπου απλά επιλέγεις την κόκκινη ή την μπλε περιοχή αποτελεί το αιρ-κοντίσιον.
-
και εγω εχω μπερδευτει. οντως ετσι ειναι. εχει μια ροδελα στισ γριλιεσ τις κεντρικες. βαζεις θερμοκρασια 24 και επιλεγει μπλε η κοκκινο. αν επιλεξεις μπλε βγαζει κρυο αν κοκκινο βγαζει ζεστο. παντα με την ιδια θερμοκρασια???????
-
Απο τι στιγμη που εχει θερμοκρασια ειναι αυτοματο. Ολα ομως δουλευουν και απλα αυξομειωνοντας την ενταση του αερα σαν απλο a/c για τους αρχαριους! Ερωτηση: πολλες φορες βλεπω κατω απο το αυτοκινητο να τρεχουν νερα και μου εχουν πει οτι ειναι απο το κλιματιστικο. Αυτο γιατι συμβαινει; Δεν χρειαζεται συμπληρωση κιολας αφου φευγει;
-
Μάλλον εξωτερική υγροποίηση υδρατμών πρέπει να είναι αυτό.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ερωτηση: πολλες φορες βλεπω κατω απο το αυτοκινητο να τρεχουν νερα και μου εχουν πει οτι ειναι απο το κλιματιστικο. Αυτο γιατι συμβαινει; Δεν χρειαζεται συμπληρωση κιολας αφου φευγει;Όλα τα a/c λίγο νεράκι όταν λειτουργούν, κοίτα και τα οικιακά για να καταλάβεις...
Φυσικά και δεν είναι υγρό από το κύκλωμα αυτό... -
Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω αντιμουχλικό σπρέι στην Αθήνα (κατά προτίμηση ανατολικά προάστια); Προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα; Πόσο στοιχίζει περίπου;
AC , Clima