-
Το γέμισα αρχές καλοκαιριού, και τώρα το βάζω και δεν βγάζει τόσο κρύο πια, δεν έχω δει κάποια διαρροή, αλλά δεν προτίθεμαι να ξαναδώσω 90 ευρώ για να συμβεί πάλι το ίδιο. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να φταίει κάτι άλλο; το μοτέρ του πάντως δουλεύει.
'Φχαριστώ -
Το γέμισα αρχές καλοκαιριού, και τώρα το βάζω και δεν βγάζει τόσο κρύο πια, δεν έχω δει κάποια διαρροή, αλλά δεν προτίθεμαι να ξαναδώσω 90 ευρώ για να συμβεί πάλι το ίδιο. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να φταίει κάτι άλλο; το μοτέρ του πάντως δουλεύει.
'Φχαριστώ -
'Φχαριστώ -
To φίλτρο το έχεις αλλάξει?
-
Τη αυτοκίνητο έχεις και τη μοντέλο, πιθανών να μην ΄΄εχει φιλτρο και ψάχνεσε άδικα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
'ΦχαριστώΤα πράγματα είναι απλά: πρώτα θα γίνει έλεγχος αν υπάρχει φρέον μέσα στο κύκλωμα (υπάρχει τρόπος γι' αυτό).
Αν υπάρχει, φταίει κάτι άλλο.
Αν δεν υπάρχει, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η διαροή. ΑΦΟΥ βρεθεί η διαροή, θα ξαναγεμίσεις φρέον (αν το έχει χάσει, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς). -
To πιό πιθανό είναι να έχει κάποια διαρροή στο ψυγείο του ac.Στα συνεργεία ρίχνουν ένα ειδικό υγρό και φαίνεται αν υπάρχει διαρροή
-
'ΦχαριστώΘεωρώ οτι το μοτέρ του κλιματιστικού, καθώς και το απλό σύστημα εξαερισμού δουλεύει.
Όταν το γέμισες, δούλεψε καλά και σιγά σιγά σταμάτησε?
Αν ναι, 100% έχεις διαρροή.Αν με το που το γέμισες εξακολουθούσε να μην κάνει ψύξη, τότε είναι μερικά (ακριβά φαντάζομαι!) εξαρτήματα που μπορεί να φταίνε.
-
Σας ευχαριστώ όλους, έχω όμως μερικές διευκρινίσεις/απορίες:
- Καλό μήνα!
- `Οταν το γέμισα κατά τέλη Μαϊου πάγωνε ικανοποιητικά, με τον καιρό, κατά τέλη Ιουλίου πιο δύσκολη η ψύξη, ειδικά ημέρα, αλλά εξίσου σχετικά ικανοποιητική μετά από κάποιο διάστημα. Τώρα γυρίζω από διακοπές 15 ημερών που καθόταν το αμάξι στην άκρη και βγάζει μια ανεπαίσθητη δροσιά, τπτ δλδ.
- Πρόκειται περί Honda Civic mod '85 1.3 και πιθανώς να έχει φίλτρο, δε το έχω κοιτάξει ποτέ
- Ωραία, πώς κοιτάω αν υπάρχει ακόμα φρέον ΧΩΡΙΣ να πάω σε τεχνικό που θα μου πάρει €30 εργατικά;
Πάντως όταν το γέμισα έφτιαξα και κάτι βλάβες, χαλαρωμένος ιμάντας και μαμημένο ρουλεμάν στο μοτέρ, αυτό πάντως δουλεύει
-
Σας ευχαριστώ όλους, έχω όμως μερικές διευκρινίσεις/απορίες:- Καλό μήνα!
- `Οταν το γέμισα κατά τέλη Μαϊου πάγωνε ικανοποιητικά, με τον καιρό, κατά τέλη Ιουλίου πιο δύσκολη η ψύξη, ειδικά ημέρα, αλλά εξίσου σχετικά ικανοποιητική μετά από κάποιο διάστημα. Τώρα γυρίζω από διακοπές 15 ημερών που καθόταν το αμάξι στην άκρη και βγάζει μια ανεπαίσθητη δροσιά, τπτ δλδ.
- Πρόκειται περί Honda Civic mod '85 1.3 και πιθανώς να έχει φίλτρο, δε το έχω κοιτάξει ποτέ
- Ωραία, πώς κοιτάω αν υπάρχει ακόμα φρέον ΧΩΡΙΣ να πάω σε τεχνικό που θα μου πάρει €30 εργατικά;
Πάντως όταν το γέμισα έφτιαξα και κάτι βλάβες, χαλαρωμένος ιμάντας και μαμημένο ρουλεμάν στο μοτέρ, αυτό πάντως δουλεύει
Δεν μπορείς δυστυχώς να το δείς μόνος σου,αλλά το γεγονός οτι δεν παγώνει πιθανότατα είναι σημάδι έλλειψης φρέον.Εγραψες παραπάνω οτι δεν υπάρχει διαρροή,Αυτό το διαπίστωσες μόνος σου ή σου το είπε ο μάστορας??Γιατί μάλλον για διαρροή πρόκειται
-
Μόνος μου να σου πω την αλήθεια, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
-
Μόνος μου να σου πω την αλήθεια, αλλά δεν παίρνω και όρκο...H διαρροή του φρέον δεν φαίνεται με το μάτι.Στα συνεργεία ρίχνουν ένα υγρό ή σκόνη(δεν θυμάμαι ακριβώς)και βλέπουν που έχει διαρροή.Καλύτερα να κάνεις αυτό
-
Να σε βοηθήσω λίγο και ελπίζω να μην σε μπλέξω. Το ότι το μοτέρ του AC δουλεύει δείχνει ότι υπάρχει κάποια ποσότητα φρέον μέσα στο κύκλωμα. Αν δεν είχες φρέον δεν θα επαιρνε καθολου το μοτερ απο προστασία.
Η πολυ ομαλη μειωση της αποδοσης δειχνει οτι εχεις ή κάποια δυσλειτουργία ή πολυ μικρη διαρροη. τέτοιου τύπου διαρροές είναι πολυ δυσκολο να εντοπιστουν και θελουν αναλυτικη διαδικασια.
Κατ αρχην τα φθηνά.
Καθαριζεις με αέρα η νερό το ψυγείο του AC που είναι μπροστα από το ψυγείο του κινητήρα. Είναι πολυ συνηθισμενο να ειναι βουλωμενο απο σκονες και να μην δουλευει καλά.Κάνε μία και στο ψυγείο του κινητήρα.
Μετά πας στο μοτέρ του AC και από κάτω υπάρχει μια βαλβίδα ανακούφισης σε περίπτωση υψηλής πίεσης (που πιθανόν να οφείλεται και στο βουλωμένο ψυγείο του) Αν ειναι λερωμένη με λάδι, το λιπαντικό του μοτέρ, τότε έχει ανοίξει και θέλει αλλαγή η βαλβίδα. (Προσοχή είναι αλμυρή η τιμή).
Αν δεν ισχύει καποιο από τα παραπάνω τότε πρέπει να πας σε σοβαρό μάστορα που θα ελέγχει με κατάλληλα εργαλεία κάθε μέρος του κυκλώματος για διαρροή. Θα του κάνει κενό και μετά θα βλέπει το μανόμετρο αν σηκώνεται καθόλου, που σημαίνει ότι μπαίνει αέρας από κάπου. Έτσι θα βρείς την διαρροή και μετά αποφασίζεις.
Επιεδή η διαρροή ; σου είναι πολύ μικρή δεν θα βρεις άκρη με τα υγρά φθορίου και θα πληρώνεις τζάμπα φρέον και εργασία για πολλά καλοκαίρια -
Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με ενα clio, και εκανα τα εξης το ξαναγεμισα για μια ακομη φορά φρεο αλλα μου βαλαν και ενα φωσφορουχο υγρό μαζί, και οταν σταματησε να ψυχει πηγα παλι στο συνεργειο και με μια ειδική μπλε λαμπα βρηκαν την διαρροεί που ηταν πολυ μικρη δεν φαινοταν με το ματι απο τον σωληνα της υψηλης πιεσης τον αλλαξα και το προβλημα λυθηκε μονιμα.
Επομενως βρες ενα καλο μαστορα και θα στο φτιαξει... -
ΟΚ ευχαριστώ παιδιά θα τα κοιτάξω, αρκεί να βρω ένα καλό μάστορα, γιατι ο βλαξ στον οποίο το πηγαίνουμε κάθε χρόνο μόνο σοβαρός δεν είναι. Και εξ'ου φαίνεται περίεργο πως κάθε καλοκαίρι χρειάζεται γέμισμα..
-
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση κι εγώ επί του θέματος του A/C.
Τί γίνεται όταν το αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει φίλτρο A/C???
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους βλαβερούς αυτούς μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο σύστημα?? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση κι εγώ επί του θέματος του A/C.
Τί γίνεται όταν το αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει φίλτρο A/C???
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους βλαβερούς αυτούς μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο σύστημα??Να υποθέσω ότι έχεις Punto ?
Αν ναι , παίρνει φίλτρο (αγοράζεις τη βάση και το φίλτρο και μπαίνει κάτω από το κάλυμα των καθαριστήρων)
Το φίλτρο όμως προστατεύει το σύστημα από σκόνες - γύρη κλπ. δεν προστατεύει από μικροοργανισμούς (αν και βοηθάει να μην σχηματίζονται γρήγορα)
Η προστασία γίνεται με καθάρισμα του εσωτερικού ψυγείου και όσο είναι δυνατόν των αγωγών. Υπάρχουν ειδικά σπρευ για να το κάνεις μόνος σου , και αρκετά μαγαζιά με a/c κάνουν αυτή τη δουλειά. Για αυτούς που ψάχνονται υπάρχει στα μαγαζιά με κλιματιστικά 'χύμα' μυκητοκτόνο-καθαριστικό . -
Ευχαριστώ για την πληροφορία Βασίλη.
ΥΓ: Σου έστειλα email για περισσότερες πληροφορίες.
-
επαναφέρω το θέμα, μιας και δεν έκανα καμία ενέργεια τόσο καιρό, είχα άλλα έξοδα, αλλα τώρα που ανοίγει ο καιρός πρέπει να το φτιάξω το ρημάδι. Για να τσεκάρω τη διαρροή όντως πρέπει να το ξαναγεμίσω με φρέον που να περιέχει ειδικό φωσφορούχο υγρό, όπως πολύ σωστά προείπε ο GFON.
Το θέμα είναι αν γνωρίζει κάποιος έναν καλό και φθηνό μάστορα στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Πέρσυ δηλαδή πλήρωσα 90€ για γέμισμα φρέον+εργατικά(60+30 αντίστοιχα). -
Μια που ερχονται ζεστες μερες ποιες ειναι οι ενδεδειγμενες ενεργειες για να εχουμε ενα αποδοτικο κλιματιστικο στο αυτοκινητο μας;
AC , Clima