-
Δε νομίζω Ηλία, κι εμένα μου μύριζε και έβαζα hemo μαζί με μέλι για να το πιώ. Είχαμε γαλατά θυμάμαι , γυρνούσε ποδαράτος με το καρότσι στις γειτονιές και γέμιζε τα δοχεία που αφήναμε πίσω από τα κάγκελα της αυλής.
Η μάνα μου ήταν νοσοκόμα σε χωριό , από γάλα και αβγά δεν μέναμε. Εντάξει το γάλα ήταν λίγο δύσκολο να το κουβαλάει κάθε μέρα με το λεωφορείο αλλά ήταν περίοδοι που το έκανε κι αυτό. Το βράζαμε στο σπίτι, έκανε μια πελώρια άσπρη φούσκα όταν έβραζε. -
κι εγώ Χεμο εβαζα ....
-
Ακρίβεια & γάλατα......
Το παιδικό γάλα Milupa Aptamil 1 για βρέφη, κοστίζει 28 ευρώ στην Ελλάδα (900gr) ενώ το βρίσκω εδώ με 10,72 ευρώ (800gr)....
-
Θυμάμαι ένα άρθρο τύπου 'παλιά ήταν όλα καλύτερα', ξέρετε σε ΚΚ στυλ που έγραφε για την απόλαυση του να πίνεις φρεσκοαρμεγμένο γάλα στο χωριό.
100% γεύση, 99% βρουκέλλα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχα
τι μου θύμισες....πιτσιρικάς στο χωριό δεινοπαθούσα κάθε πρωί να πιω ένα ποτήρι από τις αγελάδες του παππού.
πολύ ΜΠΟΧΑ λέμε...Ιδέα σας είναι, 100 % !
Νοου φακινγκ γουει. ΜΠΟΧΑ ΜΠΟΧΑ ΜΠΟΧΑ
-
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχα
τι μου θύμισες....πιτσιρικάς στο χωριό δεινοπαθούσα κάθε πρωί να πιω ένα ποτήρι από τις αγελάδες του παππού.
πολύ ΜΠΟΧΑ λέμε...Ιδέα σας είναι, 100 % !
Καθόλου η ιδέα μας! Από μικρός ΜΙΣΟΥΣΑ την μυρωδιά του γάλακτος από την...καρδάρα του παππού! ΜΠΟΧΑ! Ποτέ έκτοτε δεν κατάφερα να πιω γάλα, ακόμη και τα βιομηχανοποιημένα ΔΕΝ τ' αντέχω!
-
Αν η καρδάρα ήταν ξύλινη κ πάνω το γάλα γεμάτο μύγες, ΔΕΝ φταίει το γάλα.
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση.
Εκτός κι ο παππούς δεν άρμεγε αγελάδα, αλλά κατσίκα. -
Αν η καρδάρα ήταν ξύλινη κ πάνω το γάλα γεμάτο μύγες, ΔΕΝ φταίει το γάλα.
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση.
Εκτός κι ο παππούς δεν άρμεγε αγελάδα, αλλά κατσίκα.Ο παππούς δεν είχε ποτέ του αγελάδες, άρμεγε αιγοπρόβατα!
Εξού και η ακόμη πιο απαίσια μυρωδιά...
Η καρδάρα ήταν μεταλλική και προφανώς κάτι που βρίσκεται σε μαντρί, δεν είναι όπως στις διαφημίσεις...
(όσοι λένε πως ήταν καλύτερα παλιά, τα αγνά προϊόντα είναι καλύτερα, επιστροφή στις ρίζες, κλπ κλπ κλπ απλούστατα, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥΣ! ) -
To γάλα από κατσίκα θα προσυπογράψω και εγώ πως απλά ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ._
Ποτέ μου δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρωμούσε τόσο πολύ!
-
Μιας και πιάσαμε τα παραδοσιακά και τις διαφορές τιμών, έφαγα εχθές στα Goody's ένα cheeseburger, το οποίο πλήρωσα 2 ευρώ.
Είμαι 99% σίγουρος οτι πριν κάτι μήνες το είχα πληρώσει 1,85..
Δε πειράζει, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι, Προδόρπιο που το'χουμε χτίσει κιόλας. -
Εκτός κι ο παππούς δεν άρμεγε αγελάδα, αλλά κατσίκα.Aυτό δεν είναι επικίνδυνο, ή είναι η ιδέα μου
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μιας και πιάσαμε τα παραδοσιακά και τις διαφορές τιμών, έφαγα εχθές στα Goody's ένα cheeseburger, το οποίο πλήρωσα 2 ευρώ.
Δε πειράζει, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι, Προδόρπιο που το'χουμε χτίσει κιόλας.καλα δεν ντρεπεσαι να τρως απο Goody's ,ντιπ εισαι;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δε πειράζει, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι, Προδόρπιο που το'χουμε χτίσει κιόλας.Εφόσον έχεις πάρει απόφαση να φας 'γρήγορο' απ' έξω, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι!!!
-
και η πιτα στα καρβουνα οχι με λαδι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δε πειράζει, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι, Προδόρπιο που το'χουμε χτίσει κιόλας.Εφόσον έχεις πάρει απόφαση να φας 'γρήγορο' απ' έξω, σουβλάκι και πάλι σουβλάκι!!!
μπα, καλύτερα πίτα με γύρο κοτόπουλο...
τα σουβλάκια έχουν λίπος...ρε σεις εκεί κάτω, το σουβλάκι δεν έχει πίτα, είναι κρέας
-
Για μένα η λέξη 'σουβλάκι' αναφέρεται σε όλη την οικογένεια: σκέτα καλαμάκια, πίτες με καλαμάκια, πίτες με γύρο, κτλ όπου καλαμάκια/γύρος μπορεί να προέρχονται από χοιρινό, κοτόπουλο, κτλ.
-
To κλασικό σουβλάκι (αυτό που λένε στην Αθήνα καλαμάκι... ) φτιάχνεται με αναλογία περίπου 50% κρεας, 50% λίπος , αν και συνήθως είναι διαφοροποιημένη η αναλογία , υπέρ του λίπους!
Στο χοιρινό γύρο, είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, εξού και η νοστιμιά του για τους γουρουνοφάγους!
Το πιο 'υγιεινό' είναι το σουβλάκι κοτόπουλο, αφού έχει το λιγότερο λίπος. Ο γύρος κοτόπουλο, έχει μπόλικο, αλλά φυσικά δεν φτάνει τον χοιρινό (παρόλο που πολλές φορές για 'νοστιμιά' κάποιοι σουβλακοπαραγωγοί, βάζουν και χοιρινό λίπος ανάμεσα! )
Εννοείται, την πίτα την τρώμε χωρίς λάδι, είναι πιο νόστιμη έτσι, επιπλέον...λερώνει λιγότερο και σαφώς τα λάδια που χρησιμοποιούνται, είναι ό,τι χειρότερο!
Εννοείται, σε σχέση με Goody's, McDonalds κλπ κλπ, προτιμότερα τα πιτογυροσουβλάκια, αρκεί να μην είσαι περίεργος όπως εγώ και δεν τρως χοιρινά, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος! Έχω βρει όμως ένα απίστευτο εδώ στην γειτονιά που κάνει μαμάτο γύρο κοτόπουλο! -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
μπα, καλύτερα πίτα με γύρο κοτόπουλο...
τα σουβλάκια έχουν λίπος...το κοτόπουλο είναι μαριναρισμένο σε μαγιονέζα
διαλέγεις και παίρνεις -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Για μένα η λέξη 'σουβλάκι' αναφέρεται σε όλη την οικογένεια: σκέτα καλαμάκια, πίτες με καλαμάκια, πίτες με γύρο, κτλ όπου καλαμάκια/γύρος μπορεί να προέρχονται από χοιρινό, κοτόπουλο, κτλ.Ψιτ, νέος, έλα ξανά τον Σεπτέμβρη για επανεξέταση.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παίρνω καμιά φορά γάλα από παραγωγούς κ το δίνω στα παιδιά μου, πιστέψτε με, δεν καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση...
Aυτό δεν είναι επικίνδυνο, ή είναι η ιδέα μου
Αν δεν το βράσεις, είναι! Αν το παραβράσεις, καταστρέφεις όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Αλλά η γυναίκα μου ξέρει πως να το διαχειριστεί, ώστε να είναι 10 φορές καλύτερο απ' το βιομηχανοποιημένο. Το κακό είναι ότι θέλει χρόνο να γίνει, οπότε γίνεται σπάνια. Εκείνο που γίνεται συχνότερα, είναι γαλατόπιτες και γαλακτομπούρεκα. Απλά, καμία σχέση!
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;