-
Μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί δημιουργήθηκαν τα own label προιοντα ??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Προχθές μιλούσα με φίλο που δουλεύει σε μεγάλη ελληνική εταιρία τυροκομικών. Μου αποκάλυψε πως το ίδιο ακριβώς κασέρι που συσκευάζουν με την επωνυμία της εταιρίας, το συσκευάζουν και για έτερη εταιρία Pivate Label και το 2ο πωλείται 25% φθηνότερα στο ράφι του S/M....
Αυτό πιστεύω να ισχύει γενικώς ως κανόνας για τα private label προϊόντα που γράφουν 'Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα'...
Τα private labels υπαρχουν στην Ελλαδα εδω και μια δεκαετια αν οχι παραπανω,σαν να αργησες λιγο να παρεις πρεφα!Και τι νομιζες δηλαδη,οτι εχουν γραμμη παραγωγη τα SM;
Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενά μου?? Ότι δεν το ήξερα? Που νομίζεις ότι ζω, στο φεγγάρι?
Άλλο είναι το νόημα, ξαναδιάβασε να το αντιληφθείς........άσε μην κουράζεσαι, το νόημα είναι πως δεν διαφέρουν ποιοτικά με τα επώνυμα, δεν συσκευάζουν β' διαλογής προϊόντα για τα private label....
ΥΓ:..περιττά τα περί 'πρέφας'...
Αν σου πηρε 10+ χρονια για να καταληξεις σε αυτο το συμπερασμα, λυπαμαι αλλα δεν θα μου φαινοταν απιθανο να ζουσες στο φεγγάρι ολο αυτο το χρονικο διαστημα
Και οχι δεν κουραζομαι καθολου... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
και εμένα δε μου αρέσουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
μακροσκοπικά τουλάχιστον φαίνονται κατώτερης ποιότητας τα περισσότερα από αυτά...πχ κρουασάν σχεδόν με καθόλου μαρμελάδα, κτλ...
Υπαρχουν προϊοντα και προϊοντα ιδιωτικης ετικετας,φυσικα ολο το θεμα ειναι απο που προερχεται.
Πχ ταμπλετες πλυντηριου πιατων ΑΒ ειναι κατωτατης ποιοτητας,και νομιζω οτι δεν υπαρχει στην αγορά το αντιστοιχο προιον χωρις την ετικετα ΑΒ. -
Αποφεύγω συστηματικά να αγοράζω προϊόντα ιδιωτικής ετικέττας...
Θέλοντας και μη, είναι χαμηλότερης ποιότητας..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
+1
Χώρια που δεν ξέρεις από που κρατά η σκούφια τους. Προτιμώ το φτηνότερο επώνυμο αν δεν θέλω να σπαταλήσω χρήματα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
**Mελισσα-Κίκιζας **(μακαρόνια Melissa,Stella,Primo Gusto),
Εχουμε και εναν συνονοματο στο φορουμ... Λες να ειναι ο ιδιος... ?
Δεν γνωριζω αλλα πατερας και ο γυιος με αυτο το επωνυμο τρεχουν σε αγωνες κλασσικων.... εχουν μια μικρη συλλογη, ο γυιος πηρε το κλασσικο ακροπολις μια χρονια. ο Πατερας ετρεχε το 70' σε ελληνικους αγωνες...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γενικά ναι αλλά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.
Εχω υπάρξει σε εταιρία που πωλούσε ίδιο ακριβώς προϊόν σε διαφορετική συσκευασία που κατέληγε στα ράφια αλυσίδας σαν ιδιωτική ετικέττα.
Αν ο παραγωγός έχει ελεύθερο παραγωγικό δυναμικό, τον συμφέρει να συμφωνήσει να πουλάει σε φθηνώτερες τιμές τις έξτρα ποσότητες στην αλυσίδα, υπολογίζοντας χαμηλώτερο κόστος διανομής, στοκαρίσματος και διαφήμισης -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+1Χώρια που δεν ξέρεις από που κρατά η σκούφια τους. Προτιμώ το φτηνότερο επώνυμο αν δεν θέλω να σπαταλήσω χρήματα.
Να συμπληρώσω και κάτι, είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον αρχικά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέττας ήταν εφάμιλλά ποιοτικά με τα επώνυμα.
Αυτό κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που αρχικά φοβόντουσαν την ποιότητα τους.
Από εκεί και πέρα, η διαφορά στην τιμή στο 99% των περιπτώσεων μεταφράζεται σε αντίστοιχη ισοδυναμία ποιότητας.
Ίσως κάποια είδη για κάποιους λόγους (π.χ. προωθητικούς όπως αρχικά), να παραμένουν ποιοτικά, ωστόσο, δεν είμαι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να το ψάξω τόοοοοσο πολύ.Τα αποφεύγω παντελώς και είμαι ok (λέμε τώρα)...
_
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Εχω υπάρξει σε εταιρία που πωλούσε ίδιο ακριβώς προϊόν σε διαφορετική συσκευασία που κατέληγε στα ράφια αλυσίδας σαν ιδιωτική ετικέττα.
Αν ο παραγωγός έχει ελεύθερο παραγωγικό δυναμικό, τον συμφέρει να συμφωνήσει να πουλάει σε φθηνώτερες τιμές τις έξτρα ποσότητες στην αλυσίδα, υπολογίζοντας χαμηλώτερο κόστος διανομής, στοκαρίσματος και διαφήμισηςΜακροπρόθεσμα όμως δεν κάνει κακό στο προϊόν που φέρει την ετικέττα του;
Για παράδειγμα αν σήμερα πουλάει μέρος της παραγωγής των φυστικιών του στην Καμπουρ και αύριο η Καμπούρ πουλάει την ίδια συσκευασία με άλλο υποδεέστερο προϊόν (από άλλο παραγωγό), χαμένος δεν είναι ο πρώτος; (και ο καταναλωτής που εμπιστεύεται ένα -ανώνυμο ουσιαστικά- επώνυμο προϊόν - το 'Φυστίκια Καμπούρ' - ;_
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χώρια που δεν ξέρεις από που κρατά η σκούφια τους. Προτιμώ το φτηνότερο επώνυμο αν δεν θέλω να σπαταλήσω χρήματα.Τι εννοείς; Ποια εταιρεία τα παράγει; Googlισε τον κωδικό του εργοστασίου που αναγράφεται στη συσκευασία και σχεδόν πάντα θα βρεις την εταιρεία.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν ο παραγωγός έχει ελεύθερο παραγωγικό δυναμικό, τον συμφέρει να συμφωνήσει να πουλάει σε φθηνώτερες τιμές τις έξτρα ποσότητες στην αλυσίδα, υπολογίζοντας χαμηλώτερο κόστος διανομής, στοκαρίσματος και διαφήμισηςΜακροπρόθεσμα όμως δεν κάνει κακό στο προϊόν που φέρει την ετικέττα του;
Για παράδειγμα αν σήμερα πουλάει μέρος της παραγωγής των φυστικιών του στην Καμπουρ και αύριο η Καμπούρ πουλάει την ίδια συσκευασία με άλλο υποδεέστερο προϊόν (από άλλο παραγωγό), χαμένος δεν είναι ο πρώτος; (και ο καταναλωτής που εμπιστεύεται ένα -ανώνυμο ουσιαστικά- επώνυμο προϊόν - το 'Φυστίκια Καμπούρ' - ;_
Προυπόθεση είναι σαν παραγωγός να κρατήσεις το ράφι με το επώνυμο και να συμφωνήσεις να πουλήσεις στην αλυσίδατο έξτρα ποσότητες υπολογίζοντας ότι θα πάρεις μερίδιο από τον ανταγωνισμό.
Επίσης προϋπόθεση είναι να έχεις προϊόν που να μην είναι αναγνωρίσιμο από τον καταναλωτή. Πως θα διακρίνεις μια σκόνη καθαρισμού private από την επώνυμη αν ξεχάσεις τη συσκευασία;
Να διευκρινίσω πάντως ότι γενικά ψωνίζω πολύ λίγα ιδιωτικής ετικέτας και αφού τα δοκιμάσω. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
.....
Αν σου πηρε 10+ χρονια για να καταληξεις σε αυτο το συμπερασμα, λυπαμαι αλλα δεν θα μου φαινοταν απιθανο να ζουσες στο φεγγάρι ολο αυτο το χρονικο διαστημαΠοιά 10 χρόνια?? Ότι να΄ναι λες.......εάν εγώ ζω στο φεγγάρι, εσύ μάλλον 'στον κόσμο σου'
Και οχι δεν κουραζομαι καθολου...
.....αλλά και δεν καταλαβαίνεις όσο και να το διαβάζεις όμως...
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=3276743
Ρε τον Βγενό...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11896&subid=2&tag=9283&pubid=3276743Ρε τον Βγενό...
Σχετικο ασχετο
Λεει σε καποιο σημειο του αρθρου οτι Το φρέσκο παστεριωμένο γάλα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού και γι’ αυτόν τον λόγο οι εταιρείες επωμίζονται τη διαδικασία με τη λήξη της ημερομηνίας διατηρησιμότητας να μαζεύουν το γάλα από τα σημεία πώλησης και να το πετούν.
Εχει αναφερθει και εδω οτι το μαζευουν πισω και το 'ξαναβραζουν' και το πουλανε παλι,μαλιστα το ποσες φορες γινεται κατι τετοιο το γραφει η συσκευασια απο κατω .Urban legend ? -
Όντως περίεργο. Δεν μπορούν να το κάνουν κρέμα ή να το βάλουν σε γλυκά;
Εμένα περισσότερο μου χτύπησε άσχημα το ότι το γάλα μακράς διαρκείας (δηλ. αυτά που λήγουν μετά από κανα μήνα υποθέτω) είναι από σκόνη εισαγόμενη.
Δεν το ήξερα, δεν το γράφουν πουθενά άλλωστε. -
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχαανατιμήσεις σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης εντόπισε η Νομαρχία Πειραιά, μετά από συστηματικούς ελέγχους που έκανε τους τελευταίους 4 μήνες.
Η νέα τιμοληψία της Νομαρχίας, η οποία έγινε τις πρώτες μέρες του Απριλίου έδειξε ότι οι ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά φτάνουν ακόμα και το 125%, το 13,3% στα είδη παντοπωλείου και έως το 11,4% στα κρεατικά, αναγκάζοντας έτσι τους καταναλωτές να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχατι μου θύμισες....πιτσιρικάς στο χωριό δεινοπαθούσα κάθε πρωί να πιω ένα ποτήρι από τις αγελάδες του παππού.
πολύ ΜΠΟΧΑ λέμε... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11896&subid=2&tag=9283&pubid=3276743Ρε τον Βγενό...
Μήπως συνδέεται η κίνηση αυτή και με τις 'βρώμες' περι αφλατοξίνης (ή κάπως έτσι) σε παρτίδες γάλακτος της εταιρείας?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μα το γαλα που πινουμε δεν εχει καμια σχεση με γαλα,το πραγματικο δεν πινεται απο την μποχα
τι μου θύμισες....πιτσιρικάς στο χωριό δεινοπαθούσα κάθε πρωί να πιω ένα ποτήρι από τις αγελάδες του παππού.
πολύ ΜΠΟΧΑ λέμε...Ιδέα σας είναι, 100 % !
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;