-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Απόδειξη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν όλοι ανεξάρτητα τιμής, η διαφορά στις τιμές οφείλεται στην δουλειά που κάνουν και στην περιοχή που βρίσκονται, το συνηθισμένο είναι 10 ευρώ τα γυναικεία κομμωτήρια το φτάνουν μέχρι και 15.Εγώ για κούρεμα πληρώνω 19 ευρώ εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια ...Τουλάχιστον δεν το έχει αλλάξει τόσα χρόνια
-
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Απόδειξη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν όλοι ανεξάρτητα τιμής, η διαφορά στις τιμές οφείλεται στην δουλειά που κάνουν και στην περιοχή που βρίσκονται, το συνηθισμένο είναι 10 ευρώ τα γυναικεία κομμωτήρια το φτάνουν μέχρι και 15.Ναι μεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να δίνουν, στην πράξη, όμως, πόσοι δίνουν; Προφανώς αυτός που έχει αποφασίσει να μη δίνει (εκτός κι αν του ζητηθεί, κάτι σπάνιο σε ορισμένες δουλειές) μπορεί να το λάβει υπόψιν του στη διαμόρφωση της τιμής και, έτσι, να φαίνεται ανταγωνιστικότερος.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ για κούρεμα πληρώνω 19 ευρώ εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια ...Τουλάχιστον δεν το έχει αλλάξει τόσα χρόνιαΕγώ 15 στο χωριό μου, αλλά μ' αυτά που διάβαζα είπα να μην το πω...
-
εγώ την βγάζω καθαρή, η μάνα μου είναι κομμώτρια.
-
εμενα με πληρωνουν κιολας γιατι ειμαι γαματος και ομορφος
-
.... Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω τα 12ευρώ σε ένα σωστό/τίμιο επαγγελματία παρά λιγότερα ως μαύρα.
Είσαι μειοψηφία...
Καλά στα 12 ευρώ είναι εύκολο, στα 120, στα 240 κλπ χιλιάρικα είναι το δύσκολο
Αν καλείσαι να δώσεις 20,40,60 κλπ κλπ k παραπάνω θέλω να δω τις χουβαρντοσύνεςΔε διαφωνώ ότι το δίλημμα μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν τα ποσά. Ευτυχώς ή δυστυχώς προς το παρόν τα διλήμματά μου δεν ξεπερνούν μερικές εκατοντάδες ευρώ και δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι θα κάνω όταν θα παίζονται χιλιάδες ευρώ. Ξέρω, όμως, ότι αν για αρχή όλοι προσπαθούσαμε να είμαστε πιο σωστοί στα μικρά ποσά, πολλά θα ήταν καλύτερα. Όχι μόνο γιατί θα μειωνόταν το μαύρο χρήμα αλλά κι επειδή θα άλλαζε σιγά-σιγά η νοοτροπία του κόσμου. Δε θα στιγματιζόταν πλέον ως κορόιδο αυτός που θα έδινε τα 10-20 ευρώ παραπάνω και θα δημιουργούνταν και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει αυτό το 'κλίμα' και στα μεγαλύτερα ποσά. Δυστυχώς, όμως, τα παραπάνω είναι όνειρα θερινής νυκτός...
Ένα ακόμα παράδειγμα. Στον οικισμό που είναι το εξοχικό μου μέχρι πριν 1-2 χρόνια υπήρχε ένα ψιλικατζίδικο όπου τα τελευταία χρόνια το λειτουργούν αλλοδαποί. Πλέον έχει ανοίξει ένα δεύτερο που λόγω θέσης, φιλίας με τους υπόλοιπους κατοίκους αλλά (προσωπική εκτίμηση) και καταγωγής του ιδιοκτήτη έχει τη μεγαλύτερη πελατεία. Αν και το δεύτερο είναι δύο λεπτά μετρημένα από το σπίτι μου με τα πόδια (στην αρχή του δρόμου μου) και το πρώτο είναι στα 8-10 λεπτά με τα πόδια, εγώ εξακολουθώ και πηγαίνω στο πρώτο γιατί σε αυτό μου δίνουν πάντα απόδειξη ενώ στο δεύτερο ποτέ.
Υ.Γ.: Σύμπτωση ή μη, το κομμωτήριο που μου δίνει την απόδειξη το έχει Ρουμάνα ενώ το άλλο Έλληνας.
-
Απόδειξη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν όλοι ανεξάρτητα τιμής, η διαφορά στις τιμές οφείλεται στην δουλειά που κάνουν και στην περιοχή που βρίσκονται, το συνηθισμένο είναι 10 ευρώ τα γυναικεία κομμωτήρια το φτάνουν μέχρι και 15.
Εγώ για κούρεμα πληρώνω 19 ευρώ εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια ...Τουλάχιστον δεν το έχει αλλάξει τόσα χρόνια
Περιλαμβάνει μήπως και κάποια έξτρα παροχή το κούρεμα των 19 ευρώ;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ για κούρεμα πληρώνω 19 ευρώ εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια ...Τουλάχιστον δεν το έχει αλλάξει τόσα χρόνια
Εγώ 15 στο χωριό μου, αλλά μ' αυτά που διάβαζα είπα να μην το πω...
Στην αθήνα εγώ πληρώνω εδώ και τρία χρόνια 12. Τώρα βρήκα στο ναυπλιο με...7!!! Προφανώς δεν είμαι ΕΜΟ για να δήνω κάτι παραπάνω
-
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εγώ 15 στο χωριό μου, αλλά μ' αυτά που διάβαζα είπα να μην το πω...
Στην αθήνα εγώ πληρώνω εδώ και τρία χρόνια 12. Τώρα βρήκα στο ναυπλιο με...7!!! Προφανώς δεν είμαι ΕΜΟ για να δήνω κάτι παραπάνω
Στο Ν.Ψυχικό, στον κουρέα μου, με 12€. Ήταν €11 και το ανέβασε μετά το καλοκαίρι.
-
+εγώ μια απ'τα ίδια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Απόδειξη είναι υποχρεωμένοι να δίνουν όλοι ανεξάρτητα τιμής, η διαφορά στις τιμές οφείλεται στην δουλειά που κάνουν και στην περιοχή που βρίσκονται, το συνηθισμένο είναι 10 ευρώ τα γυναικεία κομμωτήρια το φτάνουν μέχρι και 15.
Περιλαμβάνει μήπως και κάποια έξτρα παροχή το κούρεμα των 19 ευρώ;
Πράγματι περιλαμβάνει
Είναι αποκλειστικά για άντρες και εκτός από τον ιδιοκτήτη κουρεύουν και περιποιούνται αποκλειστικά κοπέλες
Λούσιμο με μασάζ στο κεφάλι, κούρεμα, ξανά λούσιμο και ξύσιμο κεφαλιού με ειδική ξύστρα που λατρεύω, λοσιόν κλπ μαλακιούλες, ζεστή αρωματισμένη πετσέτα στο πρόσωπο και ανάλογα με τα κέφια του ιδιοκτήτη καμιά φορά μασάζ στο σβέρκο και στους ώμους με ένα απίθανο μηχανηματάκι που έχειΥΓ Α και κερνάνε καφέ, λεμονάδες, πορτοκαλάδες (1 φορά είχαν και σπιτική μανταρινάδα!) κλπ αλλά εγώ δεν παίρνω ποτέ
-
Πράγματι περιλαμβάνει
Είναι αποκλειστικά για άντρες και εκτός από τον ιδιοκτήτη κουρεύουν και περιποιούνται αποκλειστικά κοπέλες
Λούσιμο με μασάζ στο κεφάλι, κούρεμα, ξανά λούσιμο και ξύσιμο κεφαλιού με ειδική ξύστρα που λατρεύω, λοσιόν κλπ μαλακιούλες, ζεστή αρωματισμένη πετσέτα στο πρόσωπο και ανάλογα με τα κέφια του ιδιοκτήτη καμιά φορά μασάζ στο σβέρκο και στους ώμους με ένα απίθανο μηχανηματάκι που έχειΥΓ Α και κερνάνε καφέ, λεμονάδες, πορτοκαλάδες (1 φορά είχαν και σπιτική μανταρινάδα!) κλπ αλλά εγώ δεν παίρνω ποτέ
πάρε κ ένα ταπεράκι κεφτέδες να δέσει το γλυκό...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω τα 12ευρώ σε ένα σωστό/τίμιο επαγγελματία παρά λιγότερα ως μαύρα.
Είσαι μειοψηφία...
Εξαρτατε τι φορους εισοδηματος πληρωνεις...αν πληρωνεις 40% θεωρω οτι δεν θα θελεις να πληρωσεις 19% ΦΠΑ σε οτι υπηρεσια χρειαζεσαι...ειναι υπερβολκο. Αν δεν πληρωνεις καθολου η ελαχιστους φορους εισοδηματος τοτε θα πρεπει να πληρωνεις κανονικα ΦΠΑ κλπ αλλιως ζεις εις βαρος αυτων που πληρωνουν φορους.
-
Αυτό όμως δεν καταργεί το νόημα της κλιμακωτής/δυναμικής (δεν θυμάμαι την λέξη) φορολόγησης; (δλδ καλύτερη διανομή του πλούτου)
-
On/Off topic δεν ξέρω, αλλά:
Όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα συμφωνούν, η ακρίβεια -όπως και να την ορίσουμε αυτή- εξαρτάται και από την καταναλωτική συνείδηση, η οποία, αν είναι συνεπής και σταθερή, βοηθάει στη διαμόρφωση, προς το συμφέρον των καταναλωτών, τόσο της 'συμπεριφοράς' των εταιρειών, όσο και της τιμολογιακής τους πολιτικής.
Εχω σιχτιρίσει απειρες φορές όταν προσπάθησα να μάθω λεπτομέρειες για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, λεπτομέρειες που αφορούσαν σε τεχνικά χαρακτηριστικά, εγγύηση, παραγγελία/παράδοση, κλπ., έχοντας αποτανθεί είτε σε πωλητές ή μεσα από αλληλογραφία προς την εταιρεία. Φτάσαμε στο φαινόμενο κάποιες (λίγες) εταιρείες να 'κοκορεύονται' για τη δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος, σε περίπτωση που ο αγοραστής δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από αυτό. Να κοκορεύονται, δηλαδή, για μια διαδικασία που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ σε κάθε ώριμη καταναλωτική κοινωνία.
Θυμήθηκα μια παραγγελία που είχα κάνει προ πολλών ετών σε αμερικανική εταιρεία. Πρόκειτο για δυο αντικείμενα ευτελούς αξίας, γύρω στα $15. Για την ακρίβεια, δεν επρόκειτο για εμπορική επιχείρηση, αλλά για επιστημονικό οργανισμό, στον οποίο είμαι συνδρομητής και ο οποίος πουλάει και κάποια γκατζετάκια στα μέλη του, σε χαμηλές τιμές. Ε, τα δυο αυτά πραγματάκια βγήκαν ελαττωματικά. Τους στέλνω και εγώ ενα email, αναφέροντάς τους απλά ότι τα προϊόντα δεν ήταν σόι, χωρίς να εγείρω κάποια απαίτηση και προτείνοντάς τους να ελέγξουν την αξιοπιστία των προμηθευτών τους. Μου απάντησαν άμεσα με μια απολογητική επιστολή. Θεώρησα το θέμα λήξαν. Αμ δε. Μετά από 2-3 εβδομάδες, φτάνει με ταχυδρομείο ένας φάκελος σπίτι μου, με εσώκλειστη μια επιταγή των $15! Δεν είχαν καν μπει στον κόπο να ελέγξουν την ακρίβεια των λεγόμενών μου, ούτε να μου ζητήσουν να τους επιστρέψω τα προϊόντα. Απλά, θεώρησαν ότι καλύτερα να εχουν έναν ευχαριστημένο πελάτη και ας χάσουν λιγα ψωροδολλάρια.Προ ημερών πάλι, ανανέωσα τη συνδρομή μου στο National Geographic. Ηταν η πρώτη φορά που το έκανα ηλεκτρονικά, μια και δεν υπήρχε αυτή η δυνατόητα παλιότερα. Μετά από μια εβδομάδα, φτάνει το καινούριο τεύχος σπίτι μου. Μεσα σε ένα ένθετο διαφήμιζαν μια προσφορά που είχαν, για κάθε νέα συνδρομή ή ανανεωση. Φτου, ρε γαμώτο, σκέφτηκα, εγώ έχω ήδη ανανεώσει -και δεν το 'ξερα. Αλλα, σκέφτηκα, δεν τους στελνω ένα email, μπας και μπορώ πάρω την προσφορα? Μέσα σε τρεις μέρες μου απάντησαν καταφατικά.
Αυτά.
-
συμφωνώ και επαυξάνω.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
... καταναλωτική συνείδηση ...Όπως, είμαι βέβαιος, έχεις προσέξει, στη χώρα μας αυτή είναι σε ανεπάρκεια.
Αλλά, απ' όσα διάβασα τελευταία, εδώ μέσα κάτι φαίνεται να γίνεται...
Μας αρέσει ο Ελληνικός καφές. Τον πετυχαίνουμε κ τον γουστάρουμε. Παίρνουμε πάντα τον ίδιο, γνωστής εταιρίας. Μια φορά, ήταν χάλια! Είχε μια άσχημη μυρωδιά και γεύση ... χόρτου (όχι του καλού). Είπα στα παιδιά κι ετοίμασαν μια επιστολή διαμαρτυρίας, έβαλαν μέσα τη μια συσκευασία (άδεια, εννοείται) των 200 γρ για να φαίνεται η παρτίδα και την στείλαμε στην εταιρία. Μας τηλεφώνησαν (!!!) μετά από τρεις μέρες και ζήτησαν λεπτομέρειες. Μετά από μερικές μέρες ακόμα, παραλάβαμε ένα δεματάκι με μια απολογητική επιστολή, ένα βάζο για καφέ, ένα για ζάχαρη κι ένα φακελάκι (100 γρ) καφέ. Καλό;
Το καλοκαίρι πουλούσαμε σταφίδα για κρασί. Πολύ φθηνότερη από την κανονική ποιότητα (που δίνουμε για ανθρώπινη κατανάλωση), αλλά και υποβαθμισμένη. Όχι τπτ σπουδαίο, απλά είναι λίγο χτυπημένη κ ίσως υπάρχει και κανένα ξυλαράκι μέσα, μίσχοι και κοτσάνια δλδ. Ένας πελάτης πήρε 30 κιλά. Τηλεφώνησε έξαλλος, απόγευμα Σαββάτου, ότι του δώσαμε σκάρτο προϊόν. Το λάθος μας ότι δεν του εξηγήσαμε ότι υπάρχουν δυο ποιότητες κ ποιές είναι οι διαφορές τους. Πήγαμε στο σπίτι του, 20 χλμ από τις εγκαταστάσεις μας, του πήγαμε 30 κιλά καλή σταφίδα κ 30 κιλά πρώτης ποιότητας μούστο (τόσο είχε βγάλει από το βαρέλι του κ είχε ανακατώσει με τη σταφίδα και δεν ήθελε να τον ξαναβάλει μέσα). Είχαμε δίκαιο, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ή λόγος ανησυχίας για το κρασί του, αλλά είχαμε κάνει λάθος να μην τον ενημερώσουμε. Και το πληρώσαμε. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι' αυτό. -
μπράβο ililias και για τις απόψεις σου, αλλά και για τον επαγγελματισμό σου...
υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και άλλοι που κυνηγούν αρειμανίως το χρήμα, εξαπατούν κόσμο και εκμεταλλεύονται καταστάσεις...
από εμένα έχεις τα συγχαρητήριά μου! (βέβαια μη νομίζεις, δεν είμαι και κανένας σπουδαίος... )
-
Ούτ' εγώ.
Ευχαριστώ, όμως δεν αισθάνομαι ότι έκανα τπτ που να αξίζει συγχαρητήρια. Φέρομαι όπως θέλω να μου φέρονται, αυτό είναι όλο.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;