-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η καφετερια πουλαει μια υπηρεσια και την κοστολογει 'αναλογα'.αφου το μαγαζι ειναι γεματο, σημαινει οτι ο κοσμος που παει εκει θεωρει τα 5,2€ λογικο ποσο για την υπηρεσια αυτη, διαφορετικα ειναι κοροιδα.
μη ξεχνας οτι τα 5,2€ για καποιους αντιστοιχουν σε 0,01€ δικα μου.
προφανως αυτη την υπηρεσια δε θα μπορουσε να τη πουλησει στα ...Πετραλλωνα για 5,2€ σε 10 μερες θα ειχε κλεισει το μαγαζι...
τελος, ο μαγαζατορας βγαζει 1000% κερδος διοτι ΜΠΟΡΕΙ και γιατι του το επιτρεπουν οι πελατες του.-
Προϊόν πουλάει, όχι υπηρεσία.
Το γεγονός ότι το μαγαζί είναι γεμάτο, δε πάει να πει ότι το 5.20 είναι λογική τιμή για έναν καφέ. Αυτό εξετάζουμε. Στο Grande Bretagne o καφές έχει 7 ευρώ, αλλά εκεί είναι άλλοι οι λόγοι και το service εντελώς διαφορετικό.
Αυτή είναι η λογική που δε μου αρέσει στην Ελλάδα, 'το κάνει γιατί μπορεί' κυρίως γιατί κανένας δε κάνει παράπονο ή γιατί λίγοι που θα παραπονεθούν δε θα ξαναπάνε.
Δε συμφωνώ πάντως με τον συλλογισμό σου. Θεωρώ το κόστος απαράδεκτο και απόλυτη κλεψιά για 3 γουλιές καφέ σε ένα 'απλό' καφέ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
η καφετερια πουλαει μια υπηρεσια και την κοστολογει 'αναλογα'.
εγραψα οτι.... αφου το μαγαζι ειναι γεματο, σημαινει οτι ο κοσμος που παει εκει θεωρει τα 5,2€ λογικο ποσο για την υπηρεσια αυτη, διαφορετικα ειναι κοροιδα.
μη ξεχνας οτι τα 5,2€ για καποιους αντιστοιχουν σε 0,01€ δικα μου.
προφανως αυτη την υπηρεσια δε θα μπορουσε να τη πουλησει στα ...Πετραλλωνα για 5,2€ σε 10 μερες θα ειχε κλεισει το μαγαζι...
τελος, ο μαγαζατορας βγαζει 1000% κερδος διοτι ΜΠΟΡΕΙ και γιατι του το επιτρεπουν οι πελατες του.-
Προϊόν πουλάει, όχι υπηρεσία.
Το γεγονός ότι το μαγαζί είναι γεμάτο, δε πάει να πει ότι το 5.20 είναι λογική τιμή για έναν καφέ. Αυτό εξετάζουμε. Στο Grande Bretagne o καφές έχει 7 ευρώ, αλλά εκεί είναι άλλοι οι λόγοι και το service εντελώς διαφορετικό.
Αυτή είναι η λογική που δε μου αρέσει στην Ελλάδα, 'το κάνει γιατί μπορεί' κυρίως γιατί κανένας δε κάνει παράπονο ή γιατί λίγοι που θα παραπονεθούν δε θα ξαναπάνε.
Δε συμφωνώ πάντως με τον συλλογισμό σου. Θεωρώ το κόστος απαράδεκτο και απόλυτη κλεψιά για 3 γουλιές καφέ σε ένα 'απλό' καφέ.
υπηρεσια πουλαει, με τη γενικοτερη εννοια. Δε στο δινει σε πλαστικο και σε πεταει στο δρομο.
αφου το μαγαζι ειναι γεματο, σημαινει οτι ο κοσμος που παει εκει θεωρει τα 5,2€ λογικο ποσο για την υπηρεσια αυτη, διαφορετικα ειναι κοροιδα.
'πριμιουμ' περιοχη & 'πριμιουμ' μαγαζι, αρα πριμιουμ τιμη. Οσο εχει κοσμο εκει θα ειναι η τιμη. Μακαρι να μπορουσαμε να βαλουμε ενα στοιχημα για το ποσο γρηγορα θα επεφτε η τιμη αν ξαφνικα ο κοσμος δεν πηγαινε ξανα εκει.
και οπως ειπα... μη ξεχνας οτι τα 5,2€ για καποιους αντιστοιχουν σε 0,01€ δικα μου.
φυσικα οποιος το βρισκει ακριβο για αυτα που προσφερει, δεν ξαναπαει.-
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πήγα σήμερα το απόγευμα για καφέ στο Κεφαλάρι και παρήγγειλα ένα Freddo Espresso:
Πόσο πλήρωσα αυτή τη μ@λ@κί@????? ΠΟΣΟ? ... €5.20
Ακόμα και στο Κεφαλάρι τον πλήρωνα 4 ευρώ...αλλά όχι 5!! Όχι 5!!!!
με βαση την ωρα που πηγες, το μαγαζι ειχε κοσμο?
αν ναι, τοτε η τιμη ηταν χαμηλη ή το σερβις εξαιρετικο.
Συγκεκριμένα ήταν στην Αίγλη, δίπλα από το DeJavu στις 8 το απόγευμα. Το μαγαζί είχε κόσμο, πληρότητα στο 70% περίπου. Το service ήταν νορμάλ: ορίστε ο καφές και τέλος...τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη φέρνουν και κανένα γλυκάκι (άσχετο).
Σοβαρά τώρα σου φαίνεται λογική η τιμή?
Αν σου λεει κατι και ο φραππες στην Αστορια μερικα χρονια πριν που ειχα παει ηταν $5. Πιστευω οτι καλως στο συγκεκριμενο σημειο υπαρχουν αυτες οι τιμες απο την στιγμη που υπαρχει κοσμος που γεμιζει τα μαγαζια αυτα (εχω παει μερικες φορες).
-
Οταν πληρωνετε εναν καφε πληρωνετε εκτος απο τα αναμενομενα (ενοικιο,προσωπικο,διακοσμηση,εξοπλισμος) και τα κερατιατικα: τον δήμο (δημοτικα τελη),τον δημαρχο και την προεκλογικη του εκστρατεια,την μαφια της περιοχης (στην επαρχια ειναι συνηθως ο δημαρχος) και ποιος ξερει τι αλλο που δεν εχετε φανταστει,μην νομιζετε οτι στα 5Ε τα 4Ε ειναι κερδος.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το μεσημέρι χάζευα την private label* φέτα που αγοράζει η μητέρα μου και είδα ότι παράγεται από την Βίγλα Ολύμπου ΑΕΒΕ η οποία - εντελώς συμπτωματικά - είναι θυγατρική της Vivartia και παράγει την - επώνυμη - φέτα ΔΕΛΤΑ.
Όμως, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου αν μάθουν ότι στην οικογένεια τρώμε private label φέτα θα μιλήσουν περιφρονητικά γι' αυτή και θα είναι περήφανοι που σκάνε 20+% περισσότερα για επώνυμη φέτα.*: Dia
Πόσο την χρεώνει?
Δε νομίζω πάντως οτι είναι κρυφό πως τα private label είναι ακριβώς τα ίδια με τα υπόλοιπα.Η διαφορά τιμής δεν προκύπτει από ποιοτικά στανταρντς.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν πληρωνετε εναν καφε πληρωνετε εκτος απο τα αναμενομενα (ενοικιο,προσωπικο,διακοσμηση,εξοπλισμος) και τα κερατιατικα: τον δήμο (δημοτικα τελη),τον δημαρχο και την προεκλογικη του εκστρατεια,την μαφια της περιοχης (στην επαρχια ειναι συνηθως ο δημαρχος) και ποιος ξερει τι αλλο που δεν εχετε φανταστει,μην νομιζετε οτι στα 5Ε τα 4Ε ειναι κερδος.Ναι μωρέ τους καημένους τους ιδιοκτήτες καφετεριών...μπαίνουν και μέσα...
-
Συγνώμη ρε παιδιά. Δεν ξέρετε ότι οι μισές (και βάλε) καφετέριες 'πολυτελείας' είναι πλυντήρια? Έχετε δει τα καινάρια τους ιδιοκτήτες τους? Τι κέρδη έχει μια τέτοια επιχείρηση, που να μπορεί να 'επενδύει' δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρονο (άντε κάθε δεύτερο) για ανακαινίσεις που κοστίζουν δεκάδες χιλιάρικα?
-
Οι καφετέριες στην Ελλάδα δεν πουλάνε καφέ. Τραπέζι και καρέκλα νοικιάζουν.
Το κόστος του τετραγωνικού μέτρου στην περιοχή και ο χρόνος που αράζει ο μέσος πελάτης διαμορφώνουν την 'τιμή του καφέ'.
Όπως εσείς βρίζετε τους ιδιοκτήτες ότι το παρακάνουν έτσι και μια φίλη έβριζε τις παρέες που αράζανε 4 ώρες με έναν καφέ ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο και έδιωχνε πελάτες. -
Mα στην Ελλάδα συνήθως δεν πας για να πιεις καφέ (που εγώ τουλάχιστον δεν πίνω) αλλά για να συζητήσεις σε ένα ωραίο περιβάλλον!
...και με 4-5 ευρώ νομίζω πως πληρώνουμε αρκετά και 4-5 ώρες να καθήσουμε!Επίσης έχω την εντύπωση πως οι υψηλότερες τιμές δεν είναι στην Κηφησιά ή το Κολωνάκι... αλλά στο Μπουρνάζι!
-
5€ καφέ έχω πληρώσει μόνο στην Π. Αγορά, στην Θεσσαλονίκη (στην κεντρική πλατεία που δεν θυμάμαι πώς τη λένε) και στην Μαρίνα του Φλοίσβου. Το μοναδικό σημείο που -ίσως- να τα ξαναπλήρωνα είναι στον Φλοίσβο. Α, και στα Starbucks, αλλά αυτό δεν είναι καφές..
Best Friends + Moel για καφέ για καφέ μόνο πλέον.. Ο καλύτερος κόσμος imo στην Αθήνα, καλό service, και ο καφές
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Το κόστος του τετραγωνικού μέτρου στην περιοχή και ο χρόνος που αράζει ο μέσος πελάτης διαμορφώνουν την 'τιμή του καφέ'.
Όπως εσείς βρίζετε τους ιδιοκτήτες ότι το παρακάνουν έτσι και μια φίλη έβριζε τις παρέες που αράζανε 4 ώρες με έναν καφέ ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο και έδιωχνε πελάτες.Απλούστατη λύση:
Να έχει ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ καφέ σε λογική τιμή και να μαζεύει τα τραπέζια ανά 10 - 15 λεπτά. Άντε, 20.
Μετά ξαναπαραγγέλνεις, ή σηκώνεσαι και φεύγεις. Υπάρχουν και πλατείες με παγκάκια.
Αλλά να χρεώνεις το νερόπλυμα 5 Ε και να περιμένεις ότι ο πελάτης θα έλθει για να πιεί ακριβώς αυτό, είναι και λίγο θράσος. Θα το παραγγείλω και δεν θα το πιώ, αλλά θα μείνω εκεί από το απόγευμα μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα. Κι άντε να δούμε ποιός θα κλείσει πρώτος... -
Δηλαδή πάνω στο τέταρτο, που εγώ θα έχω πιεί το 1/4 του 'καφέ' μου, θα έρθει να μου τον μαζέψει? Αυτά γίνονται μόνο αν θέλει να διώξει πελάτες.
-
Νικόλα, πήγαινε Ιταλία και κάνε πως αφήνεις κάτω το φλυτζανάκι του (πολύ καλού) εσπρέσσο (του 1 Ε).
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όπως εσείς βρίζετε τους ιδιοκτήτες ότι το παρακάνουν έτσι και μια φίλη έβριζε τις παρέες που αράζανε 4 ώρες με έναν καφέ ενώ το μαγαζί ήταν γεμάτο και έδιωχνε πελάτες.Απλούστατη λύση:
Να έχει ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ καφέ σε λογική τιμή και να μαζεύει τα τραπέζια ανά 10 - 15 λεπτά. Άντε, 20.
Μετά ξαναπαραγγέλνεις, ή σηκώνεσαι και φεύγεις. Υπάρχουν και πλατείες με παγκάκια.
Αλλά να χρεώνεις το νερόπλυμα 5 Ε και να περιμένεις ότι ο πελάτης θα έλθει για να πιεί ακριβώς αυτό, είναι και λίγο θράσος. Θα το παραγγείλω και δεν θα το πιώ, αλλά θα μείνω εκεί από το απόγευμα μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα. Κι άντε να δούμε ποιός θα κλείσει πρώτος...Ililia να μαζέψεις τα τραπέζια και να διώξεις τον κόσμο δεν είναι εφικτό.
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να πίνεται ο καφές στο όρθιο, αλα ιταλικά. Έτσι θα μπορούσε ας πούμε να κάνει 0,80 ή 0,90 και τότε θα ξέραμε ποιός πίνει καφέ και ποιός πίνει τραπέζι.
Να διευκρινίσω ότι ΠΟΤΕ δεν πίνω καφέ των 5 ευρώ, προτιμώ να δίνω κάτι παραπάνω και να αράζω με φίλους τρώγοντας και πίνοντας οινοπνεύματα. -
Νικόλα, πήγαινε Ιταλία και κάνε πως αφήνεις κάτω το φλυτζανάκι του (πολύ καλού) εσπρέσσο (του 1 Ε).Στις τουριστικές 'πιάτσες' 'τραπεζάκια έξω, τσιγαράκι, μπορείς να κάτσεις όσο θέλεις, αλλά ο καφές κάνει 4,50 - 5,00.
-
ο Ελληνας θελει να παει να 'αραξει' στη καφετερια. Οι καφετεριες ειναι χωροι συναντησης.
να καθησει 2-4 ωρες, να παρει το ματι του, να μιλησει με τους φιλους του, να ακουσει μουσικη κτλ κτλ. Ε αυτο δε μπορει να χρεωθει 2€! Γιαυτο ειπα και πιο πανω οτι το θεωρω υπηρεσια.
προσωπικα, σπανια παω πλεον.
-
@angel rabbit
Έτσι λειτουργεί το σύστημα στον υπόλοιπο κόσμο. Το κατάστημα σου πουλάει σωστή ποιότητα σε σωστή τιμή κι εσύ δεν κατασκηνώνεις εκεί μ' έναν καφέ: Δείχνεις κατανόηση.
Πολλές φορές πήρα τον καφέ μου και τον ήπια πιο δίπλα στο όρθιο, γιατί η μπάρα ήταν γεμάτη και πίσω μου υπήρχε κόσμος που ήθελε να παραγγείλει. Και το 'κατάστημα' μου ανταπέδωσε τη χάρη, με όποιον τρόπο μπορούσε. Εδώ, κι εμείς κάνουμε αυτό που λες: Μεζέ και οινοπνεύματα και τα μυαλά στα κάγκελα.@ spiros
Ούτε με 5 Ε για 3 ώρες σώζεται κανένας, Σπύρο. Τα καφενεία, με τον καφέ στο 1 Ε το πολύ, κερδίζουν απείρως περισσότερα! Και είναι χώροι συνάντησης και συζήτησης, στις καφετέριες σπάνια μιλάμε (κι όποτε μιλάμε λέμε σχεδόν μόνο για γ@μίσια...) -
Ούτε με 5 Ε για 3 ώρες σώζεται κανένας, Σπύρο. Τα καφενεία, με τον καφέ στο 1 Ε το πολύ, κερδίζουν απείρως περισσότερα! Και είναι χώροι συνάντησης και συζήτησης, στις καφετέριες σπάνια μιλάμε (κι όποτε μιλάμε λέμε σχεδόν μόνο για γ@μίσια...)
παρακαλώ;
ένα πρόβλημα συνεννόησης το έχουμε τώρα τελευταία
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ένα πρόβλημα συνεννόησης το έχουμε τώρα τελευταίαΠαρήγορον: Κάποια στιγμή θα ξανασυνεννοηθούμε, δεν μπορεί.
-
Ρε σεις ακόμα για τον καφέ μιλάτε ...πιείτε τον να πάει στα διάλα
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;