-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πάντως αν είναι να πάρεις λάδι Lidl με 5 ευρώ το λίτρο και λάδι 'Λατζιμά'(απλό παράδειγμα, δεν το λέω τοπικιστικά) από μαγαζί με 5,30 νομίζω το δεύτερο είναι προφανής επιλογή.
Γενικά πάντως δεν έχω ιδέα για το πόσο κοστίζουν τα λάδια καθώς πάντα είχαμε το δικό μας(που btw το αλέθουμε στο ελαιουργείο που αναφέρθηκε πριν )
Αν το Lidl όντως αγοράζει καλό Ελληνικό ελαιόλαδο δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω το εμπορικό κέρδος στον Γερμανό(η απ όπου τέλος πάντων είναι οι μέτοχοι του) και όχι σε Έλληνα Σουπερμαρκετά για την αντίστοιχη ακριβώς ποιότητα. Ειδικά αν το κέρδος του πρώτου είναι μικρότερο.
Γιατί να μην το κάνω; Μήπως γιατί τα χρήματα του Έλληνα Σουπερμαρκετά θα γίνουν 'Ελλάδα';Ποιος ειναι ο Ελληνας ΣΜ?
Ο Βασιλόπουλος ελληνικό δεν είναι πχ;
Το ονομα ειναι ελληνικο,η εταιρια ειναι πλεον γαλλικη αν δεν κανω λαθος.
Ο Σκλαβενίτης;
Ο Γαλαξίας;
Δεν μπορεί, κάποιο θα υπάρχειελάχιστα πλέον είναι αμιγώς ελληνικά.
ειδικά ο ΑΒ του πουλιού το κρέας είναι ξένων συμφερόντων.
-
Το θέμα είναι τι νόημα έχει είναι δεν είναι. Είδαμε την συμπεριφορά του Ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου και πάνω στην κρίση. Τον πούλο αρμ.
-
Το θέμα είναι τι νόημα έχει είναι δεν είναι. Είδαμε την συμπεριφορά του Ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου και πάνω στην κρίση. Τον πούλο αρμ.Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται (λένε στο χωριό μου)
-
Το θέμα είναι τι νόημα έχει είναι δεν είναι. Είδαμε την συμπεριφορά του Ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου και πάνω στην κρίση. Τον πούλο αρμ.για μένα οι έλληνες είναι χειρότεροι.
οι εχθροί μας γερμανοί των lidl ζουν πολλούς με τις τιμές των προϊόντων τους, ειδικά τους συνταξιούχους.
Βερόπουλος, Μαρινόπουλος και ΑΒ είναι by far πολύ ακριβοί.
Γαλαξίας, Dia είναι αρκετά προσιτοί.
εγώ συνδιάζω Γαλαξία + Lidl.
-
Προσωπικά προτιμώ Σκλαβενίτη γιατί δίνει καλούς μισθούς και συντηρεί πολύ προσωπικό. Αρκετές φορές είναι περισσότεροι οι υπάλληλοι από τους πελάτες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αρκετές φορές είναι περισσότεροι οι υπάλληλοι από τους πελάτες.Και για ποσο καιρο πιστευεις μπορει να συνεχιστει αυτο;Τα supermarket δουλευουν με πολυ χαμηλα ποσοστα κερδους (βεβαια το κυριως κερδος τους βρισκεται πισω απο πολυπλοκες διαδικασιες στα ορια της νομιμοτητας)
-
Επ, τάιμ άουτ!
Δεν αναφέρθηκα στη σύγκριση Lidl - Βασιλόπουλου!
Είπα απλώς ότι για μικρή διαφορά τιμής θα προτιμούσα το κατάστημα βιολογικών έναντι του Σουπερμαρκετ, όποιο κι αν είναι αυτό.
-
Που οφείλετε η ακρίβεια?
Χμ... Στην αισχροκέρδεια ίσως? -
Και ο ορισμός της αισχροκέρδειας;
Το 10% τι είναι, κέρδος ή αισχροκέρδεια;
Το 20%; Το 30%; Υπάρχει κάποιος νόμος;Η ακρίβεια στην Ελλάδα, οφείλεται στα καρτέλ. Ο λόγος που υπάρχουν τα καρτέλ, είναι η αστεία επιτροπή ανταγωνισμού και γενικώς, το αστείο κράτος μας, ο θεός να το κάνει...
-
Το μεγαλύτερο έγκλημα έγινε στη μετατροπή δραχμή -> ευρώ χωρίς να τηρηθούν ισοτιμίες. Από κει και πέρα, φαινόμενα αισχροκέρδειας υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να διακριθεί. Το δύσκολο είναι να υπάρξει η βούληση για ελεγχο των φαινομένων αυτών.
-
Ένα παράδειγμα. Όταν πέθανε συγγενικό μου πρόσωπο, ήμασταν όλοι μέσα στη μαυρίλα. Πήγαμε στο νοσοκομείο, μας πλεύρισε ένας νεκροθάφτης και μας είπε ότι θα τα κανόνιζε όλα εκείνος, πιστοποιητικά, γιατρούς, τρεχάματα, δηλώσεις κλπ και στο χάλι που βρισκόμασταν συμφωνήσαμε επί τόπου για την τιμή γιατί ήταν το τελευταίο που μας ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή. Μας χρέωσε ένα ποσό που ήταν 50% ως και 100% πάνω από το 'σύνηθες'. Αυτό ήταν αισχροκέρδεια.
Αν τα τινάξω όμως, δεν θα τον προτιμήσουν οι δικοί μου, τους έχω πει να τον αποφεύγουν. Θα τον κανονίσω εγώ από αλλού. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και ο ορισμός της αισχροκέρδειας;
Το 10% τι είναι, κέρδος ή αισχροκέρδεια;
Το 20%; Το 30%; Υπάρχει κάποιος νόμος;Η ακρίβεια στην Ελλάδα, οφείλεται στα καρτέλ. Ο λόγος που υπάρχουν τα καρτέλ, είναι η αστεία επιτροπή ανταγωνισμού και γενικώς, το αστείο κράτος μας, ο θεός να το κάνει...
Υπάρχει γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου όπου δικαιοπραξία με κέρδος ανώτερο του 50% είναι αισχροκερδής.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?p ... artid=3742 -
Τίθενται σε ισχύ οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ
Θα ανατιμηθούν αυτόματα κατά 2% τα είδη διατροφής (κρέατα, γαλακτοκομικά, πουλερικά, τα ψάρια, λαχανικά, φρούτα αβγά, ξηροί καρποί κ.λπ.), τα εμφιαλωμένα νερά, τα αναψυκτικά, τα σερβιριζόμενα φαγητά, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα κόμιστρα των ταξί και τα εισιτήρια λοιπών θεαμάτων, τα οποία θα επιβαρύνονται πλέον με συντελεστή 13%.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;