-
λαδι του στειλατε ρε ή ... μεγαλα καντήλια??
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αμαν ρε σεις, πέσατε να με...φάτε (με μπόλικο λαδάκι για να γουστάρετε... )!
Λοιπόν, όλα ξεκινάνε από αυτά που μου αρέσουν να τρώω , από τον τρόπο που μαγειρεύω και από την συνήθεια ασφαλώς...
-
Δεν τηγανίζω ποτέ σχεδόν. Αν χρησιμοποιήσω τηγάνι, θα βάλω λίγο ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι και μετά θα σκουπίσω ό,τι περισσεύει. Αν τηγανίσω κάτι, είναι ψάρια, όπου χρησιμοποιώ το λιγότερο δυνατό και αφού τα τηγανίσω θα τα βάλω να στραγγίσουν. Εννοείται, πως ακόμη και στο τηγάνισμα χρησιμοποιώ μόνον ελαιόλαδο, αφού στο σπίτι μου ποτέ δεν βάζω άλλου τύπου λάδι.
-
Δεν μου αρέσουν τα λιπαρά φαγητά και ειδικότερα δεν αντέχω τα λιπαρά κρέατα. Δεν τρώω ποτέ μπριζόλες, πανσέτες, αρνάκι , κατσικάκι , ακόμη και...σουβλάκια χοιρινά, ενώ και τα αλλαντικά τα αποφεύγω καθώς με ψιλοαηδιάζουν! Από κρέας τρώω μόνον μοσχάρι, φιλέτα κοτόπουλου και γαλοπούλας ,ψαρονέφρι. Επίσης ψάρια, όταν οι τιμές τους δεν είναι παράλογες. Φυσικά ακόμη και στα ψάρια δεν τρώω την λιπαρή πέτσα...
-
Μετά τα παραπάνω, καταλαβαίνετε πως δεν αντέχω το πολύ λάδι, ακόμη και στην σαλάτα (που τρώω καθημερινά). Βάζω 1-2 κουταλιές περίπου, ενώ συνήθως φτιάχνω μια βινεγκρέτ, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και καμιά φορά για διαφορετική γεύση μέλι (1 κουταλιά... ).
-
Κρέας μόνον με σαλάτα και ποτέ με πατάτες, ενώ σπάνια με ρύζι. Το τελευταίο, συνήθως το φτιάχνω ρυζότο, χωρίς όμως ζωϊκούς ζωμούς. Το ζουμί το φτιάχνω με γεύσεις από φρέσκα μανιτάρια και λαχανικά.
-
Ζυμαρικά. Κι όμως γίνεται να φτιάξεις καταπληκτικές σάλτσες χωρίς αλλαντικά, κρεατικά και κρέμα γάλακτος! Εγώ χρησιμοποιώ το χειμώνα μπρόκολο και το καλοκαίρι κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ενώ σαν άρωμα προτιμώ τον βασιλικό. Πάλι με 1-2 κουταλιές φτιάχνω την σάλτσα για 2 άτομα. Επίσης όταν τα μακαρόνια έχουν βράσει, δεν τα τσιγαρίζω ποτέ, αντί να τα κολυμπάω στο λάδι, αρκεί λίγο ζεστό νερό και είναι τέλεια.
Είστε αρκετά φρικαρισμένοι ή να συνεχίσω; Βλέπετε πως είναι λογικότατο λοιπόν να χρειάζομαι 1 λίτρο ελαιόλαδο το δίμηνο...\
koutsan, πρέπει να σου κάνω το τραπέζι μια μέρα, αλλά αν είναι να έρθει και η Στέλλα, πρέπει ή ν'αγοράσω μια καρέκλα ή να στείλω την Ανθή διακοπές! Αν και μ'αυτά που διάβασες παραπάνω, μάλλον δεν σου έχει ανοίξει η όρεξη!
ούτε οι ασκητές στο Αγιον Ορος έτσι...
μπλιαχ και πάλι μπλιαχ²
εγώ είμαι της σχολής Μαμαλάκη...όχι στο πάχος αλλά στα υλικά. Μπόλικο λαδάκι και ελληνικά φαγητά. Ακου βινεγκρεν και μέλια ...
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγώ είμαι της σχολής Μαμαλάκη...όχι στο πάχος αλλά στα υλικά. Μπόλικο λαδάκι και ελληνικά φαγητά. Ακου βινεγκρεν και μέλια ...Όχι στο πάχος ο Μαμαλάκης
Υπάρχει κι άλλος, αδύνατος;Εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα με την βινεγκρέτ και όχι με τον μουσακά πχ.. Και τα δύο είναι ξενόφερτα, αλλά φαίνεται πως ο δεύτερος είναι ελληνικότερος...
-
Και ο Μαμαλάκης όμως έχει τα προβληματάκια του λόγω της διατροφής του...
http://kouskous.wordpress.com/2008/06/2 ... %BC%CE%B7/' target='_blank
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν κάθεσαι και περιμένεις στο ελαιοτριβείο (με τις ώρες) μέχρι να έρθει η σειρά των δικών σου ελιών, τότε παίρνεις το δικό σου λάδι. Αλλιώς σου δίνουν τη ποσότητα που δικαιούσαι αλλά δεν ξέρεις από ποιες ελιές.
Περίεργος;Καθολου περιεργος αλλα μπορεις να κλεισεις ραντεβου Λεωνιδα.Παλια εγω εκλεινα ραντεβου στο λιοτριβι στο Καπαρελι και το πολυ να ηταν ενα με δυο ατομα μπροστα μου.Επερνα το λαδι μου,πληρωνα με χρηματα γιατι το λαδι που εβγαζα ηταν λιγο και παλι πισω Τριπολη.Ενα απογευμα το ετρωγα παντως.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και ο Μαμαλάκης όμως έχει τα προβληματάκια του λόγω της διατροφής του...http://kouskous.wordpress.com/2008/06/2 ... %BC%CE%B7/' target='_blank' target='_blank
Αν ήταν υγιής ο Μαμαλακης ετσι οπως ηταν θα ηταν θαυμα της φυσης.
-
όντως και εμείς με ραντεβού το πάμε. βέβαια για 200 κιλά λάδι και πάνω παίρνεις το δικό σου, αλλιώς παίρνεις οτι βγαίνει.
εμείς, αν και οριακά, παίρνουμε το δικό μας.ρε HiFi, ήμαρτον ρε συ.
άλλο το λίπος στο φαγητό, που και εγώ ειδικά στο κρέας το απεχθάνομαι και ψάρια δεν αγγίζω καν, και άλλο το λάδι.
εσύ τα κάνεις νερουλά να ουμ' -
το λάδι πάντως πιστεύω πως είναι πολύ υγειινό και καλό θα ήταν να το προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος, πριν αλλοιωθεί.
δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην τρώμε λάδι... εφόσον είναι υγιεινό, ας το χρησιμοποιήσουμε. 5-10 ευρώ το μήνα περισσότερο δε θα μας κάνουν πλουσιότερους.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
5-10 ευρώ το μήνα περισσότερο δε θα μας κάνουν πλουσιότερους.Αυτό πες το στον ξεφτίλα τον ανθύπα-'προσωπάρχη' της ΜΕΕΠ της 115ΠΜ που από τα 8.72 ευρώ των φαντάρων έδινε στον καθένα 8.5 και τα .22 τα κράταγε. Με 60 φαντάρους που είχε η ΜΕΕΠ, κέρδιζε το μυθώδες ποσόν των 13.2 ευρώ το μήνα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
εγώ είμαι της σχολής Μαμαλάκη...όχι στο πάχος αλλά στα υλικά. Μπόλικο λαδάκι και ελληνικά φαγητά. Ακου βινεγκρεν και μέλια ...
Όχι στο πάχος ο Μαμαλάκης
Υπάρχει κι άλλος, αδύνατος;Εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα με την βινεγκρέτ και όχι με τον μουσακά πχ.. Και τα δύο είναι ξενόφερτα, αλλά φαίνεται πως ο δεύτερος είναι ελληνικότερος...
Για πες καταγωγή μουσακά ... γιατί εγώ ξέρω ότι είναι κατά βάσιν Πολίτικο φαγητό και επεκτάθηκε στα παράλια της ΜΑ. Κάτι σαν τον μπακλαβά και τα λοιπά παρόμοια γλυκά.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και ο Μαμαλάκης όμως έχει τα προβληματάκια του λόγω της διατροφής του...http://kouskous.wordpress.com/2008/06/2 ... %BC%CE%B7/' target='_blank' target='_blank
Δεν αρκεί μόνο να κάνεις καλή διατροφή σε ποιότητα. Πρέπει να τρως λιγότερο από 15 κιλά φαγητό την ημέρα.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
λαδι του στειλατε ρε ή ... μεγαλα καντήλια??Εμείς λάδι του στείλαμε, αυτός καντήλια παρέλαβε.
Δε λες που είναι αδελφός του πατέρα μου, γιατί αν είναι ξένος άντε να τον πείσεις ότι δεν τον έκλεψες.
Πάντως η κομπίνα αυτή, να αφαιρούν / νοθεύουν το λάδι κατά τη μεταφορά, ήταν πολύ συνιθισμένη στα τραίνα. Το παράξενο, δλδ, ήταν να φτάνουν τα δοχεία όπως ξεκίνησαν.
Εμείς από την επόμενη χρονιά τα κλείναμε με ... βουλοκέρι και σφραγίδα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όντως και εμείς με ραντεβού το πάμε. βέβαια για 200 κιλά λάδι και πάνω παίρνεις το δικό σου, αλλιώς παίρνεις οτι βγαίνει.
εμείς, αν και οριακά, παίρνουμε το δικό μας.ρε HiFi, ήμαρτον ρε συ.
άλλο το λίπος στο φαγητό, που και εγώ ειδικά στο κρέας το απεχθάνομαι και ψάρια δεν αγγίζω καν, και άλλο το λάδι.
εσύ τα κάνεις νερουλά να ουμ'Mα ΔΕΝ τα κάνω νερουλά! Απλά το λάδι είναι σε μικρότερη ποσότητα, αφού δεν αντέχω την έντονη γεύση του. Πίστεψέ , όποιος έχει φάει από τα φαγητά μου, δεν του έχει λείψει το λάδι!
Όχι στο πάχος ο Μαμαλάκης
Για πες καταγωγή μουσακά ... γιατί εγώ ξέρω ότι είναι κατά βάσιν Πολίτικο φαγητό και επεκτάθηκε στα παράλια της ΜΑ. Κάτι σαν τον μπακλαβά και τα λοιπά παρόμοια γλυκά.
Είναι φαγητό της μέσης ανατολής, νομίζω περσικο φαγητό είναι, αλλά έχω ακούσει πως άλλοι έλεγαν πως είναι από την Συρία. Δεν νομίζω πως είναι ελληνικό πάντως!
-
Ο μουσακάς ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ από την Περσία, αλλά αυτό που σήμερα τρώμε στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί από Πολίτες (προς το πολύ καλύτερο). Οι Τούρκοι φτιάχνουν κάτι συμπαθητικό αλλά 'φτωχό' (χονδρικά: μελιτζάνες, κιμά και φέτες ντομάτας σε στρώσεις).
Είναι σαν να λέει κάποιος ότι η ΠΙΤΣΑ κατάγεται από τη Μ. Ανατολή (ψήσιμο πίτας και γέμισμα με διάφορα υλικά), αλλά αυτό που τρώμε σήμερα και μας αρέσει είναι ΙΤΑΛΙΚΟ έδεσμα. -
και μια που το 'φερε η κουβέντα για πίτσες (όχι τις συηδικές...), -και για να το φέρω πιο κοντά στο τόπικ- μήπως οι τιμές στις πιτσαρίες έχουν ξεφύγει πλέον?
-
Στο θέμα μας...
Σήμερα σε Σ/Μ απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό SKIP 3 κιλών 12,39 €!
Απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό ΟΜΟ 3 κιλών 6,35 €!Δεν ξέρω αν είναι το δεύτερο τόοοοοοσο καλό όσο το πρώτο, αλλά για τα μισά λεφτά τουλάχιστον για τζιν, πετσέτες και σεντόνια σίγουρα αξίζει δοκιμή. Και δεν είναι no name προϊόν, σοβαρή εταιρεία το φτιάχνει (Unilever).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο θέμα μας...Σήμερα σε Σ/Μ απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό SKIP 3 κιλών 12,39 €!
Απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό ΟΜΟ 3 κιλών 6,35 €!Δεν ξέρω αν είναι το δεύτερο τόοοοοοσο καλό όσο το πρώτο, αλλά για τα μισά λεφτά τουλάχιστον για τζιν, πετσέτες και σεντόνια σίγουρα αξίζει δοκιμή. Και δεν είναι no name προϊόν, σοβαρή εταιρεία το φτιάχνει (Unilever).
Αν το σκιπ ειχε μπλε και πρασινους κοκους, χρεωνωνται σαν εξτρα...
Δικαιολογημενη λοιπον η διαφορα τιμης... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Στο θέμα μας...
Σήμερα σε Σ/Μ απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό SKIP 3 κιλών 12,39 €!
Αν το σκιπ ειχε μπλε και πρασινους κοκους, χρεωνωνται σαν εξτρα...
Δικαιολογημενη λοιπον η διαφορα τιμης...ναι.....
24 κατασκευαστές το συνιστούν το Skip...... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο θέμα μας...Σήμερα σε Σ/Μ απορρυπαντικό πλυντηρίου υγρό SKIP 3 κιλών 12,39 €!
Η Νεοχημική ουσιαστικά τα φτιάχνει του Λαυρεντιάδη που φτιάχνει άλλα τόσα no-name brands...
-
Γάλα ΔΕΛΤΑ 1 λίτρο 1,48 ευρώ.....
Γάλα ΑΓΝΟ 1 λίτρο 1 ευρώ....
Γάλα Αυστριακό Αλπεων 1 λίτρο 0,75 ευρώ......όλα στο ΑΒ Βασιλόπουλος......
φυσικά το Αυστριακό.......
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;