-
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_la ... ing_yachts
-
Ενα ωραιο αφιερωμα στο καικι του καπεταν ζεπο οπου και το μονυμο τραγουδι
Για τους λατρεις των ξυλινων σκαριων
http://www.ert-archives.gr/V3/public/po ... =mMainView
-
Αναρωτιόμουν αν γίνεται να σου φύγει το σκάφος από το τρέιλερ..... μέχρι που το είδα!! Χθες το απόγευμα στη Χαλκιδική, κοντά στην Ιερισσό σε μια στροφή ήταν, με σειρά εμφάνισης(!), προειδοποιητικό τρίγωνο, αστυνόμος, αστυνομικό όχημα, μια BMW X5 ή 3 με το τρέιλερ και λίγα μέτρα μετά στην άκρη του δρόμου το σκάφος.... και μερικά άσπρα σημάδια από το σύρσιμο στην άσφαλτο... δεν έμοιαζε να έχει ζημιά.
Για εξηγείστε πως μπορεί να γίνει αυτό και πως μπορεί να αποφευχθεί. -
Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρεις.
Το τρέιλερ δεν έχει ανάρτηση και στις λακκούβες χοροπηδάει. Πρέπει να πηγαίνεις σιγά, να προσέχεις τις λακκούβες και να έχεις τη βάρκα καλά δεμένη στο τρέιλερ.
-
μπορεί επίσης να είναι παλιό το τρέιλερ, να έχει σκουριάσει το σύστημα ζάντες-ρουλεμάν-καρότσα και να σπάσει από τους κραδασμούς.
η Χ5 τί χρώμα είχε? Η βάρκα επίσης ήταν με κόκκινη καρίνα?
-
Oπωσδήποτε δέσιμο του σκάφους με ιμάντα στο τρέιλερ (εγώ το πιάνω γύρω-γύρω, πίσω από την κονσόλα, ώστε αν πάει να φύγει, να στοπάρει ο ιμάντας στην κονσόλα, άλλοι το πιάνουν από την βάση του μοτέρ στην πίσω τραβέρσα του τρέιλερ), και οπωσδήποτε έξτρα δέσιμο με σκοινί στη δέστρα, γιατί ο ιμάντας της καστάνιας μπορεί να σπάσει απροειδοποίητα (δηλ. χωρίς να έχει έντονη επιφανειακή φθορά), μετά από κάποια χρόνια στον ήλιο. Τέλος, πάντα τσεκάρουμε ότι έχει ασφαλίσει σωστά στον κοτσαδόρο.
Πριν την καθέλκυση, και ειδικά αν έχουμε διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 10', το αφήνουμε κάποια ώρα να κρυώσουν τα ρουλεμάν, γιατί η απότομη συστολή από την μετάβαση στο κρύο νερό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη μακροζωία τους. Πέραν αυτού, χρειάζονται οπωσδήποτε πλύσιμο μετά την ανέλκυση -όλο το σύστημα τροχός, μουαγιέ, άξονας/ες- και συχνό -1 φορά στα 2 χρόνια ή και συχνότερα- λύσιμο και γρασάρισμα, γιατί αν στεγνώσει τρώει σταδιακά τα ακραξόνια και πλέον πας για άξονα, γιατί και το καινούργιο ρουλεμάν δεν πιάνει στο ακραξόνιο.
Γενικώς, το τρέιλερ θέλει κι αυτό την συντήρησή του, γιατί καταπονείται πολύ, ειδικά όταν γράφει χιλιόμετρα, και μπορεί να σου δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στον δρόμο, και να πάρεις κι άλλους στο λαιμό σου (δεν συζητώ για καταστροφή διακοπών, είναι δεδομένη).
-
Ρώτησα φίλο και μου είπε ότι εκτός από τον ιμάντα του βαρούλκου το ασφαλίζει από μπροστά που έχει ειδικό μάτι που είναι πολύ ισχυρό σημείο και με ιμάντες στο πίσω μέρος.
Επίσης ασφαλίζουμε το τρέιλερ με αλυσίδα από το αυτοκίνητο.Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
η Χ5 τί χρώμα είχε? Η βάρκα επίσης ήταν με κόκκινη καρίνα?Το αυτοκίνητο ήταν ασημί και το σκάφος άσπρο με ασημί/μπλέ? (είχε και κάποια υπερκατασκευή).
-
Πέτρο όλα οκ, δεν ήταν η σουπιά
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ρώτησα φίλο και μου είπε ότι εκτός από τον ιμάντα του βαρούλκου το ασφαλίζει από μπροστά που έχει ειδικό μάτι που είναι πολύ ισχυρό σημείο και με ιμάντες στο πίσω μέρος.
Επίσης ασφαλίζουμε το τρέιλερ με αλυσίδα από το αυτοκίνητο.η Χ5 τί χρώμα είχε? Η βάρκα επίσης ήταν με κόκκινη καρίνα?
Το αυτοκίνητο ήταν ασημί και το σκάφος άσπρο με ασημί/μπλέ? (είχε και κάποια υπερκατασκευή).
ωραίος! έχουμε ένα φίλο με Χ5 κ βάρκα, οπότε φοβήθηκα μην είναι αυτός ευτυχώς δεν είναι
Πέτρο όλα οκ, δεν ήταν η σουπιά
αυτό φοβήθηκα κ εγώ μην είναι η σουπιά που δεν υπάρχει καλύτερη!!!
-
Και λίγα γίνονται με τόσους πλεούμενους τσοπάνηδες που κυκλοφορούν.
-
Κonoulini έχεις να μου δανείσεις κανένα κατοστάρικο;
Τι να κάνουμε κι' εμείς οι φτωχοί... -
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορει http://www.youtube.com/watch?v=4OdzmnNhQz4Eάν δεν μου δώσει ο σπάγγος θα ζητήσω από εσένα Bill...
Εμείς οι φτωχοί αλληλοβοηθούμαστε... -
-
ωραίο topic!!Ας προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου από ένα γρήγορο πλεούμενο.Πέρυσι στις διακοπές που έκανα στο Μαρμαρά είχα νοικιάσει ένα jet ski.πρέπει να ομολογήσω πως η εμπειρία ήταν συναρπαστική,ειδικά η αίσθηση να ''πετάς'' πάνω από τα κύμματα ήταν κάτι το μοναδικό.Η όλη κατάσταση με πόρωσε τόσο πολύ που άρχια να ρωτάω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.το jet ski που νοίκιασα μου είπαν ότι είχε 150 αλόγατα,δεν ξέρω αν έλεγαν αλήθεια αλλά ήταν αρκετά γρήγορο.Επιπλέον μου είπαν πως υπάρχει έκδοση με 3λιτρο v6 απόδοσης 250 ίππων,πόσο γρήγορο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο?Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός jet ski?
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
ωραίο topic!!Ας προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου από ένα γρήγορο πλεούμενο.Πέρυσι στις διακοπές που έκανα στο Μαρμαρά είχα νοικιάσει ένα jet ski.πρέπει να ομολογήσω πως η εμπειρία ήταν συναρπαστική,ειδικά η αίσθηση να ''πετάς'' πάνω από τα κύμματα ήταν κάτι το μοναδικό.Η όλη κατάσταση με πόρωσε τόσο πολύ που άρχια να ρωτάω πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.το jet ski που νοίκιασα μου είπαν ότι είχε 150 αλόγατα,δεν ξέρω αν έλεγαν αλήθεια αλλά ήταν αρκετά γρήγορο.Επιπλέον μου είπαν πως υπάρχει έκδοση με 3λιτρο v6 απόδοσης 250 ίππων,πόσο γρήγορο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο?Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός jet ski?Eγω εχω το yamaha gp 1200w και ειναι 155 αλογα οποτε αν ειχες νοικιασει κατι τετοιο θα ηταν αληθεια
Η sea-doo και η kawasaki βγαζουν καποια με 250-260 αλογα turbo chargerH συντηρηση δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο μπουζι κυριως και μετα οτι βλαβη βγαλει
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
με 3λιτρο v6 απόδοσης 250 ίππων,πόσο γρήγορο μπορεί να είναι το συγκεκριμένο?Διάολος
-
Αλήθεια ένα καλό (από όλες τις πλευρές) μεταχειρισμένο jet ski πόσο κάνει? Βρίσκεις?
-
Η μηχανική ένσταση που έχω με τα jetskis είναι ότι σχεδόν όλοι τα σπάνε κρύα και εξακολουθούν να τα δουλεύουν τσίτα σχεδόν καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους. Προσωπικά βάσει όσης εμπειρίας έχω με τις μηχανές θαλάσσης δεν θα άγγιζα μεταχειρισμένο..
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).