-
νταξ μην βάζουμε φώτο απο υπερβολές
ας βάλουμε κάτι εφικτό, για το μέσο οικογενειάρχη.
ποστάρω 2 δικά μου υποψήφια
και κάτι λίγο μεγαλύτερο αν πας με οικογένεια και κανά φίλο
τούρκικο παρακαλώ το 2ο
-
Δηλώνω κι εγώ παρών με σκάφος. Ενα πολυεστερικό 4,50μ. με μια 30 Mercury 4τ. Περισσότερο χρησιμοποιούνταν για ψάρεμα τωρα όμως χρησιμοποιείται και για βόλτες απο μένα.
Το κακό είναι το πολυ βάρος που έχει πίσω με ένα άτομο και μέχρι να πλανάρει τα κάνω πάνω μου, ειδικά με κυματάκι, γτ σηκώνεται πολύ σούζα και λέω τώρα θα μου έρθει καπάκι, τωρα θα μου έρθει... .Αλλά μόλις πλανάρει όλα καλά. Γι΄νεται κα΄τι για να περιοριστεί το φαινόμενο εκτός απο μετακίνηση της τιμονιέρας και χρησιμοποίησει 'σαβούρας' σαν αντίβαρο?Α και κατι άλλο τι παίζει με τα διπλώματα στα σκάφη. Μεχρι τι μηχανή μπορείς να έχεις χωρίς διπλωμα?
Και τι γίνεται με τις δίχρονες? -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Μεχρι τι μηχανή μπορείς να έχεις χωρίς διπλωμα?Αν δεν κάνω λάθος χωρίς δίπλωμα μέχρι 25ΗΡ για φουσκωτό και μέχρι 35ΗΡ για πλαστικό σκάφος θέτοντας το όριο ταχύτητας τους 15 κόμβους για να μην χαρακτηριστεί ταχύπλοο.
-
10 άλογα για βάρκα με πλαστική καρίνα και 15 άλογα για βάρκα με φουσκωτό δάπεδο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
10 άλογα για βάρκα με πλαστική καρίνα και 15 άλογα για βάρκα με φουσκωτό δάπεδο.Τα 15 άλογα ίσχυαν το 2000 όταν πήρα την βάρκα μου.
Είχα την εντύπωση (κάπου το ειχα ακούσει) ότι άλλαξαν! -
...Το κακό είναι το πολυ βάρος που έχει πίσω με ένα άτομο και μέχρι να πλανάρει τα κάνω πάνω μου, ειδικά με κυματάκι, γτ σηκώνεται πολύ σούζα και λέω τώρα θα μου έρθει καπάκι, τωρα θα μου έρθει... .Αλλά μόλις πλανάρει όλα καλά. Γι΄νεται κα΄τι για να περιοριστεί το φαινόμενο εκτός απο μετακίνηση της τιμονιέρας και χρησιμοποίησει 'σαβούρας' σαν αντίβαρο?...Φροντίζεις κατά τη διαδικασία του πλαναρίσματος να μήν είσαι τόσο κόντρα στον καιρό, πλανάρεις προς όποια κατεύθυνση σε βολεύει ώστε να μην έχει κύμα και μετά πλαναρισμένος στρίβεις προς τα εκεί που θέλεις να πας. Προσεκτικά...
Δεν ήξερα αλλά στην Ανάβυσσο έχει ανθίσει ο θεσμός του πάρκινγκ σκαφών (στη στεριά). Υπάρχουν κάτι σαν 2500 σκάφη παρκαρισμένα εκεί, συχνά με σκίαστρο. Πας εκεί με το αυτοκίνητό σου το ταχτοποιείς και τους λες ρίχτο στη θάλασσα, στο ρίχουν κι έλα να με βγάλεις την τάδε μέρα τέτοια ώρα. Στο βγάζουν στο παρκάρουν και μετά εσύ υπό σκιάν το ξεπλένεις (σου έχουν και νερό) το ταχτοποιείς παίρνεις τα πραματάκια σου στο αυτοκίνητό σου και φεύγεις. Πολιτισμός. Βέβαια γίνεται της κολάσεως τα ΣΚ που πέφτουν/βγαίνουν 1500 σκάφη οπότε η ουρά στη γλύστρα είναι της τάξης του 45λεπτου...
-
Δηλώνω κι εγώ παρών με σκάφος. Ενα πολυεστερικό 4,50μ. με μια 30 Mercury 4τ. Περισσότερο χρησιμοποιούνταν για ψάρεμα τωρα όμως χρησιμοποιείται και για βόλτες απο μένα.
Το κακό είναι το πολυ βάρος που έχει πίσω με ένα άτομο και μέχρι να πλανάρει τα κάνω πάνω μου, ειδικά με κυματάκι, γτ σηκώνεται πολύ σούζα και λέω τώρα θα μου έρθει καπάκι, τωρα θα μου έρθει... .Αλλά μόλις πλανάρει όλα καλά. Γι΄νεται κα΄τι για να περιοριστεί το φαινόμενο εκτός απο μετακίνηση της τιμονιέρας και χρησιμοποίησει 'σαβούρας' σαν αντίβαρο?Α και κατι άλλο τι παίζει με τα διπλώματα στα σκάφη. Μεχρι τι μηχανή μπορείς να έχεις χωρίς διπλωμα?
Και τι γίνεται με τις δίχρονες?Υπάρχουν πτερύγια πλαναρίσματος για εξωλέμβιες, δεν έχεις βάλει ?
-
Οχι πτερύγια δεν έχω βάλει. Θα το κοιτάξω κι αυτό.
Για δίπλωμα να πω κι εγώ τι ξέρω: για πολυεστερικές βάρκες (όπως το δικό μου) μέχρι 30αρα και για ταχύπλοα μέχρι 15αρα χωρίς δίπλωμα. Θα ρωτήσω το λιμεναρχείο για μια ξεκάθαρη απάντηση.
Ευχαριστώ. -
Ή βάλε φλαπς.
-
Δεν θα είναι κάπως ακριβή λύση?
-
http://www.youngsboatyard.co.uk/product ... nflatables
για πείτε γνώμη.
βγαίνει το 40 με αλουμινένιο περίπου 1350 delivered.
παίζουν και πακέτα με μηχανή αλλά μάλλον δεν έχει κάποια αξία η εγγύηση οπότε καλύτερα μτχ μηχανή απο Ελλάδα λέω (χωρίς να πολυξέρω)
το μόνο που σκέφτομαι είναι τι χρειάζεται απο χαρτιά... -
4 μέτρα πολύ καλά για χαλαρές κοντινές βολτούλες . Πάτωμα θα ήταν καλλίτερα πολυεστερικό (imo) αν και δεν ξέρω από φουσκωτά. Μηχανή 4 χρονη να μην καις και πολύ. Άδεια εκτέλεσης πλόων (κυκλοφορίας δλδ) πρέπει να βγάλεις ώστε να πάρει και νούμερα το πλεούμενο. Επίσης και σωστικά μέσα απαραίτητα. Καλές βόλτες και τις μπύρες λίγες λίγες
-
πολυεστερικό εννοείς rib?
ξεφεύγει τιμολογιακά και θέλει τρέιλερ... -
Ναι rib. Έχεις δίκιο.
-
5 μέτρα ΚΟΤΕΡΟ και 15αρα μηχανή = 2759!
http://www.nautimarketshop.com/shop/en/ ... 31-15H.asp -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
http://www.nautimarketshop.com/shop/en/ ... 31-15H.aspSuper Yacht!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
http://www.nautimarketshop.com/shop/en/ ... 31-15H.aspΤο 3,8μ με φουσκωτό πάτωμα (Τ38) και 15άρα χόντα και μόνο ένα άτομο, χτυπάει συνέχεια κόφτες και ξεσκίζει το 4μ (Τ40) με 25άρα που έβαλες παραπάνω (το έχει φίλος).
Έχει πολύ μεγάλη σημασία το βάρος και η καρίνα.
Βέβαια το αλουμινένιο πάτωμα είναι εξαιρετικό και μπορείς άνετα να μεταφέρεις μεγάλα ψυγεία που φοβάμαι να φορτώσω στο φουσκωτό πάτωμα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και μπορείς άνετα να μεταφέρεις μεγάλα ψυγεία που φοβάμαι να φορτώσω στο φουσκωτό πάτωμα. -
Ειχα το C4 bombard, με 50 evinrude, που ειχε αλουμινενιο πατωμα απο το 1984, δεν ειναι ευχαριστη η βολτα, εκτος αν το βγαζεις μονο με 'λαδιες'. Το αλλαξα με marchal 80 RIB 4.50 μετρα. Μερα με νυχτα η πλευση. Το εχω ακομα απο το 92 και με μηχανη 60 ιππων διχρονη evinrude 3 κυλινδρων 912 cc. Δεν θα πηγαινα στις 4χρονες λογω συντηρησης και απλοτητας.
Οταν παρεις πολυ μικρο μεγεθος για ευκολια μεταφορας, μετα καταλαβαινεις οτι δεν φτανει και καταληγεις σε RIB. ολοι οι φιλοι εκαναν την ιδια πορεια μεχρι να φτασουν τα 5 μτρ, και να βολευτουν με την οικογενεια. Τα 2,5 -3.5 μετρα ειναι μονο για τεντερ σε μεγαλο.
Απο τα 5+ μετρα ειναι θεμα ορεξης που θα φτασεις, και πορτοφολιου. -
φουσκωτό πάτωμα δεν με ψήνει.
επίσης rib δεν με ψήνει. είναι πολύ ακριβά (ειδικά συγκρινόμενα με πολυεστερικά αντίστοιχου μήκους), ενώ το πλεονέκτημα τους να πηγαίνουν σε καιρό (διαβάζω δεν ξέρω) δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. άμα είναι λοιπόν να μπλέξω με τρέηλερ αξιώσεων, χώρο για αποθήκευση κλπ κλπ παίρνω βάρκα κατευθείαν (τις βάζω και μια 30αρα selva που βγάζει 60 κανονικά) και γλιτώνω και δίπλωμα ταχύπλοου. ξεφεύγει όμως....
ποιο είναι το πρόστιμο αν σε βρουν με φουκσωτάκι σαν τα παραπάνω χωρίς νούμερα? (πρόστιμο να υποθέσω ή σε πετάν μέσα και παίρνουν τη βάρκα και φεύγουν? )
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).