-
Η Microsoft καταργεί την εγκυκλοπαίδεια Encarta
Λόγω του ανταγωνισμού με τη Wikipedia.Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Encarta που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του ανταγωνισμού σε έναν τομέα όπου κυριαρχεί η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ιστοσελίδες της Encarta σε όλο τον κόσμο θα «κατεβάσουν ρολά» στις 31 Οκτωβρίου, εκτός από την Ιαπωνία, όπου η εγκυκλοπαίδεια θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου.
«Η κατηγορία των παραδοσιακών εγκυκλοπαιδειών και του υλικού αναφοράς έχει αλλάξει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Microsoft. «Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν και καταναλώνουν πληροφορίες κατά τρόπο σημαντικά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η Microsoft έριξε στην αγορά την Encarta το 1993, αρχικά σε CD και σε DVD. Στη συνέχεια οι χρήστες που ήθελαν να συμβουλευτούν την εγκυκλοπαίδεια μπορούσαν να εγγραφούν συνδρομητές στην ιστοσελίδα της. Σταδιακά όμως η δημοτικότητά της περιορίστηκε, ιδίως αφότου ξεκίνησε, το 2001, η δωρεάν εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
-
Καλησπέρα,
εχει καποιος να προτείνει ένα απλό dvd player για να παίξει ταινίες που κατεβάζψ από το νετ;
φθηνό. -
Μedia player σαν αυτό δεν σου κάνει (γλιτώνεις και το κάψιμο σε δισκάκια). Συνδέεται μέσω δικτύου με PC ή με USB σε αποθηκευτικό μέσο με τις ταινίες.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλησπέρα,
εχει καποιος να προτείνει ένα απλό dvd player για να παίξει ταινίες που κατεβάζψ από το νετ;
φθηνό.καλώδιο απο το laptop στην τήλεοραση
-
Ποιότητα ελαφρώς καλύτερη από VCR.
-
digital
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μedia player σαν αυτό δεν σου κάνει (γλιτώνεις και το κάψιμο σε δισκάκια). Συνδέεται μέσω δικτύου με PC ή με USB σε αποθηκευτικό μέσο με τις ταινίες.Αυτό πακέτο με ένα flash memory 16 ή 32 GB είναι μια χαρά...
_
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μedia player σαν αυτό δεν σου κάνει (γλιτώνεις και το κάψιμο σε δισκάκια). Συνδέεται μέσω δικτύου με PC ή με USB σε αποθηκευτικό μέσο με τις ταινίες.Ψαξτε λιγο την τιμη γιατι το βρισκω και πιο φτηνο πχ στο http://www.shop21.gr/product/product.co ... prid=30748
Composite AV cable = τα τρια βυσματα (ασπρο,κοκκινο,κιτρινο) ?
Ενδιαφερων ακουγεται
-
Το WD-TV το εχω παρει και ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του.
Παιζει τα παντα ολα, χωρις προβλημα (εκτος απο matroskes με DTS ηχο αλλα εκει υπαρχει workaround) και σε πολυ καλη ποιότητα
Το μονο που χρειάζεται ειναι ενας USB εξωτερικος δισκος ή USB Flash Memory Stick
-
Καλημέρα,
ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα απλό dvd player που να παίζει το φορματ των ταινιών που κατεβαζω από το νετ.Θέλω όμως και άλλη βοήθεια. Στο μακμπουκ, κάποια εφαρμογή έχει κολλήσει και ανεβαίνει η θερμοκρασία λειτουργίας του κατα πολύ. τόσο καιρό δούλευε στους 50 μαξ, και τώρα παίζει στα 72 όπου μπαίνει το ρελαντί και το σταματάει. Πως μπορώ να ξέρω ποιές εφαρμογές μπορώ να τερματίσω χωρίς να προκαλέσω κάποιο πρόβλημα.
-
Shouldn't it .........just work??
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Όχι, composite είναι το μονό ομοαξονικό καλώδιο -> το χειρότερο από όλα.
ΤΟ σήμα όλων των χρωμάτων και της αντίθεσης έρχεται πεπλεγμένο πάνω στο ίδιο καλώδιο. Η συγκεκριμένη πολυπλεξία είναι κατά βάση μη αναστρέψιμη και καταστροφική και το σήμα έχει αρκετές απώλειες [όπως είναι π.χ. τα νερά που 'γράφουν' ορισμένα ριγέ πουκάμισα 'στο φακό' κλπ]Αμέσως καλύτερο είναι το s-video (που μοιάζει με τα παλιά βύσματα των mouse/keyboard ας πούμε). Ούτε αυτό είναι καλό.
Το τριπλό ομοαξονικό (άσπρο, κίτρινο, κόκκινο) είναι το component [τα components έρχονται ξεχωριστά] και όχι composite. Αυτό είναι καλό.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Shouldn't it .........just work??Κακιες
πολυ maddox διαβαζεις
--και εισαι και αδικος, αλλα η κριτικη ειναι εξ ορισμου αδικη -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όχι, composite είναι το μονό ομοαξονικό καλώδιο -> το χειρότερο από όλα.
ΤΟ σήμα όλων των χρωμάτων και της αντίθεσης έρχεται πεπλεγμένο πάνω στο ίδιο καλώδιο. Η συγκεκριμένη πολυπλεξία είναι κατά βάση μη αναστρέψιμη και καταστροφική και το σήμα έχει αρκετές απώλειες [όπως είναι π.χ. τα νερά που 'γράφουν' ορισμένα ριγέ πουκάμισα 'στο φακό' κλπ]Αμέσως καλύτερο είναι το s-video (που μοιάζει με τα παλιά βύσματα των mouse/keyboard ας πούμε). Ούτε αυτό είναι καλό.
Το τριπλό ομοαξονικό (άσπρο, κίτρινο, κόκκινο) είναι το component [τα components έρχονται ξεχωριστά] και όχι composite. Αυτό είναι καλό.
Η τηλεοραση μου εχει εισοδο για τριπλο καλωδιο ,για s video και για scart.Εχω ομως απο το PlayStation το βυσμα scart που συνδεεις το τριπλο καλωδιο πανω του.Μαλλον θα την χτυπησω την απο πανω συσκευη για να μην γραφω σε dvd τις σειρες που καταβαζω.Εχω ενα εξωτερικο δισκο και ενα στικακι μνημης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η τηλεοραση μου εχει εισοδο για τριπλο καλωδιο ,για s video και για scart.Εχω ομως απο το PlayStation το βυσμα scart που συνδεεις το τριπλο καλωδιο πανω του.Μαλλον θα την χτυπησω την απο πανω συσκευη για να μην γραφω σε dvd τις σειρες που καταβαζω.Εχω ενα εξωτερικο δισκο και ενα στικακι μνημης.
Bill είσαι σίγουρος ότι το τριπλό καλώδιο που συνδέεις πάνω στο scart είναι component (δλδ όλα τα καλώδια είναι εικόνας);
Συνήθως είναι ένα απλό composite για την εικόνα και το κλασσικό διπλό για stereo ήχο. Αν έχεις και ήχο με τη συδνεσμολογία του scart που λες [χωρίς κανένα xtra καλώδιο] τότε είναι το τελευταίο, δλδ composite+stereo ήχος.Αν η τηλεόρασή σου έχει όντως τριπλό ΜΟΝΟ για εικόνα (και δεν είναι ήχου τα δύο) τότε να προτιμήσεις το τριπλό component από το μονό composite. Αλλίως κοίτα για s-video, αλλιώς για composite.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Συνήθως είναι ένα απλό composite για την εικόνα και το κλασσικό διπλό για stereo ήχο. Αν έχεις και ήχο με τη συδνεσμολογία του scart που λες [χωρίς κανένα xtra καλώδιο] τότε είναι το τελευταίο, δλδ composite+stereo ήχος.
Μαλλον αυτο ειναι.Το ενα βυσμα ειναι εικονα και τα αλλα δυο ηχος,.Οποτε τα συνδεω κατευθειαν;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Shouldn't it .........just work??well, βλέπωντας τον manager, βλέπω ότι κάτι κάνει τον διπύρηνο να δουλεύει στο 50% ενώ μέχρι χτες δούλευε στο 12-15% αρχικά...
-
Ηλία, κατέβασε το http://www.apple.com/downloads/dashboar ... tnano.html και δες τι είναι αυτό που σου κάνει την ζημιά!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το τριπλό ομοαξονικό (άσπρο, κίτρινο, κόκκινο) είναι το component [τα components έρχονται ξεχωριστά] και όχι composite. Αυτό είναι καλό._
-
μια μια δεύτερη σκέψη νομίζω πως το άσπρο-κόκκινο-κίτρινο υποδηλώνει συνήθως stereo [άσπρο-κόκκινο] και composite video [κίτρινο].
Το component είναι συνήθως κόκκινο-πράσινο-μπλέ καλώδιο. Νομίζω τα ίδια χρώματα βυσμάτων χρησιμποιούνται και για RGB component και για Y-Pb-Pr.
Αλλά εντάξει οι χρωματισμοί των βυσμάτων είναι απλώς συμβάσεις και μπορεί να μην είναι πάντα έτσιBill πρέπει να δεις τι είναι εκείνο το τριπλό στην τηλεόραση. Αν είναι και αυτό composite+stereo τότε ναι μπορείς να καρφώσεις πάνω απευθείας την τριπλέτα composite+stereo και να χρησιμποιείς το SCART όπως το έχεις τώρα [στο playstation δλδ]. Το μόνο πλεονέκτημα που θα έχει το SCART είναι πως [συνήθως] μόλις υπάρχει σήμα πάνω στο καλώδιό του η τηλεόραση γυρνάει αυτόματα την 'είσοδό' της στο SCART. Ενώ με τις άλλες εισόδους πρέπει να το γυρνάς manually από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Ένας πολύ εύκολος τρόπος να ελέγξεις, είναι φυσικά να συνδέσεις μόνο το κίτρινο RCA και να δεις αν έχεις κανονική εικόνα. Αν έχεις τότε είναι composite.
Το βασικό είναι ότι το το component μπορεί να παίξει HD σήμα, ενώ το composite δεν νομίζω.
Τώρα, το SCART μπορεί να δέχεται ως είσοδο και composite/s-video + ήχο αλλά και RGB component [χωρίς ήχο]. Αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται και από την τηλεόραση (θα πρέπει να έχει κάπου ρύθμιση επιλογής τύπου εισόδου του SCART).
Στη φώτο του kubiak φαίνεται και μια HDMI έξοδος. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος D-A μετατροπέας από HDMI σε component, ώστε να το πέταγες μετά πάνω στο SCART ΑΝ και εφόσον υποστηρίζει τέτοια λειτουργία SCART η TV.
Τέσπα, αυτά είναι αν ήθελες HD σήμα. Αν δεν θες, τοότε με το composite+stereo την κάνεις τη δουλειά σου.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]