-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ηλία, κατέβασε το http://www.apple.com/downloads/dashboar ... tnano.html και δες τι είναι αυτό που σου κάνει την ζημιά!ειχα το istat, εβαλα και το νανο... Αυτό μου δείχνει στατιστικά, μου λέει όμως ποιός ευθύνεται; Αν ναι πως;;
-
οταν συνδεομαι με S-video, τον ηχο απο που τον παιρνω??? γιατι αν εχω επιλεξει εισοδο στη τηλεοραση S-video τοτε τον ηχο πως θα τον επιλεξω να τον παρει απο αλλη εισοδοπ.χ. AV1, AV2
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οταν συνδεομαι με S-video, τον ηχο απο που τον παιρνω??? γιατι αν εχω επιλεξει εισοδο στη τηλεοραση S-video τοτε τον ηχο πως θα τον επιλεξω να τον παρει απο αλλη εισοδοπ.χ. AV1, AV2Συνήθως έχουν γκρουπαρισμένη την κάθε είσοδο εικόνας με την είσοδο ήχου της. Είτε με κάποιο πλαίσιο στην πλάτη της τηλεόρασης, είτε με κάποια ομοειδή αρίθμιση κ.ο.κ. Δλδ στο πλαίσιο AV1 πρέπει να έχει και το s-video και τις εισόδους ήχου, εξ ου και AV -> AudioVisual
΄
Οπότε με την επιλογή εισόδου εικόνας 'ταυτόχρονα' επιλέγεις και είσοδο ήχου, δεν έχει η TV ξεχωριστή επιλογή εισόδου ήχου.
Αυτά φυσικά αν συνδέεις και τον ήχο πάνω στην τηλεόραση και δεν έχεις κάποιο εξωτερικό ενισχυτή, οπότε και μαζί με την επιλογή κατάλληλης εισόδου τηλεόρασης θα πρέπει να επιλέγεις και στον ενισχυτή την αντίστοιχη είσοδο ήχου. -
Ενταξει κατανοητο..... αρα την εξοδο ηχου απο τα 'ακουστικα' του PC, που συνηθως ειναι βησμα 'καρφι'.... και μετατροπη με ανταπτορα σε ομοαξωνικο για την εισοδο του στην τηλεοραση η ενισχυτη... σωστα....??
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ενταξει κατανοητο..... αρα την εξοδο ηχου απο τα 'ακουστικα' του PC, που συνηθως ειναι βησμα 'καρφι'.... και μετατροπη με ανταπτορα σε ομοαξωνικο για την εισοδο του στην τηλεοραση η ενισχυτη... σωστα....??Σωστό
Οι ενισχυτές συνήθως έχουν και είσοδο καρφί για να μην χρειάζεσαι αντάπτορες. Συνηθέστερα δε, σου δίνουν την επιλογή να χρησιμοποιήσεις τρία καρφιά για να έχεις 5.1 ήχο, που μάλλον αποκλείεται να βγάζει το καρφί των ακουστικών. [Φυσικά πρέπει να σου δίνει και τρία καρφιά 5.1 εξόδου και το PC, αλλά νομίζω πως τα τελευταία αρκετά χρόνια ακόμα και οι onboard κάρτες ήχου το έχουν αυτό].
Οι τηλεοράσεις μάλλον δεν έχουν τέτοια 'κόλπα'.Για ήχο από PC ακόμα καλύτερα φυσικά η οπτική S/PDIF έξοδος, που με ένα καλωδιάκι περνάς ό,τι θες και δεν δημιουργείς χαμό.
-
Ο.Κ. ευχαριστω.....
-
Ενα ασυρματο ρουτερ εχει ρυθμισεις για την εμβελεια του σηματος του ;
Καποια παραμετρος που μπορει να αλλαξει κατι ;Το εχω στην προς τον δρομο μερια του σπιτιου και 10 μετρα απεναντι
στο προς τον δρομο παλι δωματιο αλλου σπιτιου δεν μπορω να συνδεθω.
Δεν υπαρχει ντουβαρι αναμεσα, υπαρχει οπτικη τουλαχιστον επαφη .Νομιζω οτι δεν ειναι μεγαλη αποσταση για ασυρματη επικοινωνια
-
10μέτρα είναι πολύ λίγα, όντως. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σπίτι μου έχω σήμα από 6-7 δίκτυα, η εμβέλειά τους πρέπει να είναι αρκετές δεκάδες μέτρα.
-
Eρώτηση (νέα) για το Excel:
έχουμε μια μεγάλη λίστα με ονόματα σε αλφαβητική σειρά. Υπάρχει τρόπος να βρεθούν αυτόματα όλες οι διπλοεγγραφές, κατά προτίμηση με κάποιον τονισμό, πχ με αλλαγή χρώματος;
Παράδειγμα:
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΑν δεν γίνεται αυτό, ο,τιδήποτε μου δώσει τις διπλοεγγραφές σε μια στήλη, έστω και διαδοχικά (επόμενο, επόμενο...) για να μην τις ψάχνω μία-μία καλοδεχούμενο είναι.
-
Μια λύση είναι η εξής:
(α) Στοίχησε τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά (Α1 -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Ενα ασυρματο ρουτερ εχει ρυθμισεις για την εμβελεια του σηματος του ;
Καποια παραμετρος που μπορει να αλλαξει κατι ;Πάρα πολλά ρούτερ έχουν κάποια παράμετρο όπως το 'transmitter power' (%) την οποία μπορείς να καθορίσεις εσύ από το σχετικό μενού. Βέβαια τις περισσότερες φορές είναι ήδη ρυθμισμένη από το εργοστάσιο στο 100%. Κατά τ' άλλα παίζει τεράστιο ρόλο η θέση του ρούτερ μέσα στο δωμάτιο και η κατεύθυνση της κεραίας του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κατά τ' άλλα παίζει τεράστιο ρόλο η θέση του ρούτερ μέσα στο δωμάτιο και η κατεύθυνση της κεραίας του.Μπορεις να μου το εξηγησεις περισσοτερο αυτο ;
Η κεραια ειναι προς τα πανω . Που πρεπει να 'κοιταει' ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μπορεις να μου το εξηγησεις περισσοτερο αυτο ;Η κεραια ειναι προς τα πανω . Που πρεπει να 'κοιταει' ;
Τι μάρκα είναι; Είναι καμία σοβαρή;
Η κεραία πρέπει να είναι όρθια (λογικά όπως την έχεις-κοιτάει ταβάνι) και παράγει σήμα σε μορφή ντόνατ τριγύρω της.
-
Ντονατ;;;;
Κατι σε σουφλε σοκολατα εχουμε;;; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
έχουμε μια μεγάλη λίστα με ονόματα σε αλφαβητική σειρά. Υπάρχει τρόπος να βρεθούν αυτόματα όλες οι διπλοεγγραφές, κατά προτίμηση με κάποιον τονισμό, πχ με αλλαγή χρώματος;
Παράδειγμα:
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΑν δεν γίνεται αυτό, ο,τιδήποτε μου δώσει τις διπλοεγγραφές σε μια στήλη, έστω και διαδοχικά (επόμενο, επόμενο...) για να μην τις ψάχνω μία-μία καλοδεχούμενο είναι.
Κανε Import το excel σε μια Access, και μετα φτιαξε query με Group by στην κολώνα με το επωνυμο και βαλε COUNT >1
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ντονατ;;;;
Κατι σε σουφλε σοκολατα εχουμε;;;Ενα πανελάκι
φτιάχνει δέσμη σε σχήμα προφιτερόλ, αν ενδιαφέρεσαι.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ντονατ;;;;
Κατι σε σουφλε σοκολατα εχουμε;;;Ενα πανελάκι
φτιάχνει δέσμη σε σχήμα προφιτερόλ, αν ενδιαφέρεσαι.
Προφιτερολ, προφιτερολ.... Δεν μαμιεται... φερ το!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παράδειγμα:
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αν υποθέσουμε ότι τα κελιά σου είναι από το Α1 έως το Α100 τότε,
διαλέγεις το πρώτο κελί και πας Format > Conditional Formatting
Ως πρώτη συνθήκη βάζεις Formula Is και ως συνθήκη τον τύπο COUNTIF($Α$1:$Α$100;Α1)>1=TRUE (ή COUNTIF(R1C1:R100C1)>1=TRUE) ή κάτι τέτοιο γιατί το δοκίμασα σε OpenOffice, και επιλέγεις κάποιο format...Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος με Array Functions αλλά δεν τον θυμάμαι τώρα...
_
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ντονατ;;;;
Κατι σε σουφλε σοκολατα εχουμε;;;Όχι κάνει πολλή ώρα να ψηθεί. Μόνο κάτι σε brawnie η creme brulee.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ντονατ;;;;
Κατι σε σουφλε σοκολατα εχουμε;;;Όχι κάνει πολλή ώρα να ψηθεί. Μόνο κάτι σε brawnie η creme brulee.
Brawnie.... fine by me!
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]