-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Καλησπέρα, θέλω να κάνω format στο λάπτοπ (toshiba) της κοπέλας μου γιατί είναι υπερφορτωμένο και σέρνεται αλλά δεν έχει το restore disk. Έχω cd των windows xp (αυθεντικά) αλλά φοβάμαι να κάνω format γιατί δεν έχω τους drivers της Toshiba. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια εντολή μέσα από τα windows για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων?? Να κάνει ουσιαστικά το format χωρίς να χρειάζεται να ψάχνω drivers??Κοιταξες στο site της Toshiba για drivers?
-
Εχει όλους τους οδηγούς το site της Toshiba. Βάζεις το μοντέλο και σου βγάζει τους οδηγούς για το λειτουργικό.
-
Η ιστορια με το ρουτερ συνεχιζεται .
Την προηγουμενη παρασκευη ολα ηταν καλα και μετα το σαββατοκυριακο , την Δευτερα δεν εκανε συνδεση παλι . Εβγαζα εβαζα καλωδια στις μπριζες το αφηνα λιγο και ξαναδοκιμαζα αλλα αυτην την φορα τιποτα (το εκανε και στο διαστημα που λειτουργουσε 'σωστα').
Τωρα παλι τα ιδια, συνεχιζει. Εκανα παλι reset και ξανα ολες οι ρυθμισεις αλλα παλι τιποτα.Στο manual αναφερει οτι ενα λαμπακι (xdsl act) πρεπει να ειναι αναμμενο ή να αναβοσβηνει γρηγορα (μεταφορα δεδομενων) . Σε μενα παει να ανβοσβησει αργα και μετα σκοταδι. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο (λεει;) γιατι δεν θυμαμαι πως αναβε παλια .
Καθε μερα η ιδια ιστορια !
-
Μπορεί να έχει πρόβλημα η γραμμή σου. Βγάλε την πρίζα από το ρούτερ και σύνδεσε ένα τηλέφωνο. Αν ακούσεις η γραμμή να έχει παράσιτα, τότε δεν συχρονίζει το ρούτερ και αναβοσβήνει αργά το λαμπάκι dsl.
-
Αν ειχε προβλημα η γραμμη δεν θα ειχα internet τωρα με το παλιο modem ..
Στο ρουτερ συμβαινουν ολα .Αυτο το λαμπακι που ειπα δεν ειναι το κυριως λαμπακι (xdsl link) αλλα ενα δευτερο .
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Η ιστορια με το ρουτερ συνεχιζεται .
Την προηγουμενη παρασκευη ολα ηταν καλα και μετα το σαββατοκυριακο , την Δευτερα δεν εκανε συνδεση παλι . Εβγαζα εβαζα καλωδια στις μπριζες το αφηνα λιγο και ξαναδοκιμαζα αλλα αυτην την φορα τιποτα (το εκανε και στο διαστημα που λειτουργουσε 'σωστα').
Τωρα παλι τα ιδια, συνεχιζει. Εκανα παλι reset και ξανα ολες οι ρυθμισεις αλλα παλι τιποτα.Στο manual αναφερει οτι ενα λαμπακι (xdsl act) πρεπει να ειναι αναμμενο ή να αναβοσβηνει γρηγορα (μεταφορα δεδομενων) . Σε μενα παει να ανβοσβησει αργα και μετα σκοταδι. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο (λεει;) γιατι δεν θυμαμαι πως αναβε παλια .
Καθε μερα η ιδια ιστορια !
Κοίτα, μου έχει τύχει κατ' επανάληψη κάτι τέτοιο. Το έψαξα, όσο ήξερα και μπορούσα, αρκετα. Με τα πολλά, έμαθα τα εξής: 1. τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται όταν η ποιότητα της γραμμής είναι κακή και δεν μπορείς να πιάσεις μεγάλες ταχύτητες -δεν ξεπερνάω τα 6Mbps με τίποτα. Όταν έχεις κακή ποιότητα, τότε η γραμμή σου -και το ρουτερ- μαζεύει πολλά 'σφάλματα' (errors) και αυτό το κάνει να μπλοκάρει. 2. Τα router έρχονται σεταρισμένα για τη max ταχύτητα της γραμμής και στις ρυθμισεις υπάρχει ένας αλγόριθμος διόρθωσης αυτών των σφαλμάτων. Αυτός ο αλγόριθμός είτε είναι ενεργοποιημενος ή όχι -συνήθως δεν είναι. Είχα άπειρες αποσυνδέσεις με τον προηγούμενο πάροχο και δεν ήξερα που οφείλονται -ούτε μπορούσα να συννενοηθώ με κανέναν τεχνικό, ότι θέλανε μου λέγανε. Όταν άλλαξα πάροχο, κατάφερα και μίλησα με τεχνικό που μου εξήγησε το όνειρο. Αποτέλεσμα? μου άλλαξε το 'προφίλ' της γραμμής, ώστε να κλειδώνει σε χαμηλότερες ταχύτητες και ενεργοποίησε τη διόρθωση σφαλμάτων. Έκτοτε τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί (αλλά δεν εξαφανίστηκαν εντελώς).
Θέλω να πω ότι συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις φταίνε οι ρυθμίσεις του ρουτερ, αλλά όχι αυτές που μπορείς να κάνεις εσύ. (Αν και η On δίνει πλέον αυτη τη δυνατότητα, δλδ να ρυθμίσεις μόνος σου το προφίλ της γραμμής, αλλά at your own risk...)
-
Ρε Γιάννη egobrain δεν το πετάς το ρημάδι ....πάρε ένα usrobotics να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
έχω μια Samsung 226BW στην άκρη και δε ξέρω τι να την κάνω. έχει κ 1 κολλημένο pixel γμτ για να την πουλούσα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω μια Samsung 226BW στην άκρη και δε ξέρω τι να την κάνω. έχει κ 1 κολλημένο pixel γμτ για να την πουλούσαTo pixel είναι κολλημένο κόκκινο?
-
Ο χρήστης crs έγραψε:
έχω μια Samsung 226BW στην άκρη και δε ξέρω τι να την κάνω. έχει κ 1 κολλημένο pixel γμτ για να την πουλούσα
To pixel είναι κολλημένο κόκκινο?
ναι
-
To pixel είναι κολλημένο κόκκινο?
ναι
Δοκίμασε, να του κάνεις 'μασάζ' με τον αντίχειρα, βάζοντας από πάνω ένα διπλωμένο μαλακό πανί. Με λίγη προσπάθεια μπορεί να την σώσεις (μπορεί να ξαναεμφανιστεί και να χρειαστεί να το ξανακάνεις). Έτσι έσωσα μια παλιά philips 17' και την έχω σαν βοηθητική στο laptop.
-
χάλασε το αριστερό κλικ απο το mouse
λέω για αυτόεδώ
καμιά άλλη ιδέα;(δεν παίζω παιχνίδια, αλλά έχω αρκετή χρήση autocad, internet και office)
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
χάλασε το αριστερό κλικ απο το mouseλέω για αυτόεδώ
καμιά άλλη ιδέα;(δεν παίζω παιχνίδια, αλλά έχω αρκετή χρήση autocad, internet και office)
έχω το αντίστοιχο σε bluetooth και τις τελευταίες μέρες δε μου τα λέει καλά το αριστερό κλικ (το κάνει μόνο του διπλό), αν και το έχω περίπου 2 χρόνια οπότε εντάξει λογικό να τα παίξει κάποια στιγμή
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ρε Γιάννη egobrain δεν το πετάς το ρημάδι ....πάρε ένα usrobotics να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Τωρα εφταιξε
Αν συνεχισει θα αναγκαστω να παρω καποιο αλλο.
dirtoulie ισως ειναι αυτο. Παραξενο ειναι , μια συνδεεται και μια οχι !
-
Μήπως είναι μπίχλα απο κάτω απο το πλήκτρο;
Η γρήγορη απάντηση που πήγε ρε παιδιά; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μήπως είναι μπίχλα απο κάτω απο το πλήκτρο;
Η γρήγορη απάντηση που πήγε ρε παιδιά;Κατα πασα πιθανοτητα ειναι μπιχλα:)
-
έχω μια Samsung 226BW στην άκρη και δε ξέρω τι να την κάνω. έχει κ 1 κολλημένο pixel γμτ για να την πουλούσαKαι δεν μιλούσες τώρα που έψαχνα οθόνη;
-
Και τα vista χρειάζονται codec pack για να προβάλλει ο windows media αρχεία video (avi π.χ.)??
Δοκίμασα να δω ταινία και ακούω μόνο ήχο χωρίς να βλέπω εικόνα... -
αν είναι xvid, matroska κλπ σίγουρα χρειάζονται.
Κυκλοφορούν codec packs και για 32 και για 64bit. Αν έχεις τα δεύτερα καλύτερα να εγκαταστήσεις και τα δύο πακέτα. Και να ρυθμίσεις να έιναι default player ο 64-bit media player, γιατί out of the box είναι ο 32bit ακόμα και σε 64bit OS.To 'avi' δεν λέει και πολλά πράγματα ως προς το τι video είναι. 'Avi' είναι οτιδήποτε έχει πεπλεγμένα streams ήχου και εικόνας (Audio Video Interleave). Το κεντρικό χαρακτηριστικό είναι η κωδικοποίηση αυτών των καναλιών, και γι' αυτό χρειάζονται τα codecs.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]