Apr 29, 2009, 10:20 PM

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Προσέθεσα εγγραφή στον routing table από τη γραμμή εντολών αλλά τζίφος Έχει κάποια σχέση το γεγονός ότι, όταν είμαι συνδεδεμένος με VPN, με ipconfig /all βλεπω ότι ο LAN adapter δεν έχει default gateway σε αντίθεση με τον VPN adapter που έχει;

Δεν ξέρω αν θα σου λύσει το πρόβλημα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ χρειάζεται στην πλειοψηφία των switch να του δώσεις το default getway, για να δουλέψει σωστά...
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως λογικά, αν παίρνεις ΙΡ από DHCP, πρέπει να σου δίνει getway...Αλλιώς, αν δίνεις static IΡ και έχεις ξεχάσει να βάλεις getway, είναι ένα μυστήριο πως έχεις Internet...

Σίγουρα πάντως, όταν συνδέεσαι με το VPN και η σύνδεση του VPN έχει getway ενώ η σύνδεση δικτύου με το router ΔΕΝ έχει, είναι λογικό να ...παλεύει να συνδεθεί στο Internet μέσω του VPN...

Α, τώρα που το σκέφτηκα, υποθέτω πως πείραξες το αρχείο Hosts; Αν ναι, δεν νομίζω πως είναι τόσο απλό... Δεν μιλάμε εδώ για routing, αλλά για απλό resolving ενός DNS Name... (άσχετο, αλλά μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις, ακόμη και ελληνικά! ).
Το PC είναι στο σπίτι σου, ή είναι στην εταιρεία;