-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η συγκεκριμένη απαίτηση δεν μου φαίνεται παράλογη και άλλωστε προβλέπεται από τον ΚΟΚ. Φαντάσου έναν οδηγό που με 5 βαθμούς μυωπία χάνει/σπάει τα γυαλιά του στην μέση του ταξιδιού. Πως θα συνεχίσει;Με τον ίδιο τρόπο που θα συνεχίσει αυτός που στο φαγητό πίνει λίγο παραπάνω: ταξάκι ή άλλος οδηγός;
-
Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι το ίδιο. Είναι στο χέρι σου να μην πιεις. Η απώλεια των γυαλιών όμως είναι αστάθμητος παράγων. I should know, έχω σπάσει γυαλιά στο σκι, ηλίου μεν, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και μυωπίας.
Για να μην μακρηγορώ, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το σενάριο απώλειας είναι αρκετά πιθανό, καλώς κάνει ο ΚΟΚ και το προβλέπει και κάκιστα πράττουν τα όργανα που δεν το ελέγχουν πάντα.
-
Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι το ίδιο. Είναι στο χέρι σου να μην πιεις. Η απώλεια των γυαλιών όμως είναι αστάθμητος παράγων. I should know, έχω σπάσει γυαλιά στο σκι, ηλίου μεν, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και μυωπίας.Για να μην μακρηγορώ, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το σενάριο απώλειας είναι αρκετά πιθανό, καλώς κάνει ο ΚΟΚ και το προβλέπει και κάκιστα πράττουν τα όργανα που δεν το ελέγχουν πάντα.
Έχω δεύτερα γυαλιά στο ντουλαπάκι πάντα!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Και εγώ της ίδιας ίδιας άποψης είμαι. Πραγματικά θα παραδεχτώ τον τροχαίο που θα καταφέρει να βρει κάτι για να με γράψει (εκτός από υπερβολική ταχύτητα).
Στα αυτοκίνητά της οικογένειας υπάρχουν πάντα τα πάντα. Τρίγωνο, φαρμακείο (ανανεώνεται καθ΄έτος), πυροσβεστήρας, ιμάντας ρυμούλκησης, γιλέκο με φωσφορίζουσες ρίγες, κ.λ.π..
Τα έχω όλα αυτά (+πολλά άλλα) εκτός από τον ιμάντα... Είναι υποχρεωτικός αυτός;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ της ίδιας ίδιας άποψης είμαι. Πραγματικά θα παραδεχτώ τον τροχαίο που θα καταφέρει να βρει κάτι για να με γράψει (εκτός από υπερβολική ταχύτητα).
Στα αυτοκίνητά της οικογένειας υπάρχουν πάντα τα πάντα. Τρίγωνο, φαρμακείο (ανανεώνεται καθ΄έτος), πυροσβεστήρας, ιμάντας ρυμούλκησης, γιλέκο με φωσφορίζουσες ρίγες, κ.λ.π..
Στα γαλλικα ειναι!!!!
-
Η συγκεκριμένη απαίτηση δεν μου φαίνεται παράλογη και άλλωστε προβλέπεται από τον ΚΟΚ. Φαντάσου έναν οδηγό που με 5 βαθμούς μυωπία χάνει/σπάει τα γυαλιά του στην μέση του ταξιδιού. Πως θα συνεχίσει;Ουτε εμενα μου φαινεται παραλογη, παρ'ολο που το δευτερο ζευγαρι το εχω αφησει... σπιτι...
Το γιλεκο ειναι υποχρεωτικο?
Παντως, ασχετα με τον ΚΟΚ, πρεπει να εισαι προετοιμασμενος και για μια καμμενη λαμπα, ασφαλεια κτλ...
-
Άμα χάσεις και τα δεύτερα γυαλιά πώς θα οδηγήσεις μετά;
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Άμα χάσεις και τα δεύτερα γυαλιά πώς θα οδηγήσεις μετά; -
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Άμα χάσεις και τα δεύτερα γυαλιά πώς θα οδηγήσεις μετά;
Η μονη λυση ειναι μερικα γαιδουρια γεροδεμενα δεμενα με τον ιμαντα ενα καλαμι με καροτο και κρανος για το εταιρο ημιση!!!
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Άμα χάσεις και τα δεύτερα γυαλιά πώς θα οδηγήσεις μετά;με κυάλια...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τότε με ρώτησε με πολύ απλό ύφος, 'δεύτερο ζευγάρι γυαλιά μυωπίας έχεις;' (Στην άδεια οδηγήσεως μου αναφέρει οδήγηση με διορθωτικά γυαλιά) Οπότε τον χαιρέτησα κι έφυγα.
Δεν έχεις???!!!!
Είχα αλλά σε άλλο αυτοκίνητο.
Δε προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά λόγω εργασίας τότε οδηγούσα καθημερινά τρία, τέσσερα, διαφορετικά αυτοκίνητα.Και εγώ της ίδιας ίδιας άποψης είμαι. Πραγματικά θα παραδεχτώ τον τροχαίο που θα καταφέρει να βρει κάτι για να με γράψει (εκτός από υπερβολική ταχύτητα).
Όχι αλλά τον έχω. Σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε χρήσιμος.
(Μπορεί το Colt να είναι αυτοκίνητο ευθείας αλλά επανέφερε στο δρόμο κάποιους στριφτερούς γρήγορους) -
Η συγκεκριμένη απαίτηση δεν μου φαίνεται παράλογη και άλλωστε προβλέπεται από τον ΚΟΚ. Φαντάσου έναν οδηγό που με 5 βαθμούς μυωπία χάνει/σπάει τα γυαλιά του στην μέση του ταξιδιού. Πως θα συνεχίσει;Το θεμα φυσικα, δεν ειναι τι φαινεται σε εμενα και σε εσενα λογικο, αλλα το τι οριζει ο νομος. Και δεν νομιζω να ζηταει να κουβαλας και ΔΕΥΤΕΡΟ ζευγαρι γυαλια (μπορει να κανω και λαθος). Εγω πχ στο αμαξι μεσα κουβαλαω ΔΥΟ ομπρελες και μου φαινεται πολυ λογικο . Την μικρη για βροχη, την μεγαλη για οταν ειμαστε 2+ στο αμαξι και βρεξει ή για οπλο .
Στο θεμα μας, ή εγω ειμαι πολυ κωλοφαρδος, ή εσεις πολυ ατυχοι. ΠΟΤΕ δεν με εχουν γραψει με το ετσι θελω για κατι που δεν εκανα, αντιθετα πολλες φορες ΔΕΝ με εχουν γραψει για κατι που εκανα. Θελει τον τροπο του...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το θεμα φυσικα, δεν ειναι τι φαινεται σε εμενα και σε εσενα λογικο, αλλα το τι οριζει ο νομος. Και δεν νομιζω να ζηταει να κουβαλας και ΔΕΥΤΕΡΟ ζευγαρι γυαλια (μπορει να κανω και λαθος).Κάνεις λάθος. Στον παλιό ΚΟΚ προβλεπόταν, δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι στον καινούργιο.
-
-
Το έψαξα και εγώ (και δεν βρήκα τίποτα), γιαυτό με βλέπεις να κρατάω πισινή.
Βάζω στοίχημα όμως τα πλούσια κατσαρά μαλλιά μου, ότι στον παλιό υπήρχε πρόβλεψη για δεύτερο ζευγάρι.
-
Στό δίπλωμα μου για 50κεκ από την Τροχαία (το 1989!) έγραφε χαρακτηριστικά:
' οφείλει κατα την οδήγησιν να φέρει ζεύγος υάλων ως και εν δεύτερον ανταλλακτικόν τοιούτων'!!! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο θεμα μας, ή εγω ειμαι πολυ κωλοφαρδος, ή εσεις πολυ ατυχοι. ΠΟΤΕ δεν με εχουν γραψει με το ετσι θελω για κατι που δεν εκανα, αντιθετα πολλες φορες ΔΕΝ με εχουν γραψει για κατι που εκανα. Θελει τον τροπο του...Ομοίως. ΠΟΤΕ δεν μου τα έχουν πρήξει χωρίς λόγο, κάποιες φορές με έχουν σταματήσει με λόγο και δεν μου την έριξαν, πχ γιατί δεν είχα πινακίδα -τις είχα μόλις πάρει και πήγαινα να τις τοποθετήσω- ή για δακτύλιο -μπλαμπλαμπλα- (με τον κατάλληλο τρόπο βέβαια, όχι με εξυπνάδες του στυλ 'Τί λες τώρα ρε φίλε, σιγά το πράγμα, τους άλλους γιατί τους αφήνετε κλπ'). ΟΚ, μια φορά με έγραψαν για παράνομη στάθμευση άδικα, αλλά αν ήμουν παρών δεν θα γινόταν αυτό.
-
Το έψαξα και εγώ (και δεν βρήκα τίποτα), γιαυτό με βλέπεις να κρατάω πισινή.Βάζω στοίχημα όμως τα πλούσια κατσαρά μαλλιά μου, ότι στον παλιό υπήρχε πρόβλεψη για δεύτερο ζευγάρι.
Το μονο που θυμαμαι ειναι οτιαν κανουμε χρηση φακων επαφης ειμαστε υποχρεωμενοι να εχουμε και ενα ζευγαρι γυαλιων στο αμαξι, στον παλιο ΚΟΚ το ειχα διαβασει.
-
Σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Κηφισιάς έγινε ντου και οι κλήσεις έπεφταν αβέρτα ενώ ξυλώθηκαν και πολλές πινακίδες (κυρίως σε όσους είχαν παρκάρει επί της Λ.Κηφισίας ή πάνω σε διαβάσεις ή γωνίες).
Τροχαίοι με ένα μπλοκάκι στο χέρι ήταν σε κάθε δρόμο στο κέντρο της Κηφισιάς. Από την Λ.Κηφισίας μέχρι τα Everest και τους γύρω δρόμους.
Επιτέλους να μάθουν μερικά ΖΩΑ να μην αφήνουν το αυτοκίνητο όπου τους βολεύει ή ακριβώς απ'έξω απο εκεί που θέλουν, εις βάρος των υπολοίπων αυτοκινήτων και της κυκλοφορίας. Ας το παρκάρουν κάπου που επιτρέπεται και δεν εμποδίζει και ας περπατήσουν και λίγο. Δεν θα τους πέσει ο κ*λος.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!