Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε ιταλακια φαει καμια μακαροναδα και μην τρως αλλο κολημα!
Χωρις την χρηση ρανταρ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ πιο πριν δεν μπορει να σε γραψει, εσυ κατσε να σε γραψουν. επισης ξεκινας μανουρα για το ποτε το καλιμπραρανε τελευταια φορα και οτι πετυχε το διπλανο σου αμαξι και οχι το δικο σου, του ζητας να σου αποδηξει οτι η ταχυτητα στο ρανταρ ειναι απο το δικο σου αμαξι Μπορει να σε γραψει για παααααααρα πολλα αλλα παρολα αυτα, για ταχυτητα με το ματι δεν γινεται παντως. αν καποιος το κανει κρατα του το τηλεφωνο, θελω να κανω μια δυναμομετρηση αλλα βαριεμαι τα λυσε δεσε στα ραουλα, να περασω μια βολτα να με κοψει μια να μου πει ποσα αλογα εχω
+άπειρο.
1ον πρέπει να έχει προειδοποιητική πινακίδα πιο πριν και μάλιστα νομίζω ότι υπάρχει και συγκεκριμένη απόσταση. Δηλαδή ένα (ή κάποια) χλμ από την πινακίδα. Αν είναι πιο μακριά και δεν υπάρχει άλλη πινακίδα χάσανε.
2ον Κάνεις δε δέχεται πλέον ότι με το μάτι μπορείς να κρίνεις την ταχύτητα. Μόνο το δελτίο ειδήσεων στο STAR μπορεί να δεχθεί αυτήν την χαζομάρα.
3ον Πρέπει να έχει το χαρτί που αποδεικνύει ότι το ραντάρ καλιμπραρίστικε εκείνη την ημέρα. Αν δεν το χει πάλι χάσανε.
4ον Μπορείς να εκμεταλευτείς ότι πέτυχε τον δίπλα.
Παρόλα αυτά.
Τα μπλόκα έχουν συνήθως (πρέπει να κόψουμε 30 κλήσεις) χαρακτήρα.
Και συνήθως σε γράφουνε για το φθηνότερο παράπτωμα.(Φυσικά υπάρχουν και 'λαμπρές' εξαιρέσεις που πουλάνε μαγκιές σε γυναικόπαιδα... )
Πριν 3-4 χρόνια ήμουνα στην Κοζάνη και πηγαίναμε στο συνεργείο ενός κολλητού με το αμάξι του. Ένα ριμάδι SEAT FURA σε ελεινή κατάσταση. Δε λειτουργούσε τίποτα (ζώνες, κοντέρ, φώτα,κτλ) έτριζε όλο και από το ΚΤΕΟ πέρναγε μόνο απ΄έξω. Όμως για τη δουλεία που το χανε (να πηγαίνουν στο μαγαζί και πίσω) ως δεύτερο βοηθητικό αυτοκίνητο βόλευε.
Στο δρόμο λοιπόν που πάει προς Θεσσαλονίκη σε κλασικό σημείο που κάνανε μπλόκα τότε (πριν ανοίξει μεγάλο σοθπερ μαρκετ και κοπούν οι μ@λ@...ς) ήταν ένας παχουλός αστυνομικός στη μέση του δρόμου και έκοβε με το μάτι ποιοι τρέχανε. Οπότε σταματάει 3 αυτοκίνητα (ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ) και μετά από πολύ σκέψη και εμάς. Αφού τελειώνει με τους άλλους και φτάνει η σειρά μας, μας λένε.
Αστυνομικοί: Τρέχατε.
Εγώ: Δε γίνετε.
Α: Πηγαίνατε με 60 σε περιοχή που έχει όριο 50.
Φίλος: Μα δεν φτάνει τα 50 αυτό.
Α: Αφού σας είδα.
Φ: Τα κλειδιά είναι πάνω. Πάρτο και άμα φτάσεις τα 50 στο χαρίζουμε.
Α: Δε ξέρω τι μου λέτε, αλλά τρέχατε.
Ε: Και που είναι το ραντάρ (μέτραγε αυτοκίνητα από το άλλο ρεύμα).
Α: Ώραια, ας πούμε ότι δεν τρέχατε. Για να δούμε. Ζώνες δε φοράγατε, ΚΤΕΟ λυγμένο... (και ξεκινάει να μας μετράει παραβάσεις τέτοιες).
Ε: Και σου πα ρε μ@λ@κ@ ότι τρέχεις....
Τελικά μας έγραψε για το μικρότερο όριο.