Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Οδήγησα....
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Οδήγησα....
    • 1
    • 2
    • 130
    • 131
    • 132
    • 133
    • 134
    • 526
    • 527
    • 132 / 527
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    124
    10533
    180025
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kotetsi last edited by

Σύντομο test drive του C3 1.4 VTi Attraction. Το αυτοκίνητο φορούσε 16άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά Michelin Energy Saver 195/55 και είχε το πανοραμικό παρμπρίζ στον εξοπλισμό του.

Η πρώτη εντύπωση στο εκθεσιακό μοντέλο μάλλον απογοητευτική. Οι χώροι απλά επαρκείς για το μέγεθος του αυτοκινήτου, με τους χώρους για τους πίσω να είναι μάλλον απογοητευτικοί και για τα γόνατα και για το κεφάλι αλλά με ευχάριστη έκπληξη το χώρο αποσκευών στα 300l. Το Fabia πάντως με μόλις 6cm μεγαλύτερο συνολικό μήκος αμαξώματος προσφέρει ικανοποιητικότατους χώρους για 4 ψηλούς επιβάτες και καμιά 15αριά λίτρα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Η διάταξη για το πανοραμικό παρμπρίζ εκτός του ότι κόβει 3-4cm από το εσωτερικό ύψος του οχήματος είναι μάλλον προχειροφτιαγμένη, με τα αλεξήλια να είναι άθλια σε ποιότητα και να μη διαθέτουν ούτε καθρεπτάκια ούτε θήκη εγγράφων. Η λειτουργικότητα δε του παρμπρίζ είναι αμφισβητούμενη σε μια χώρα με 365 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και η ζέστη που έκανε σήμερα το απόγευμα στην Κηφισιά ήταν αρκετή για να μη δικαιολογεί τα χρήματα που απαιτούνται για την παραγγελία του.

Στο δρόμο τώρα, το C3 με εξέπληξε με το τιμόνι του (ήμουν αρνητικά προκατειλλημένος από το ανύπαρκτης αίσθησης τιμόνι του C2), το οποίο ήταν αρκούντως βαρύ για αυτοκίνητο της κατηγορίας και σε καμία περίπτωση ελαφρύτερο από του Punto Evo που οδήγησα σχετικά πρόσφατα, αλλά και με τη ζωντάνια του 1400άρη κινητήρα, σε σημείο που δεν το πίστευα ότι αποδίδει μόνο 95 άλογα. Μάλιστα, το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε μόλις 80km στο οδόμετρο (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κινητήρα του) Για την πόλη είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό αφού το κοντό κιβώτιο βοηθάει στις ρεπρίζ. Στην ΕΟ όμως η έλλειψη 6ης σχέσης είναι το μεγάλο αρνητικό του σημείο αφού η 5η είναι πολύ κοντή. Ως εκ τούτου, με 130 στο κοντέρ είχα 4000 σαλ, πράγμα που μεταφραζόταν σε 7.5-8.0l/100km στιγμιαίας κατανάλωσης και σε κάμποσο θόρυβο από τον κινητήρα στην καμπίνα. Επίσης, ο ημιάκαμπτος πίσω έδειξε σημάδια αστάθειας σε ανοιχτές καμπές με εγκάρσιες ανωμαλίες ακόμα και με μικρή ταχύτητα (~60χαώ). Εν μέρει είναι κατανοητό (ίσως και αναμενόμενο), λόγω του μικρού μεταξονίου αλλά και του γενικότερου προσανατολισμού του αυτοκινήτου, αλλά από την άλλη προβληματίστηκα αφού ο ανταγωνισμός που έχω δοκιμάσει με την ίδια διάταξη πίσω δεν είχε τάσεις «παλατζαρίσματος» σε τόσο χαμηλές ταχύτητες. Στα αρνητικά του αυτοκινήτου συγκαταλέγω επίσης την ύπαρξη ταμπούρων πίσω (δίσκους έχει μόνο το 1600άρι με τα 120 άλογα) όπως και το ότι το ESP είναι προαιρετικό (το Fiesta πχ από φέτος το έχει standard σε όλες τις εκδόσεις).

Συμπερασματικά, είναι ένα καλό αυτοκινητάκι πόλης, φαίνεται καλά «δεμένο», έχει όμορφο εσωτερικό και καλό εξοπλισμό, δε δικαιολογεί όμως την τιμή του κατ' εμέ. Θα το πρότεινα σε κάποιον αποκλειστικά για μετακινήσεις εντός Αθηνών ως μια εναλλακτική πρόταση με στυλ αλλά θα του έλεγα να κοιτάξει και αλλού, ενώ προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • B
        billopoulos last edited by

Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
        με τους χώρους για τους πίσω να είναι μάλλον απογοητευτικοί και για τα γόνατα και για το κεφάλι

Να υποθεσω εκατσες εσυ πισω κι εβγαλες το συμπερασμα ε;
        Δεν με εκλπησσει, κι εγω κατι αντιστοιχο θα ελεγα (εχω κατσει πισω στο εκθεσιακο κι οντως οι χωροι του δεν ειναι τοσο καλοι στα γονατα, στο κεφαλι καπως σωζοταν).
        Αλλα εσενα τωρα γιατι να σε ακουσει καποιος γι αυτο το θεμα;
        Και κατω απο γεφυρα περπατωντας να περασεις θα βρει το κεφαλι σου!

• K
          kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:

με τους χώρους για τους πίσω να είναι μάλλον απογοητευτικοί και για τα γόνατα και για το κεφάλι

Να υποθεσω εκατσες εσυ πισω κι εβγαλες το συμπερασμα ε;
          Δεν με εκλπησσει, κι εγω κατι αντιστοιχο θα ελεγα (εχω κατσει πισω στο εκθεσιακο κι οντως οι χωροι του δεν ειναι τοσο καλοι στα γονατα, στο κεφαλι καπως σωζοταν).
          Αλλα εσενα τωρα γιατι να σε ακουσει καποιος γι αυτο το θεμα;
          Και κατω απο γεφυρα περπατωντας να περασεις θα βρει το κεφαλι σου!

Τουλαχιστον ας ανεφερε το υψος του απο πριν...
          Παντως τον καταλαβαινω, και εγω λογω υψους (1.90) ακομα και αν ηθελα να παρω πχ ενα
          Mazda MX-5 ή ενα 207CC, δεν μπορω με κλειστη οροφη, 'βρισκω'...

• K
            kotetsi last edited by

Ρε σεις, συγκεντρωθείτε! Προφανώς και δεν μπορώ να θεωρηθώ το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπου αλλά όταν στη Φάμπια μπορώ να καθήσω πίσω άνετα, με το εμπρός κάθισμα ρυθμισμένο στα μέτρα μου προφανώς, και στη C3 δεν μπορώ ούτε το δεξί μου πόδι να βάλω τι πρέπει να πω για τους χώρους της; Και τα δύο είναι αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας με τις ίδιες διαστάσεις. Ακόμα, η εσωτερική διάταξη του σκιαδίου για το πανοραμικό παρμπρίζ κλέβει πολύ από το εσωτερικό ύψος. Στο i30, για παράδειγμα, που φέρει απλή ηλιοροφή ο χώρος για τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού δε μεταβάλλεται περισσότερο από 1cm (είχα δύο δίπλα-δίπλα, ένα με ηλιοροφή κι ένα χωρίς), ενώ πίσω εμφανίζει μεγαλύτερη μείωση. Το i30 φυσικά δεν είναι της ίδιας κατηγορίας απλά το αναφέρω για να γίνει σύγκριση της απλής, τελικά, διάταξης μιας ηλιοροφής από αυτήν του πανοραμικού παρμπρίζ, το οποίο απαιτεί, όπως φαίνεται, περισσότερο χώρο για το μηχανισμό του τεράστιου σκιαδίου.

Τώρα βέβαια θα με ρωτήσετε από πού κι ως πού βρέθηκα εγώ σε αντιπροσωπείες Citroen και Hyundai...

Έχω χρόνο για ξόδεμα αυτήν την εβδομάδα, δατς ολ!

• K

@kotetsi
              Απο εμενα παντως, fabia 1.2 tsi, αν μπορεις βεβαια αξιζει τον κοπο με +1-1.5κ να πας στο 6ταχυτο και ομορφοτερο polo.

• V
                vellerefontis last edited by

ας μπω στο θέμα...

χθες το απόγευμα, από τις 3 μέχρι και τις 5 αφιέρωσα χρόνο στην εμπειρία του νέου Honda CRZ.

Το αυτοκίνητο με άφησε αδιάφορα γενικότερα αλλά έχω να πω περιληπτικά τα εξής:

1. είναι μανιτζέβελο μες την πόλη
                2. είναι νευρικό στο γκάζι, ενοχλητικά.
                3. είναι θορυβώδες χωρίς να έχει ωραίο ήχο η εξάτμιση ή ο κινητήρας
                4. δεν έχει χώρους παρά τα 4μέτρα και
                5. δεν χωράει ούτε κατσαρίδα μεταξύ του μπροστινού και του πίσω καθίσματος
                6. η ηλιοροφή δεν έχει καλή θερμομόνωση(χρώμα)
                7. οι χειρολαβές πιάνουν δάχτυλα εαν δεν προσέξεις
                8. η θέση οδήγησης δεν προσφέρει καλή ορατότητα, ούτε καν στην ευθεία, κοιτώντας εμπρός!
                9. δεν φάνηκε ιδιαίτερα οικονομικό(δοκίμασα όλα τα προγράμματα μιας και το είχα πάνω από μια ώρα
                10. είναι πολύ όμορφο(προσωπικές απόψεις θα μου πείτε)
                11. είναι εύκολο(γυναικείο στυλ αυτοκινήτου)
                12. έχει κοφτερό τιμόνι αλλά με ψεύτικο βάρος και καμία αίσθηση του γιατί στρίβει και πως
                13. η ανάρτηση είναι μια παράξενη ιστορία... από τη μια είναι μαλακή, από την άλλη κτυπάει άσχημα λες και είναι σφιχτή αλλά τελικά το πίσω μέρος πλέει σε μεγάλες εγκάρσιες ανωμαλίες και δεν κρατάει τον κώλο όσο σου δείχνει η μούρη ότι θα στρίψει
                14. άρεσε στο έταιρον ήμισυ
                15. η ποιότητά του μέσα είναι απαράμιλλη! καταπληκτικό.
                16. η εργονομία, ενώ δεν έχει σημαντικά λάθη χωροταξικά ή πρακτικά, είναι δύσκολη στην εκμάθηση και απαιτεί πολύ χρόνο για απλές λειτουργίες ή/ και επιλογές.
                17. η αισθητική του ταμπλό είναι μεν μοντέρνα αλλά και πλούσια σε οπτικά ερεθίσματα σε σημείο που μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει. Εάν είχε λιγότερες επιφάνειες και υλικά ίσως ήταν και καλύτερη από Audi, Porsche, Volvo...
                18. φαίνεται γερό και ακούγεται γερό(το πλαίσιο)
                19. δεν αισθάνεσαι ότι θα δουλεύουν όλα αυτά τα καλούδια της ηλεκτρουποβοηθούμενης μηχανής για πάντα αλλά από την άλλη έχεις την εντύπωση ότι δεν χαλάει όσο κι αν το βιάσεις
                20. σε μεγάλες ταχύτητες είναι κουραστικό(Αττική και περιφερειακό)
                21. το κλιματιστικό είναι πολύβουο αλλά και αναποτελεσματικό στους 40+
                22. το stop-start αργεί καμιά φορά να εκκινήσει με το αμπραγιάζ αλλά μου αρέσει αυτή η λογική του ότι αφού δεν κινούμαι δεν υπάρχει λόγος να καίω. Πολύ!
                23. έχω κι άλλα όμως διαισθάνομαι ότι σας κούρασα... τα υπόλοιπα σε καφέ εάν και εφόσον το επιθυμείτε!

Η εξυπηρέτηση του καταστήματος ήταν άψογη. Ο πωλητής ήταν διαβασμένος και γνώστης του αντικειμένου... Το κατάστημα ήταν καθαρό,φωτεινό, τακτικό και πολύ ανάλαφρα σχεδιασμένο με ωραία, απλά, λιτά έπιπλα. Τα μοντέλα ήταν παρατεταγμένα έτσι ώστε μπορούσε κανείς να δει αρκετές γωνίες από το καθένα, να μπει και να βγει εύκολα και με μόνη παρατήρηση ότι τα γραφεία των πωλητών καλύπτονταν από κάποια εκθεσιακά μοντέλα οπότε δεν έβλεπες πρόσωπα όταν έμπαινες στον χώρο.

το αυτοκίνητο ήταν καθαρό, σε κλαή κατάσταση και το οδήγησα για τα πρώτα 20 εμ 25 λεπτά με τον πωλητή και μετά μου προσφέρθηκε για μια ώρα και ένα τέταρτο επιπλέον. Αυτό με βοήθησσε πολύ στην αξιολόγηση και με έκανε να αισθανθώ at home που λένε οι Άγγλοι. Η αντιπροσωπεία ανήκε στον Όμιλο Σαρακάκη και βρίσκεται δίπλα στο ΤΗΕ ΜALL

• S
                  spiros last edited by

o Σαρακακης εδωσε αυτοκινητο για δοκιμη 2 ωρων?

ρε πως αλλαζουν οι εποχες...

• K

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                    o Σαρακακης εδωσε αυτοκινητο για δοκιμη 2 ωρων?

ρε πως αλλαζουν οι εποχες...

Πραγματι, σαν ανεκδοτο ακουγεται...
                    Ας οψονται οι χαμηλες πωλησεις του ομιλου στα επιβατικα και η ληστρικη κοστολογηση
                    γενικοτερα στο επιπεδο εξοπλισμου διαφορων εκδοσεων...

• S
                      spiros last edited by

εαν μας πει ο vellerefontis οτι δεν του χρεωσαν τη βενζινη, τοτε θα μιλαμε για μια νεα εποχη στην αυτοκινηση.

• sprsk
                        sprsk last edited by

Οδήγησα ,

Ένα i20 για 7 μέρες στην Μυτιλήνη . Με 2500 χιλιόμετρα ( καινούργιο )

Τιμόνι - Σαφές ( όταν έβρισκες το κέντρο για κάποια κλάσματα )
                        Πάτημα - Με κότσια ( αν σου βάσταγε να στρίψεις από τις κλίσεις )
                        Κύλιση - Ανάγλυφη ( χωρίς να είναι κουραστική )
                        Επιτάχυνση εν κίνησή - πύραυλος ( με την πεθερά μέσα , νεκρά ταχύτητα στο γκρεμό )
                        Επιτάχυνση εν στάση - δεν παίζεται ( γιατί απλά δεν είχε )
                        Χώροι - Άπλετοι ( για τους εμπρός - πίσω μετριότατη )
                        Κιβώτιο - Βούτυρο ( δεν καταλάβαινα τι έβαζα , μου θύμισε το CINQUECENTO που είχα το 96 )
                        Ηχομόνωση - Απίστευτη ,16db ( σταματημένο γιατί αλλιώς ο δρόμος σου παίρνει το κεφάλι )
                        Κατανάλωση - όπως όλα ( δεν εντυπωσιάστηκα )

αυτά .....

• 1
                          106_4_ever last edited by

με ποιον κινητηρα?

• sprsk
                            sprsk last edited by

1,2 λίτρων

• V
                              vellerefontis last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                              εαν μας πει ο vellerefontis οτι δεν του χρεωσαν τη βενζινη, τοτε θα μιλαμε για μια νεα εποχη στην αυτοκινηση.

μα δεν καίει και τίποτα!
                              υβριδικό γαρ....

• N
                                nonos last edited by

Ειχα μια συντομη οδηγικα επαφη (20km) με ενα suzuki ignis 1.3 2004 95000km.. Το αυτοκινητο ειναι γνωστου, προσεγμενο και σωστα συντηρημενο και αυτη τη στιγμη θελει αριστερο μπιλιοφορο και βουιζε καποιο ρουλεμαν..Αψογο ομως κατα τα αλλα..

Απο τις λιγες φορες που εκανα αμαν να κατεβω απο τη θεση του οδηγου.... Δε παλευεται το αμαξι σε κανενα επιπεδο.. Κακο πανω στο δρομο, γενικα αισθηση υπερυψωμενου μικρου αυτοκινητου ,που και αυτο ειναι στην πραγματικοτητα, απαραδεκτη ηχομονωση,αστεια ποιοτητα εσωτερικου για 6 χρονων αμαξι, υπερβολικα σκληρος συμπλεκτης-σασμαν, αβολα καθισματα..Αβολη θεση-σταση σωματος και για τους πισω γιατι καθομουνα και πισω σε αλλες διαδρομες και δε θελω να θυμαμαι και ποσο αγοραστηκε.....

Πολυ ωραιος ηχος-τραβηγμα του μοτερ πανω απο τις 4000, καλο κλιματιστικο, καλα ηχεια για τετοιο αμαξακι..

Αυτα τα ολιγα..

• B
                                  billopoulos last edited by

Οδηγησα το επετειακο Opel Corsa με τα 100 αλογα...

Το εσωτερικο μετριο προς κακο, οχι τοσο ποιοτικα οσο αισθητικα, ενα κλασσικο γερμανικο ας πουμε.
                                  Ο κινητηρας αδιαφορος, τα 100 αλογα δεν εκαναν αισθητη την παρουσια τους ψηλα, χαμηλα συμπεριφεροταν οπως καθε 1.4 ατμοσφαιρικο συνολο. Μαλιστα σε καποια σημεια μου φανηκε ασχημη η αισθηση του, μιλαμε αλλωστε για σχετικα μικρο και ελαφρυ αυτοκινητο. Ο ηχος αδιαφορος, συνεχιζει να κανει σαν ντιζελ.

Φρενα ικανοποιητικα, χωρις να τα δουλεψω πολυ, αλλα εδειχναν οκ!

Τιμονι απαισιο στην πληροφορηση που παρειχε, ολα ηταν ενα ισιωμα! Τι μεσα απο λακουβες περασα, τι απο ανωμαλιες, τι το γλιστρησα να δω τι θα μου δειξει, ενα και το αυτο. Ασχημη αισθηση της ευθειας επισης.

Σχετιζοντας το τιμονι με την οδηγικη συμπεριφορα, το αμαξι ψιλοπηγαινε εκει που στοχευες, αρκει να μην το ζοριζες πολυ και να μην εκανες διορθωσεις... Το πισω μερος τοτε εδειχνε να ελαφραινει πολυ και ασχημα, χωρις πιθανοτατα να ισχυε αυτο. Μαλλον η αισθηση πιο πολυ!

Η αναρτηση παραδοξως μου φανηκε καλη, δεν κοπαναγε, περναγε ωραια απο τις ανωμαλιες, το αμαξωμα ομως επαιρνε και τις κλισεις του στριβωντας! Παντως καλη αισθηση!

Δεν θυμαμαι τα καθισματα του καθολου, κακως!

Γενικα θα ελεγα πολλα λεφτα για το τιποτα, αλλη μια φορα. Χωρις να ειναι κατι ασχημο, δεν εχει το value for money...

• C
                                    cosneo last edited by

Εντυπώσεις απο νοικιασμένο (νέο) Suzuki Alto (δεξιοτίμονο στη Κύπρο).
                                    Αισθητικά εξωτερικά σε μαυρο είναι αρκετά όμορφο. Εσωτερικά πρώτη εντύπωση το φτηνό σε εμφάνιση πλαστικό. Η διχρωμία (γκρι-μαυρο) δείχνει αρκετά όμορφη στο ταμπλό. Πίνακας οργάνων, διακόπτες, τιμόνι, κουμπιά, λεβιέδες ... απο όλη τη γκάμα της Suzuki. Λίγο ογκώδης για την θέση οδήγησης και το μέγεθος του αμαξιού η κεντρική κονσόλα που σε περίπτωση που είναι το καθισμα στη χαμηλώτερη θέση να ενοχλεί στην ορατότητα. Παρελήφθει με 2000χλμ στον χιλιομετρητή αλλά τριγμούς δεν άκουσα.
                                    Γενικά 'φτηνή' κατασκευή που η ηχομόνωση και ο ήχος που κλείνουν οι πόρτες το επιβεβαιώνουν.
                                    Παραξενη επιλογή του MP3 με σύνδεση με Ipod αλλά με ... 2 ηχεία!!!
                                    Αποδοτικό και γρήγορο το a/c, 'παλευε' με τους εξωτερικούς 45 βαθμούς και το μαυρο χρώμα αλλά τα καταφερνε.
                                    Ο κινητήρας με εντυπωσίασε σε απόδοση. Θορυβώδης στις υψηλές στροφές αλλά νευρικός σε εκκίνηση και ρεπρίζ. Πολύ σαφές στα κουμπώματα το κιβώτιο. Γενικά δείχνει ικανός παρα ... 1000άρης.
                                    Σε συμπεριφορά κάπως μαλακό στις στροφές και το πίσω μέρος έδειχνε να αναπηδά σε ανωμαλίες του δρόμου. Δεν είναι για πολλές απαιτήσεις και μάλλον δεν συγχωρεί λάθη και χαζομάρες.
                                    Χωροταξικά καλό για 4 επιβάτες σε σκληρά και χωρίς πλευρική στήριξη κλπ καθίσματα ... με αποσκευές όμως για 2.
                                    Σε θέμα κατανάλωσης δεν κοίταξα ιδιαίτερα αλλά στο trip computer είδα 6,9lt. Γενικά πάντως -με το a/c σε συνεχή λειτουργία- δεν μου φάνηκε βενζινοβόρο και λαίμαργο.
                                    (Συγκριτικά με το Aygo που είχα το βρήκα καλύτερο σε πολλούς τομείς. Για δευτερο μικρό θα το κοίταζα).

• K
                                      kotetsi last edited by

Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
                                      *Οδήγησα το Punto Evo 135, έκδοση Sport με 17άρες ζάντες και κάτι λιγότερο από 2000km στο οδόμετρο *[...] Το κιβώτιο μου φάνηκε σαφές αλλά με κάπως μακρυές διαδρομές. Με απογοήτευσε βέβαια το γεγονός ότι είναι πεντάρι καθώς με 130χαώ είχα 3500 στροφές. [...] ο θόρυβος του κινητήρα δεν περνάει στην καμπίνα και μπορείς να ακούσεις ραδιόφωνο σε μια χαμηλή ένταση. [...] *Τι μου έμεινε: το «οικείο» εσωτερικό του, ήταν λες και οδηγούσα χρόνια αυτό το αυτοκίνητο.

Θα το αγόραζα: αν και δεν πιστεύω ότι αξίζει τα 18500 ευρώ που κοστίζει (με το κλειδί στο χέρι, άτοκο χρηματοδοτικό και με δυο-τρία βασικά πραγματάκια από τον κατάλογο των εξτρά - it's a Punto, for crying out loud!), θα έπαιρνα την έκδοση Racing (η Sport έχει 17άρες ζάντες, μαρσπιέ, αεροτομή και κάποια περιττά στοιχεία εξοπλισμού τα οποία δε μου χρειάζονται)* [...]

Με το ανάμικτων συνασθημάτων test drive που έφερα στο μυαλό μου και με κάποια επιφυλακτικότητα για την ατμοσφαιρική version του ίδιου αυτοκινήτου βρέθηκα σήμερα το πρωί, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, στο Σφακιανάκη στον Κηφισσό για να οδηγήσω το Punto Evo 105, έκδοση Racing, με κάπου 4500km στην πλάτη του. Το αυτοκίνητο ήταν στη διάθεσή μου για μισή ώρα και η διαδρομή περιελάμβανε ολίγον τι από Καβάλας, Κηφισσό μέχρι κόμβο Λυκόβρυσης και τούμπαλιν, λίγο Λένορμαν και πίσω στην αντιπροσωπεία.

Επιγραμματικά:

• το αυτοκίνητο πηγαίνει μια χαρά για ατμοσφαιρικό, έχοντας μάλιστα οδηγό 125 κιλών και πρόσθετο βάρος περίπου 20 κιλών στο πορτμπαγκάζ, το οποίο διαπίστωσα μετά
                                      • μαζεύει εύκολα χιλιόμετρα και οι ρεπρίζ, με κατέβασμα σχέσης όμως, είναι ικανοποιητικές
                                      • το εξάρι σασμάν είναι καλύτερο σε αίσθηση από το πεντάρι του 135
                                      • οι γρήγορες αλλαγές δεν ευνοούνται ούτε με αυτό το κιβώτιο
                                      • έχει ταμπούρα πίσω και λίγο μικρότερους δίσκους μπροστά σε σχέση με το 135
                                      • έχει μια τάση ψαρέματος στον πίσω άξονα σε δυνατό φρενάρισμα από πολλά χαώ
                                      • το Start&Stop δουλεύει υποδειγματικά, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει
                                      • το απλό A/C είναι θορυβώδες σε σχέση με το αυτόματο της έκδοσης Sport αλλά το ίδιο αποτελεσματικό
                                      • Η βασική οθόνη πληροφοριών στο καντράν είναι πολύ μικρή

Θα το αγόραζα: ναι, απαραιτήτως με Comfort Pack (περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη οθόνη πληροφοριών στο ταμπλώ) και με Aesthetic Pack (περιλαμβάνει τάπα βενζίνης που κλειδώνει και αισθητήρες παρκαρίσματος).

• elteo
                                        elteo last edited by

απορία: αυτό το ηλίθιο κατ΄εμέ Start & Stop όταν έχεις clima ανοικτό τι κάνει ;

• K
                                          koubeast last edited by

Ο χρήστης cosneo έγραψε:

Σε θέμα κατανάλωσης δεν κοίταξα ιδιαίτερα αλλά στο trip computer είδα 6,9lt.

Έχει το alto trip computer ; Στο site που κοίταξα (το ελληνικό) δεν γράφει κάτι. Το έχει ένας φίλος μου, και μάλσιτα στην φούλ υποτίθεται έκδοση και μου έχει πει ότι δεν έχει (βέβαια είναι ψιλοάσχετος με τα αυτοκίνητα, έχει πλάκα να έχει, και να μη το έχει καταλάβει!).
                                          Εκτός αν αυτά που εισάγονται στην Κύπρο έχουν και τα ελληνικά δεν έχουν

• M
                                            mirage last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                                            απορία: αυτό το ηλίθιο κατ΄εμέ Start & Stop όταν έχεις clima ανοικτό τι κάνει ;

Αυτό το ηλίθιο start stop με το κλίμα ανοιχτό και ανάλογμα με την θερμοκρασία του αέρα και του εσωτερικού σβήνει ή όχι την μηχανή

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 130
                                            • 131
                                            • 132
                                            • 133
                                            • 134
                                            • 526
                                            • 527