-
Ο χρήστης tibet έγραψε:
φίλη πρόσφατα πήρε το καινούργιο το BMW X5. 4,8 παρακαλώ ετών 21, δώρο του μπαμπά...
/gΡε γαμώτο που μου κρύβονται κάτι τέτοιες???
-
Για να εχεις τετοια γκομενα πρεπει να μπορεις να ξοδεψεις πολλα.
Λιγες ειναι οι προσγειωμενες που εχουν φραγκα και θελουν ενα νορμαλ παληκαρακι για σχεση.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για να εχεις τετοια γκομενα πρεπει να μπορεις να ξοδεψεις πολλα.Λιγες ειναι οι προσγειωμενες που εχουν φραγκα και θελουν ενα νορμαλ παληκαρακι για σχεση.
...και συνήθως ασχημούλες και μεγαλούλες...ίσως και προβληματικούλες!
Το παλικαράκι Στέλιο πρέπει να έχει και παπί;
ξέρω...
-
σιγουρα πρεπει να ξοδεψεις πολλα αν εχεις τετοια γκομενα και αποσβεση θα κανεις μονο αν τη παντρευτεις,πραγμα πολυ αβεβαιο αν εισαι κατω απο 26-28
Η αλλη περιπτωση ειναι αυτη να ειναι μπαζακι και συ απλα θεος μπροστα της(και φυσικα αδιστακτος ) και να της τα τρως σε μορφη δωρων,αλλα και παλι δε ξερω κατα ποσο θα κερδισεις,γιατι αυτες θελουν 2 καφεδες τη μερα,εξοδο για φαγητο,μπανιο στον αστερα και να περασουν τουλαχιστον απο 2 club το βραδυ... και τα δικα σου μονο να πληρωνεις καταστραφηκες.... γιατι αυτες δε προκειται να σε κερνανε συνεχεια(μαλλον περιμενουν εσενα για αυτο ),αλλα και μονο τα δικα σου να πληρωνεις παλι εχεις χασουρα....
-
Ο κιουσισβιτιες φαινεται εχει κανει πολλα τεστ ντραιβ.............
στας γυναιξι...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ο κιουσισβιτιες φαινεται εχει κανει πολλα τεστ ντραιβ.............στας γυναιξι...
μπα,μη φανταστεις...Αλλωστε εδω και 2,5 χρονια ειμαι 'σαν παντρεμενος' ,οποτε μαλλον εχω μεινει πολυυυ πισω
Απο την αλλη ομως πως νομιζεις οτι εφτασα 7ο ετος και να χρωσταω το μισο μου πτυχιο???
Καταραμενες γυναικες -
Δεν πάω να αγοράσω καν'α σπίτι λέω γω...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
φίλη πρόσφατα πήρε το καινούργιο το BMW X5. 4,8 παρακαλώ ετών 21, δώρο του μπαμπά...
Είναι το τελευταίο ποντάρισμα, όλα στο κόκκινο. Ο μπαμπάς της έδωσε ελάχιστη προκαταβολή και έβαλε 96 δόσεις. Ελπίζει να καλοπαντρέψει τη κόρη του μέσα στη χρονιά γιατί μετά δεν μπορεί να καλύπτει τις δόσεις και θα πάρουν πίσω το αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι το τελευταίο ποντάρισμα, όλα στο κόκκινο. Ο μπαμπάς της έδωσε ελάχιστη προκαταβολή και έβαλε 96 δόσεις. Ελπίζει να καλοπαντρέψει τη κόρη του μέσα στη χρονιά γιατί μετά δεν μπορεί να καλύπτει τις δόσεις και θα πάρουν πίσω το αμάξι.
Καθολου απιθανο σεναριο....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
το παρακανε λιγο με το αμαξι, καλα αποτελσματα θα ειχε και με ενα cooper s
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κορυγαίο είναι αν σας πω όταν πήγαμε να το παραλάβουμε,
ο μπαμπάς της, της είπε μόλις πήρε το δίπλωμα επί λέξει 'θα σου πάρω ένα αμάξι που να νιώθω εγώ ασφαλής'. Ε μας είπε μια στιγμή να πάμε μαζί με την Κατερίνα να πάρουμε το αμάξι από την αντιπροσωπεία.
πήγαμε λοιπόν μια ωραία πρωία στον σπανό και έξω ήταν ένα 116 full extra, ε λέμε αυτό αρχίσαμε να το χαζεύουμε, πήγαμε να μπούμε αλλά κλειδωμένο. Έρχεται το παλικάρι και μας λέει 'παιδιά τι μπορώ να κάνω για εσάς;' Ε, του λέμε ήρθαμε να πάρουμε το αμάξι για την κοπελιά, 'Το ονομά σας ρωτάει,' του το λέμε, και λέει, δεν είναι για σας αυτό αλλά αυτό και δείχνει το Χ5. Εκεί να δείτε, υπέγραψε τα χαρτιά, πληρωμένο τοις μετρητοίς παρακαλώ, και αφού φάγαμε 1+ ώρα να της εξηγεί τα κουμπάκια φύγαμε έχοντας πάθει το σοκ της αρκούδας, η κοπελιά όντας οδηγός 4 μηνών να το οδηγεί γκάζι, φρεεεεεεεεεεεεεενο και εμείς να έχουμε αρχίσει τα τάματα.
άτιμη ζωή
/g -
Εχει οδηγησει κανεις το καινουργιο Fabia Sport Edition να μας πει εντυπωσεις? Η αναρτηση πως ειναι
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Για να εχεις τετοια γκομενα πρεπει να μπορεις να ξοδεψεις πολλα.
Λιγες ειναι οι προσγειωμενες που εχουν φραγκα και θελουν ενα νορμαλ παληκαρακι για σχεση.
...και συνήθως ασχημούλες και μεγαλούλες...ίσως και προβληματικούλες!
Το παλικαράκι Στέλιο πρέπει να έχει και παπί;
ξέρω...
Για παπι δεν ξερω, εγω ενα φιεστα του 90 ειχα, και μονο εγω κολαγα πως θα μπει στο αμαξι μου, αυτη οχι!
Η Ιδια ειχε ενα απλο πολο με τα 67 αλογα τοτε κα ιδεν ειχε κανενα κομπλεξ για τετοια πραγματα -
Ο χρήστης tibet έγραψε:
το κορυγαίο είναι αν σας πω όταν πήγαμε να το παραλάβουμε,
ο μπαμπάς της, της είπε μόλις πήρε το δίπλωμα επί λέξει 'θα σου πάρω ένα αμάξι που να νιώθω εγώ ασφαλής'. Ε μας είπε μια στιγμή να πάμε μαζί με την Κατερίνα να πάρουμε το αμάξι από την αντιπροσωπεία.
πήγαμε λοιπόν μια ωραία πρωία στον σπανό και έξω ήταν ένα 116 full extra, ε λέμε αυτό αρχίσαμε να το χαζεύουμε, πήγαμε να μπούμε αλλά κλειδωμένο. Έρχεται το παλικάρι και μας λέει 'παιδιά τι μπορώ να κάνω για εσάς;' Ε, του λέμε ήρθαμε να πάρουμε το αμάξι για την κοπελιά, 'Το ονομά σας ρωτάει,' του το λέμε, και λέει, δεν είναι για σας αυτό αλλά αυτό και δείχνει το Χ5. Εκεί να δείτε, υπέγραψε τα χαρτιά, πληρωμένο τοις μετρητοίς παρακαλώ, και αφού φάγαμε 1+ ώρα να της εξηγεί τα κουμπάκια φύγαμε έχοντας πάθει το σοκ της αρκούδας, η κοπελιά όντας οδηγός 4 μηνών να το οδηγεί γκάζι, φρεεεεεεεεεεεεεενο και εμείς να έχουμε αρχίσει τα τάματα.
άτιμη ζωή
/gΔεν ειναι βοας δεν ειναι κροταλιας !!!
Ειναι ο φιδεμπορας με το X5........
-
Οδήγησα...
και αντιγράφω από άλλο forum (αλλά θα επανέλθω).
Μετά από περίπου ένα μήνα και μόνο 1.300 χιλιόμετρα, ήρθε η ώρα να γράψω ένα μικρό (?) κείμενο για το νέο μου αυτοκινούμενο.
Η επιλογή για τον αντικαταστάτη της Xsara MkII VTS 1.6 αποδείχθηκε αρκετά επίπονη, χρονοβόρα και κυρίως ψυχοφθόρα (παρένθεση: ευχαριστώ θερμά φίλους και γνωστούς για τη βοήθεια που μου προσέφεραν και την υπομονή που τους κατασπατάλησα τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια, μέχρι να καταλήξω). Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εξής παράγοντες, όχι απαραίτητα με τη σειρά που αναφέρονται παρακάτω:
α) αναλογία κόστους/απόδοση
β) εξοπλισμός (έπρεπε να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιλογές)
γ) ευκολία χρήσης
δ) οδική συμπεριφορά
ε) χώροι & πρακτικότηταΕτσι κατέληξα στο Seat Leon II FR DSG χρώματος Candy White.
ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΣΑ...
Για την ακρίβεια, δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος για την επιλογή. Τα αυτοκίνητα που μπορούσα να πάρω μου φαίνονταν είτε βαρετά είτε ανούσια. Τα αυτοκίνητα που ήθελα να πάρω ήταν εκνευριστικά απλησίαστα. Σε κάποιους έχει τύχει, είμαι σίγουρος. Είναι κακό να προέρχεσαι από ένα αυτοκίνητο που σου ταιριάζει γάντι. Κάποια χρόνια πριν, όταν έκανα την επιλογή της συγκεκριμένης Xsara, ήξερα ότι είναι το αυτοκίνητο για εμένα, για διάφορους λόγους. Είναι σβέλτη, ευρύχωρη, καλά εξοπλισμένη, πραγματικά διασκεδαστική στις στροφές αλλά και ξεκούραστη στο ταξίδι, οικονομική, σταθερή, ευκολοδήγητη, παρεξηγημένη. Εξι χρόνια και κάτι μετά (και με τη, δεύτερη κατά σειρά, παρόμοια Xsara αραγμένη έξω από την πόρτα μου) δε μετανιώνω στο παραμικρό, και μάλιστα είχα από πριν αποφασίσει να την κρατήσω, όποια κι αν ήταν η επιλογή μου για το καινούριο. Δυστυχώς κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων μηνών ίσως με αναγκάσουν να αναθεωρήσω, αλλά αυτό είναι άσχετο με το παρόν θέμα.
**... Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ... **
Αναπόφευκτα, το πρώτο που κάνεις είναι σύγκριση. Τα έχεις δίπλα δίπλα, και βλέπεις καταρχήν τα μειονεκτήματα του καινούριου (ναι, είμαι ΤΟΣΟ ανάποδος).
- ΚΑΙΕΙ!!! καίει σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς όσο θα κάψει η Xsara αν κάνω μια τρύπα κάτω από το πετάλι του γκαζιού για να έχει μεγαλύτερη διαδρομή και την πηγαίνω συνεχώς κόφτες
- δεν έχει πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα
- οι ταπετσαρίες είναι απλά υφάσματα και... εντελώς μαύρα, παντού
- έχει σκληρή ανάρτηση, μέχρι τελικής πτώσεως
- έχει χειρότερη ορατότητα προς όλες τις πλευρές και μεγαλύτερες τυφλές γωνίες
- κάθεσαι ψηλά
- η ηλιοροφή έχει μικρότερο άνοιγμα
- δεν έχει πανοραμικούς καθρέπτες
- έχει μικρότερο χώρο αποσκευών
- δεν έχει υποβραχιόνιο στο πίσω κάθισμα
- το ντουλαπάκι δε χωράει ούτε τα χαρτιά του αυτοκινήτου
και κάποια άλλα ακόμη μικρότερης σημασίας. Μετά βέβαια έρχονται τα πλεονεκτήματα:
- είναι σαφώς γρηγορότερο
- είναι πιο αθόρυβο
- είναι πιο καλά συναρμολογημένο
- η θέση οδήγησης είναι εξίσου καλή, αν όχι λίγο καλύτερη
- είναι πιο σταθερό
ΡΟΛΑΡΟΝΤΑΣ
Η παρουσία των δύο αυτοκινήτων είναι αρκετά διαφορετική. Η Xsara έχει κομψό (2,5 όγκων, σε στυλ Coupe) αλλά συντηρητικό σχήμα, χαμηλές και καθαρές γραμμές αλλά και μια ανομοιομορφία μεταξύ μάσκας και πισινού (έχω τη facelift με τα σταγονοειδή φανάρια). Συνηθισμένο σχήμα πλέον στους δρόμους, και μόνο αν την έχω πολύ καθαρή μπορεί να γυρίσει κάποιος να την κοιτάξει.
Το Leon, νέο σχήμα, σαφώς πιο επιβλητικό λόγω ύψους - κυρίως, μια που στο μήκος δε διαφέρουν αισθητά - και με τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις στους προφυλακτήρες - λευκό, με μαύρους μεγάλους αεραγωγούς εμπρός και άβαφτο μεγάλο κομμάτι πίσω - δείχνει να τραβά περισσότερο την προσοχή. Για πρώτη φορά με ακολούθησαν και κοπελιές σε ανοιχτό Focus (!!) στην παραλιακή, και όταν έφτασα στον προορισμό μου, δε δίστασαν να κοιτάξουν αμφότερες επίμονα, τσεκάροντας τόσο το όχημα όσο και τους επιβάτες... Δεν ξέρω αν μου αρέσει, γιατί γενικά προτιμώ τη διακριτική παρουσία. Είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα το συνηθίσω και αυτό.
Από τη μέσα πλευρά, είναι αρκετά σκούρο, κάποιες φορές δίνοντας μια κλειστοφοβική αίσθηση (ειδικά στο πίσω κάθισμα, με τις ακόμα μικρότερες γυάλινες επιφάνειες), έχει πολύ χώρο ανεκμετάλλευτο στην κεντρική κονσόλα (δε χρειαζόταν να είναι τόσο μεγάλη), όμως τα όργανα είναι ευανάγνωστα (ΒΑΛΤΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΑΔΙΟΥ!!!) και το κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο, όντως, σου δίνει την αίσθηση του 'ετοιμοπόλεμου'. Αυτός ο διακόπτης των alarm όμως παίζει κρυφτούλι πίσω από το λεβιέ... Κι αν είχε και 2 θήκες παραπάνω, δε θα έλεγα όχι. Τα πλαστικά δείχνουν φτηνά, λεία και σκληρά, ίσως και πιο φτηνά από την Xsara, η οποία είχε μαλακές επενδύσεις σε πόρτες - πλαϊνές ταπετσαρίες, βελούδο και alcantara, υποβραχιόνια και φέτες σε απομίμηση ανθρακονημάτων, εκεί που το Leon έχει... μαύρο ύφασμα. Είναι όμως καλά φτιαγμένα, δεν ακούγονται σε λακούβες ή χαντάκια ή σαμαράκια (μόνο το βρισίδι μου ακούγεται).
ΣΤΡΟΦΗ, ΚΟΨΕ - ή μήπως ΣΤΡΟΦΗ, ΔΩΣΕ
Επειτα υπάρχουν οι διαφορές στη φιλοσοφία των δύο κατασκευών. Η μεν με ατμοσφαιρικό κινητήρα με έμφαση στη ροπή στις μεσαίες στροφές, αλλά που δε φοβάται να δώσει δύναμη ψηλά μέχρι τον κόφτη, και ουρά που με την πρώτη ευκαιρία σου δίνει μεγάλα χαμόγελα. Η δε με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που από τις 2.000 στροφές σε σπρώχνει εμπρός με δύναμη, αλλά εκεί κάπου στις 6.000 μισο-τελειώνει, και ουρά που δείχνει ότι θέλει, αλλά δυστυχώς την προλαβαίνει η μούρη.
Συνεπεία αυτών, ελέω και αυτομάτου/ημιαυτομάτου κιβωτίου, χρειάζεται προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Στην απλή μετακίνηση, κανένα απολύτως πρόβλημα. Πατάς το γκάζι και φεύγεις. Αργείς λίγο να συνηθίσεις τον ήχο και το ότι στο D το κιβώτιο θέλει να κρατά χαμηλές στροφές και μεγάλες σχέσεις, όπως επίσης και το ότι στο βαθύ πάτημα κατεβάζει 2-3 ταχύτητες περισσότερες από αυτές που θα ήθελες (με την ανάλογη χρονοκαθυστέρηση). Επί της ουσίας όμως, κινείσαι ανετότατα, ξεχνώντας ότι είσαι στην κίνηση.Σε γρήγορες μετακινήσεις, πρέπει να σκέφτεσαι λίγο νωρίτερα το συγχρονισμό κινήσεων 'γκάζι-τιμόνι-σχέση κιβωτίου'. Στη σειριακή λειτουργία, το κιβώτιο ανεβάζει στον κόφτη και κατεβάζει στο ρελαντί. Ως εκ τούτου, επιλέγεις είτε να αφήσεις τον κινητήρα να φτάσει στον κόφτη (όπου ξενερώνεις γιατί η παροχή ισχύος μειώνει ρυθμό) και να αλλάξει μόνο του, είτε - καλύτερα - να χρησιμοποιείς τα paddles για να αλλάξεις μόλις ακουμπήσει τις 6.000-6.200 στροφές, ώστε η επόμενη σχέση να πέσει και στην ωφέλιμη περιοχή στροφών, δίνοντάς σου νέα ώθηση (συνοδευόμενη από το στιγμιαίο ΜΠΟΥΠ της - ειδικά σχεδιασμένης, λένε, για το λόγο αυτό - εξάτμισης).
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ή ΤΟΥΡΜΠΟ?
Αν πρόκειται για οδήγηση αξιώσεων, κοινώς με την ταυτότητα στο στόμα, ασυζητητί το πρώτο. Επειδή όμως δεν είμαι τόσο σκληροπυρηνικός (βοηθήστε με, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου για αυτό), κι επειδή οι διαδρομές που κάνω με αυτόν τον τρόπο είναι ποσοστιαία λίγες, τούρμπο. Τούρμπο γιατί σε γήινα μεγέθη κυβισμών δεν μπορείς να έχεις τέτοια επιτάχυνση από χαμηλά, να ξεφεύγεις από κινητά και μη εμπόδια με γρηγορότατο ρυθμό, και να κάνεις ταξίδι σε χαμηλή στάθμη θορύβου και με σιγουριά στο προσπέρασμα. Κι ας είναι πιο βενζινοβόρα.
ΤΕΛΙΚΑ?
Δεν υπάρχει τελικά, μια που όπως ανέφερα στην εισαγωγή, έχω 'γράψει' μόνο 1.300 παρά κάτι χλμ. Θεωρώ πως θα περάσω καλά με το Leon, όμως δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πως θα ήταν ακόμη καλύτερα ΕΑΝ:
- η 'χειροκίνητη' λειτουργία ήταν 100% τέτοια
- ήταν πιο μαλακό, για να σε βοηθά να πηγαίνεις γρήγορα ΚΑΙ εκτός της ΑΟ
- δεν είχε το απαίσιο χοντροκομμένο σήμα της Seat και τόσα σήματα FR στο εσωτερικό (4 επειδή έχω DSG, αλλιώς 5 στο χειροκίνητο)
- έκαιγε λιγότερο (ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας όμως)
Μίνι - φωτογραφικό ρεπορτάζ:
Δεν μπορείς να πεις ότι κρύβει τον όγκο του...
Φώτα BiXenon κατευθυντικά με μεγάλο κάτοπτρο, αλλά και τριχρωμία:
Εσωτερικό, άτυχες στιγμές:
Τεράστιοι μοχλοί για την απόσταση του καθίσματος από το ταμπλό, μικρό ντουλαπάκι:
Σκληρά και λεία πλαστικά, σκούρο κλίμα, βαρετά υφάσματα:
Χωρίς αμορτισέρ το καπώ, η βάση του πίσω καθίσματος δεν αναδιπλώνεται με αποτέλεσμα το μη επίπεδο πάτωμα, άσε που το άνοιγμα είναι ψηλό και στενό:
Trivia:
- τα αυτοκίνητά μου τα αγοράζω εναλλάξ σε μπλε ή λευκό (ZX: γαλάζιο, Xsara 1:λευκή, Xsara 2: γαλάζια, Leon: λευκό)
- μπαίνοντας στην Xsara μετά από το Leon, δε μου φάνηκε απίστευτα αδύναμη, αντίθετα με ό,τι περίμενα (τουλάχιστον εκείνη δεν ξεψυχάει πριν τον κόφτη)
- μπαίνω στο Leon και πατάω συμπλέκτη πριν βάλω μπρος (δεν υπάρχει συμπλέκτης)
- μπαίνω στην Xsara και δεν πατάω συμπλέκτη πλησιάζοντας το φανάρι (υπάρχει συμπλέκτης)
- μπαίνω στην Ε200Κ και τα πατάω όλα, συμπλέκτη, ποδόφρενο, την κόρνα, όλα σας λέω
- το ηχοσύστημα του Leon είναι επιεικέστατα απαράδεκτο και δυστυχώς δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα μπει στη θέση του (από ό,τι έχω στην αποθήκη μου ή ό,τι καινούριο μου κάτσει να πάρω - πάλι)
- η Ε, παρεμπιπτόντως (ταξίδι 1.800χλμ την προηγούμενη εβδομάδα) μου φαίνεται απίστευτα αργόστροφη, αλλά τουλάχιστον σταθερά και απροβλημάτιστα δυνατή (καίει και λίγο: 9,1 λτ/100 χλμ με πλήρες φορτίο και ταχύτητες 140-160 στην εθνική αλλά και βουνό, Πήλιο, με σχετικά χαλαρούς ρυθμούς)
- η Xsara, να χτυπήσω ξύλο - πλαστική απομίμηση στο εσωτερικό της Ε - έχει σχεδόν 130.000 χλμ στην πλάτη της και δεν έχει κάνει κιχ (εξαιρουμένων των ακρομπάρων που θα αλλαχτούν προληπτικά και 2 βάσεων μηχανής, κλασικό πρόβλημα). Φτου σου μανάρι μου, μακάρι να σε κρατήσω για πάντα.
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, καλά χιλιόμετρα.
-
Πολύ ωραία η περιγραφή σου, σου εύχομαι να το χαρείς όσο και την γαλλίδα. Συμφωνούμε σε αρκετά όσον αφορά την κριτική πάντως...
Πόσο σου καίει ως τώρα;
-
ωχχχχ μην το δει ο spiros....
-
Μόλις σε κουράσει η ανάρτηησ, μάζεψε λεφτά και για ψαλίδια - σάιλεντ μπλοκς από Cupra και είσαι έτοιμος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μόλις σε κουράσει η ανάρτηησ, μάζεψε λεφτά και για ψαλίδια - σάιλεντ μπλοκς από Cupra και είσαι έτοιμοςΣωποδήποτε!
Και Μαρακάκη μην ξεχνιόμαστε.
Και Quaife LSD.
Και REVO.
Αυτά? Ε, αυτά, αφού σου είπα, δεν πεινάω σήμερα, θα τσιμπήσω.
-
Doh...
Οδήγησα....