-
Καλορίζικο Νικόλα!!! Να το χαρείς και να είναι αυτά τα πρώτα και τελευταία προβλήματα!
Έλα να πληθαίνουμε οι γαλατάδες!!! -
το Smart Brabus 08
τέλειο γρήγορο κουβαδάκια αρκεί να μην στρίβεις.
ωραία η αίσθηση όπως ανοίγει αλλά στις στροφές είναι παναγία βόηθα.
χτυπάει χειρότερα από το 100άρι και μου έδωσε την αίσθηση ότι είναι και πιο αργό.
εντάξει, δεν λεω, από μούρη λέει αλλά πολύ ακριβό για ένα αμάξι που είναι μόνο για τέλειες χωρίς λακούβες ευθείες
/g -
Μετά από πλέων 2500 χιλιόμετρα και κίνηση σε κάθε είδους δρόμο νομίζω ότι μπορώ πλέων να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το ΚΙΑ μου.
Για θέματα εμφάνισης ως γνωστόν περί ορέξεως .......
Η αλήθεια είναι ότι δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοπορίας μια και βρίσκεις πολλές ομοιότητες σε επιμέρους σημεία με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Εμένα πάντως μου αρέσει!!!
Δίνει πάντως της αίσθηση καλοφτιαγμένου και προσεγμένου αυτοκινήτου. Καλά μαλακά πλαστικά στο εσωτερικό με ελάχιστες ενστάσεις σε κάποια σημεία με σκληρό πλαστικό που δείχνει φτηνό και κυρίως στο τιμόνι. Η αίσθηση των χειριστηρίων δίνει στιβαρή κατασκευή που θα αντέξει στο χρόνο. Η επένδυση των καθισμάτων δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εφίδρωση αλλά τουλάχιστον στηρίζουν καλά το σώμα τουλάχιστον στον δικό μου σωματότυπο, για τους ποιο μικρόσωμους δεν βάζω όρκο.
Για τα μέτρα της κατηγορίας είναι καλά εξοπλισμένο με εύχρηστα χειριστήρια που σε κάνει να νιώσεις αμέσως άνετα όταν μπεις μέσα. Επίσης εύκολα βρίσκεις τη σωστή για τα μέτρα σου θέση οδήγησης μια και έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε κάθισμα και τιμόνι. Από χώρους ιδίως για τους επιβάτες πολύ καλό και χώρο αποσκευών στο μέσω όρο (340 λίτρα).
Για αξιοπιστία δεν μπορώ ακόμα να πω αλλά η πορεία τη μητρικής Κορεάτικης μάρκας δίνει νομίζω μια σιγουριά όπως και η πολυετή εγγύηση. Η ορατότητα πολύ καλή προς πάσα κατεύθυνση, με μεγάλους καθρέφτες με παράξενο σχήμα που στην αρχή ξενίζει λίγο αλλά συνηθίζεται εύκολα.
Ο λεβιές ταχυτήτων δεν παίρνει άριστα για την αίσθηση που σου δίνει αλλά δεν χάνεις αλλαγή όσο γρήγορα και αν επιχειρήσεις να την κάνεις.
Το τιμόνι αρκετά στιβαρό αν και ηλεκτρικό σου δίνει αρκετές πληροφορίες αλλά δεν σου μιλά όπως τα κορυφαία του είδους.
Πολύ σταθερό και με μικρούς αεροδυναμικούς θορύβους στην κίνηση σε ανοιχτούς δρόμου και πολύ ευθύβολο και σταθερό στις ανοιχτές καμπές με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από το μέσω όρο αν και παίρνει κλήσεις που δεν τρομάζουν πάντως.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα τόξα των στροφών μικραίνουν και κλείνουν. Σαν κλασικό εμπροστόβαρο και μπροστοκίνητο φορτίζει πολύ τον εμπρός εξωτερικό τροχό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τα ελαστικά έχουν μαλακά πλαϊνά να παίρνεις τις στροφές, στο όριο ή πάνω από αυτό, σχεδόν με το πλαϊνό και όχι με το πέλμα δίνοντας έντονη υποστροφή. Τα Energy που φοράει είναι απλά τραγικά στο υπόψη θέμα και αδικούν νομίζω το αμάξι. Με κάποιο καλύτερο ελαστικό θα μεταμορφωθεί πιστεύω στις κλειστές στροφές καθώς δείχνει το πλαίσιο να μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερη πίεση. Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη η υποστροφή μια και σε προειδοποιεί έγκαιρα και δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα φυσικά από την αναγκαία μείωση ρυθμού.
Τα φρένα κορυφαία και σε αίσθηση και σε αποτελεσματικότητα αλλά και σε αντοχή. Από τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου.
Να πω και μερικά για τον κινητήρα. Σαν κλασικός πολυβάλβιδος χαμηλά ασθενικός και μέχρι τις 2000 στροφές ιδίως με τον κλιματισμό στο φουλ όπως την περίοδο που τον δοκιμάζω. Μετά από εκεί όμως πολύ εύστροφος και πρόθυμος να ανέβει ψηλά μέχρι το όριο της περιστροφής του. Ο μέσος όρος κατανάλωσης με πόλη αλλά και πολλά γρήγορα χιλιόμετρα σε ημιορεινούς δρόμους αλλά και μεγάλες μέσες ωριαίες στον αποκαλούμενο εθνικό δρόμο της Κρήτης είναι 9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Δεν είναι ότι ποιο οικονομικό αλλά υπολογίζοντας την χρήση θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητική η κατανάλωση.Γενικά κάνοντας έναν απολογισμό θα έλεγα ότι είναι τίμια αγορά που σου δίνει περισσότερα από ότι πληρώνεις. Είναι ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο προσανατολισμένο στην άνεση και στην ευκολία χρήσης χωρίς σπορτίφ προσανατολισμούς, ικανό να καλύψει πολλές ανάγκες με μικρό αναλογικά κόστος. Υπολογίζω ότι και η συντήρηση του ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό, υπολογίζοντας επιλογές όπως η χρίση καδένας αντί ιμάντα για την κίνηση των εκκεντροφόρων.
Για άλλα περισσότερα μετά το πρώτο service.
-
μιλάς για το ceed ? πόσα κυβικά?
-
Ωχ παράληψη!!! Για το 1400 με τους 109 ίππους.
Νομίζω ότι είναι η μόνη περίπτωση που η τιμή δεν το βάζει σε ανταγωνισμό με ποιο καλά αυτοκίνητα όπως συμβαίνει στις εκδόσεις του στα 1600 ή στο XL.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μετά από πλέων 2500 χιλιόμετρα και κίνηση σε κάθε είδους δρόμο νομίζω ότι μπορώ πλέων να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το ΚΙΑ μου.Για θέματα εμφάνισης ως γνωστόν περί ορέξεως .......
Η αλήθεια είναι ότι δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοπορίας μια και βρίσκεις πολλές ομοιότητες σε επιμέρους σημεία με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Εμένα πάντως μου αρέσει!!!
Δίνει πάντως της αίσθηση καλοφτιαγμένου και προσεγμένου αυτοκινήτου. Καλά μαλακά πλαστικά στο εσωτερικό με ελάχιστες ενστάσεις σε κάποια σημεία με σκληρό πλαστικό που δείχνει φτηνό και κυρίως στο τιμόνι. Η αίσθηση των χειριστηρίων δίνει στιβαρή κατασκευή που θα αντέξει στο χρόνο. Η επένδυση των καθισμάτων δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εφίδρωση αλλά τουλάχιστον στηρίζουν καλά το σώμα τουλάχιστον στον δικό μου σωματότυπο, για τους ποιο μικρόσωμους δεν βάζω όρκο.
Για τα μέτρα της κατηγορίας είναι καλά εξοπλισμένο με εύχρηστα χειριστήρια που σε κάνει να νιώσεις αμέσως άνετα όταν μπεις μέσα. Επίσης εύκολα βρίσκεις τη σωστή για τα μέτρα σου θέση οδήγησης μια και έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε κάθισμα και τιμόνι. Από χώρους ιδίως για τους επιβάτες πολύ καλό και χώρο αποσκευών στο μέσω όρο (340 λίτρα).
Για αξιοπιστία δεν μπορώ ακόμα να πω αλλά η πορεία τη μητρικής Κορεάτικης μάρκας δίνει νομίζω μια σιγουριά όπως και η πολυετή εγγύηση. Η ορατότητα πολύ καλή προς πάσα κατεύθυνση, με μεγάλους καθρέφτες με παράξενο σχήμα που στην αρχή ξενίζει λίγο αλλά συνηθίζεται εύκολα.
Ο λεβιές ταχυτήτων δεν παίρνει άριστα για την αίσθηση που σου δίνει αλλά δεν χάνεις αλλαγή όσο γρήγορα και αν επιχειρήσεις να την κάνεις.
Το τιμόνι αρκετά στιβαρό αν και ηλεκτρικό σου δίνει αρκετές πληροφορίες αλλά δεν σου μιλά όπως τα κορυφαία του είδους.
Πολύ σταθερό και με μικρούς αεροδυναμικούς θορύβους στην κίνηση σε ανοιχτούς δρόμου και πολύ ευθύβολο και σταθερό στις ανοιχτές καμπές με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από το μέσω όρο αν και παίρνει κλήσεις που δεν τρομάζουν πάντως.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν τα τόξα των στροφών μικραίνουν και κλείνουν. Σαν κλασικό εμπροστόβαρο και μπροστοκίνητο φορτίζει πολύ τον εμπρός εξωτερικό τροχό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τα ελαστικά έχουν μαλακά πλαϊνά να παίρνεις τις στροφές, στο όριο ή πάνω από αυτό, σχεδόν με το πλαϊνό και όχι με το πέλμα δίνοντας έντονη υποστροφή. Τα Energy που φοράει είναι απλά τραγικά στο υπόψη θέμα και αδικούν νομίζω το αμάξι. Με κάποιο καλύτερο ελαστικό θα μεταμορφωθεί πιστεύω στις κλειστές στροφές καθώς δείχνει το πλαίσιο να μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγαλύτερη πίεση. Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη η υποστροφή μια και σε προειδοποιεί έγκαιρα και δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα πέρα φυσικά από την αναγκαία μείωση ρυθμού.
Τα φρένα κορυφαία και σε αίσθηση και σε αποτελεσματικότητα αλλά και σε αντοχή. Από τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου.
Να πω και μερικά για τον κινητήρα. Σαν κλασικός πολυβάλβιδος χαμηλά ασθενικός και μέχρι τις 2000 στροφές ιδίως με τον κλιματισμό στο φουλ όπως την περίοδο που τον δοκιμάζω. Μετά από εκεί όμως πολύ εύστροφος και πρόθυμος να ανέβει ψηλά μέχρι το όριο της περιστροφής του. Ο μέσος όρος κατανάλωσης με πόλη αλλά και πολλά γρήγορα χιλιόμετρα σε ημιορεινούς δρόμους αλλά και μεγάλες μέσες ωριαίες στον αποκαλούμενο εθνικό δρόμο της Κρήτης είναι 9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Δεν είναι ότι ποιο οικονομικό αλλά υπολογίζοντας την χρήση θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητική η κατανάλωση.Γενικά κάνοντας έναν απολογισμό θα έλεγα ότι είναι τίμια αγορά που σου δίνει περισσότερα από ότι πληρώνεις. Είναι ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο προσανατολισμένο στην άνεση και στην ευκολία χρήσης χωρίς σπορτίφ προσανατολισμούς, ικανό να καλύψει πολλές ανάγκες με μικρό αναλογικά κόστος. Υπολογίζω ότι και η συντήρηση του ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό, υπολογίζοντας επιλογές όπως η χρίση καδένας αντί ιμάντα για την κίνηση των εκκεντροφόρων.
Για άλλα περισσότερα μετά το πρώτο service.
Εχοντας ζησει λιγο καιρο με ενα κανουργιο proceed διαφωνω σε αρκετα σημεια...
πλαστικα
ορατοτητα πισω
τιμονιαλλα ειναι τιμιο αμαξι. Δεν ειναι drivers car, αλλα δεν αισθανεσαι οτι σε 'κλεψανε' στο deal.
-
Μπορώ να καταλάβω γιατί διαφωνείς!!!
Καταρχήν τα πλαστικά που απογοητεύουν είναι κυρίως τα μέτριας προσαρμογής σκληρά και γυαλιστερά πλαστικά που συνδυάζονται με το δερμάτινο τιμόνι. θα μπορούσε εκεί να έχει γίνει καλύτερη επιλογή υλικού στο συγκεκριμένο σημείο.
Δεύτερον η κύρια διαφορά του αυτοκινήτου που αναφέρεις με το δικό μου είναι η διαμόρφωση του πίσω μέρους και πολύ πιθανόν να μην πετυχαίνει καλή απόδοση όπως το ceed.
Τέλος δεν μου διευκρινίζεις σε τι διαφωνείς με το τιμόνι. μπορούμε όμως να το συζητήσουμε αν μου διευκρινίσεις και φυσικά το θέλεις.Φυσικά επίσης πουθενά δεν λέω ότι με κλέψανε στην συμφωνία!!! Κάθε άλλο λέω ότι παίρνεις περισσότερα από ότι πληρώνεις αν ξέρεις γιατί το αγόρασες!!!
-
Μπορώ να καταλάβω γιατί διαφωνείς!!!
Καταρχήν τα πλαστικά που απογοητεύουν είναι κυρίως τα μέτριας προσαρμογής σκληρά και γυαλιστερά πλαστικά που συνδυάζονται με το δερμάτινο τιμόνι. θα μπορούσε εκεί να έχει γίνει καλύτερη επιλογή υλικού στο συγκεκριμένο σημείο.
Δεύτερον η κύρια διαφορά του αυτοκινήτου που αναφέρεις με το δικό μου είναι η διαμόρφωση του πίσω μέρους και πολύ πιθανόν να μην πετυχαίνει καλή απόδοση όπως το ceed.
Τέλος δεν μου διευκρινίζεις σε τι διαφωνείς με το τιμόνι. μπορούμε όμως να το συζητήσουμε αν μου διευκρινίσεις και φυσικά το θέλεις.Φυσικά επίσης πουθενά δεν λέω ότι με κλέψανε στην συμφωνία!!! Κάθε άλλο λέω ότι παίρνεις περισσότερα από ότι πληρώνεις αν ξέρεις γιατί το αγόρασες!!!
Τα πλαστικα του σημειου που λες, οπως επισης και τα πλαστικα στην περιοχη του χειρόφρενου θα μπορούσαν να ειναι (πολυ ) καλυτερα.
Στο proceed πραγματικα η ορατοτητα προς τα πισω ειναι προβληματικη. Βεβαια το μαθαινεις το αμαξι με το καιρο, αλλα το προβλημα υπαρχει.Τελος το τιμονι...πολυ ελαφρυ (ειδικα στις μικρες ταχυτητες) και με αισθηση τεχνικη, οχι πραγματικη.
Οταν τα χιλιομετρα ανεβαινουν το βαρος βελτιωνεται, αλλα και παλι νιωθεις το τιμονι να χαζευει.Υποψιν οτι στο θεμα τιμονιου δεν εχω οδηγησει τον ανταγωνισμο για να ξερω σε τι επιπεδα παιζει...το λεω συγκρινομενο με τα 'δικά μου' αμαξια.
Καλοτάξιδο έστω και καθυστερημένα.
-
Από ότι γράφεις μάλλον ταυτίζονται οι απόψεις μας σε μεγάλο βαθμό παρά διαφωνείς!!!
-
Από ότι γράφεις μάλλον ταυτίζονται οι απόψεις μας σε μεγάλο βαθμό παρά διαφωνείς!!! -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ευχαριστώ!Ναι, είμαι γκρινιάρης, το ομολογώ (δυστυχώς η έλευση του αυτοκινήτου, 4 μήνες μετά την παραγγελία του, συνέπεσε με μια πολύ άσχημη γενικώς περίοδο για εμένα οπότε και αυτό παίζει το ρόλο του).
- Το Cupra δεν έχει DSG και ΔΕΝ είναι πιο άνετο από το FR, μόνο και μόνο λόγω των αλουμινένιων ψαλιδιών του. Εξάλλου δε θεωρώ την τεράστια ισχύ μεγάλο πλεονέκτημα, εφόσον προτιμώ τις στροφές από τις ευθείες. Αν το Leon έβγαινε με DSG στην έκδοση των 1.8λ-160 ίππων, πιθανότατα θα είχα πάρει εκείνο. Το αντίστοιχο A3 Sportback που πολύ μου αρέσει σαν σχήμα και διατίθεται με αυτό το συνδυασμό, δυστυχώς ήταν ήδη 7.500 € ακριβότερο από το FR DSG.
- Μα φυσικά και ανυπομονώ να μπω στο κόκπιτ (sic), φυσικά και με εμπνέει, αλλιώς δε θα το έπαιρνα. Το 100% που γράφεις προσωπικά το θεωρώ ανέφικτο. Πάντα πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις, ακόμη και αν δεν υπάρχει χρηματικό όριο (που στην περίπτωσή μου υπήρχε). Επίσης, η ομορφιά είναι εντελώς υποκειμενική έννοια.
Ασχημες γυναίκες? Τι είναι αυτό?
- Οπως έγραψα και πιο πριν (και αλλού), αν η C4 είχε καλό 6άρι κιβώτιο, πιθανότατα θα είχα καταλήξει σε αυτή. Ομως δεν έχει, έπρεπε να πάρω μια απόφαση και το Leon ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή. Εξάλλου είχα οδηγήσει τη C4 και μπορώ να πω ότι της μοιάζει πολύ το Leon. Κανένα από τα δύο δεν είναι Xsara στον τρόπο που στρίβει (κανένα δεν έχει ΤΟΣΟ συμμετοχικό πίσω άξονα).
Προς το παρόν ξεκίνησα απαριθμώντας τα σημεία που θα προτιμούσα διαφορετικά. Δώστε μου λίγο χρόνο και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθω, περιγράφοντας με ακρίβεια και λεπτομέρεια τις αρετές του αυτοκινήτου.
προσωπικα αυτη την εντυπωση εχω αποκομισει.Μαλιστα μετα το cupra και το ibiza cupra δεν πιστευα οτι υπαρχει λιγοτερο ανετο αμαξι.Αλλα κι εδω μεσα εχει γινει λογος για διαφορετικα ελατηρια και ρυθμισεις κι αντιστρεπτικη-νομιζω καποιος ειχε ποσταρει και επισημο λινκ.Τεσπα
Καλο το dsg(φανταζομαι οτι αποτελεσε κυριο παραγοντα για σενα?) αλλα για μενα απλα ανεβαζει την τιμη ενος αμαξιου που ηδη θα χει μεταπωλητικες απωλειες.(σε σχεση με το cupra που θα χει περισσοτερη ζητηση,για ευνοητους λογους)
(τωρα ειναι αργα) αλλα εγω στη θεση σου θα βαζα κανα 1500ρι πανω στην αρχικη τιμη και θα πηγαινα για golf(ΟΧΙ ΑΛΛΟ GOLF!!! ) GT DSG εφοσον δε σε ενδιαφερουν τοσο τα αλογα.Καλη η θεση οδηγησης,τα καθισματα,το τιμονι,και τα αλογα του FR,αλλα εκεινο το αρχοντικο πατημα του golf που συνδυαζει ανεση και κρατημα,ξεχωριζει.επισης μπορουσες να περιμενεις για τη νεα γκαμα κινητηρων του C4(για κιβωτια δεν ξερω),ειτε να πας για 308 GT.Το κιβωτιο 6ρι ή αυτοματο ειναι μονοδρομος ως απαιτηση?
αν παλι ηθελες να τη δεις λιγο 'fast & furious' τη φαση(ειδα πως ψαχνεσαι και για ICE) τοτε μαλλονκαλη επιλογη το FR(αλλα τοτε δεν μου κολλαει το DSG)
τεσπα μπορει να λεω βλακειες ή πραγματα που εχουν ηδη περασει απο το μυαλο σου,απλα μου κανε εντυπωση το υφος σου:ηταν σα να ζοριστηκες λιγο για να το παρεις-και τα λεφτα δεν ειναι λιγα
οπως και να χει μολις το συνηθισεις λιγακι ολα αυτα θ'ανηκουν στη σφαιρα της ληθης.
και κατι πιο σχετικο με το θεμα:Το DSG σε καλυπτει?Απο πλευρας σπορ οδηγησης/ευκολιας/καταναλωσης κτλ?Ειναι ποτε-ποτε αργο ή γρηγορο κι επιλεγει λαθος σχεση και 'κρεμαει' τ'αμαξι ή παει απροβληματιστα?
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Καλο το dsg(φανταζομαι οτι αποτελεσε κυριο παραγοντα για σενα?)
Κυριότατο. Αν δεν υπήρχε, δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο από το VAG.
εγω στη θεση σου θα βαζα κανα 1500ρι πανω στην αρχικη τιμη και θα πηγαινα για golf(ΟΧΙ ΑΛΛΟ GOLF!!! ) GT DSG εφοσον δε σε ενδιαφερουν τοσο τα αλογα.Καλη η θεση οδηγησης,τα καθισματα,το τιμονι,και τα αλογα του FR,αλλα εκεινο το αρχοντικο πατημα του golf που συνδυαζει ανεση και κρατημα,ξεχωριζει.
Ναι καλά, είδαμε και το Golf (να ρωτήσεις τον tm που το κράτησε μόλις 7 μήνες)...
Καμία σχέση το κράτημα του GT με του FR. Το GT δε θα μπορούσα να το πάρω, δεν μπορώ με τίποτα να δικαιολογήσω τα χρήματα που ζητά.
επισης μπορουσες να περιμενεις για τη νεα γκαμα κινητηρων του C4(για κιβωτια δεν ξερω),ειτε να πας για 308 GT.Το κιβωτιο 6ρι ή αυτοματο ειναι μονοδρομος ως απαιτηση?
ΔΕΝ μπορούσα να περιμένω άλλο, μετά από σχεδόν 2 χρόνια. Ηδη είχα αργήσει πολύ.
αν παλι ηθελες να τη δεις λιγο 'fast & furious' τη φαση(ειδα πως ψαχνεσαι και για ICE) τοτε μαλλονκαλη επιλογη το FR(αλλα τοτε δεν μου κολλαει το DSG)
Καμία σχέση αυτό που έχεις στο νου σου περί ηχοσυστημάτων με αυτά που ασχολούμαι εγώ.
τεσπα μπορει να λεω βλακειες ή πραγματα που εχουν ηδη περασει απο το μυαλο σου,απλα μου κανε εντυπωση το υφος σου:ηταν σα να ζοριστηκες λιγο για να το παρεις-και τα λεφτα δεν ειναι λιγα
Για πολύ συγκεκριμένους λόγους που δεν μπορώ να αναπτύξω εδώ, βόλευε το FR. Επίσης, από τα αυτοκίνητα που θα μπορούσα/ήθελα να πάρω με DSG, είναι το φθηνότερο με διαφορά, η οποία μάλιστα (7.000€ για το Golf, 10.000€ για το A3 Sportback) δεν αντικατοπτρίζεται με τίποτα σε ουσιαστική αξία, τουλάχιστον όχι στα μάτια μου. Εξάλλου ελέω χρονομίσθωσης η μεταπωλητική αξία ήταν δευτερευούσης σημασίας.
και κατι πιο σχετικο με το θεμα:Το DSG σε καλυπτει?Απο πλευρας σπορ οδηγησης/ευκολιας/καταναλωσης κτλ?Ειναι ποτε-ποτε αργο ή γρηγορο κι επιλεγει λαθος σχεση και 'κρεμαει' τ'αμαξι ή παει απροβληματιστα?
Δεν έχει ποτέ επιλέξει λάθος σχέση. Αν εξαιρέσεις ότι στο S(port) είναι αρκετά ευαίσθητο στο βαθύ πάτημα του γκαζιού και κατεβάζει περισσότερες ταχύτητες απ'όσες χρειάζεσαι (πχ από 5η κατεβάζει σε 2α και 6.000σαλ οπότε σχεδόν αμέσως ανεβάζει σε 3η), είναι πολύ καλό.
Οι αλλαγές του δεν είναι πάντα ακαριαίες, εξαρτάται από το αν επιταχύνεις ή επιβραδύνεις και πόσο βαθιά πατάς το γκάζι. Αν απλά το ακουμπάς και ανεβάζεις, αλλάζει με την ησυχία του. Αν το έχεις τσαρουχώσει, αλλάζει πολύ γρήγορα.
Απόψε έκανα μια σβέλτη βόλτα προς και από Πεντέλη (από ΑΟ-Πεντέλης και μετά επιστροφή μέσω Γέρακα-Λαυρίου). Εκαψα μπόλικη βενζίνη (19λτ/100χλμ μέση έδειξε το MFD ) αλλά το ευχαριστήθηκα. Χρειάζεται συνήθεια αλλά τελικά μπορεί να είναι διαβολικά γρήγορο το ρημάδι.
Κρίμα όμως να μην μπορείς να διαχειριστείς απόλυτα το σύνολο της ισχύος κατά τη διάρκεια της στροφής. Χίλιες φορές κρίμα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κρίμα όμως να μην μπορείς να διαχειριστείς απόλυτα το σύνολο της ισχύος κατά τη διάρκεια της στροφής. Χίλιες φορές κρίμα.Νικόλαε, η φράση σου δεν αντικατοπτρίζει όλη την πραγματικότητα νομίζω.
- το έχεις πολύ λίγο το αμάξ για να το έχεις μάθει στο 100% των δυνατοτήτων του.
- είσαι από ατμοσφαιρικό μοντέλλο που είχε σχεδόν τη μισή ιπποδύναμη από αυτό (σχεδόν).
- το τούρμπο θέλει άλλο τρόπο οδήγησης οπότε πρέπει να αναπροσαρμόσεις το οδηγικό σου στύλ, που δεν γίνεται και από τη μια στιγμή στην άλλη.
Πιστεύω ότι αν πας καμμιά 20αριά ακόμα καλές βόλτες θα αναθεωρήσεις αρκετά τις εντυπώσεις σου και την σύγκριση σε σχέση με το xsara...
Φιλικά.
-
Καλημέρα! Δεν είναι το πρώτο ή το μόνο υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητο που οδηγώ, και πάνω κάτω γνωρίζω πώς πρέπει να το χειρίζεται ο οδηγός. Από την άλλη, δεν έχω και την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσα να το οδηγήσω στο 100% από τα πρώτα χιλιόμετρα. Αυτό νομίζω πως μπορώ να το κάνω τώρα στην Xsara, αλλά έχω και σχεδόν 150.000 (συμψηφιστικά) χλμ με τέτοια.
Το σχόλιο στο οποίο απάντησες, βασιζόταν σε δύο πράγματα:
Α) στο συνδυασμό 'υψηλή υπερτροφοδοτούμενη ισχύς + ένας - ο εμπρόσθιος - κινητήριος άξονας'. Αναπόφευκτα, υπάρχουν σημεία στα οποία γλυστράει, και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μετριάσεις το γκάζι, καθώς περισσότερο κόψιμο στο τιμόνι απλά 'στραμπουλάει' το αμάξι και ίσως επιτείνει την υποστροφή. Ευτυχώς ο πίσω άξονας δείχνει ψήγματα συμμετοχικότητας, αλλά είναι μάλλον εις βάρος της συνολικής ομοιογένειας (μέχρι να το μάθω). Εννοώ ότι δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι απαραίτητα λιγότερο υποστροφικό από κάποιο αντίστοιχο μοντέλο (πχ το Α3), απλά ο πίσω άξονας 'έρχεται' στο παιχνίδι πιο νωρίς, σαν να έχει χαμηλότερα όρια.
Β) στη σκληρή ανάρτηση. Υπάρχει θέμα κυρίως με την επαναφορά, τέτοιο που να σε κάνει τελικά να πηγαίνεις λιγότερο γρήγορα, γιατί απλά δεν αντέχεις το κοπάνημα και τη σχεδόν μόνιμη εγκάρσια μετακίνηση του αμαξώματος, όσο ακολουθεί κατά γράμμα τις ανωμαλίες του δρόμου.
Οπως και να έχει, χθες το βράδυ το οδήγησα γυρίζοντας από Πεντέλη προς το σπίτι (Μεσόγεια), μέσω ενός ωραίου φιδίσιου δρόμου. Εχει πολύ καλό turn-in, και καθώς έπαιζα με πάτα-άσε η ουρά ακολουθούσε τις εντολές μου σωστά. Δεν μπορούσα να βρω τη χρυσή τομή της ισορροπημένης εισόδου-παραμονής-εξόδου, κυρίως γιατί - όπως είπες - είναι νωρίς. Ακόμη κι έτσι όμως, πιο κάτω που πήγαινα πιο χαλαρά, σκεφτόμουν πόσο πραγματικά γρήγορα πέρασα από εκείνα τα σημεία και θυμήθηκα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σύγχρονα σβέλτα αυτοκίνητα είναι αυτό ακριβώς, ότι δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα πηγαίνεις. Κι αυτό είναι κάτι που τρομάζει, όταν έχεις έστω και την παραμικρή αντίληψη περί φυσικής, καθώς αντιλαμβάνεσαι πως αν το θέμα ξεφύγει από τον έλεγχο, δεν είναι εύκολο να επανέλθεις, με ό,τι συνέπειες - υλικές και μη - συνεπάγεται αυτό.
Πάλι έγραψα σεντόνι, ελπίζω τουλάχιστον κάποιοι να βρίσκουν ενδιαφέρον στα γραπτά μου.
ΥΓ: το πρώτο δυνατό turbo που είχα οδηγήσει ήταν το Rover 620ti. Οσο το θυμάμαι, ακόμα γελάω.
-
Α)Κοιτα,εαν το συγκρινεις αποκλειστικα με τη συγκεκριμενη xsara που ειχες,εχεις δικιο-υπαρχει τελειως διαφορετικη προσεγγιση και μηχανολογικα(π.χ 4διευθυνση) αλλα και σαν φιλισοφια οδηγησης γενικοτερα.Απο την αλλη φαντασου και λιγο την xsara με τα αλογα,τις αναρτησεις και το βαρος του FR και θα μιλουσαμε για εντελως διαφορετικη περιπτωση(μονο και μονο λογω torgue steering).Σε σχεση με την xsara ομως δεν σου την εντυπωση μεγαλυτερης σταθεροτητας μεσα στη στροφη?Οτι δλδ σημαδευεις με τιμονι και το αυτοκινητο θα στριψει σαν τρενο(μεχρι τα ορια υποστροφης του βεβαιως-βεβαιως)Μπορει οντως το leon να ειναι υποστροφικο σαν τ'αδελφια του αλλα οταν μαθεις να παιζεις λιγο με τον πισω αξονα και να τον τοποθετεις οπως(& οσο) θελεις στις στροφες,θα μπορεις να στριβεις πιο γρηγορα.Εγω εκει που κολλαω ειναι στην πληροφορηση του τιμονιου.
Β) Αυτο ειτε θα το συνηθισεις,ειτε δε θα το συνηθισεις...
Καμία σχέση αυτό που έχεις στο νου σου περί ηχοσυστημάτων με αυτά που ασχολούμαι εγώ.
αυτο το υποπευθηκα...σκοπιμα σε 'προκαλεσα'
Ισως παντως στο εσωτερικο του Leon να μη βρεις το ιδανικο ηχητικο πεδιο απο αποψη υλικων. -
Αντε και πολύ σημασία του δίνουμε του παλιοιθπανογερμανού. Κααααααλό είναι, δε βαριέσαι.
-
Μετά από 3000 χλμ. με το Smart και οδηγώντας το σε αρκετές και διαφορετικές συνθήκες καταγράφω τις πρώτες μου εντυπώσεις
Αρχίζουμε με τα αρνητικά για να μείνουμε στο τέλος με τη γλύκα!
-Σιχαίνεται το γρήγορο ρυθμό σε δρόμους με στροφές(Βέβαια δε φτιάχτηκε για αυτό)!Αν και το τιμόνι είναι σαφώς βελτιωμένο με το προηγούμενο μοντέλο παραμένει αργό και χωρίς αίσθηση!Υποστροφή υποστροφή υποστροφή!
-Σε υψηλές ταχύτητες σε κακοφτιαγμένο ελληνικότατο δρόμο έχει σημαντικές αναταράξεις που κλέβουν μέρος της εμπιστοσύνης του οδηγού!
-Το κιβώτιο αν και σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου στα ανεβάσματα κυρίως παραμένει αργό!
-Η σκληρή ανάρτηση που κάνει αισθητή την παρουσία της στις κακοτεχνίες(φρεάτια που εξέχουν κλπ.).Και πάμε στα θετικά!
-Απίστευτη ευκολία χρήσης...μπαίνεις,γυρίζεις τη μίζα κι αυτό ήταν όλο!Πραγματικά έχεις ανα πασα ώρα και στιγμή αυτοκίνητο!
-Διαλέγεις τις θέσεις parking ακόμα και στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε ώρες αιχμής!
-Για τα δεδομένα του μεγέθους του κάνει πολύ άνετο ταξίδι σε δρόμο που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός(Καστοριά-Θεσσαλονίκη),χωρίς τους ενοχλητικούς θορύβους του παρελθόντος και χωρίς ενοχλητικές-ψαρωτικλες ταλαντώσεις!
-Η παρουσία του turbo το κάνει να βλέπει και τις ανηφόρες ευθείες!Ίδια είναι η αιτία για το χαμόγελο που σου χαρίζει αν κάποιος ανυποψίστος κάνει το λάθος να 'ανοίξει' σε φανάρι!Για τις ρεπρίζ βέβαια δεν κάνω ούτε λόγο καθώς μέχρι τα 145(κόφτης) ο ρυθμός είναι φοβερός!
-Με δεδομένη και την δύναμη του κινητήρα(αλλά και τα λίγα χλμ που έχει και το οτι δεν το έχω 'μάθει' ακόμα) η κατανάλωση παραμένει χαμηλά καθώς με χρήση κυρίως εντός πόλης και σε δύσκολες ώρες δε φαίνεται να ξεπερνά τα 7-7.5 l/100 χλμ.Αν μιλήσουμε για μικτό κύκλο η τιμή είναι ίσως και 1 l κάτω!Θα επανέλθω πάντως με ακριβή μέτρηση!
-Πολύ ευχάριστο εσωτερικό!Πολύ καλή πλευρική στήριξη απο τα καθίσματα!Δεν περίμενα οτι θα μου αρέσει τόσο πολύ!
Αυτά -
Φίλος ανέβηκε από Αθήνα με το smart και έκαψε 7 λίτρα στα 100 περίπου... Τίποτα το ιδιαίτερο... Κι εγώ τόσο καίω με το 206 και ταξιδεύω και πιο άνετα! Από ένα αμάξι σαν το smart θα ήμουν ικανοποιημένος με κατανάλωση κάτω από 5,5 λίτρα... Προσωπικά πάντα!
Τώρα (εννοείται ότι το οδήγησα! ), είναι όντως πολύ χοροπηδηχτούλι, αλλά δεν περίμενα και κάτι άλλο, ενώ παραδόξως στην εθνική με 110-120 είναι αρκετά άνετο (αν και ένα σφίξιμο το είχα, χωρίς το αμάξι να δυσανασχετεί... απλά όταν καταλάβαινα ότι τελειώνει πίσω από τον ώμο μου αισθανόμουν ... κάπως... ).
Μέσα στην πόλη είναι άπαιχτο, αλλά αυτό το κιβώτιο είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που κατασκευάστηκε από την εποχή του Arna... Κάθε φορά που άλλαζε ταχύτητα μου ερχόταν να πάρω ένα σφυρί και να το κοπανάω!!!! Καμία σχέση με το Sensodrive της Citroen, το οποίο είναι μια χαρά! Γιατί δεν έβαλαν ένα cvt να ησυχάσουν;;;;
-
Ο χρήστης monf430 έγραψε:
-Απίστευτη ευκολία χρήσης...μπαίνεις,γυρίζεις τη μίζα κι αυτό ήταν όλο!Πραγματικά έχεις ανα πασα ώρα και στιγμή αυτοκίνητο!
Ναι, ενώ στα άλλα αυτοκίνητα, πρέπει να μπεις από τη θέση του συνοδηγού, να ανοίξεις το καπώ, να γυρίσεις τη μανιβέλα και μετά να πάρει μπρος
-
A μπράβο ρε, βαριόμουν να το γράψω...
+1 στον ρόκστα, αν και μας κάνει νερά
Οδήγησα....