-
Ανοίγω θέμα εδώ, για να γράφουμε για όλα τα τωρινά μοντέλα που οδηγήσαμε, είτε σε test drive είτε φίλου, γνωστού κλπ.
Ο λόγος είναι ότι ενώ με ενδιαφέρει (και άλλους πιστεύω) τα σχόλια των μελών, είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις στην ενότητα, αφού πρέπει να διαβαστούν όλα τα θέματα και δεν υπάρχει χρόνος.Όποιος έχει λοιπόν οδηγική εμπειρία από κάποιο νέο μοντέλο ας γράφει δυο κουβέντες κι εδώ, τα βασικά + και - και την αίσθηση που αποκομίζει. Μην το κάνουμε ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες και αντιπαραθέσεις, μπορούν να μπαίνουν στο αντίστοιχο θέμα του μοντέλου ή της μάρκας.
-
Ανοίγω θέμα εδώ, για να γράφουμε για όλα τα τωρινά μοντέλα που οδηγήσαμε, είτε σε test drive είτε φίλου, γνωστού κλπ.
Ο λόγος είναι ότι ενώ με ενδιαφέρει (και άλλους πιστεύω) τα σχόλια των μελών, είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις στην ενότητα, αφού πρέπει να διαβαστούν όλα τα θέματα και δεν υπάρχει χρόνος.Όποιος έχει λοιπόν οδηγική εμπειρία από κάποιο νέο μοντέλο ας γράφει δυο κουβέντες κι εδώ, τα βασικά + και - και την αίσθηση που αποκομίζει. Μην το κάνουμε ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες και αντιπαραθέσεις, μπορούν να μπαίνουν στο αντίστοιχο θέμα του μοντέλου ή της μάρκας.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το matiz 0.8 έχει μια χαρα κράτημα για την κατηγορία του και όχι μόνο. ( και κόφτη στα 170...κοντεράτα) .
Στα νιάτα του κατέβαινα με 160+ ένα συγκεκριμένο κομμάτι της εγνατιας με στροφές πριν την Αλεξ/πολη και έσπαγα πλάκα με το 99% των αυτοκινήτων.ναι θυμάμαι...
σε παίζαμε 1.10 ότι θα απογειωθεί!!!! http://www.pamestoixima.gr
-
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
τοπ 3 χρηστες ειναι ο κογιότας εβερ
-
Τη Δευτέρα που μας πέρασε είχα την τύχη να οδηγήσω για αρκετές ώρες ένα ολοκαίνουριο Impreza STi Έχοντας οδηγήσει WRX '03, το προηγούμενο STI και EVO IX σχετικά πρόσφατα προσπάθησα να βγάλω κάποια συμπεράσματα (όσο μου επιτρέπεται από τη μικρή μου εμπειρία σε τετρακίνητα θηρία)...
Κατ' αρχήν η δύναμη είναι δεδομένη με τη ροπή να δηλώνει παρούσα παντού...Το τράβηγμα είναι καταιγιστικό (πολύ εύκολα το 140-240 με 6η) με μια πολύ μικρή υστέρηση στο πάτημα του γκαζιού σε σχέση με την ''κλωτσιά'' που τρως στο IX. Πέρα από τις επιλογές του κεντρικού διαφορικού (Auto, Auto + & -, lock και manual) υπάρχουν και τρεις ρυθμίσεις για την απόκριση κινητήρα-γκαζιού (Sport, Sport sharp και Intelligent με το τελευταίο για νορμάλ καταστάσεις και χαμηλότερη κατανάλωση). Προσωπικά επέλλεξα τη ρύθμιση Sport.
Ως προς το στρίψιμο, το αυτοκίνητο είναι πραγματικά απίστευτο (σιγά το νέο) αλλά σε σχέση πάντα με το ΙΧ γέρνει περισσότερο χωρίς να τρομάζει, και εξακολουθεί όπως και τα προηγούμενα Σουμπαρού να βγάζει (πολύ λιγότερα) μούτρα στη φάση εισόδου στην στροφή όπου το πίσω μέρος επεμβαίνει για να τα φέρει όλα ''στη θέση τους''...Αυτά στη θέση auto καθώς δεν τόλμησα να πειραματιστώ στο manual φοβούμενος την ουρά...
Επίσης η ανάρτηση δεν κουράζει στην εντός πόλης χρήση όπως και ο συμπλέκτης που είναι αρκετά μαλακότερος από ενός ΙΧ.Στο εσωτερικό τώρα, είναι σίγουρα το πιο ποιοτικό made in japan όπλο αν και η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών θέλει εξοικείωση! Τα καθίσματα θεϊκά χωρίς να κουράζουν και η θέση οδήγησης τρομερή!
Εξωτερικά αν και το απλό Impreza (και το WRX) δε μου αρέσουν καθόλου εμφανισιακά, το συγκεκριμένο μπορώ να πω πως με ''έφτιαξε'' πριν μπω μέσα...Τέλος μου φάνηκε για τα δεδομένα του αυτοκινήτου πολύ ''αθόρυβο'' από μέσα, κάτι που προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου.
Αυτά τα ολίγα και ευελπιστώ σε επανάληψη εν ευθέτω χρόνω μήπως και εμπεδώσω κάποια πράγματα.... -
Ο χρήστης PID έγραψε:
Τη Δευτέρα που μας πέρασε είχα την τύχη να οδηγήσω για αρκετές ώρες ένα ολοκαίνουριο Impreza STi ..............................................................................
Αυτά τα ολίγα και **ευελπιστώ σε επανάληψη **εν ευθέτω χρόνω μήπως και εμπεδώσω κάποια πράγματα....Επανάληψη,μήτηρ πάσης μαθήσεως, Παναγιώτη μου....
-
Οδήγησα Honda Jazz 1.4 CVT και έπαθα την πλάκα μου.
Όχι για τα οδηγικά χαρακτηριστικά αφού σε σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει έχει τιμόνι χωρίς αίσθηση, πεντάλ φρένων με μικρή διαδρομή (δίνει περίεργη αίσθηση) αλλά καλή δύναμη φρεναρίσματος, κινητήρας σχετικά θορυβώδης αλλά αποδοτικός μέχρι τις 4.000 στροφές ενώ το σύνολο στο γρήγορο στρίψιμο δεν καταλαβαίνεις εύκολα πόσο ακόμα κρατάει και δίνει μια ανασφάλεια.
ΑΛΛΑ!
Το αυτοκίνητο είναι άπαιχτο για μέσα στην πόλη. Ειλικρινά δεν έχω οδηγήσει πιο βολικό αμάξι. Το κιβώτιο CVT είναι απίστευτα αγχολυτικό αφού δεν σε κάνει να σκέφτεσαι καν την αλλαγή ταχύτητας που συμβαίνει στα κλασσικά αυτόματα, όλα γίνονται απίστευτα ομαλά, το τιμόνι κόβει πολύ, στο εσωτερικό δεν τρίζει τίποτα (παρά τα βίαια χλμ που είχε φάει από τον κάφρο κάτοχο αυτό που οδήγησα), η ηχομόνωση είναι καλύτερη από του Colt (ο γιαπωνέζικος αντίζηλος), το περιβάλλον 'διαμονής' πιο φιλόξενο από Yaris καθώς ο σχεδιασμός δεν ξενίζει, προσεγμένη συναρμολόγηση, οι εσωτερικοί χώροι σχεδόν νομίζεις ότι είναι μικρομεσαίο, παρκάρει πανεύκολα, η μούρη είναι κοντή και την κουμαντάρεις άνετα ενώ και από επιδόσεις είναι μια χαρά και μάλλον κάνει εύκολα ταξίδι με 120χλμ. Άνεση πολύ καλή καθώς η ανάρτηση απορροφά αποτελεσματικότατα τις ανωμαλίες και σε αυτό βοηθάει και η διάσταση των τροχών (175/65R14) και εντυπωσιακά μικρή η κατανάλωση στα 7.8 λίτρα με σχεδόν αποκλειστικά εντός Αθήνας χρήση από τον ιδιοκτήτη.Δεν το περίμενα τόσο καλό, άνετα το προτείνω για αυτοκίνητο πόλης (και όχι μόνο) κι ας είναι τσιμπημένο (φτάνει τα 16+ χιλιάρικα).
-
Εγώ τα έλεγα από καιρό για το Jazz... Δεν υπάρχει πρακτικότερο αυτοκινητάκι για εντός πόλης, πολύ πολύ καλύτερο από κάτι Yaris και το κακό συναπάντημα!
Εντάξει, σίγουρα δεν είναι όμορφο, αλλά είναι 'εργαλείο' με όλη την σημασία της λέξης! Θα μπορούσε πάντως η Honda να βγάλει ένα άλλο μικρό, βασισμένο στο Jazz μεν, αλλά πιο όμορφο (έστω και με μικρότερους χώρους...). Να το είχε...δίπορτο!
-
Το Jazz έχει όμως ένα σημαντικότατο μειονέκτημα: την αντιπροσωπεία. Κατά τα άλλα, είναι φανταστικό αυτοκίνητο.
-
Merc E 200 χθες - του αφεντικού μου
10 ετίας - και βάλε - βεβαια αλλά σε άριστη κατάσταση με λιγότερα απο 95000 χιλιόμετρα.
ΠΩΠΩΠΩ ηδονη υπέρτατη.
Μέσα στη χλιδη, μέσα στα...κουμπιά στις ηλεκτρικες ευκολίες. Γκάζι μπόλικο κατάφερα μάλιστα - εντελώς κατα λάθος βέβαια - να πετάξω και λίγο κ@λο σε μία στροφη.
Άνεση, κρατήματα, ρεπρίζ γενικα το ερωτεύτηκα το αμαξάκι -
Νεο AUDI A4 2.0 TDI.Εκανα 900 χμ σε 6 μερες.Το αυτοκινητο ειχε 4000χμ.
Πολυ καλη ποιοτητα στο εσωτερικο,εννοειται χωρις ιχνος τριγμων.Αρκετες θηκες για μικροαντικειμενα,πολυ καλος κλιματισμος.
Το συστημα ελεγχου ΜΜΙ πανευκολο στη χρηση του,το εμαθα αμεσως.Με βολεψε το ηλεκτρικο χειροφρενο το οποιο 'λυνοταν' αυτοματα μολις ξεκινουσα και μονο αν φορουσα τη ζωνη μου!!
Το πορτ μπαγκαζ μεγαλο,αλλα το ανοιγμα του μικρο.
Το αυτοκινητο εστριβε πολυ καλα , εμπαινα στις στροφες οπως να 'ναι και εστριβε.Το ΕSP δε μπηκε ουτε μια φορα στη γαλλικη ασφαλτο.
Εγω θα το ηθελα περισσοτερο σφιχτο,μιας και οι κλισεις ηταν αρκετες και οι στανταρτ αναρτησεις μου φανηκαν μαλακες.
Ο κινητηρας μου αφησε αναμεικτες εντυπωσεις.Με τη 1η σχεση εδειχνε να μη τραβαει,αλλα μολις εβαζα 2α και το στροφομετρο εδειχνε 1700σαλ,ανεβαζε πιεση το τουρμπο και κολλαγες στο καθισμα!Ακομα και η γυναικα μου το σχολιασε !Το ιδιο γινοταν και με 3η σχεση.Μετα απο τις 3000 σαλ βεβαια η αποδοση επεφτε κατακιρυφα.
Στην autoroute εκανε πολυ ανετο ταξιδι με απολυτη ησυχια.
Κραδασμους δεν ενιωθα καθολου ακομα και στο ρελαντι.
Δε μου αρεσε το τιμονι.Παρα πολυ ελαφρυ και αποκομμενο.Ηταν τοσο ελαφρυ,που οταν γυρισα το τιμονι του ιμπιζα μου φαινοταν βαρυ!!
Επισης θα μπορουσαν να του δωσουν ενα περισσοτερο μοντερνο σχημα.Πολυ συντηρητικο και μου θυμιζει πολυ το προηγουμενο.
Αυτα! -
Η άποψή μου για το Fiat Bravo
viewtopic.php?f=15&t=10899&start=1545
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
:lipsealed:
Στη Μάνη, αδέλφια μου! Στη Μάνη!!
Με το μπλιμπλίκι πήγαινε αέρα ο πυροβολημένος!!!
Την επόμενη φορά θα έρθω ρε σεις! Για να σας δείξω τι μπορούμε εμείς τα ....κορίτσια με τα Υ!
παιδια εδω στη ροδο..
σε ενα χωριο..
ειναι μια με ενα Υ, το προηγουμενο, μαλιστα..ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ..
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ..
120-160 ΣΥΝΕΧΩΣ, προσπερασεις 3, 3 τα αμαξια..
μιιλαμε πρεπει να χει πολυ αδρεναλινη..
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ το συνηδειτοποιησω!!!!...
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
:lipsealed:
Στη Μάνη, αδέλφια μου! Στη Μάνη!!
Με το μπλιμπλίκι πήγαινε αέρα ο πυροβολημένος!!!
Την επόμενη φορά θα έρθω ρε σεις! Για να σας δείξω τι μπορούμε εμείς τα ....κορίτσια με τα Υ!
παιδια εδω στη ροδο..
σε ενα χωριο..
ειναι μια με ενα Υ, το προηγουμενο, μαλιστα..ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ..
ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ..
120-160 ΣΥΝΕΧΩΣ, προσπερασεις 3, 3 τα αμαξια..
μιιλαμε πρεπει να χει πολυ αδρεναλινη..
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ το συνηδειτοποιησω!!!!...
Είδατε ρεεεε; Έτσι οδηγάμε εμείς τα κορίτσια με τα Υ!
-
ε δεν είστε όλες το ίδιο, μην υπερβάλλεις καλέ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ε δεν είστε όλες το ίδιο, μην υπερβάλλεις καλέcharmak66
Εγώ είμαι και οδηγάρα και...μπαρόβια άμα λάχει, γι'αυτό φοβού! -
εχει η ροδος τοσο μεγαλους δρομους ή μιλαμε για το αεροδρόμιο?
-
Πρόσφατα οδήγησα για καμιά 30αριά χιλιόμετρα στην περιοχή του Λουτρακίου το Suzuki Grand Vitara 2.0 βενζίνης της προηγούμενης γενιάς (μοντέλο 2005). Μου έκανε πολύ κακή εντύπωση η νωθρότατη απόκριση του γκαζιού πρακτικά με όλες τις σχέσεις...Με 3 άτομα το αμάξι και μου φαινόταν ότι επιταχύνει χειρότερα κι από 1200άρι 1000 κιλών με 70 ίππους Πραγματικά αν δεν το οδηγούσα δε θα πίστευα ότι ένα δίλιτρο βενζινομοτέρ με 140 ονομαστικά άλογα είναι τόσο ψόφιο. Μιλάμε πάντα για κίνηση σε 2 τροχούς. Κατά τα άλλα τυπικό γιαπωνέζικο θα έλεγα με αποδεκτή εργονομία μέτριους χώρους, σχετικά ευκολοδήγητο, σασμάν με λαστιχένια αίσθηση, τιμόνι ούτε κρύο ούτε ζέστη, φρένα ΟΚ.
Για κάποιον που η τετρακίνηση και το σχετικά ψηλό αμάξωμα είναι ζωτικής σημασίας, ίσως να το συζήταγα (προ Tiguan ). Για όλους τους άλλους με τίποτα -
Ετσι, έτσι, ν'αρχίζει σιγά σιγά η απομυθοποίηση των κατσικιών τύπου Niva, Samurai, Vitara, Jimny κλπ... Από τα χειρότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, κάνουν μόνον για χώμα, στην άσφαλτο οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, είναι τραγικοί!
(Πριν πεταχτεί κάποιος, έχουμε Niva και έχω οδηγήσει όλα τα παραπάνω και έχω ιδία γνώμη...)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ετσι, έτσι, ν'αρχίζει σιγά σιγά η απομυθοποίηση των κατσικιών τύπου Niva, Samurai, Vitara, Jimny κλπ... Από τα χειρότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, κάνουν μόνον για χώμα, στην άσφαλτο οι συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, είναι τραγικοί!(Πριν πεταχτεί κάποιος, έχουμε Niva και έχω οδηγήσει όλα τα παραπάνω και έχω ιδία γνώμη...)
Άσε που δεν έχουν θήκες και για τα σύνεργα του μακιγιάζ μας
Οδήγησα....