-
Ότι μάζευε χλμ μάζευε, χωρις να το καταλάβω καλα καλα ήμουν στα 120-140.. απλά το περίμενα πιο εκρηκτικό ένα πράγμα, μου φάνηκε πολύ γραμμικό ας πούμε, χωρίς ξεσπάσματα. Δε με κόλλαγε πίσω..
Βέβαια ήταν και οι συνθήκες χάλια για να οδηγήσεις (κίνηση, ζέστη άρα φουλ a/c και κλειστά παράθυρα..)
Γι' αυτό θέλω να το ξαναπάρω σε καμια ερημια και βραδάκι να παρω μια καλύτερη ιδέα.. -
τα πριονια, κρυβουν καλα τη δυναμη τους.. Στο δρομο σε νορμαλ συνθηκες, θα δυσκολευεσαι να πιασεις εστω και ενα mx-5 nc 1,8 (ας πουμε)..
Θελει συνηθεια και σκισιμο.. Το μπαμ, οταν μπαινει το v-tec, πιστεψε με, το βιωνεις! Ισως σαν πρωτη εμπειρια, τα δεδομενα να ηταν τοσα πολλα που να μη μπορεσες να το νιωσεις σε ολο του το μεγαλειο..
Πολυ σωστα απαντησε ο Γρηγορης, οτι αφου ανεβαζε στροφες σα τρελλο, θα ανεβαζε και τα αντιστοιχα χιλιομετρα.. Να πατιναριζε (!) ο δισκος, δε νομιζω!
Γενικα, δεν ειναι οτι 'παταω γκαζι και φευγω'...
Στη συγκεκριμενη ειναι 'κατεβαζω 3 σχεσεις, παταω γκαζι και παρακαλαω στα επομενα 500 μετρα να μην εμφανιστει εμποδιο'...
Δε γνωριζω με το κιβωτιο του ταπερ τι παιζει, αλλα το s, με δευτερα και 55-60 χλμ, βαζεις ανετα πρωτη, τσαρουχωνεις και εχεις liftoff! (για ελαχιστα second, μεχρι να κοφτιασει και να πρεπει να βαλεις δευτερα) -
Mπορείς να καρφώσεις την πρώτη έτσι αβίαστα με 55 χλμ??
Το ακούω και κάτι με πιάνει -
tm κάπως έτσι πρέπει να είναι και το τάπερ. Και έχεις δίκιο στο 'Ισως σαν πρωτη εμπειρια, τα δεδομενα να ηταν τοσα πολλα που να μη μπορεσες να το νιωσεις σε ολο του το μεγαλειο..' που λες. Γι' αυτό λεω θελω να το ξαναπαρω με την ησυχία μου.
Για σχολιάστε και τα της αντιπροσωπείας.. τα εκθεσιακά ρε παιδιά δεν πρέπει να τα δίνουν φθηνότερα? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mπορείς να καρφώσεις την πρώτη έτσι αβίαστα με 55 χλμ??
Το ακούω και κάτι με πιάνειενταξει.. θα μου πεις τι δουλεια εχεις στα 55 χαω να πειραματιζεσαι να βαζεις πρωτη.. Ε αφου με δευτερα δεν τραβαει!
Συνεβη πρωτη φορα στην εκδρομη στο λιτοχωρο.. εκει πανου στα βουνα!
Τη ρουφαει, μια χαρα... -
το κατεστρεψε το καημενο ο 30φυλλος...
ενω αμα ειχε το καλο το γκολφ το μουρατο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το κατεστρεψε το καημενο ο 30φυλλος...ενω αμα ειχε το καλο το γκολφ το μουρατο...
Αν είχε το Golf, δεν θα χρειαζόταν να κατεβάσει καν...
-
καλα, κοιτα το τουρμπο δεν ειναι και ακριβως σα να ψεκαζεις νιτρα που με το που πατας το γκαζι εχεις ως δια μαγειας και αμεσως τη δυναμη που θες.. Lag υπάρχει!
-
Οδήγησα χθες το 500αράκι της Φίατ με τον καλό 1.4!! Αν και ολοκαίνουργιο (το παρέλαβε συνάδελφος πριν 5 μέρες) οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες.
Κατ'αρχήν ποιότητα. Είσαι μέσα και νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο μεγάλο, ακριβό σεντάν (χωρίς χώρους ). όλα είναι τακτοποιημένα και σε προδιαθέτουν να οδηγήσεις. Ήταν ένα λευκό με μαύρη ρίγα racing στο πλάι, πανέμορφο!
Έχει και ωραίο ήχο στο νεκρό! Στο δρόμο θα το χαρακτήριζα τραινάκι (παρόλο που δεν ανέβασα στροφές ψηλά) αλλά η ανάρτηση σε κάνει να αισθάνεσαι σιγουριά. Όσο για τις λακούβες, μάλλον σαν Μερκ θα το σύγκρινα (υπερβολή, ίσως, αλλά δεν το έχω συναντήσει σε άλλο μικρό). Το τιμόνι χάνει λίγο σε αίσθηση, αφού έχει αυτή την ηλεκτρική, αλλά σίγουρα δεν είναι παλιό πούντο, για ηλεκτρικό πάντως, είναι πολύ αισθησιακό .
Στην πόλη είναι τρομερά ευέλικτο, ενώ σε στροφιλίκι δείχνει δείγματα υποστροφής, χωρίς όμως να το διαπιστώσω αφού δεν το πίεσα.
Γενικά έμεινα έκπληκτος, αφού επαλήθευσα όσα διάβαζα τόσο καιρό. Σίγουρα δεν ήταν υπερβολές. Είναι ακριβό βέβαια για τον χαρακτήρα του, αλλά νομίζω ότι αξίζει! Θα το οδηγήσω σίγουρα και όταν κάνει κάποια χιλιόμετρα για να μπορώ να το πιέσω και να δω αν όταν φτάνει σε γρήγορη οδήγηση το καλό Παντάκι! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οδήγησα χθες το 500αράκι της Φίατ με τον καλό 1.4!!Ο καλός 1.4 είναι αυτός: http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=252&page_id=6560
Κατά τα άλλα, όπως τα είπες. Μοναδική διαφωνία μου, σχετικά με την ευελιξία, είναι το τιμόνι που δεν κόβει αρκετά. Σε κανένα Fiat των τελευταίων 40 ετών δεν κόβει βέβαια... (πιο παλιό δεν έχω οδηγήσει )
-
Η τιμη του θα ειναι στανταρ 18500 στην ελλαδα?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οδήγησα χθες το 500αράκι της Φίατ με τον καλό 1.4!!
Ο καλός 1.4 είναι αυτός: http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=252&page_id=6560
Κατά τα άλλα, όπως τα είπες. Μοναδική διαφωνία μου, σχετικά με την ευελιξία, είναι το τιμόνι που δεν κόβει αρκετά. Σε κανένα Fiat των τελευταίων 40 ετών δεν κόβει βέβαια... (πιο παλιό δεν έχω οδηγήσει )
Nταξ, ο καλός μέχρι τώρα στην Ελλάδα!
Δεν το πάρκαρα στο κέντρο αλλά χωνόμουν στα στενά με άνεση. Για το 'κόψιμο' , δεν το παρατήρησα. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
με ανέβασε στον πάνω όροφο να το δω (μου είπε ότι είναι δικό τους προαγορασμένο, αλλά είχε πάνω ένα ταμπελάκι που έλεγε ΕΚΘΕΜΑ, αυτό δεν ήταν εκθεσιακό ρε παιδιά? Μάλιστα, είχε φανερά σημάδια από μπες-βγες στο πάτωμα κάτω απ'την πόρτα, όχι τίποτα γρατζουνιές πιο πολύ σκόνες και τέτοια.. ). Του το επισήμανα και μάλιστα του είπα ότι αν μου το άφηνε 30Κ, θα το έπαιρνα επί τόπου, αλλά δεν... τεσπα.κοιτα και το δικο μου το ειχα κλεισει,αλλα συνεχιζαν να το εχουν σαν εκθεμα(μεχρι να βγουν πινακιδες και λοιπα) και οταν μαλιστα ηρθε ενας γειτονας μου και μου πε οτι πηγε και το ειδε και καθοταν μεσα,τα πηρα και πηγα απο κει να τους βαλω να το κλειδωσουν μπροστα μου...
οταν το παρελαβα μαλιστα ειχε μια τρυπιτσα στο δερμα (στον κωλο του οδηγου,ευτυχως οχι μεγαλη)...μονο στην οπελ μου χει τυχει να παω να δω το opc και να το χουν κλειδωμενο με σκοινακια γυρω γυρω..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
..μονο στην οπελ μου χει τυχει να παω να δω το opc και να το χουν κλειδωμενο με σκοινακια γυρω γυρω..Πράγματι η Opel όταν κλείνεις αμάξι καταθέτοντας την προκαταβολή στην τράπεζα το κλειδώνει και βάζει σχοινάκι-κορδέλα γύρω γύρω.
Είχε κλείσει η μητέρα ενός φίλου το Tigra που είχαν στην έκθεση και της είπαν ότι απ τη στιγμή που το έκλεισε δεν θα μπει κανείς μέσα μέχρι να το παραλάβει. Πράγματι πήγαμε με το φίλο να το τσεκάρουμε ως άσχετοι και καλά (γιατί θα υπήρχε καθυστέρηση και το αμάξι θα έμενε 2 βδομάδες στην έκθεση) και δεν μας άφησαν να μπούμε.
Γενικά αν κλείσεις κάποιο εκθεσιακό και σου πουν ότι δεν θα μπει άλλος μέσα, καλό είναι να στείλεις γνωστό σου να τσεκάρει αν όντως το τηρούν. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
..μονο στην οπελ μου χει τυχει να παω να δω το opc και να το χουν κλειδωμενο με σκοινακια γυρω γυρω..
Πράγματι η Opel όταν κλείνεις αμάξι καταθέτοντας την προκαταβολή στην τράπεζα το κλειδώνει και βάζει σχοινάκι-κορδέλα γύρω γύρω.
Είχε κλείσει η μητέρα ενός φίλου το Tigra που είχαν στην έκθεση και της είπαν ότι απ τη στιγμή που το έκλεισε δεν θα μπει κανείς μέσα μέχρι να το παραλάβει. Πράγματι πήγαμε με το φίλο να το τσεκάρουμε ως άσχετοι και καλά (γιατί θα υπήρχε καθυστέρηση και το αμάξι θα έμενε 2 βδομάδες στην έκθεση) και δεν μας άφησαν να μπούμε.
Γενικά αν κλείσεις κάποιο εκθεσιακό και σου πουν ότι δεν θα μπει άλλος μέσα, καλό είναι να στείλεις γνωστό σου να τσεκάρει αν όντως το τηρούν.και η Suzuki ίδιο έκανε και σ'εμένα στο Splash. Το κλείδωσε και το είχαν μέσα μεν, κλειστό δε ... την 3η ημέρα έφεραν άλλο και το δικό μου το πήγαν σε αποθήκη.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Οδήγησα χθες το 500αράκι της Φίατ με τον καλό 1.4!! Αν και ολοκαίνουργιο (το παρέλαβε συνάδελφος πριν 5 μέρες) οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες.
Κατ'αρχήν ποιότητα. Είσαι μέσα και νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο μεγάλο, ακριβό σεντάν (χωρίς χώρους ). όλα είναι τακτοποιημένα και σε προδιαθέτουν να οδηγήσεις. Ήταν ένα λευκό με μαύρη ρίγα racing στο πλάι, πανέμορφο!
Έχει και ωραίο ήχο στο νεκρό! Στο δρόμο θα το χαρακτήριζα τραινάκι (παρόλο που δεν ανέβασα στροφές ψηλά) αλλά η ανάρτηση σε κάνει να αισθάνεσαι σιγουριά. Όσο για τις λακούβες, μάλλον σαν Μερκ θα το σύγκρινα (υπερβολή, ίσως, αλλά δεν το έχω συναντήσει σε άλλο μικρό). Το τιμόνι χάνει λίγο σε αίσθηση, αφού έχει αυτή την ηλεκτρική, αλλά σίγουρα δεν είναι παλιό πούντο, για ηλεκτρικό πάντως, είναι πολύ αισθησιακό .
Στην πόλη είναι τρομερά ευέλικτο, ενώ σε στροφιλίκι δείχνει δείγματα υποστροφής, χωρίς όμως να το διαπιστώσω αφού δεν το πίεσα.
Γενικά έμεινα έκπληκτος, αφού επαλήθευσα όσα διάβαζα τόσο καιρό. Σίγουρα δεν ήταν υπερβολές. Είναι ακριβό βέβαια για τον χαρακτήρα του, αλλά νομίζω ότι αξίζει! Θα το οδηγήσω σίγουρα και όταν κάνει κάποια χιλιόμετρα για να μπορώ να το πιέσω και να δω αν όταν φτάνει σε γρήγορη οδήγηση το καλό Παντάκι!άντε καλορίζικο.
-
**Mazda 2 1.3 **
Του έγραψα μερικά χιλιόμετρα οπότε ας πούμε τις πρώτες εντυπώσεις. Περνώντας στο εσωτερικό αρχικά θα διαπιστώσει κανείς ότι οι χώροι είναι πολύ καλοί λαμβάνοντας υπ'όψιν τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που δεν θα χωράει στο κάθισμα του οδηγού. Η θέση οδήγησης είναι όντως καλή αν και ένα τιμόνι που έβγαινε έξω επιπλέον 10 πόντους θα ήταν ευπρόσδεκτο. Την μινιμαλιστική αισθητική του πίνακα οργάνων τη συνηθίζεις σιγά σιγά αν και η κακή ευκρίνεια του ταμπλώ, με το μικροσκοπικό στροφόμετρο και τις εναλλαγές λευκού-μαύρου που τελικά ξεγελούν το μάτι, παραμένει. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για την περιφερειακή ορατότητα που ελέω 5 άστεριων έχει θεόχοντρες Α κολώνες ενώ οι Β και Γ δημιουργούν προβλήματα σε εξόδους από στοπ όταν κοιτάς δεξιά.
Στο δρόμο τώρα, πατάει αρκετά καλά για την κατηγορία του μιας και είναι εξαιρετικά σταθερό αλλά τα κοπανήματα δεν θα λείψουν. Στο όριο θα σε φοβίσει λιγάκι με τις κλίσεις του και την αρκετά χαρωπή ουρά του αλλά θα υποστρέψει μόνο με ...σκλήρη προσπάθεια και επιπλέον το ακριβές, γρήγορο και με σωστό βάρος τιμόνι θα σε βοηθήσει να διορθώσεις. Πολύ καλή αίσθηση αποπνέει και το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι από τα καλύτερα σημεία του 2 μιας και έχει σχεδόν ανύπαρκτους πλευρικούς τζόγους με την ταχύτητα κουμπωμένη, κοντές διαδρομές και σαφή αίσθηση κουμπώματος της ταχύτητας. Στο θέμα μοτέρ/ φρένα δεν έχω πλήρη εικόνα μιας και μιλάμε για άστρωτο αμάξι αλλά γενικά δείχνει μία τεμπελιά κάτω από τις 2500 οπότε συχνά έπιανα τον εαυτό μου να το πηγαίνει με μία κάτω. Κατανάλωση καλή όντας καλύτερη από προηγούμενο 1200άρι. Επιγραμματικά:- κιβώτιο, τιμόνι, θέση οδήγησης, χώροι αναλογικά με εξωτερικές διαστάσεις, εξωτερικός σχεδιασμός,
- δύναμη χαμηλά, ορατότητα, τιμή, χτυπήματα ανάρτησης
Με λίγα λόγια θα ήθελα ένα ντάουνσάιζντ τούρμπο μοτεράκι, ένα καλύτερο πίνακα οργάνων και ΕΣΠ
Mazda 3 1.6
Μπαίνοντας μέσα νύχτα στο 3άρι νιώθεις σαν να έχεις μπροστά σου ...στρομπόμπαλα μιας και παραείναι εντυπωσιακά φωτισμένο. Ρυθμίζοντας όμως το κάθισμα τέρμα κάτω θα διαπιστώσεις ότι έχει μια αρκούντως επιθετική θέση οδήγησης αν και η ορατότητα προς τα όργανα τύπου 'άλφα ρομέο' είναι προβληματική όσον αφορά τα δύο πλαϊνά. Οι χώροι είναι αρκετά καλοί αλλά το αμάξι είναι απλά τεράστιο για χάτσμπακ χωρίς να έχεις και φοβερό χώρο αποσκευών
Στο δρόμο δείχνει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που θα περιμένε κάποιος από ένα τόσο συντηρητικό αμάξι σχεδιαστικά. Τιμόνι (αν και λίγο ελαφρύ) και επιλογέας θα ικανοποιήσουν, ενώ στο όριο το άμάξι θα υπερστρέψει κατά βούληση (ίσως και λίγο παραπάνω από ότι θα ήθελε κανείς σε απότομη αλλαγή λωρίδας) χωρίς να σε φοβίζει όμως με κλίσεις όπως το 2 ενώ ή ανάρτηση απορροφάει σχεδόν τα πάντα. Φρένα αρκετά καλά και μοτέρ που είναι αποτελεσματικό μεν αλλά με τη γραμμικότητα του δεν το πολυκαταλαβαίνεις.- απόσβεση ανάρτησης, θέση οδήγησης, ευχάριστη οδική συμπεριφορά, χώροι
- Τεράστιες εξωτερικές διαστάσεις, συντηρητικός σχεδιασμός, υπερστροφικές τάσεις
Με λίγα λόγια στο επόμενο 3, αλλάξτε του το εξωτερικό κέλυφος, βάλτε ένα ΕΣΠ και ένα λίγο καλύτερο μοτέρ και έχετε ένα αρκούντως νεανικό και συνάμα πρακτικό αυτοκίνητο
Το ξέρω πως θεωρητικά πρέπει να γράφουμε μόνο για μόντέλα που πωλούνται καινούργια αλλά επειδή έχει καταστρατηγηθεί αυτός ο κανόνας και επειδή πολλούς ενδιαφέρουν μτχ μοντέλα δεν περίμενα ποτέ ότι θα ενθουσιαζόμουνα από την οδήγηση ενός τόσο 'χλωμού' θεωρητικά μοντέλου 15+ ετών όπως ένος στάρλετ προτελευταίας γενιάς. Το μοτέρ είχε απόκριση που σήμερα την έχουμε ξεχάσει, το τιμόνι ελαφρύ παρά την έλλειψη υποβοήθησης, αρκετά ευρύχωρο με μόνο ίσως ουσιαστικό πρόβλημα τα μέτρια φρένα. Γενικά μου άρεσε πολύ περισσότερο από αρκετά πιο σύγχρονα μοντέλα
-
Η απόκριση έχει πέσει στα καινούρια θύμα του ηλεκτρονικού γκαζιού! Το δικό μου που έχει το κλασσικό...συρματόσχοινο, είναι πολύ πιο ζωντανό από αυτό που περίμενα από ένα 16V 1.2 ...
-
Σήμερα είχε για τεστ την Οκτάβια 5 1.8TSi ο γαμπρός μου, έτσι πήγα μαζί του. Το μενού περιελάμβανε όλα τα είδη διαδρομών αφού είχαμε το αυτοκίνητο 1μιση ώρα με τον πωλητή μέσα.
Πιστεύω ότι είναι το τιμιότερο αυτοκίνητο σήμερα για κάποιον που θέλει άπλετους χώρους και δύναμη με λογική τιμή. Εάν εξαιρέσουμε μικροατέλειες συνοχής και φινιρίσματος, το εσωτερικό του είναι μια χαρά χωρίς να σου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ποιότητας. Υπάρχει εργονομία και όλος ο βασικός εξοπλισμός για να την απολαύσεις.
Στο δρόμο ο 1.8Τ τα έχει όλα. Είχα οδηγήσει και το Λεόν, αλλά στην Οκτάβια η δύναμη μου φάνηκε περισσότερη. Ροπή από χαμηλά και στην Ε.Ο με 5η τα κάνει όλα. Προσπερνάει, επιταχύνει και είναι ασφαλέστατο για ταξίδι. Σε γρήγορες στροφές επαναλαμβανόμενες στροφές, τα πάει πολύ καλύτερα απ'ότι περίμενα. Ελάχιστες κλίσεις και αίσθηση για υψηλή πρόσφυση.Ναι, θα το αγόραζα κι εγώ σήμερα, αλλά δεν είναι ώρα για αλλαγή.
-
Corsa OPC
(συμφορουμιστα και πολυ καλου φιλου)Καταρχας, η θεση οδηγησης ειναι πολεμικη. Πρακτικα αδυνατον να μη καθησεις σωστα. Τα καθισματα (recaro) δεν προσφερουν μονο σπορ εμφανιση, αλλα αγκαλιαζουν το σωμα και ειναι πολυ ανετα. Ειχα την αισθηση οτι μπορω να οδηγαω για ωρες. Ακομα και σαν συνοδηγος καθεσαι βασιλικα. Ωρατοτητα πολυ καλη, ευκολα μπορεις να υπολογισεις που αρχιζει και που τελειωνει το αμαξι.
Βαζοντας το κλειδι και γυρνοντας το στη πρωτη θεση, οι βελονες του καντραν τερματιζουν και επανερχονται στην αρχικη τους θεση...
Γυρνοντας το κλειδι στη δευτερη θεση, η μιζα ξυπναει τον κινητηρα των 200 αλογων ο οποιος δεν ακουγεται σχεδον καθολου.Με κλειστα παραθυρα η ηχομονωση ειναι πολυ καλη και κανενας ηχος δεν αποσπαει την προσοχη σου. Η ποιοτητα κυλισης θυμιζει μεγαλυτερα και ακριβοτερα αυτοκινητα και μονο σε καποιες εγκαρσιες ανωμαλιες καταλαβαινεις την παρουσια ημιακαμπτου που ισως ενοχλει παραπανω τους πισω επιβατες. Σε καμμια περιπτωση δεν αντιλαμβανεσαι οτι εχεις υπερβει κατα πολυ (για αυτοφωρο) το οριο ταχυτητας, αν δεν κοιταξεις το ταχυμετρο.
Τιμονι,επιλογεας, πενταλ συμπλεκτη, φρενου ,γκαζιου, σου δινουν αισθηση...playstation. Το τιμονι βεβαια βαραινει λιγο μετα απο καποια χλμ, αλλα και παλι θα ηθελα μια πιο 'ανδρικη' αισθηση.
Ο διακοπτης των φλας με προβληματισε. Δεν μπορουσα να καταλαβω αν εβγαλα φλας η αν αυτο εκλεισε...Στην εκκινηση απο σταση, αν πατησεις (καταλαθος) λιγο παραπανω το γκαζι μενεις στο ιδιο σημειο... Πρεπει να εχεις αρκετα ελαφρυ ποδι για να ξεκινησεις ομαλα, καθως επισης και για να φρεναρεις, αφου τα φρενα 'ακουν' πριν καλα-καλα πατησεις το πενταλ. Και οχι απλα 'ακουν', αλλα σε κολλανε στο παρμπριζ.
Ο κινητηρας ειναι δυνατος. Εχει δυναμη παντου και παντα, ανεβαζει στροφες πολυ ευκολα, η ροπη του σε κολλαει στο καθισμα, φανταστικη επιταχυνση εν κινησει. Το αμαξι κατευθυνεται με ακριβεια (αν και το τιμονι ειναι πολυ ελαφρυ) και σταματαει αμεσα. Κλισεις μηδεν, ουδετερη συμπεριφορα με ταση να υπερστρεφει οταν πραγματικα το παρακανεις, το esp μπαινει σε λειτουργεια μονο οταν πραγματικα χρειαζεται.
Γενικοτερα, το αμαξι το συνηθιζεις πολυ γρηγορα, αλλα αν θες να απολαυσεις αυτα που μπορει να δωσει, πρεπει να περιμενεις αρκετο καιρο...
Οδήγησα....