-
Υπάρχει άλλο θέμα γι αυτά...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
16 χιλιαρικα για supermini..τς τς τς...
τα θεωρώ κι εγώ παράλογα ειδικά όταν υπάρχει το c4 1.6 diesel.
...εαν εξαιρεσουμε τον πολυ καλο κινητηρα και την προσεγμενη-αναβαθμισμενη για citroen ποιοτητα-εμφανιση εσωτερικου, προκειται για μια επιλογη συνολικα κατω του μεσου ορου...Οι καλυτερες επιλογες στα λεφτα αυτα για μικρομεσαια κατηγορια, φαινονται να ειναι τα Focus, Leon, πλεον και Ceed...
Αλλα και παλι, σχετικα με τα '16 χιλιαρικα για supermini' δεν ψωνιζουν ολοι με το μετρο...Υπαρχει κοινο που θελει κατι σε μικρη συσκευασια πχ με ολες τις ανεσεις ενος αυτοκινητου μεγαλυτερης ή και premium κατηγοριας...
Ναι εξηγησα πιο πισω το σκεπτικο..
Και εκτος αυτου η τριπλετα που αναφερεις δεν ειναι σε καμια περιπτωση καλυτερες επιλογες απο τη c4.. συντομα θα ερχεται και με 1.2Τ 130. το leon απλα ειναι πιο σπορτιφ. Παρομοια αυτοκινητα τα θεωρω αυτα σε παρομοιες φυσικα εκδοσεις παντα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Υπάρχει άλλο θέμα γι αυτά...πρόσθεσε στον τιτλο 'δες 1ο ποστ' κι εκεί μεσα γράψε τα εξης:
- το παρόν νηματάκι θα παραμένει κλειδωμένο, εάν θέλεις κατι να δημοσιευτεί στείλε το κειμενάκι σε εναν μοντ
κι απο κάτω βάλε την ούρλα με το οδήγησα-σχόλια (ή κατευθείαν το προφίλ του οφ μπάλανς ) ...
αφού αλλιώς δεν...
-
...συνεχιzω λοιπον τα περι C4 vs ανταγωνισμου, εδω:
viewtopic.php?f=15&t=5348&p=3012451#p3012451
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
16 χιλιαρικα για supermini..τς τς τς...Μην ξεχνάς ότι έδωσα 16.500 για το iQ .( αυτό όμως ήθελα)
-
300 ευρώ ακόμα και θα ξεπερναγε τη τιμή του Focus το 2004 που το είχαμε πάρει.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Honda civic 1.6 diesel
Πρόσφατα οδήγησα το ως άνω αυτοκίνητο. Ακολουθούν οι **προσωπικές **εντυπώσεις μου, όσο «αντικειμενικότερα» μπορώ και εστιάζοντας στα προβληματικά σημεία.
Εξωτερικά:
Ειδικά για το εν λόγο αυτοκίνητο το πράμα είναι πολύ υποκειμενικό. Προσωπικά δεν μου αρέσει το πίσω του μέρος, όχι πως με το μπροστά του τρελαίνομαι κιόλας.
Ειδικά τα πίσω φανάρια μου φαίνονται σαν να είχαν ξεχάσει να τα βάλουν και τα προσέθεσαν αργότερα. Πάντως σαν σύνολο δεν είναι κακό αλλά φοβάμαι πως δεν είναι διαχρονικό.
Θεωρώ πως η εμφάνιση αυτή θα αρέσει σε πιο νεαρές ηλικίες ή σε ανθρώπους που θέλουν να αισθάνονται νέοι (προσωπική μου άποψη).
Στη σύζυγό μου –περιέργως- άρεσε πολύ!
Εσωτερικά:
Οι εσωτερικοί χώροι είναι πολύ καλοί, αυτό όμως δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά γιατί το εσωτερικό είναι (αποκλειστικά) όλο μαύρο (και δεν ξέρω έτσι που είναι αν θα του πηγαίνει και άλλο χρώμα) με αποτέλεσμα να δείχνει (στα δικά μου μάτια) μικρότερο από ότι είναι.
Το σχήμα του πίνακα οργάνων είναι ωραίο αλλά του ταμπλό γενικότερα δεν μου αρέσει. Νομίζω πως πχ του golf ή του 308 είναι κατά πολύ ανώτερο. Γενικά είναι λίγο «εκκεντρικό», όπως το σύνολο του αυτοκινήτου.
Τα καθίσματα του οδηγού-συνοδηγού είναι καλά αλλά όχι όσο καλά θα ήθελα. Ομοίως και τα πίσω. Και δεν αναφέρομαι στο χώρο των πίσω επιβατών αλλά στην αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης που σου δίνουν τα καθίσματα. Δηλαδή μου φανήκανε πολύ πίσω στο τομέα αυτό από αντίστοιχες γερμανικές και γαλλικές προτάσεις που επίσης εξέτασα.
Τα υλικά στο εσωτερικό φαίνονται καλά στο μάτι αλλά όχι τόσο καλά όσο πχ στα golf ή στο 308. Δεν με ενόχλησε τόσο ο πίνακας οργάνων αλλά το ταμπλό και οι πόρτες που μου φανήκανε «παραμελημένα» (για να μην πω τίποτα άλλο).
Οι χώροι για τα κεφάλια οδηγού – συνοδηγού είναι μέτριοι. Εγώ που δεν είμαι ψηλός αισθανόμουν περιορισμένα από το εσωτερικό ύψος. Μπορεί όμως αυτό να διορθώνεται με την χαμήλωμα του καθίσματος που δεν ακούμπησα.
Το πορτμπαγκάζ είναι όντος μεγάλο αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστική διαφορά με τα σύγχρονα ανταγωνιστικά (πλην focus) αυτοκίνητα. Άλλωστε αν το βασικό σας κριτήριο είναι αυτό, δεν θα αγοράσετε τέτοιου είδους αυτοκίνητο αλλά μεγαλύτερο (πχ Octavia).
Γενικά ,δεν μου έδωσε την αίσθηση του super ευρύχωρου αυτοκινήτου που γράφουν οι πάντες και περίμενα να δω.
Στο δρόμο:
Εντύπωση αμέσως σου κάνει ο κινητήρας του. Είναι σαν κινητήρας περισσοτέρων κυβικών. Τραβάει πολύ. Θα τολμήσω να πω (πολύ) καλύτερα από άλλες προτάσεις σε παρόμοια τιμή, γερμανικές και μη.
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε diesel προτάσεις, αναφέρομαι γενικά. Όταν πατάς το γκάζι σε κολλάει στο κάθισμα.
Περιέργως και η κατανάλωση που έγραφε δεν ξέφυγε πολύ (όπως το οδηγήσαμε) πράμα που σημαίνει πως το αμαξάκι είναι σίγουρα και δυνατό αλλά και οικονομικό.
Γενικά «όλα τα λεφτά» στο αυτοκίνητο αυτό είναι ο κινητήρας του.
Στα μείον του κινητήρα (που μετά την απόδοσή του φαίνονται λίγα) είναι ο θόρυβός του αλλά και η απόδοσή του (πολύ) χαμηλά.
Με κλειστά παράθυρα δεν ακούγεται αρκετά –έχει καλή ηχομόνωση- αλλά αν ανοίξετε τα παράθυρα, κάνει περίπου σαν ταξί.
Ευτυχώς που έχει start-stop, το οποίο δουλεύει πολύ καλά.
Σχετικά με την απόδοση του χαμηλά, εννοώ κάτω από τις 1500 στροφές και σχετικά με καλά στον τομέα αυτό βενζινοκίνητα μοντέλα ψιλό υστερεί, αλλά μάλλον δεν θα το καταλάβετε γιατί ανεβάζει περιέργως στροφές γρήγορα.
Το πάτημά του στο δρόμο μου φάνηκε καλό αλλά όχι από τα καλύτερα.
Το τιμόνι του μου φάνηκε πολύ μέτριο, ελαφρύ για τα γούστα μου (πολύ κρίμα). Υστερεί πχ από του focus (που προσωπικά, συνολικά δεν μου αρέσει) αρκετά και σε πάτημα αλλά και σε τιμόνι.
Το κιβώτιό του μου φάνηκε πολύ καλό. Για την ακρίβεια δεν νομίζω ποτέ να έχω δοκιμάσει καλύτερο σε κανένα αυτοκίνητο.
Η ορατότητα είναι περιορισμένη προς τα πίσω, αλλά μόνο όταν προσπαθείς να δεις πίσω με γυρισμένο το κεφάλι. Από τους καθρέπτες είναι πολύ καλή (και παρόλο την πίσω «αεροτομή»).
Τα φρένα του είναι μια χαρά.Γενικώς:
Δυστυχώς δεν υπάρχει τέλειο αυτοκίνητο.
Ούτε και το νέο civic μου φάνηκε τέτοιο.
Προσωπικά θα ήθελα ένα focus πιο όμορφο, με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, με εσωτερική αίσθηση και ηχομόνωση από νέο golf, λίγο πιο ψηλό και diesel μοτέρ από civic.
Στο civic με «χάλασε» το εσωτερικό του, αυτή η «μουντίλα» που βγάζει, αλλά και η παντελής απουσία της πολυτελούς αίσθησης που είναι παρούσα σε φτηνότερα και όχι μόνο γερμανικά αυτοκίνητα (πχ 308).
Με χάλασε πολύ η τιμή του, η οποία είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα στην sport έκδοση που με ενδιαφέρει.
Με έφτιαξε πολύ το μοτέρ του, για τη (πραγματική) δύναμή του που την αισθάνεσαι αλλά και την οικονομία του.
Δηλαδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορείς να το χαίρεσαι χωρίς να φοβάσαι το βενζινάδικο (όπως πχ τα βενζινοκίνητα turbo).
Γενικά μου άφησε γλυκόπικρη γεύση γιατί νομίζω πως αν οι Ιάπωνες προσπαθούσανε λίγο ακόμα θα ήταν ένα super αυτοκίνητο, που τώρα όμως δεν είναι.
Στα χρήματα που κοστίζει έχει μεγάλο ανταγωνισμό και μόνο κάποιος που εκτιμάει το όνομά του (Honda) αλλά και τα πλεονεκτήματα του (μοτέρ) θα το προτιμήσει από τον (πχ γερμανικό) ανταγωνισμό. -
Toyota Avensis 1.8 2006-7
+Ποιότητα εσωτερικού
+Χώροι
+Καλούτσικο γκάζι
+Κατανάλωση-Σχεδίαση
-Θέση οδήγησης. Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η -
Αυτά μονο καταλαβες;
-
Εχω χτυπημένο χέρι.. βαριέμαι να κικιζίζω με το ένα χέρι..
-
θα μπορουσες να γραψεις σε μια φραση : απο τα χειροτερα αυτοκινητα που εχουν παραχθει EVER
τοσο απλα.
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Εχω χτυπημένο χέρι.. βαριέμαι να κικιζίζω με το ένα χέρι.....τουλαχιστον μην παραποιεις την επωνυμια μου...
-
Fiat 500c 1242cc 69 άλογα
Νοικιάρικο βεβαίως βεβαίως...
Διαδρομή Ρέθυμνο - Ηράκλειο.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν μια απίστευτα όμορφη εμπειρία. Το αυτοκινητάκι μπορεί να ην βάζει φωτιά στην άσφαλτο σε καμμία περίπτωση αλλά... ΑΛΛΑ στρίβει σαν διαβολάκι. Απίστευτα κρατήματα. Τιμόνι αστεράτο. Έπαιρνε τις στροφές του ΒΟΑΚ σαν παιχνίδι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα στρίβει το τουρμπάτο.
Στο εσωτερικό ήταν 2-3 πραγματάκια που δεν μου άρεσαν. Ο διακόπτης για τους προβολείς ομίχλης δεν ήταν σε βολικό σημείο. Πιο εύκολα τους χρησιμοποιεί ο συνοδηγός παρά ο οδηγός. Δεν είναι καθόλου βολικός ένας διακόπτης που βρίσκεται στο ταμπλώ και πολύ δεξιά απο τον οδηγό. Επίσης δεν μου άρεσε που η ρύθμιση της έντασης της φωνής του ηχοσυστήματος γίνεται με κουμπιά + και - .
Έχω, τέλος, μια μικρή επιφύλαξη, χωρίς να είμαι ειδικός σε καμμία περίπτωση, για το λεβιέ ταχυτήτων. Κουμπώνει πολύ καλά ρε παιδί μου δε λέω αλλά μου φαίνεται κάπως gay.
Κατά τα άλλα η ποιότητα των υλικών μου άρεσαν πολύ. Το λευκό του πάει. Πολύ όμορφο το 2 σε 1 κοντέρ με τον χιλιομετρητή και τις στροφές μαζί.Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα ακόμα και αν μου το χάριζαν. Δεν είμαι λάτρης τέτοιων αυτοκινήτων. Μπορώ να καταλάβω όμως τον κόσμο που το αγοράζει και μπορώ να καταλάβω γιατί το λατρεύουν οι νέοι και πιο μοδάτοι!!!
Συμπέρασμα: Πολλά
-
Και που να δεις πως στρίβει το δικό μου με την extra 16άρα με διαστάσεις ελαστικών αλά Abarth. Με τίμημα στην άνεση βεβαίως.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θα μπορουσες να γραψεις σε μια φραση : απο τα χειροτερα αυτοκινητα που εχουν παραχθει EVERτοσο απλα.
Ποπ τα είπε όλα.
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
-
Έχει κανένας άποψη για το αυτόματο κιβώτιο που μπαίνει στην Β-class που είναι CVT; Και γενικά για το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για το αυτόματο κιβώτιο που μπαίνει στην Β-class που είναι CVT; Και γενικά για το αυτοκίνητο.Ωραίο το CVT , αλλά προτιμώ κλασσικό μετατροπέα ροπής! έχω εμπειρία από υβριδικό Honda Insight που οδηγώ στην Αθήνα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για το αυτόματο κιβώτιο που μπαίνει στην Β-class που είναι CVT; Και γενικά για το αυτοκίνητο.
Ωραίο το CVT , αλλά προτιμώ κλασσικό μετατροπέα ροπής! έχω εμπειρία από **υβριδικό **Honda Insight που οδηγώ στην Αθήνα
-
Ωραίο το CVT , αλλά προτιμώ κλασσικό μετατροπέα ροπής! **έχω εμπειρία από υβριδικό Honda Insight που οδηγώ στην Αθήνα
**
wtf?
-
Ωραίο το CVT , αλλά προτιμώ κλασσικό μετατροπέα ροπής! **έχω εμπειρία από υβριδικό Honda Insight που οδηγώ στην Αθήνα
**
wtf?
Οδήγησα....