-
106_4_ever
εδω μιλαμε γαι το αν το κειμενο κρυβει πονηραδες των δημοσιογραφων και οχι για τα αμαξια σθγκεκριμενα.
μαλλον ομως πρεπει να μεταφερθει γιατι ειναι
-
Για την οδηγική κατάντια μερικών σημερινών αυτοκινήτων φταίνε εν πολλοίς οι Γερμανοί που με πρόσχημα την παθητική ασφάλεια και την ποιότητα βαρύνανε τα αμαξώματα και ευνούχισαν τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Βέβαια οι Ιταλοί, Γάλλοι κλπ έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα και τα έβαλαν με το θηρίο μέσα στην φωλιά του (στην στιβαρότητα δηλαδή) αντί να το παρασύρουν σε ανοιχτό πεδίο και να το πολεμήσουν με τα δικά τους όπλα (επιδόσεις, οδική συμπεριφορά κλπ). Σε αυτό φταίνε και οι οδηγοί. Παλαιότερα (μιλάω για πριν 40 χρόνια) αυτοκίνητο είχαν μόνο όσοι ήξεραν πέντε πράγματα, τώρα και η κουτσή μαρία καβαλάει το τιμόνι. Οπότε τα εργοστάσια αναγκάστηκαν να προσφέρουν πιο fool-proof και άρα βαρετά οδηγικά μοντέλα. Η Alfa το είπε ευθαρσώς στην 147 GTA... δεν απενεργοποιείται το VDC γιατί απευθύνεται σε θερμοκέφαλους νέους. Η 156 που απευθύνονταν σε πιο έμπειρους όμως είχε αυτή την δυνατότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το PSA. Μόνο μια Renault Sport και μια Ford RS έχει απομείνει αλλά ευτυχώς βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης και από το Gruppo (απενεργοποιούμενο VDC στις μεγάλες Alfa πλέον, εκδόσεις GTA στα σκαριά) αλλά και από την Peugeot καθώς στην παρουσίαση του RCZ δήλωθηκε ότι ήρθε καιρός να ξαναγίνουν σπορ τα Peugeot.
Πάντως σαφώς υπάρχουν και σήμερα σπορ αυτοκίνητα και μάλιστα πολύ πιο οδηγοκεντρικά από τους προγόνους τους (ορισμένες BMW και τα σπορ κουπέ της Nissan επί παραδείγματι).
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
εγω παντως που ειμαι πολυ νεος και τελικα ειχα την τυχη απο γνωστους ,οικογενειες κτλ ( δεν χρειαζεται να αναφερω καταστασεις) να μπω και να οδηγησω εστω και γερασμενες μερικες καλες ιταλικες κατασκευες οπως και γερμανικες και γαλλικες ....γιατι τον καταλαβιανω απολυτα (στο κομματι με τα σημερινα αυτοκινητα) ? ειναι για τον πεο πολλα απο τα σημερινα αυτοκινητα..και ειναι τελειως (ΑΨΥΧΑ)
Οσοι τα εχουν θυγονται μ αυτο γιατι δεν θελουν να πιστεψουν πως τωρα που καταφεραν να αποκτησουν μια alfa και γενικα ακομα και ενα peugeot sport τωρα ειναι χειροτερα και πιοό'\οο μαζοποιημενα τα αυτοκινητα....και αμεσως βγαζουν ως μ@@@α οποιον τους το επισημανει αυτο?
δεν λεω.... ποιοτηκα .....στιβαρα....αλλα αψυχα τα περισσοτερα...
εγω το παραδεχομαι παντως.Φίλε 106_4_ever είναι άλλο αυτό που λες εσύ και άλλο να χαρακτηρίζεις το Golf παράδεισο της αυτοκίνησης.
Kai δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα : Όποιος έχει άλλη άποψη από εμάς χαρακτηρίζεται κάπως. Δεν είναι καθόλου έτσι.Η ακατάσχετη παρελθοντολαγνία δεν προσφέρει κάτι. Εντάξει τα παλιά αυτοκίνητα...μπλα ...μπλα μπλά..τα έχουμε πει χίλιες φορές. Αλλά είναι τουλάχιστο γελοίο να έχω π.χ insignia και να λέω ότι προτιμάω/πεθυμάω την ascona επειδή είχε...χαρακτήρα
Εκτός και εάν όλοι οι κατασκευαστές έχουν νερώσει το κρασί τους και ευτυχώς που υπάρχουν οι Γερμανοί και βγάζουν ακόμα ...παραδεισένια αυτοκίνητα ,οπότε πάω πάσο.
Το τι ακριβώς τους 'φταίει' με τις Alfa/Lancia δεν έχω καταλάβει αλλά εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Τη δουλειά τους και τη δουλειά μας.Όσο για τι ρόλο παίζει ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στο χώρο της αυτοκίνησης, πέρα από αυτά που έχουν γραφτεί και έχουν αιτιολογηθεί επαρκώς εδώ κατά καιρούς, βρες κάποιον που να έχει υπηρετήσει /υπηρετεί αυτό το χώρο και πες του να σου πει πέντε πράγματα έξω από τα δόντια και τότε τα ξαναλέμε
Πάντως με τα δικά μου κριτήρια, θα πρέπει κάποιος να είναι εντελώς καθυστερημένος ( ή εντελώς ανυποψίαστος) εάν συμβουλεύεται περοδικά του χώρου (=δημοσιγράφους) σαν κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.
Σε άλλο τόπικ μιλάμε για το πόσο βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι οι δημοσιγράφοι. Και δικαίως. Λες οι της αυτοκίνησης να αποτελούν ...λαμπρή εξαίρεση???Συγγνώμη για το off topic , δεν προκειται να επανέλθω
Για τα περι Golf δεν γραφτηκε κατι τετοιο που λες, εσυ το μεταφραζεις ετσι...
Αν τωρα ο 'νικητης' μιας κατηγοριας λεγεται παραδεισος της αυτοκινησης, τι να πουμε για τα supercars...
Aυτο που 'φταιει' με τις Alfa και Lancia ειναι οτι ειδικα στην δευτερη, εχουν χασει σχεδον
εντελως αυτο το οποιο πρεσβευαν και τους λογους ουσιαστικα για τους οποιους
ξεχωριζαν στην αυτοκινηση πριν 2-3 δεκαετιες.
Το οτι συνηθως στα συγκριτικα δεν βγαινουν πρωτες επιλογες, δεν σημαινει οτι 'θαβονται'
(τουλαχιστον στους 4τροχους)
απλα για λογους οικονομικους(?), κακου management, ή οτι αλλο, εχουν χασει την ουσια
απο αυτο που οι ιδιοι οι κατασκευαστες διαφημιζαν σχετικα με την μοναδικη οδηγικη αισθηση και επιδοσεις των αυτοκινητων τους.
Οσο για το τελευταιο τονισμενο σχολιο, οσο και καλυτεροι να ειμαστε σαν 'πιλοτοι'
'δοκιμαστες', 'κριτικοι' απο τους τυχαρπαστους(?) και ποταπους(?) δημοσιογραφισκους,
αυτοι εχουν την τυχη(?)-γνωσεις-εμπειρια (ή μηπως ατυχια για εμας τους υπολοιπους?)
να εχουν οδηγησει πολλαπλασια αυτοκινητα, συνηθως ανταγωνιστικα μεταξυ τους, με
την βοηθεια εξοπλισμου μετρησης επιδοσεων σε ιδανικες συνθηκες, ωστε να μπορουν να καταθεσουν καποιες αποψεις με μεγαλυτερο ποσοστο ευκρινιας, αξιοπιστιας και με μικροτερα περιθωρια λαθους, απ' οτι θα εκανε οποιοσδηποτε απο ολους εμας τους
υπολοιπους καθημερινους οδηγους.
Διαπλοκη και συμφεροντα υπαρχουν δυστυχως παντου, σε ολα τα επαγγελματα
και τομεις, οχι ομως σε σαρωτικο επιπεδο οπως αφηνεις να εννοηθει...Sorry για το
Θα στειλω πμ την επομενη φορα για να μην κουραζω το post... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για την οδηγική κατάντια μερικών σημερινών αυτοκινήτων φταίνε εν πολλοίς οι Γερμανοί που με πρόσχημα την παθητική ασφάλεια και την ποιότητα βαρύνανε τα αμαξώματα και ευνούχισαν τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Βέβαια οι Ιταλοί, Γάλλοι κλπ έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα και τα έβαλαν με το θηρίο μέσα στην φωλιά του (στην στιβαρότητα δηλαδή) αντί να το παρασύρουν σε ανοιχτό πεδίο και να το πολεμήσουν με τα δικά τους όπλα (επιδόσεις, οδική συμπεριφορά κλπ). Σε αυτό φταίνε και οι οδηγοί. Παλαιότερα (μιλάω για πριν 40 χρόνια) αυτοκίνητο είχαν μόνο όσοι ήξεραν πέντε πράγματα, τώρα και η κουτσή μαρία καβαλάει το τιμόνι. Οπότε τα εργοστάσια αναγκάστηκαν να προσφέρουν πιο fool-proof και άρα βαρετά οδηγικά μοντέλα. Η Alfa το είπε ευθαρσώς στην 147 GTA... δεν απενεργοποιείται το VDC γιατί απευθύνεται σε θερμοκέφαλους νέους. Η 156 που απευθύνονταν σε πιο έμπειρους όμως είχε αυτή την δυνατότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με το PSA. Μόνο μια Renault Sport και μια Ford RS έχει απομείνει αλλά ευτυχώς βλέπουμε σημάδια ανάκαμψης και από το Gruppo (απενεργοποιούμενο VDC στις μεγάλες Alfa πλέον, εκδόσεις GTA στα σκαριά) αλλά και από την Peugeot καθώς στην παρουσίαση του RCZ δήλωθηκε ότι ήρθε καιρός να ξαναγίνουν σπορ τα Peugeot.Πάντως σαφώς υπάρχουν και σήμερα σπορ αυτοκίνητα και μάλιστα πολύ πιο οδηγοκεντρικά από τους προγόνους τους (ορισμένες BMW και τα σπορ κουπέ της Nissan επί παραδείγματι).
+10
Kαπως ετσι ξκινησε ο 'κατηφορος'...Εν μερη δειχνουν καποιοι να ανακαμπτουν τουλαχιστον,
(oσο επιτρεπουν οι καιροι και η μοδα βεβαια)
και χαιρομαι που μεσα σε αυτους μαλλον θα ειναι και η AR... -
αντε εμεις να δουμε ποτε
-
Περί παρελθοντολαγνείας ο λόγος...
Οδήγησα πρόσφατα την MiTO 1.4 TurboBenzina (αυτή με τα 155). Απ' ότι φαίνεται στο μόνο τομέα που η AR συνεχίζει την παράδοση είναι ο σχεδιασμός. Η MiTO σε κόκκινο χρώμα είναι απλά πανέμορφη, ερωτεύσιμη Γουστάρεις να την βλέπεις μέσα έξω... αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί.Αρχίζοντας να ψαχουλεύεις το εσωτερικό της, διαπιστώνεις πως δυστυχώς δεν κράτησε την παράδοση μόνο στο σχέδιο, αλλά και στην μέτρια ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης. Προς Θεού δεν λέω ότι είναι χειρότερη από μοντέλα του παρελθόντος όπως πχ η 147, απλώς κάτι σου λέει ότι μέσα σε 5 χρόνια το εσωτερικό θα είναι ερείπιο. Ίσως και να υπερβάλλω λίγο, απλώς οι εσωτερικοί τριγμοί δεν λείπουν (~10.000χλμ στο οδόμετρο), όσα ντουλαπάκια έχει τα νοιώθεις ετοιμόρροπα -λίγο αν τα πιέσεις παραπάνω δίνουν την αίσθηση ότι θα σου μείνουν στο χέρι-, όταν παίξει με δυνατά μπάσα το -μέτριο- ηχοσύστημα θα ακούσεις τριγμούς από τα ηχεία, η επένδυση στην πόρτα όταν την κλείνεις δείχνει να βγαίνει προς τα έξω και αντίστοιχα όταν την ανοίγεις δείχνει να μπαίνει προς τα μέσα, το ταμπλό αν και καλοσχεδιασμένο, έχει αρκετά σκληρά πλαστικά τα οποία κάποια στιγμή πιστεύω θα αρχίσουν να κουδουνίζουν.
Όμως τα χειρότερα δεν είναι τα παραπάνω, τα οποία στην τελική μπορείς και να τα αποδεχθείς μια χαρά όταν ξέρεις ότι έχεις ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
Τα χειρότερα είναι όταν ανάψεις το μοτέρ και γυρίσεις το τιμόνι για πρώτη φορά.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΑΙΣΧΡΟ. ΑΧΡΩΜΟ. ΑΟΣΜΟ. ΤΡΑΓΙΚΟ. ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ. Μου θυμίζει το τιμόνι του προηγούμενου punto όταν πατούσες το κουμπάκι του 'city' για να ελαφρύνει το τιμόνι (άλλη @@ριά και κείνο). Δεν τολμώ καν να το συγκρίνω με το τιμόνι του 306 μου, θα είναι άδικο για το 306. Με το τιμόνι ενός απλού και ταπεινού C4 όμως μπορώ να το συγκρίνω, με του C4 να βγαίνει χιλιόμετρα μπροστά (και τα δυο τιμόνια ηλεκτρικά). Είναι σα να βγήκε ο υπεύθυνος chief engineer και να ζήτησε από τους άντρες του να σχεδιάσουν το χειρότερο τιμόνι στην ιστορία της AR (και όχι μόνο). Ο δε τρόπος που βαραίνει το τιμόνι, όταν τα χιλιόμετρα αυξάνονται μου θυμίζει πριν χρόνια που έπαιζα το Need for Speed Porsche Unleased στον υπολογιστή με την τιμονιέρα… Σαφώς καλύτερη η τιμονιέρα, τουλάχιστον εκεί οδηγούσες Porsche!Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου αυξάνει κάπως την θερμοκρασία του ψυχρού ντουζ που έκανες όταν έπιασες το τιμόνι. Λίγο όμως. Το αυτοκίνητο κρατάει και κρατάει καλά. Θεωρώ πως για να βγεις από το δρόμο πρέπει να είσαι ψυχοπαθής, ή κουλομαρία άνευ προηγουμένου. Το ESP δεν θα λειτουργήσει για την πλάκα (νομίζω δύναται να απενεργοποιείται μέχρι τα 50χαω) παρά μόνο όταν ξεκινάς από στάση στους ελληνικούς δρόμους και δεδομένης της δύναμης του αυτοκινήτου, θα το δεις να επεμβαίνει να σε σώσει από το ακατάσχετο χαζοσπινάρισμα. Βέβαια λόγω του τιμονιού, δεν πρόκειται να απολαύσεις στρίψιμο ούτως ή άλλως.
Ο επιλογέας των έξι ταχυτήτων έχει μια περίεργη ασάφεια η οποία προσωπικά δεν με πείραξε όντας συνηθισμένος από γαλλικά σασμάν (συγκριτικά καλύτερος του 306, χειρότερος του C4, πιο κοντά σε 206 μου έκανε).
Η ανάρτηση είναι σφιχτή και κοπανάει προφανώς λόγο ημιάκαμπτου. Απλά σα να κοπανάει περισσότερο απ’ όσο θα ήθελε κάποιος και ίσως να κουράζει μερικές φορές εντός πόλης.
Ήρθε η ώρα του μοτέρ για το οποίο μόνο καλά λόγια έχω να πω. Δυνατό και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος της MiTO, δεν θα προβληματίσει κανέναν, ποτέ. Στις πολύ χαμηλές στροφές το νιώθεις κάπως νωθρό, αλλά μετά τις 2.000 ζωντανεύει και στις 3 με 4 χιλιάδες και πάνω πυροβολάει και μετά κάνει ερωτήσεις. Αν είχα να πω κάτι κακό για το μοτέρ, θα ήταν ίσως ότι κάνει θόρυβο, αλλά αυτό οφείλεται σαφώς στην ελλιπή ηχομόνωση του εσωτερικού κάτι που μπορεί να κουράσει σε ταξίδι ειδικά σε συνδυασμό με την σφιχτή ανάρτηση. Ο ίδιος ο ήχος του μοτέρ σαν χροιά δεν είναι καθόλου άσχημος, θα τολμούσα να πω πως είναι ευχάριστος. Για πολύωρο ταξίδι βέβαια και ήχος από Aston Martin Vantage θα κούραζε…
Είναι αλήθεια πως είχα ενθουσιαστεί όταν άκουσα πως βγαίνει η MiTΟ αν και ουδέποτε ήμουν Alfisti. Για την ακρίβεια ουδέποτε ήμουν οποιασδήποτε «σχολής» (γαλλικής, ιταλικής, γερμανικής ή ιαπωνικής), απλά εκτιμούσα το «καλό αυτοκίνητο», μια έννοια σχετική για πολλούς η οποία όμως για μένα σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο πρέπει να χαίρεσαι να το οδηγείς, να σου αρέσει να το βλέπεις και να μην τρέχεις όλη την ώρα στα συνεργεία.
Δυστυχώς η MiTO με απογοήτευσε. Μπορεί να μου αρέσει πολύ να το βλέπω, αλλά σίγουρα δεν χαίρομαι να το οδηγώ και το γκάζι που έχει κάποια στιγμή θα το βαριόμουνα. Σαν μια πολύ όμορφη και σέξι γυναίκα με τέλειες αναλογίες, που θες σαν τρελός να πας μαζί της και όταν τελικά πας, έρχεται σαν κεραμίδα η απομυθοποίηση. Ξενέρωτη. -
Τα καλά αυτοκίνητα δεν έχουν χώρα προέλευσης . Στα ειδικού τύπου τώρα δεν έχω να πω πολλά πριν 4 χρόνια ψάχνοντας για σουπερμινι κατέληξα σε αυτό που η motorpress πλάσαρε ως καλλύτερο δεν το οδήγισα βέβαια αλλά το το περιοδικό έλεγε το καλύτερο μίνι μια κλάσση πάνω απ τα άλλα σήμερα 4 χρόνια μετά το μία κλάσση πάνω είναι μόνο γιά τα ψώνια του souper market αλλά αρχισυντάκτης έγινε διευθύνων σύμβουλος στην βιαμαρ αν κάνω λάθος διορθώσται με . Έκτοτε αγοράζω περοδικά αλλά πάνω από όλα η αίσθηση θα αποκομίσεις ο ίδιος από ένα αύτοκίνητο
-
@ alexel
μεχρι πού στροφαρες γιατι αναφερεις το γεγονος οτι χαμηλα ειναι ψοφιος , αλλα απο οσο ξερω το ολο πανηγυρι 'πυροβολητου' τελειωνει στις 5500 γιατι μετα κρεμαειστην ουσια για σκαρτες 3000 στροφες πυροβολαει.
απο lag πώς σου φανηκε?γενικα με βρισκει συμφωνο το review σου με εξαιρεση το υποκειμενικο της εμφανισης
-
Δυο ερωτησεις και απο εμενα...Το αυτοκινητο τι διαστασεων τροχους φορουσε?
Επισης επαιρνε κλισεις το αμαξωμα σε γρηγορη οδηγηση σε στροφες? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δυο ερωτησεις και απο εμενα...Το αυτοκινητο τι διαστασεων τροχους φορουσε?
Επισης επαιρνε κλισεις το αμαξωμα σε γρηγορη οδηγηση σε στροφες?απο βολτες που με εχουν κανει με mito 155αρα με 17αρες θα ελεγα οτι το αυτοκινητο δυσκολα παιρνει κλισεις (πολυ λιγοτερες απο ενα 160αρι golf για να καταλαβεις)
η αναρτηση του ειναι κατηγορια 'τραπεζι' , χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι ειναι και η πιο σκληρη που υπαρχειμαλιστα αν το εχεις δει σε βιντεακια να τρεχει (πχ fifth gear) θα παρατηρησεις οτι σε καποια φαση υπο πιεση σηκωνεται ο πισω εξωτερικος τροχος, τυπικο γνωρισμα σκληρης αναρτησης σε ημιακαμπτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@ alexel
μεχρι πού στροφαρες γιατι αναφερεις το γεγονος οτι χαμηλα ειναι ψοφιος , αλλα απο οσο ξερω το ολο πανηγυρι 'πυροβολητου' τελειωνει στις 5500 γιατι μετα κρεμαειστην ουσια για σκαρτες 3000 στροφες πυροβολαει.
απο lag πώς σου φανηκε?γενικα με βρισκει συμφωνο το review σου με εξαιρεση το υποκειμενικο της εμφανισης
Χαμηλά (~2.000 και κάτω) δεν είναι ψώφιος, απλά σου δίνει την αίσθηση πως διστάζει. Μετά τις 5.500 δεν ένιωσα πως κρεμάει, δηλαδή δεν ένιωσα αισθητή πτώση ισχύος, να πω ωχ αμάν τι έγινε. Φυσικά και υπάρχει πτώση ισχύος πάντως, δεν έχεις να κάνεις με ηλεκτρικό μοτέρ ή V-TEC, αλλοίμονο. Τον κόφτη δεν τον έφτασα να δω που είναι γιατί ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα
Turbo lag, δεν φαίνεται να υπάρχει, δεν εντόπισα κάτι το μεμπτόν εκτός ίσως λίγο πιο πάνω από τις 2.000 όπου από κάπως νωθρό, ζωντανεύει. Και αυτό πάλι αρκετά προοδευτικά.
Είναι all-round μοτέρ, δεν έχει έντονες εξάρσεις ή σκαμπανεβάσματα. Για καθημερινή χρήση δλδ.
Φαντάζομαι το μοτέρ του S3 σου θα είναι πιο άγριο σε αυτά τα θέματα. Απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.Δυο ερωτησεις και απο εμενα...Το αυτοκινητο τι διαστασεων τροχους φορουσε?
Επισης επαιρνε κλισεις το αμαξωμα σε γρηγορη οδηγηση σε στροφες?Νομίζω πως το πέλμα του ήταν 205, 17άρες με αρκετά χαμηλό προφίλ. Θα σε γελάσω με τους αριθμούς. Καλύτερα να το δεις στα specs του αυτοκινήτου στο site της AR.
Κλίσεις ελάχιστες, όπως είπα είναι πολύ σφιχτή η ανάρτηση. Ψήνω τον ιδιοκτήτη για Σέρρες να δούμε εκεί τι κλίσεις παίρνει. Στην πίστα τα σκληρά μαλακώνουν... -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Είναι all-round μοτέρ, δεν έχει έντονες εξάρσεις ή σκαμπανεβάσματα. Για καθημερινή χρήση δλδ.
Φαντάζομαι το μοτέρ του S3 σου θα είναι πιο άγριο σε αυτά τα θέματα. Απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.καλα μη φανταστεις οτι στο δικο μου γινεται καποιος χαμος , υπαρχουν τα evo για αυτα τα πραγματα..
το 'lag' στο σκαλοπατι 2500-3000+ υπαρχει αλλα δεν κανει το αυτοκινητο τοσο αποτομοαμα κατσεις να το σκεφτεις παντως τα 2 μοτερ (μιτο/s3) εχουν πολλα κοινα παρομοιες πιεσεις , ιδιο φασμα μεγιστης ροπης και οχι και τοσο μεγαλη διαφορα στα αλογα ανα λιτρο (ειδικα αν υπολογισουμε οτι η Mito δεν εχει αμεσο ψεκασμο)
μαλιστα η μιτο με μεγιστη ροπη απο 2500-5000 θα ελεγα οτι εχει πιο σπορ χαρακτηρα και απο την 1.75 ΤΒ
εγω παντως πιστευω οτι πρεπει καποιος να την πηγαινει κοφτη, ο φιλος μου και κατοχος της εχει διαφωνια στο θεμα (φοβαται μαλλον και το οτι η αλφα τους μετραει )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καλα μη φανταστεις οτι στο δικο μου γινεται καποιος χαμος , υπαρχουν τα evo για αυτα τα πραγματα..
το 'lag' στο σκαλοπατι 2500-3000+ υπαρχει αλλα δεν κανει το αυτοκινητο τοσο αποτομοαμα κατσεις να το σκεφτεις παντως τα 2 μοτερ (μιτο/s3) εχουν πολλα κοινα παρομοιες πιεσεις , ιδιο φασμα μεγιστης ροπης και οχι και τοσο μεγαλη διαφορα στα αλογα ανα λιτρο (ειδικα αν υπολογισουμε οτι η Mito δεν εχει αμεσο ψεκασμο)
μαλιστα η μιτο με μεγιστη ροπη απο 2500-5000 θα ελεγα οτι εχει πιο σπορ χαρακτηρα και απο την 1.75 ΤΒ
εγω παντως πιστευω οτι πρεπει καποιος να την πηγαινει κοφτη, ο φιλος μου και κατοχος της εχει διαφωνια στο θεμα (φοβαται μαλλον και το οτι η αλφα τους μετραει )
Διαγράμματα ισχύος ή ροπής δεν έχω δει καθόλου, πόσο μάλλον πιέσεις στο turbo. Απλά σου μεταφέρω την αίσθηση που αποκόμισα και τις σ.α.λ. στο περίπου πάντα.
Το να την πηγαίνεις κόφτη ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διασκεδάσεις λίγο με το αυτοκίνητο γιατί κατά τα άλλα...
Άσε μην αρχίσουν τα Selenia να στρίβουν δια της εξατμίσεως
Μπηχτή για την αξιοπιστία της AR -
Γουσταρω πολυ το θαψιμο των Ιταλογαλλων απο γερμανους....Ειλικρινα περιμενω πως και πως την στιγμη που θα σας παρουν χαμπαρι οι Alfisti...Φτιαχνω καφε και ποπ κορν και ερχομαι!
edit
Ηδη αρχισαν στο θεμα για την Delta... -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
καλα μη φανταστεις οτι στο δικο μου γινεται καποιος χαμος , υπαρχουν τα evo για αυτα τα πραγματα..
Διαγράμματα ισχύος ή ροπής δεν έχω δει καθόλου, πόσο μάλλον πιέσεις στο turbo. Απλά σου μεταφέρω την αίσθηση που αποκόμισα και τις σ.α.λ. στο περίπου πάντα.
Το να την πηγαίνεις κόφτη ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διασκεδάσεις λίγο με το αυτοκίνητο γιατί κατά τα άλλα...
Άσε μην αρχίσουν τα Selenia να στρίβουν δια της εξατμίσεως
Μπηχτή για την αξιοπιστία της ARΕσχάτως πάντως στην 147 μου τα Selenia όλο στη θέση τους τα βρίσκω...σε κεινο το Q5 του πατέρα μου τα ψάχνουμε τα Castrol κάθε τόσο...
Απάντηση στη μπιχτή... -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Γουσταρω πολυ το θαψιμο των Ιταλογαλλων απο γερμανους....Ειλικρινα περιμενω πως και πως την στιγμη που θα σας παρουν χαμπαρι οι Alfisti...Φτιαχνω καφε και ποπ κορν και ερχομαι!Μα εγώ γαλλικό έχω, άσχετα αν δήλωσα... άθεος
Αν μας πάρουν χαμπάρι οι Alfisti, θα αλλάξω ήπειροΕσχάτως πάντως στην 147 μου τα Selenia όλο στη θέση τους τα βρίσκω...σε κεινο το Q5 του πατέρα μου τα ψάχνουμε τα Castrol κάθε τόσο...
Απάντηση στη μπιχτή...Καλώς ήρθατε
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Γουσταρω πολυ το θαψιμο των Ιταλογαλλων απο γερμανους....Ειλικρινα περιμενω πως και πως την στιγμη που θα σας παρουν χαμπαρι οι Alfisti...Φτιαχνω καφε και ποπ κορν και ερχομαι!
Μα εγώ γαλλικό έχω, άσχετα αν δήλωσα... άθεος
Αν μας πάρουν χαμπάρι οι Alfisti, θα αλλάξω ήπειροΕσχάτως πάντως στην 147 μου τα Selenia όλο στη θέση τους τα βρίσκω...σε κεινο το Q5 του πατέρα μου τα ψάχνουμε τα Castrol κάθε τόσο...
Απάντηση στη μπιχτή...Καλώς ήρθατε
Με Γαλλικό δεν δύνασαι να σχολιάζεις Ιταλικά! Έχουμε άτυπη συμμαχία! Πάρε Γερμανικό και δει VAGeli και τα ξαναλέμε!
-
Τον τελευταιο καιρο οδηγησα μαζεμενα διαφορα αυτοκινητα...Αλλα πολυ καλα, αλλα λιγοτερο καλα...Δεν θα κατσω να γραψω για ολα, θα γραψω για ενα και συγκεκριμενα για το πιο αδιαφορο αυτοκινητο που εχω οδηγησει ποτε μου.Το ονομα αυτου: Νissan Note 1.400cc...
Μα ειναι δυνατον εν ετη 2009 να κατασκευαζεται ενα τοσο αδιαφορο αυτοκινητο...? Ενταξει ξερω οτι δεν απευθυνεται σε γκαζοφιλ ή γνωστες αλλα σε οικογενειαρχες αλλα ειναι πραγματικα ελεος το αυτοκινητο...Απο που να το πιασω το θεμα...?Απο τιμονι ανυπαρκτο, απο σαζμαν για κλαμματα, απο φρενα εχω και δεν εχω, απο αναρτηση (αληθεια εχει αναρτηση αυτο πραμα?), απο εσωτερικο κουδουνιστρα...? Εχω οδηγησει και αλλα οικογενειακα αξιοπρεπεστατα αυτοκινητακια π.χ.C3 Picasso ή Skoda Roomster και μου ειχαν αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις για την χρηση που προοριζονται.... -
Για πες μας τώρα και για το καλύτερο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για πες μας τώρα και για το καλύτερο...+citroen
Οδήγησα....