-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μηπως το εχει γραψει και σε τευχος ; Σαν να μου θυμιζει κατι.Στου Ιουλίου. Το πήρα σε μια παραλία και διάβασα κι εγώ αυτό το κομμάτι. Τρέχα γύρευε γιατί...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
απο το blog του καβαθα.Τ’ αυτοκίνητα που οδήγησα
Έτσι για το καλό. Για χάρη της παλιάς εποχής. Όχι για ’μένα… Για την φουκαριάρα την μανούλα μου οδήγησα την Alfa Romeo Mito 1.4TB , την Lancia Delta1.4, και το Golf Gti. Παραλίγο να οδηγούσα και το νέο BMW Z4 αλλά, δεν πρόκανα γιατί το είχαμε δώσει στον φίλο (και συνεργάτη) τον Κώστα Μακεδόνα. Η Mi.to δεν φάνηκε κακή αλλά, δεν έχασα και τον ύπνο μου. Κάτι λείπει απ’ αυτή τη γραμμή παραγωγής του Gruppo που, εδώ και χρόνια, επιχειρεί μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας προσπαθώντας να διατηρήσει στη ζωή δύο θρύλους: την Alfa Romeo και την Lancia. Το καταφέρνει με τον πρώτο και αποτυγχάνει με τον δεύτερο. Όταν επιλέγεις Alfa έχεις (ακόμα) την αίσθηση της συνέχεις και της ιστορίας οτιδήποτε κι’ αν σημαίνει στις μέρες μας. Με τον κινητήρα των 1.400 κ.εκ., που αποδίδει 150 ίππους και 23,4 χλγμ. στις 3.000 σ.α.λ. σε λειτουργία overboost (όταν επιλέξεις το πρόγραμμα D (Dynamic) στα ηλεκτρονικά, κάνεις 0-100 χλμ σε 8 με 9 δλ.πράγμα που σημαίνει ότι προσπερνάς με ασφάλεια. Τα αεριζόμενα δισκόφρενα, διαμέτρου 305 χλστ. με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός, επιβραδύνουν θετικά και όλα δείχνουν Άλφα Ρομέο αλλά, κάτι συμβαίνει με το σύστημα διεύθυνσης που δεν είναι τόσο ακριβές στην ευθεία. Κάπου γράφουμε ότι μοιάζει με «μεγάλο» Punto Abarth και δεν έχουμε και πολύ άδικο! Δεν συμβαίνει το ίδιο με την Lancia 1.4 Delta που οδήγησα για πολύ λίγο γιατί, δεν αισθάνθηκα ότι, το αυτοκίνητο μου έλεγε κάτι. Όντας παλιός ιδιοκτήτης της μάρκας (μία 2λιτρη Beta Coupe και μία Fulvia 1,3S) δεν μπόρεσα να συλλάβω το υπονοούμενο. Ο 1.400άρης τούρμπο με τους 150 ίππους με καλή ροπή από χαμηλά (πριν τις 2.000 σ.α.λ) είναι πλέον γνωστός στο Γκρούπο και, όπως λέει η νεότερη γενιά των 4Τ «δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα παραπλήσια τούρμπο του γκρουπ της VW (σ.σ.: εκτός από τις μετρήσεις κατανάλωσης), χτυπώντας στα ίσια μέχρι και τον πολύ καλό γερμανικό 1.800άρη των 160 ίππων». Όλα σωστά αλλά κάτι λείπει, τουλάχιστον για ’μένα που έζησα τις παλιές Lancia. Χρειάζεται βιβλίο για να εξηγήσω αυτό που θέλω να πω και, φοβάμαι πως θα απογοητεύσω όσους περιμένουν να το κάνω. Οι εποχές μου πέρασαν, το ίδιο φαίνεται κι’ εγώ και, άντε να εξηγήσεις σήμερα τι σημαίνει Lancia Stratos και HF.Επόμενο και καθοριστικό για τα (σπασμένα) μου νεύρα το 8ης η 9ης ή 10ης τι σημασία έχει αδέλφια, VW GTi. Σημασία έχει ότι το αυτοκίνητο είναι το όνειρο (ή ακόμα και η …ονείρωξη) του κάθε «εραστή». Καταπληκτικό σε όλα. Παρ’ ότι ανέθεσα στο χειρότερό μου εαυτό να βρει κάποιο μειονέκτημα το μόνο που ανακάλυψα ήταν οι …φριχτής αισθητικής ζάντες! Όλα τα υπόλοιπα είναι ο Παράδεισος της αυτοκίνησης και μπράβο στους γερμαναράδες που επιμένουν... Αν μπορούσα ή ήθελα να πάρω αυτοκίνητο αυτό θα ψώνιζα…Αφού οι εποχές του πέρασαν , όπως ο ίδιος γράφει, και μάλιστα 'και αυτός' , γιατί συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί? ή μάλλον να ταλαιπωρει τους φουκαράδες που τον διαβάζουν...
Όσο για το συμπέρασμα,εντάξει no problem, το Golf είναι ο Παράδεισος της αυτοκίνησης....γνωστά πράγματα....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
απο το blog του καβαθα.Επόμενο και καθοριστικό για τα (σπασμένα) μου νεύρα το 8ης η 9ης ή 10ης τι σημασία έχει αδέλφια, VW GTi. Σημασία έχει ότι το αυτοκίνητο είναι το όνειρο (ή ακόμα και η …ονείρωξη) του κάθε «εραστή». Καταπληκτικό σε όλα. Παρ’ ότι ανέθεσα στο χειρότερό μου εαυτό να βρει κάποιο μειονέκτημα το μόνο που ανακάλυψα ήταν οι …φριχτής αισθητικής ζάντες! Όλα τα υπόλοιπα είναι ο Παράδεισος της αυτοκίνησης και μπράβο στους γερμαναράδες που επιμένουν... Αν μπορούσα ή ήθελα να πάρω αυτοκίνητο αυτό θα ψώνιζα…
Αν ήθελα κάτι παραπάνω από το GTi ένα πράγμα θα ήταν: Μέγιστο βάρος 1.100 κιλά (το λιγότερο 218 κιλά ελαφρύτερο δλδ)
_
-
Με λενε Καββαθα και μολις τελειωσα...(γντουπ...κλεινει η πορτα του Golf...)
-
Όπως και να χει νοσταλγεί παλιές Alfa και ακόμα πιο παλιές Lancia αλλά το GTI 1ης και 2ης γενιάς φαίνεται ότι δεν το είχε οδηγήσει ποτέ.
Ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει αλλά από την άλλη όσοι επηρεάζονται από τα γραφόμενα του σε επίπεδο 'τάδε έφη Ζαρατούστρα' πλανώνται πλάνην οικτράν.
Ότι έχω διαβάσει για το GTI (που πολύ θα ήθελα να το οδηγήσω κάποια στιγμή) αναφέρει πολύ αποκομμένη αίσθηση σε σχέση με το V...
Επειδή όμως η Φάουβε ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι γνωρίζει ότι 'Αφού το γραψε ο Καββαθάς στους Τροχούς έτσι είναι... Κάτι ξέρει αυτός...' και κάνει (σωστά) τη δουλειά της... -
EDDIE_147 εχεις μαντικες ικανοτητες...? Μεσα στο μυαλο μου εισαι!
-
εγω παντως που ειμαι πολυ νεος και τελικα ειχα την τυχη απο γνωστους ,οικογενειες κτλ ( δεν χρειαζεται να αναφερω καταστασεις) να μπω και να οδηγησω εστω και γερασμενες μερικες καλες ιταλικες κατασκευες οπως και γερμανικες και γαλλικες ....γιατι τον καταλαβιανω απολυτα (στο κομματι με τα σημερινα αυτοκινητα) ? ειναι για τον πεο πολλα απο τα σημερινα αυτοκινητα..και ειναι τελειως (ΑΨΥΧΑ)
Οσοι τα εχουν θυγονται μ αυτο γιατι δεν θελουν να πιστεψουν πως τωρα που καταφεραν να αποκτησουν μια alfa και γενικα ακομα και ενα peugeot sport τωρα ειναι χειροτερα και πιο μαζοποιημενα τα αυτοκινητα....και αμεσως βγαζουν ως μ@@@α οποιον τους το επισημανει αυτο?
δεν λεω.... ποιοτηκα .....στιβαρα....αλλα αψυχα τα περισσοτερα...
εγω το παραδεχομαι παντως. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως και να χει νοσταλγεί παλιές Alfa και ακόμα πιο παλιές Lancia αλλά το GTI 1ης και 2ης γενιάς φαίνεται ότι δεν το είχε οδηγήσει ποτέ.
Ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει αλλά από την άλλη όσοι επηρεάζονται από τα γραφόμενα του σε επίπεδο 'τάδε έφη Ζαρατούστρα' πλανώνται πλάνην οικτράν.
Ότι έχω διαβάσει για το GTI (που πολύ θα ήθελα να το οδηγήσω κάποια στιγμή) αναφέρει πολύ αποκομμένη αίσθηση σε σχέση με το V...
Επειδή όμως η Φάουβε ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι γνωρίζει ότι 'Αφού το γραψε ο Καββαθάς στους Τροχούς έτσι είναι... Κάτι ξέρει αυτός...' και κάνει (σωστά) τη δουλειά της...Καταρχας, περα απο την πλακα και καποια ειρωνικα σχολια για αυτον, πρωτα απ' ολα
αυτη την στιγμη εχουμε την δυνατοτητα να 'βρισκομαστε' εδω χαρις σε δικες
του κυριως πρωτοβουλιες, προσπαθειες και στοχους...
Κατα δευτερον, το σχολιο για το αν εχει οδηγησει ή οχι Golf πρωτης, δευτερης γενιας,
σιγουρα δεν θα το ελεγες ουτε ως ανεκδοτο αν γνωριζες ή σου ειχαν πει, -εφοσον και εμου συμπεριλαμβονομενου αρκετα πραγματα για την 'δραση' του στο χωρο του αυτοκινητου
τα εχω μαθει μεσω του πατερα μου που ειχε την τυχη να βρισκεται σε κοινη παρεα
στα τελη της δεκαετιας του 60- τι επαφες, γνωριμιες, εμπειριες, και συνολικα
ποσο αφοσιωμενος και πρωταγωνιστης ηταν σε οτιδηποτε ειχε 4 τροχους (ή πετουσε, αλλη μια μεγαλη του αγαπη...).
Για να μην μακρυγορω και κουραζω, απλα θα αναφερω οτι δεν πρεπει αυτη την στιγμη να υπαρχει αλλος Ελληνας που να εχει οδηγησει τετοια γκαμα, ποικιλια και ποσοτητα
αυτοκινητων που εχει οδηγησει αυτος.
Τελος, ηδη απο τα πρωτα δημοσιογραφικα του βηματα, και μεχρι σημερα, ειναι της
πασης γνωστο στον κυκλο των ΜΜΕ αλλα και των εμπορων αυτοκινητων ποσο
αντιδραστικος, 'ξεροκεφαλος' (κατα τα δικα τους συμφεροντα βεβαια) -αλλα ξεκαθαρος στην ουσια- και εγκαθετος ηταν και ειναι στις αποψεις του για οτιδηποτε οδηγουσε, οντας βεβαια ο πρωτος και παλι
Ελληνας δημοσιογραφος που χρησιμοποιησε επιστημονικες μεθοδους και μετρησεις
για τις δοκιμες αυτοκινητων, κατα τα Ευρωπαικα πρωτυπα του πρωτοπορου Ιταλικου Quattroruote στα τελη της δεκαετιας του 60' με το Ελληνικο Αουτο Εξπρες.
Η γνωμη του λοιπον, ακομα και αν δεν οδηγει πλεον οτι καινουργιο βγαινει -εχοντας στο πλευρο του αρκετα ικανους δοκιμαστες, οι περισσοτεροι αν οχι ολοι αποφοιτοι τεχνολογικων ιδρυματων και ικανοτατοι οδηγοι- αν μη τι αλλο εχει ενα ειδικο βαρος
πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που με ευκολα 'συνομωσιακου τυπου' σχολια μπορουμε να του καταλογησουμε... -
Όλα αυτά που λες δεν είναι απαγορευτικά για να τον θεωρήσεις κλάμπανο ή τρόμπα ή κολημένο.
Ειδικά στα τελευταία του που ισχύει το ου γαρ έρχεται μόνον.(αν κι εμένα ανέκαθεν μου προκαλούσε αηδία το στυλ του)
-
O καθενας εχει το δικαιωμα να πιστευει οτι θελει για την προσωπικοτητα του αλλου
και ταυτοχρονα να αντιπαθει ακομα και την φατσα του ή τον τροπο που φερεται,
γραφει κτλ, ποσο μαλλον οταν αυτα δεν γινονται 'καθως πρεπει' ή πονουν καποιες
συνειδησεις.
Η εμπειρια του ομως , οι γνωσεις, η αφοσιωση και το παθος να μεταφερει στο χαρτι
οσο πιο ανοοθευτα γινεται οδηγικες συμπεριφορες, δεν μπορει ουσιαστικα
να αμφισβητηθει απο ΚΑΝΕΝΑΝ, ειδικα απο αυτους που γνωριζουν πραγματικα
το χωρο του αυτοκινητου και δεν ασχολουνται περιστασιακα... -
Αγαπητέ Γρηγόρη είχα την τύχη (που είχε γράψει και ένας άλλος εδώ στο forum) να γνωρίσω πριν αρκετά χρόνια έναν άλλο guru της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, ονόματι Βασίλη Χαρίτο. Όπως πολύ όμορφα περιγράφεις και τον συγκεκριμένο κύριο τον αντιμετώπιζαν σαν πρύτανη ή κάτι τέτοιο.
Ο χρόνος απέδειξε πόσο άθλια φούσκα υπήρξε και πόσο 'ανόθευτη' και 'αψεγάδιαστη' ήταν η γραφή του.
Εγώ δέχομαι ότι το Golf είναι το καλύτερο 4τροχο που έχει κατασκευάσει ανθρώπινο ον (στην 7η γενιά είμαι σίγουρος ότι θα αμφισβητηθεί και αυτό το ανθρώπινο ως έννοια και θα μιλάμε για γαλαξιακή Φάουβε...) και ότι ο Καββαθάς τοποθετείται κάπου ανάμεσα σε Ζουράρη και Γύλο ( ) στο πάνθεον των Ελλήνων διανοουμένων, μόνο και μόνο επειδή δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν το αντίθετο.
Απλά να μην βιαζόμαστε να θεοποιούμε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις...
Η ιστορία έχει δείξει ότι η χώρα μας έχει παράδοση στις φούσκες παντός είδους.edit:
Το σχόλιο περί του αν έχει οδηγήσει το GTI 1ης και 2ης γενιάς είναι ειρωνικό.
Το ότι έχει οδηγήσει απίστευτη γκάμα μοντέλων δεν λέει απολύτως τίποτα. Και ο Πατέλος έχει οδηγήσει τα πάντα αλλά δεν νομίζω ότι εμπνέει σεβασμό ως φυσιογνωμία στο χώρο του ειδικού τύπου.Στην τελική τι κάθεται και ασχολείται κοτζάμ Καβαθθάς με Golf και πράσσειν άλογα... Εδώ έχει βγει το F-22 και δεν έχω δει ακόμα δοκιμή στο Πτήση και Χαρταετός...
-
τυχη αγαπητε ...bmw 2000, 2002 ,citroen ds ,peugeot 205 gti, lancia hf integrale,alfa junior κ.αλλα οχι τοσο σημαντικα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αγαπητέ Γρηγόρη είχα την τύχη (που είχε γράψει και ένας άλλος εδώ στο forum) να γνωρίσω πριν αρκετά χρόνια έναν άλλο guru της αυτοκίνησης στην Ελλάδα, ονόματι Βασίλη Χαρίτο. Όπως πολύ όμορφα περιγράφεις και τον συγκεκριμένο κύριο τον αντιμετώπιζαν σαν πρύτανη ή κάτι τέτοιο.
Ο χρόνος απέδειξε πόσο άθλια φούσκα υπήρξε και πόσο 'ανόθευτη' και 'αψεγάδιαστη' ήταν η γραφή του.
Εγώ δέχομαι ότι το Golf είναι το καλύτερο 4τροχο που έχει κατασκευάσει ανθρώπινο ον (στην 7η γενιά είμαι σίγουρος ότι θα αμφισβητηθεί και αυτό το ανθρώπινο ως έννοια και θα μιλάμε για γαλαξιακή Φάουβε...) και ότι ο Καββαθάς τοποθετείται κάπου ανάμεσα σε Ζουράρη και Γύλο ( ) στο πάνθεον των Ελλήνων διανοουμένων, μόνο και μόνο επειδή δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν το αντίθετο.
Απλά να μην βιαζόμαστε να θεοποιούμε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις...
Η ιστορία έχει δείξει ότι η χώρα μας έχει παράδοση στις φούσκες παντός είδους.Δηλαδη συγκρινεις τον Χαριτο με τον Καββαθα?
Επισης επειδη οντως ο Καββαθας ειναι το λιγοτερο για το κοινωνικο περιγυρο 'περιεργος'
και ιδιορυθμος, ακομα και γραφικος, κακος επιχειρηματιας και ξεροκεφαλος
με υπερμετρο εγωισμο, σημαινει οτι αυτα που γραφει εχουν τωρα πια νοθεια, (ή μηπως παντα?) ή οτι ειναι μια φουσκα που εσκασε επειδη εχασε την εταιρια του απο 'καλη τη πιστη' και λαθη σε επιχειρηματικες κινησεις-συνεργασιες με λαμογια επιχειρηματιες? (πριν τον Ομιλο Λυμπερη...)
Δεν εξεταζω την αινιγματικη και δυστροπη προσωπικοτητα του.
Αναφερομαι σε αυτα που προσεφερε, που γνωριζει, που μεταφερει απο προσωπικες εμπειριες, και την δραση του στον χωρο. Και αυτα καλως ή κακως με την οποια προβληματικη συμπεριφορα που μπορει για πολλους να εχει, δεν μπορει και δεν ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ουτε ο Χαριτος, (ειδικα οταν περναει στο 'αντιπαλο στρατοπεδο' ως Brand Manager της Bentley στην Ελλαδα) ουτε ο παλιος και αξιος κατα τα αλλα πρωην συνεργατης Τριανταφυλλιδης (Ιδρυτικο μελος του Drive επισης),
Ουτε ο Καγκας (επισης παλαιοτερος συνεργατης, πλεον στο Car, μαζι με τον Φιλιπακοπουλο παλι απο τους 4τροχους ), ουτε κανενας στην Ελλαδα.
Οσο για την 'θεοποιηση' του, αυτη ειχε ερθει ηδη πριν καν γεννηθω ακομα και εγω στα 32
μου σημερα, την στιγμη που σε σχεδον παρομοια ηλικια με την δικη μου ειχε ηδη μεταφερει εντυπωσεις απο την πρωτη δοκιμη στην Ελλαδα το 68-69' με Miura, Cobra, 911, σχεδον ολα τα αγωνιστικα που πρωταγωνιστουσαν τοτε και οχι μονο, για να συνεχισει με τους 4τροχους
με αποστολες του εξωτερικου σε αμετρητες εκθεσεις, δοκιμες υπεραυτοκινητων
ακομα και σε πιστες, την συνεισφορα του στην ψηφοφορια για το Ευρωπαικο αυτοκινητο της χρονιας, (μοναδικος Ελληνας δημοσιογραφος εδω και χρονια), και πολλες αλλες
πρωτιες, γεγονοτα και καταστασεις πρωτοποριακες και ουσιαστικα μαγικες για τα δεδομενα
και τις δυνατοτητες της χωρας μας.
Οσο για το Golf GTI VI, αν κανεις ενα κοπο να ψαχτεις και σε Ευρωπαικα αξιοπιστα και εγκυρα περιοδικα-ιστοσελιδες θα διαπιστωσεις τα ιδια συμπερασματα...
Δεν ειπε κανεις οτι ειναι το καλυτερο 4τροχο. Στα χρηματα του ομως ειναι το πιο
ολοκληρωμενο οδηγικα για αυτον που ξερει , που γνωριζει και εκτιμα την καλη αισθηση
στην γρηγορη οδηγηση.
Και εγω δεν το ψηφιζω, δεν μου αρεσει αισθητικα καθολου, θα επαιρνα Scirocco, αυτο δεν αναιρει ομως το γεγονος οτι αυτη την στιγμη απλα ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια του, και σε σχεση με τον ανταγωνισμο παντα. -
Πως εχει οδηγησει ο Πατελος τα παντα?
Εχει οδηγησει 1000-2000 αυτοκινητα στην 10ετη καριερα του? O Καββαθας
εχει οδηγησει τουλαχιστον τα 5λασια σε μια διαρκεια εξελιξης της τεχνολογιας 4 δεκαετιων, συμβαλλοντας μαλιστα στην εξελιξη καποιων απο αυτων.
Πολυ καλος ο Πατελος και ικανος. Δεν μπορει ομως να συγκριθει η οδηγικη του -και οχι μονο εμπειρια- με αυτα που οχι μονο εχει οδηγησει αλλα και με τους τροπους-μεσα με τα οποια 'εφερε' στην Ελλαδα την τεχνογνωσια και την επιστημη που κρυβει το καθε αυτοκινητο, πιο κοντα στον καθε αναγνωστη.
Αυτο με τι μπορει να συγκριθει? -
Μήπως είμαστε
Αν σκοπεύετε να το συνεχίσετε τότε να το διαχωρίσουμε.
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
εγω παντως που ειμαι πολυ νεος και τελικα ειχα την τυχη απο γνωστους ,οικογενειες κτλ ( δεν χρειαζεται να αναφερω καταστασεις) να μπω και να οδηγησω εστω και γερασμενες μερικες καλες ιταλικες κατασκευες οπως και γερμανικες και γαλλικες ....γιατι τον καταλαβιανω απολυτα (στο κομματι με τα σημερινα αυτοκινητα) ? ειναι για τον πεο πολλα απο τα σημερινα αυτοκινητα..και ειναι τελειως (ΑΨΥΧΑ)
Οσοι τα εχουν θυγονται μ αυτο γιατι δεν θελουν να πιστεψουν πως τωρα που καταφεραν να αποκτησουν μια alfa και γενικα ακομα και ενα peugeot sport τωρα ειναι χειροτερα και πιοό'\οο μαζοποιημενα τα αυτοκινητα....και αμεσως βγαζουν ως μ@@@α οποιον τους το επισημανει αυτο?
δεν λεω.... ποιοτηκα .....στιβαρα....αλλα αψυχα τα περισσοτερα...
εγω το παραδεχομαι παντως.Φίλε 106_4_ever είναι άλλο αυτό που λες εσύ και άλλο να χαρακτηρίζεις το Golf παράδεισο της αυτοκίνησης.
Kai δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα : Όποιος έχει άλλη άποψη από εμάς χαρακτηρίζεται κάπως. Δεν είναι καθόλου έτσι.
Η ακατάσχετη παρελθοντολαγνία δεν προσφέρει κάτι. Εντάξει τα παλιά αυτοκίνητα...μπλα ...μπλα μπλά..τα έχουμε πει χίλιες φορές. Αλλά είναι τουλάχιστο γελοίο να έχω π.χ insignia και να λέω ότι προτιμάω/πεθυμάω την ascona επειδή είχε...χαρακτήρα
Εκτός και εάν όλοι οι κατασκευαστές έχουν νερώσει το κρασί τους και ευτυχώς που υπάρχουν οι Γερμανοί και βγάζουν ακόμα ...παραδεισένια αυτοκίνητα ,οπότε πάω πάσο.
Το τι ακριβώς τους 'φταίει' με τις Alfa/Lancia δεν έχω καταλάβει αλλά εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Τη δουλειά τους και τη δουλειά μας.Όσο για τι ρόλο παίζει ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στο χώρο της αυτοκίνησης, πέρα από αυτά που έχουν γραφτεί και έχουν αιτιολογηθεί επαρκώς εδώ κατά καιρούς, βρες κάποιον που να έχει υπηρετήσει /υπηρετεί αυτό το χώρο και πες του να σου πει πέντε πράγματα έξω από τα δόντια και τότε τα ξαναλέμε
Πάντως με τα δικά μου κριτήρια, θα πρέπει κάποιος να είναι εντελώς καθυστερημένος ( ή εντελώς ανυποψίαστος) εάν συμβουλεύεται περοδικά του χώρου (=δημοσιγράφους) σαν κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.
Σε άλλο τόπικ μιλάμε για το πόσο βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι οι δημοσιγράφοι. Και δικαίως. Λες οι της αυτοκίνησης να αποτελούν ...λαμπρή εξαίρεση???Συγγνώμη για το off topic , δεν προκειται να επανέλθω
-
To εν λόγω κείμενο εάν έχει δημοσιευτεί σε blog τότε όλα καλά! Aν έχει δημοσιευτεί όμως σε περιοδικό Τύπο τότε είναι απολύτως κατάπτυστο και δεν διαφέρει καθόλου από μια οπαδική εφημερίδα τύπου 'Πρωταθλητής' ή 'Πράσινη' ή 'Score' ή μια αντίστοιχη κομματική εφημερίδα! Ο σκοπός και τα μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και το είδος του κοινού στο οποίο απυεθύνεται είναι σε κάθε περίπτωση τα ίδια!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
To εν λόγω κείμενο εάν έχει δημοσιευτεί σε blog τότε όλα καλά! Aν έχει δημοσιευτεί όμως σε περιοδικό Τύπο τότε είναι απολύτως κατάπτυστο και δεν διαφέρει καθόλου από μια οπαδική εφημερίδα τύπου 'Πρωταθλητής' ή 'Πράσινη' ή 'Score' ή μια αντίστοιχη κομματική εφημερίδα! Ο σκοπός και τα μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και το είδος του κοινού στο οποίο απυεθύνεται είναι σε κάθε περίπτωση τα ίδια!Οποιοι διαβαζουν γενικα 4τροχους γνωριζουν πολυ καλα οτι στην μονιμη στηλη 'Εν λευκω'
που γραφει για τα δρωμενα του καθε μηνα, εκτος απο τα σχολια κοινωνικου-οικονομικου-πολιτισμικου χαρακτηρα, παραθετει ανα τακτα χρονικα διαστηματα **προσωπικες αποψεις **για αυτοκινητα που 'περασαν' απο το περιοδικο και ετυχε καποια απο αυτα να οδηγησει και ο ιδιος.
Γιατι ειναι καταπτυστο? Επειδη αναφερει τις οδηγικες του εντυπωσεις?Sorry για το ...
-
δεν ειναι κειμενο αυτο για σοβαρο δημοσιογραφο σαν τον καββαθα.
-
βασικα δεν ειναι πολυ μιας και ειναι μια υποενοτητα .....στο οδηγησα ...η αντιπαραθεση μερικων παλαιων και συγχρονων αυτοκινητων στον τομεα της οδηγηκης ευχαριστησης...
φιλε μου traveler ... αλλο αυτο που λες και αλλο αυτο που λεω..... φυσικα και δεν θα εισαι καλα αν διαλεγες ενα ascona αντι για ενα insignia ( το οποιο ειναι οντως εξαιρετικο οικογενειακο) οπως και αν διαλαγες ενα record του 53 αντι του ascona ....δεν λεω αυτο..
Λεω οτι (τουλαχιστον) εγω ,εχω την αισθηση πως τα σημερινα αυτοκινητα ειναι αψυχα..... φυσικα και υπαρχουν εξαιρεσεις...το προηγουμενο opel gt ηταν για εμενα ζωντανο.....το καινουργιο ειναι εξαιρετικο...αλλα μαζικοποιημενο..... πιο ''νορμαλ'' και πιο απροσωπο..
και για να μην μενουμε στους γερμανους....παω στα λημερια μου.... κανεις δεν μπορει να συγκρινει το παλαιο rallye με το καινουργιο....κανεις δεν μπορει να συγκρινει την ψυχη που ειχε ακομα και ενα μικρο πολης οπως το 205 με τα σημερινα peugeot...
το ιδιο και στην alfa....δεν μπορει να μου βγαζει μια πανεμορφη πανω απο ολα στιβαρη brera και να ναι οπως ειναι .....''αψυχη'' και να μου λεει ειναι προσθιοκινητη και ειναι μαλακη γιατι ειναι gt ..... καμια σχεση ακομα και με απλες παλιες alfa .
η 147 ηταν εξαιρεση για εμενα ...και ειχε πολλα σημαδια αυτοκινητου με ''ψυχη'' ...**απλα εχουμε ερθει σ μια εποχη μεγαλης και γρηγορης παραγωγικοτητας και εταιριες που εβγαζαν αυτοκινητα με χαρακτηρες μπηκαν σ μια κουρσα δυνατου ανταγωνισμου και προσπαθειας μειωσης του κοστους για μεγαλυτερα κερδη και οικονομικο εκτοπισμα στην διεθνη αγορα,
γεγονος που καθιστα σχεδον αδυνατον να βρεθει χρονος ,πειρα,και ωριμοτητα για να φτιαχτουν ποιοτικα και πανω απο ολα ''ζωντανα'' αυτοκινητα **
οσον αφορα τωρα το ποσο καλο ειναι το golf gti τα πραγματα ειναι αλλιως....μπορει στα λεφτα του αλλοι να θεωρουν οτι ειναι το νουμερο ενα....εγω ειμαι απο αυτους που δεν το πιστευουν και μ αρεσουν αλλες προτασεις της αγορας , αλλα παραδεχομαι οτι ειναι παρα πολυ καλο.
φιλικα
Οδήγησα....