-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
ABS αποκλείεται να μην είχε. Στάνταρ δεν είναι από κάποια χρονολογία και μετά??Σαν Αυτο ηταν τελικα αρα δεν ηταν f/l..Αυτο εβγαινε σ ολες τις εκδοσεις με ΑΒS?
-
Το συγκεκριμενο αμαξακι ειχε ως προσων κατα την αποψη μου μονο την αξιοπιστια.. Σε ολα τα υπολοιπα ηταν απο κατωτερο εως αρκετα χειροτερο απο τον ανταγωνισμο.
-
Eίχα τον απόγονό του, με τον οποίο ήταν κατά 80% τουλάχιστον το ίδιο. Είχε και εύκολη και καλή μεταπώληση, και πλάτες από την μεγαλύτερη αντιπροσωπεία, και εξαιρετικές επιδόσεις για τα κυβικά του, και πολύ καλή κατανάλωση και καλή ποιότητα σαλονιού για τα δεδομένα της εποχής του, και πανεύκολο κιβώτιο.
Μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία το έφερε ως επί το πλείστον χωρίς υδραυλικό. Επίσης ήθελε προσοχή στο γεγονός ότι είχε αρκετό γκάζι, αλλά δεν έκανε για έξω. -
Οι καταναλωτές ήταν λιγότερο καλομαθημένοι από σήμερα και κοιτούσαν πιο ουσιαστικά πράγματα. Επιδόσεις, κατανάλωση, αξιοπιστία, εύκολη μεταπώληση. Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά. Αν μπορείς να έχεις ένα αυτοκίνητο που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε ανηφόρα, όσο φορτωμένο κι αν είναι, με το AC σε λειτουργία, που θα καίει λίγο, που δε θα χαλάει ποτέ, που θα το πουλήσεις εύκολα κι ακριβά όταν έρθει η ώρα, τότε δε θες τίποτα άλλο.
Πόσο αστείο θα ήταν ένα Uno ή ένα 205 (με την αστεία τους αξιοπιστία) μπροστά σε ένα Starlet; Ναι, θα έστριβαν πολύ καλύτερα,θα ήταν πιο όμορφα, όμως τότε οι αγοραστές κοιτούσαν την ουσία. Το να κάνουν τη δουλειά τους, όχι την οδηγική ευχαρίστηση. -
Η ενεργητική ασφάλεια δεν είναι ουσιαστική δηλαδή; 1000 φορές καλύτερα να είναι ασφαλές στο όριο παρά οικονομικό!
-
Μιλάμε για οδηγούς χωρίς τέτοιες ανησυχίες, οι οποίοι κινούνταν/αι έτσι κι αλλιώς πολύ κάτω από το όριο. Το 10% στο στρίψιμο ή στο φρενάρισμα που είχε ένα ανταγωνιστικό της εποχής (Uno/Ax/5/205/Fiesta) ήταν άνευ ουσίας για αυτούς. Άλλα κριτήρια, διόλου μεμπτά.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Η εποχή του είχε αυτοκίνητα όπως το Fiat Uno F/l, Renault Clio, Peugeot 205 ακόμαΤο ποια από αυτά τα 4 μοντέλα κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους απαντά στο ερώτημα 'γιατί το προτιμούσε ο κόσμος;'.
Με το 1.3αρι εγώ κατάλαβα τι σημαίνει υποστροφή. Ακριβό νομίζω για την εποχή, εσωτερικό που θα αντέξει όταν θα το οδηγούν οι κατσαρίδες που θα επιζήσουν από το πυρηνικό ολοκαύτωμα του 2132, μικρό μέγεθος, κιβώτιο τυπικό ιαπωνικό πέτυχα εγώ, εξαιρετικό γκάζι (και το 1.0 λένε ότι ήταν σφαίρα για τα δεδομένα του), αλλά μπροστινό σύστημα για σεμινάριο.
-
Όταν θα σου πεταχτεί παιδάκι ξαφνικά ή θα χρειαστεί να φρενάρεις μέσα στη στροφή, η διαφορά θα είναι τεράστια. Τα φρένα του Starlet ήταν γελοία. Μπλόκαραν για πλάκα και η προοδευτικότητα ήταν άγνωστη έννοια.
-
Nα μην πούμε και πόσο άτσαλο ήταν το πίσω μέρος έτσι και έκανε το λάθος ο Μ.Ο. να αφήσει γκάζι πάνω στη στροφή...
Και δε μιλάμε για ρυθμισιμότητα του τύπου 'συμμετοχικότητα', μιλάμε απλά για ένα ατσούμπαλο πράγμα. -
Τις βλαβες τις οποιες οπως λετε ειχες μια πιθανοτητα να σου βγαλει το αντιστοιχο μικρο 'γαλλοιταλογερμανακι' τις ειχες πληρωσει στη τιμη κτησης στο αξιοπιστο και μεχρι εκει (γιατι τι να κανω τα αλογα οταν το υπολοιπο δε συμβαδιζει...) starlet. Δηλαδη στη χειροτερη ησουν στα ιδια στη καλυτερη ειχες παρει σχεδον παντου καλυτερο αμαξι με λιγοτερα χρηματα.
Πριν απο 3 χρονια οικογενειαρχης με 2 παιδια και γιαπωνεζακιας πληρωσε 18.400 το αξιοπιστο και γιαπωνεζικο auris 1.**4 **οταν τοσο διναν γαλλικο Seg D στα 1800 κυβικα και οταν του τα βαζα κατω μου ελεγε για το 'γιαπωνεζικο'... Καλη ρε παιδια δλδ αυτη η καραμελα αλλα κοιτατε τι μλκια πηγε κι εκανε..
Αν ειχα την αντιστοιχη corolla αντι της zx μεσα σε αυτα τα 17 χρονια θα χα πληρωσει ακριβως ενα ψυγειο και ενα γρυλλο λιγοτερο αλλα δε θα μουν εδω πιθανοτατα..Το ποσο ειναι αστειο και η οδηγικη ευχαριστηση ασυγκριτη. Να με πειτε κολλημενο με τις σημαιες πειτε με αλλα τουλαχιστον ο dimsabas μπορει να επιβεβαιωσει οτι αν δεν ηταν τα πραγματα τωρα ετσι στην Ελλαδα θα μουν με γιαπωνεζικο...
Και αυτο το περι 'ακομα τα βλεπεις να κυκλοφορουν'.. Εγω βλεπω και απειρα ανα μοντελο δηθεν αναξιοπιστα να κυκλοφορουν.
-
Καλά, θα ήσουν με ιαπωνικό επειδή το μοναδικό γαλλικό που μπορεί να το παίξει ανταγωνιστής του είναι αυτό. Όχι ότι αυτόματα έγινες ιαπωνόφιλος.
-
Aν οι Ιάπωνες (ή οι εδώ άνθρωποί τους) είχαν προμοτάρει την έκδοση του Στάρλετ με τα 1.000 κυβικά, ένα υδραυλικό τιμόνι και ένα εργοστασιακό αρκούδι, κανείς δεν θα μπορούσε να τους προσάψει το παραμικρό. Θα ήταν ένα πλήρες αυτοκινητάκι πόλης, ικανό για την καθημερινή λάντζα. Το έκανε το Μίκρα αμέσως μετά με τεράστια επιτυχία.
Εισάγοντας όμως γυμνή την έκδοση των 1.300 κυβικών, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί άφησαν έτσι το τιμόνι, και τι εξυπηρετούν 75 ή 82 αλόγατα σε ένα αμαξίδιο-λαντζέρικο με φρένα πόλης τη στιγμή που τέτοια ιπποδύναμη το 1989-90 είχαν αρκετά μεγαλύτερα οικογενειακά.
Και το φινάλε ας έφερναν παράλληλα με το 1000άρι και μια 1.300άρα έκδοση σωστά εξοπλισμένη και με καλούδια από το Glanza για τους τυχόν έγκαυλους. Τότε θα μίλαγαν και για γκάμα. Βλέπεις, διαλέγεις, και παίρνεις ότι σου καπνίσει.
Πάντως προβλέπω ότι το 2020 θα κυκλοφορούν ακόμη σε καθημερινή χρήση από κάμποσους. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά, θα ήσουν με ιαπωνικό επειδή το μοναδικό γαλλικό που μπορεί να το παίξει ανταγωνιστής του είναι αυτό. Όχι ότι αυτόματα έγινες ιαπωνόφιλος.μμ να χαρω χουμορ..
Νταξ δεν ειναι ετσι.. Τους παραδεχομαι πολυ σε οτι εχει να κανει με τις σπορ κατασκευες τους ασχετως κατασκευαστη. Εκει που δε με καλυτουν ουτε καν τωρα που η ψαλιδα εχει κλεισει και η παγκοσμιοποιηση του αυτοκινητου ειναι πιο εντονη απο ποτε ειναι στις 'καθημερινες' κατασκευες τους που παραμενουν αοσμοι για μενα σε πολλους τομεις.. Φυσικα ακομα κι ετσι καποιοι διακρινονται οπως η mazda.
τεσπα ξεφυγαμε -
Τα βράδια σε ένα δρόμο της Θεσσαλονίκης, υπάρχει άνθρωπος που βάζει λάστιχο ΜΕΣΑ σε μια Carina ε και την πλένει γιατί κουβαλάει δολώματα και δεν θέλει να βρωμάει. Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος 205 (που πλην GTI δεν θυμάμαι πότε αναφέρθηκε σαν αυτοκίνητο τελευταία φορά στο 4ΤΦ) ή κάτοχος Uno που να το κάνει για πλάκα, I rest my case. Γιατί και εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να ακούω προβλήματα σε γαλλοϊταλικό παλιό. Όλα ήταν bulletproof.
Τα παλαιού τύπου γιαπωνέζικα υφίστανται απίστευτη κακομεταχείριση σε χωράφια, οικοδομές, ψαρέματα, κουβαλήματα, με τη γνωστή τακτική συντήρηση (σέρβις βενζίνης κάθε 500 χιλιόμετρα) και όμως σαν τη Γη του Γαλιλαίου κινούνται.
Στα σημερινά χρόνια δεν πιστεύω ότι υπάρχει ψαλίδα στην αντοχή.
-
Λέω να μην γράψω για το Honda Civic SI που οδήγησα και μου άρεσε γιατι θα με πάρετε με τις ντομάτες. Κυρίως αν γράψω πως η ανάρτηση του μου φάνηκε μια χαρά
-
Το τελευταιο sedan λες που ειναι και ταξι-υβριδικο? Ετυχε πριν 2 βδομαδες να βρεθω συνεπιβατης καμποσες φορες και πραγματι μου εκανε θετικοτατη εντυπωση,μ αρεσε υπερβολικα μεσα κιολας, σε αρκετα πραγματα σε σημειο να ζητησω να το οδηγησω αλλα να φαω Χ..
-
Κάθισα προχτές πίσω σε ένα Σίβικ 1.8 χατς συγγενούς μου για καμμιά 20αριά χλμ. και το μόνο που έχω να πω είναι ότι η διαδρομή της ανάρτησης πρέπει να ήταν το πολύ 3 εκατοστά, μετά τερμάτιζε. Με κούρασε, είναι μόνο για τα μπροστινά καθίσματα. Δεν ξέρω αν είχε κάνει καμμία αλλαγή.
-
Μιλάω γι αυτό
Αγορασμένο τέλη 2011 με 2600 μίλια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στο setup, δε νομίζω κι όλας, με τα απλά αλλά μετά από οδηγήση, συνοδήγηση μπροστά, συνοδήγηση στο πίσω κάθισμα με 2 και 1/6 άτομα μπορώ να πώ πως το αυτοκίνητο είναι μια χαρά αρκεί να μην είστε ο μεσαίος πίσω
Ένοιωσα τον πίσω άξονα να είναι σχετικά σκληρός μόνο σε πολύ εντονες εγκάρσιες aka σαμαράκια Κατα τα άλλα με άρεσε. Άνετο στην οδήγηση, χαμηλός θόρυβος κύλισης και πολυ άνετο σε χώρους για 4 άτομα και ωραιότατο χώρο αποσκευών. Μάρκο χωράει άνετα όχι καροτσάκι αλλά τριαξονικό καροτσάκι. Το πέμπτο άτομο πάντως στριμώχνεται άσχημα ειδικά αν το 1/6 ατόμου, και πολύ βάζω, έχει ειδικές απαιτήσεις στο που θα κάθεται -
Σε τέτοιο μπήκα και εγώ. Πέραν από την πίσω ανάρτηση, μου άρεσε αρκετά.
-
Το ταμπλω ρε παιδια ,οπως και στο crz, ειναι λογος για να το παρεις.. Και εμφανισιακα και αυτο και το sedan μ αρεσαν πολυ..
Οδήγησα....