-
Σε σκληροτητα,αισθηση, αποτελεσματικοτητα ,μοιρες . ολα.. Πως σου φανηκε εσενα γενικως?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σε σκληροτητα,αισθηση, αποτελεσματικοτητα ,μοιρες . ολα.. Πως σου φανηκε εσενα γενικως?Εχει ωραιο ..............
κλειδι!
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
3 σελίδες για ένα κλειδίπάλι καλά που υπάρχουν οδηγικές εμπειρίες σε αυτές τις 3 και είναι ontopic.
Oh no, wait.....
-
Saab 9-5 2.0T με 320.000χλμ.
Ειναι πατερα ενος φιλου παντα μου αρεσε αυτο το αυτοκινητο σχεδιαστικα μεσα εξω.Στην πρωτη Λυκειου που ειχα μπει να μας παει καπου ο πατερας του κολλητου μου πραγματικα ηταν σα να ζουσα ενα ονειρο. Οπως ειπα εχει 320.000χλμ μεχρι ωρας (αγορασμενο το 2001 το αμαξι κανει πολλα ταξιδια ο πατερας του παιδιου) με συντηρηση παντα στο εξουσιοδοτοποιημενο συνεργειο της Saab στην Αθηνα.Και μη ρωτατε γιατι δε το ειχαμε παρει μεχρι ωρας συνηθως κυκλοφορουμε με αγροτικουρα!
Σχετικα με το αμαξι.
Η ποιοτητα υλικων μεσα στη καμπινα βρισκεται σε υψηλα επιπεδα.Το συγκεκριμενα ειναι απο τις full εκδοσεις SE λεγεται και εχει μεσα σχεδον τα παντα εκτος απο ESP.Τα δερματα βρισκοντουσαν σε σχετικα καλη κατασταση το μονο που ειχαν ειναι οτι ηταν μαυρισμενα (μπεζ εσωτερικο) και ετριζε η μοναδικη ποτηροθηκη που εχει μεσα στο αμαξι και αυτη μετα απο ξεσπασμα του πατερα του απανω στο ταμπλο. Η επενδυση του ταμπλο ειναι ξυλινη και γενικως το αμαξι αυτο οταν αναβεις τα φωτα του εσωτερικου ειναι ονειρο μου αρεσει παρα μα παρα πολυ! Ειναι ταξιδιαρικο αυτοκινητο εχοντας εναν σπορ χαρακτηρα επειδη εχω ταξιδεψει 3-4 φορες με το αμαξι και ειναι παρα πολυ ανετο και ησυχο.Οι ανωμαλιες του δρομου δε περνανε τοσο πολυ μεσα στη καμπινα οπως σε μια e-class πχ με παρομοια χιλιομετρα και δεν εχει τριξιματα οπως εχει μια e-class παρομοιας χρονολογιας που εχω μια μικρη εμπειρια.Οδηγικα
Το αμαξι δε το πιεσα το μονο που ηθελα να δω ειναι εστω και λιγο το τραβηγμα του κινητηρα επειδη εκτος του οτι το αυτοκινητο εχει αυτα τα χιλιομετρα, εχει και ενα προβλημα με ενα ακρομπαρο και καθε φορα που στριβεις τερμα το τιμονο κανει ενα κρακ.Παντος το τιμονι του ηταν αμεσο-εκοβε καλα οχι οπως σε μια παρομοια e-class που το τιμονι της εχει μποσικα.Για την αναρτηση και γενικως για την οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου επειδη εχει αυτο το προβλημα με το ακρομπαρο θα ηταν μαλακια να μεινει στα χερια μου συν τον μπελα που θα εβρισκε ο φιλος μου απο τον πατερα του.Κινητηρας-Σασμαν
Το σασμαν του παιδια παρα τα χιλιομετρα που εχει δεν εχει καθολου μα καθολου μποσικα και μια αισθηση πολυ καλη.Κακο αλλα λιγο τουλαχιστον οι μεγαλες διαδρομες του λεβιε ταχυτητων αλλα νταξει ειναι κυριλε αυτοκινητο για καποιο λογο το κανανε αυτο...Επισης επειδη μου εφευγε ο λεβιες (εχει σπασει το καλυμα καπου θα δειχνοταν ενα σχετικα αδυνατο σημειο) δε μπορουσα να κανω και γρηγορες αλλαγες και να πιασω καλα τον λεβιε να τον νιωσω παραπανω επειδη εχει και εκεινο το λεβιεδακι απο κατω που το τραβας για να βαλεις οπισθεν και φοβομουν μη γινει κατι και με αυτο...Ο κινητηρας του παιδια ομως αλλο πραγμα...Κακο βεβαια που ειναι ηλεκτρογκαζο το αμαξι και δεν εχει καλη αποκριση για ηλεκτρογκαζο, μολις σε επερνε χαμπαρι ομως οτι πατας το γκαζι εκει καταλαβαινες ενα τραβηγμα και ακουγες και το σφυριγμα της τουρμπινας. Πολυ καλος ο ecopower και στο συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν εχει ζητησει το παραμικρο παρα μονο λαδακια και φιλτρα!Λιγο με ξενερωσε το φαινομενο του ηλεκτρογκαζου αλλα who cares οταν εχεις 193 αλογα να τα απλωσεις κατω.Σε γενικες γραμμες.Ειναι ενα ακριβο αμαξι (αγορασμενο 17.000.000) δραχμες με ακριβη συντηρηση αλλα ειναι ενα αυτοκινητο λιμανι,που δενεσαι μαζι του, ζεις με τις αναποδιες που εχει και εχει και ξεχωριστο στυλ που δε το βρισκεις πουθενα αλλου.
-
Το οδήγησες...
α) 0-500 μετρα?
β) 500-1000 μέτρα?
γ) 1-3 χλμ?
δ) 3-5 χλμ?
ε) παραπάνω αποκλείεται. -
Οχι εκανα κανα 10ρι αλλα σε σχετικα αστικο κυκλο.
-
A, εσύ το παράκανες αυτή τη φορά!
-
Να σε στεναχωρήσω Γιώργο?
Επειδή το ίδιο έχει θείος μου δεν συγκρίνεται με Ε σε ταξίδι.Η Merc είναι σαφώς ανώτερη σε άνεση και ποιότητα κύλισης
Τιμόνι όντως έχει καλύτερο
Κι όχι τίποτε άλλο εγώ τουλάχιστον το έχω οδηγήσει και για 70-80 χλμ σε επαρχειακό δρόμο (Λεβίδι-Τριπόταμα )
Καίει πολύ, τραβάει πολύ καλα βέβαια,οκ εντυπωσιακό το μέσα αλλα έχω δει και πιο όμορφα -
17 εκατ δρχ για σααμπ ..είχα ξεχάσει πόσο έκανε επι ισχυρής οικονομίας μας
γιωργο έθεσες νέα στάνταρ με τη χρηση της φράσης 'αυτοκίνητο λιμάνι'
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Τύφλα να εχει η Carina.
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τύφλα να εχει η Carina.
Σε καθε λιμανι εχει και μπουρδ#λα οντως....
-
-
O Γιωργος μου θυμιζει εκκολαπτομενο Κικιζα...η αλλιως πως ηταν ο Κικιζας μικρος. Ιδεα μου;
-
Και όσο ψαχναμε το κλειδί του Ντινου ... την περασμένη εβδομαδα οδήγησα το DS3 το 1,6 με τα 156 αλογα.
Τα χιλιομετρα όχι πολλά, απο περιφερειακό και ΕΟ Χαλκιδικής και απο αεροδρόμιο στην Επανωμή όπου παραδώθηκε στην φίλη κατοχο του.
Αισθητικά το αμαξι εξωτερικά δεν με συγκινεί ιδιαιτερα και βλέποντας το και απο κοντα δεν αλλαξε τιποτα. Λευκο με μαυρη οροφή (κατι σε ζέμπρα) και λευκές ζάντες. Η προσοψη του μ' αρεσε μόνο ... με σβηστά τα DRL's. Το ίδιο και το εσωτερικό του. Καλά τα πλαστικά του αλλά σαν σχεδίαση ... καπως! Το ηχοσυστημα πολύ χαμηλα ... πιο κατω ήταν ο δρόμος μαλλον. Και κατι που μαλλον θα το κοροιδεψεται. Γεμάτο με ινοξ περιγραμματα μεσα. Θα ήθελα όμως κατι με περισσοτερη επιφάνεια και όχι τοσο λεπτα. Σε χωρους μου ήταν αδιαφορο και όχι το ζητούμενο για μενα αλλα πίσω δυο κανονικά ατομα μπορούν να κατσουν. Και αυτα τα αρνητικά απο μενα.
Οδηγικά το αμαξι ειναι υπέροχο. Βρήκα αμεσως την βολική θεση. Κάθησα καπως χαμηλά αλλά μετα το QQ λογικό! Ερωτας τα μεταλλικά πεντάλ! (Μου λείπουν!!!) Αρχικά ... δυνατό. Πολύ δυνατό. Εχει νευρο, έχει γκαζι και δείχνει ότι μπορεί να τρέξει πολύ. Ενδιαφερον και ωραίος ο ήχος του κινητήρα στις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο του επίσης ωραίο. Πολύ καλο κούμπωμα, ωραία η αισθηση του λεβιέ στο χέρι και συνεργάσιμο με το γκάζι. (Θελω και εγω μια 6η ταχυτητα ... να παψει ο συνοδηγός στο QQ να μου λεει ότι ως την 5η φτανει ο λεβιές ... ) Ενα μικρό παραπονο στην απότομη απομόνωση του συμπλέκτη έχω αλλά ειναι θεμα συνήθειας. Ένα αυτοκίνητο που στην ευθεία ... θελει και μπορεί να τρέξει με ταχύτητες παραπανω απο τις συνηθισμένες. Μέχρι τα 200 χλμ που το πήγα με εντυπωσιασε το πατημα και η σταθερότητα του για μικρό αμαξι! Τον εκτιμησα πολύ τον THP.
Η ουσία για μενα ... η συμπεριφορά του. Η αισθηση μου ότι ειναι σχετικά μαλακό. Περιορισμένες οι κλίσεις του αλλα υπάρχουν. Φανταζομαι ότι ειναι θεμα προσφοράς λίγης 'γαλλικής ανεσης' αλλά αντιθετη με την σπορ διαθεση που δίνει ο κινητήρας. Σε δυο αρκετά κλειστές στροφες όμως εκπληκτική η προσφυση του. Μου αναψε το λαμπακι με το ESP στη μια. Σε επομενη στροφή, με ακραία 'καγκουριά' μου και με απενεργοποιημένο το ESP (το οποιο μαλλον δεν ενεργοποιειται απο μονο του) ... υπερστρεψε αλλά το τιμονι εκανε καλή δουλειά και διόρθωση. Σε αναλογη περιπτωση με το QQ ... δεν θα ειχα αμαξι ή σιγουρα δεν θα ειχα οροφή απο το τουμπαρισμα.
Γενικα το αμαξι ειναι πολύ καλο ιδίως στα μηχανικά του, γρήγορο, σταθερό, ασφαλές. Θα το ήθελα λιγο σκληρότερο και ίσως με πιο σκληρά καθισματα για να δίνει την απολυτη σπροτιβ αισθηση που μου προδιέθεται η δυναμη του. Δεν έχω οδηγήσει ΜΙΝΙ αλλα μαλλον αυτο πρέπει να μου ταιριάζει περισσοτερο (συμφωνα με ότι εχω διαβασει). Θεωρώ ότι η Citroen προσεξε πολύ αυτο το αυτοκίνητο. Προσφέρει πολλά και ευχαριστα! Το ότι δεν μου αρεσει σε εμφάνιση ειναι καθαρα δικό μου υποκειμενικό και δεν μειώνει καθόλου την αξία του ως πρόταση.ΥΓ. Και μην κοροιδευεται αυτους που κανουν λίγα χιλιομετρα και αποκτούν κάποια άποψη. Οι περισσοτεροι με testdrive λιγοτερων χιλιομετρων δινουν χιλιαδες €!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΥΓ. Και μην κοροιδευεται αυτους που κανουν λίγα χιλιομετρα και αποκτούν κάποια άποψη. Οι περισσοτεροι με testdrive λιγοτερων χιλιομετρων δινουν χιλιαδες €!
+1
Εδω μερικοι ψωνιζουν χωρις καν να εχουν βαλει μπροστα τον κινητηρα, (oxι οτι προσαπτω σε αυτο αρνητικη κριτικη, αλλα στο επομενο σχολιο που αναφερω...) και μετα περιφερονται με υπερηφανεια σε διαφορα fora 'διαφημιζοντας' το αποκτημα τους, ακομα και εαν εχει προκυψει μετριο/υποδυεστερο του ανταγωνισμου...
P.S Για το ESP αυτο που λες ισχυει. Μονο στο 156αρι DS3, το συστημα εφοσον απενεργοποιηθει (το κουμπακι ειναι καπου στο υψος του αριστερου γονατου του οδηγου... ) απενεργοποιειται πληρως, και δεν επανερχεται ουτε με φρενα, αλλα ουτε και μετα τα 50km/h oπως συγκεκριμενα στα μικροτερα μοντελα DS3.
-
Κοσνεο δεν εισαι για 200km/h... Μην το ξαναεπιχειρησεις
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Κοσνεο δεν εισαι για 200km/h... Μην το ξαναεπιχειρησειςSent from my LT18i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να σε στεναχωρήσω Γιώργο?
Επειδή το ίδιο έχει θείος μου δεν συγκρίνεται με Ε σε ταξίδι.Η Merc είναι σαφώς ανώτερη σε άνεση και ποιότητα κύλισης
Τιμόνι όντως έχει καλύτερο
Κι όχι τίποτε άλλο εγώ τουλάχιστον το έχω οδηγήσει και για 70-80 χλμ σε επαρχειακό δρόμο (Λεβίδι-Τριπόταμα )
Καίει πολύ, τραβάει πολύ καλα βέβαια,οκ εντυπωσιακό το μέσα αλλα έχω δει και πιο όμορφαΔε ξερω τι να σου πω ισως η Ε που ειχα μπει να μην ηταν σε καλη κατασταση!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ΥΓ. Και μην κοροιδευεται αυτους που κανουν λίγα χιλιομετρα και αποκτούν κάποια άποψη. Οι περισσοτεροι με testdrive λιγοτερων χιλιομετρων δινουν χιλιαδες €!
+1
Εδω μερικοι ψωνιζουν χωρις καν να εχουν βαλει μπροστα τον κινητηρα, (oxι οτι προσαπτω σε αυτο αρνητικη κριτικη, αλλα στο επομενο σχολιο που αναφερω...) και μετα περιφερονται με υπερηφανεια σε διαφορα fora 'διαφημιζοντας' το αποκτημα τους, ακομα και εαν εχει προκυψει μετριο/υποδυεστερο του ανταγωνισμου...
so ?
Οδήγησα....