-
Mανδύλα ε; Καλά, από κει δύσκολο να βρεθώ. Θα δω για ΕΤΕΑ ή παζαρό όμως.
-
Να προσθέσω ότι το αμάξι είχε 575 χλμ. Βγαίνουμε προς Σίνδο και αναρωτιέμαι αν θα με 'κράξει' μόλις το πατήσω. Μόλις ανάβει το φανάρι μου λέει το παληκάρι: 'πάτα το ελεύθερα μην μασάς'
-
Και μετά αυτό θα πουληθεί ως μεταχειρισμένο σε κάποιον άτυχο που θα αναρωτιέται γιατί καίει τόσο λάδι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και μετά αυτό θα πουληθεί ως μεταχειρισμένο σε κάποιον άτυχο που θα αναρωτιέται γιατί καίει τόσο λάδι...Φανταζεσαι! Πλακα θα ειχε...
... πλακα θα ειχε να ειχε αναγκη ενας συγχρονος κινητηρας να καιει λαδακια επειδη τον ανεβασαν πανω απο 3000 στροφες στα πρωτα χλμ... Δεν εχουν καμια αναγκη αγαπητε, εκτος και αμα προκειται για defective by design...
-
Από τα λίγα που ξέρω θεωρώ πολύ πιθανό ότι ένας κινητήρας που έχει πιεστεί από τα 0χλμ χωρίς καθόλου στρώσιμο να έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να τσιμπάει το λαδάκι του μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες χλμ. Γνωρίζω ότι οι σύγχρονοι κινητήρες δεν έχουν τις ανοχές που είχαν παλιότερα, άλλο το στρώσιμο υπό φορτίο όμως.
Προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος όμως... -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Αργά το απόγευμα οδήγησα το passat cc. Εξωτερικά δεν θα πω τπτ το αμάξι είναι κουκλί. Εσωτερικά ωραία μπάκετ καθίσματα, πολύ όμορρφη και η διχρωμία των καθισμάτων μαύρο με μπεζ. Σίγουρα οι χώροι μέσα είναι λιγότεροι από το passat limousine έχοντας την αίσθηση ότι μπήκες σε κουπέ οικογενειακό. Χώρος αποσκευών αχανής. Πιο χαμηλό από το κανονικό σε προδιαθέτει για πιο σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο είχε και την DCC ανάρτηση με τις 3 επιλογές (μαλακή-νορμάλ-σκληρή) η οποία κοστίζει 1020 ευρώ. Πράγματι καταλαβαίνεις διαφορά από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Ηχομόνωση πάρα πολύ καλή. Αεροδυναμικοί θόρυβοι ελάχιστοι συμβάλει σε αυτό και ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής. Κινητήρας ο γνωστός 1.8tsi με αρκετή ροπή κινεί γρήγορα το αυτοκίνητο και μέσα δεν ακούγεται ακόμα και όταν ο δείκτης των στροφών χτυπάει 6άρια. Όμορφη λετπομέρεια που μου έμεινε η έλλειψη πλαισίων στις πόρτες.
Ο πατέρας 'λάλησε'αυτό σου πρότεινα και εγώ
να σημειώσω πως τώρα είδα ότι το superb άλλαξε... στο γερμανικό site δεν έχουν καμιά σοβαρή παρουσίαση, και δε μου άρεσε ιδιαιτέρως.
Κωνσταντίνε πάρε το passat κουπέ. είναι πολύ όμορφο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και μετά αυτό θα πουληθεί ως μεταχειρισμένο σε κάποιον άτυχο που θα αναρωτιέται γιατί καίει τόσο λάδι...
Φανταζεσαι! Πλακα θα ειχε...
... πλακα θα ειχε να ειχε αναγκη ενας συγχρονος κινητηρας να καιει λαδακια επειδη τον ανεβασαν πανω απο 3000 στροφες στα πρωτα χλμ... Δεν εχουν καμια αναγκη αγαπητε, εκτος και αμα προκειται για defective by design...
Το σίγουρο είναι πως αν δεν κάτσουν σωστά τα ελατήρια θα καίει λάδια.
-
E 220 CDI αυτόματο
700 χλμ. σε μία μέρα.
Το αυτοκίνητο εξαιρετικό γιά ταξίδι. Ήσυχο, πολυτελές και με μία αίσθηση ασφάλειας.
Ο δε κινητήρας απίστευτος. Οι ρεπρίζ είναι αλλού και η επιτάχυνση απο 120 - 160 ακαριαία. Επίσης καταν'αλωσε 6,2 λ/100χλμ ('ολα εθνική) με μωτ περίπου 130χαω.Τι να πω... εκεί που είχαν πέσει στν εκτίμησή μου τα ΜΒ, τώρα τα εκτιμώ αφάνταστα.
-
να ρωτησω, στο passat cc υπαρχει θεμα με τα κεφαλια των πισω να 'βρισκουν' στο πισω παρμπριζ/ταβανι οπως στη MB CLS??
-
Σίγουρα δεν έχεις την άνεση χώρου προς τα επάνω που έχεις λ.χ. με το passat limousine. Αλλά και γω που είμαι 174 και ο πατέρας μου που είναι 182 δεν είχαμε πρόβλημα με το να βρίσκει το κεφάλι μας ωστόσο δεν απείχαμε και πολύ από αυτό . Να αναφέρω ότι το cc είναι πιο μακρύ και πιό πλατύ από το passat limousine
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω, στο passat cc υπαρχει θεμα με τα κεφαλια των πισω να 'βρισκουν' στο πισω παρμπριζ/ταβανι οπως στη MB CLS??υπαρχει ενα ζητημα οχι αμεσης επαφης...αλλα μπορει να γινει...εγω καθισα, ειμαι 1,93 και δε μπορω να πω οτι ημουν και πολυ ανετα ψηλα..στο ιδιο μηκος κυματος ειναι και η νεα λαγκουνα..
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
E 220 CDI αυτόματο700 χλμ. σε μία μέρα.
Το αυτοκίνητο εξαιρετικό γιά ταξίδι. Ήσυχο, πολυτελές και με μία αίσθηση ασφάλειας.
Ο δε κινητήρας απίστευτος. Οι ρεπρίζ είναι αλλού και η επιτάχυνση απο 120 - 160 ακαριαία. Επίσης καταν'αλωσε 6,2 λ/100χλμ ('ολα εθνική) με μωτ περίπου 130χαω.Τι να πω... εκεί που είχαν πέσει στν εκτίμησή μου τα ΜΒ, τώρα τα εκτιμώ αφάνταστα.
η Ε προφανως εχει κατασκευαστει γιαυτο και οταν συνδυαζεται με cdi σκοτωνει..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Φανταζεσαι! Πλακα θα ειχε...
+1
Μου αρέσει που όλοι τα στρώνουν...αχ και να άκουγαν τις ξερογκαζιές και να μύριζαν τον συμπλέκτη όταν ξεφορτώνονται και όταν φορτώνονται στις νταλίκες ή στις αποθήκες...
Αυτά τα 8 ή 10 χλμ που γράφουν δεν θέλετε να τα δείτε...
Και την 147 και το Pandaκι από την πρώτη μέρα τα πήγαινα όπως οδηγώ κανονικά...γρήγορα και αν βρεθεί δρόμος, πολύ γρήγορα...κανένα δεν έπαθε τίποτα...η 147 δεν είχε χάσει σταγόνα λάδι...το 100άρι μέχρι τις 15000χλμ έκαιγε λίγο λαδάκι, μετά το σέρβις των 20000 και την αλλαγή λαδιών που έγινε τότε δεν έχει κάψει σταγόνα μέχρι σήμερα που έχει 30000. -
Οι ξερογκαζιές προκαλούν ελάχιστη φθορά καθώς ο κινητήρας περιστρέφεται χωρίς φορτίο. Από κει και πέρα αν πράττουν έτσι στα καινούργια αμάξια είναι ζωάρες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι επειδή έχουν φάει ζόρι για 5-10 χλμ ότι πρέπει να φάνε και ζόρι με το που θα πάρουμε το αμάξι στα χέρια μας.
Τεσπα, είμαστε εντελώς οφφ.
-
δηλαδη,τι προκαλει μεγαλυτερη φθορα(στον κινητηρα)?στροφαρισμα με νεκρα ως τις 6000 στροφες η μηπως στροφαρισμα με 1η ως τις 6000 στροφες...?
-
Το στροφάρισμα με 1η μέχρι τις 6000 προκαλεί μεγαλύτερη φθορά...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το στροφάρισμα με 1η μέχρι τις 6000 προκαλεί μεγαλύτερη φθορά...Ειδικα χωρις ζεσταμα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειδικα χωρις ζεσταμα.
ναι ναι... λεγε τετοια να τα ακουσει ο κουβας μου και μετα να μου αρχισει τις βλαβες
Καθε πρωι οταν ξεκινω.... ξεκινω με ενα καλο σπασιμο στην ευθεια μου... ζεσταματα και αηδιες Αμα εχεις ιταλικο, δεν εχεις τετοιου ειδους ευαισθησιες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειδικα χωρις ζεσταμα.
Αν γίνει μια φορά πειράζει?
-
βασικα με την τεχνολογια που υπαρχει σημερα η κατασκευη μερων κινητηρα γινετε με πολυ μεγαλη λεπτομερεια.
ουσιαστικα 1000χλμ ειναι αρκετα για να 'στρωθει' ο κινητηρας...
η ουσια ειναι ομως οτι δεν κραταμε τα αυτοκινητα 20 χρονια για να μας πολυνοιαζει το στρωσιμο...
Οδήγησα....