-
Indeed
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
το R8 μου θα ηταν κοκκινο
Wannabe Italian κι εσυ; get in line...
Kαι εγω ή σε κοκκινο θα το χτυπαγα -για να αναστατωνω καμμια φορα περνωντας απο
Maranello τους κατοικους -, η σε γκρι σκουρο με ταμπα δερμα για σικ τρομοκρατια!Πριν προχωρήσεις σε αγορά προτείνω να συμβουλευτείς τη Κυρία Βακαλάου για το στυλιστικό κομμάτι της αγοράς.
Τουλάχιστον βρε παιδάκι μου να είσαι 'in' όσον αφορά τους χρωματισμούς.
-
Το νέο Fiesta 1.6 sport στα γρήγορα λοιπόν εντυπώσεις , καλή ποιότητα πλαστικών μόνο στο επάνω μέρος του ταμπλό παρακάτω και πόρτες πολύ χειρότερη , σφιχτή ανάρτηση και γρήγορο σασμάν το τιμόνι δν μου άρεσε καθόλου σαν αίσθηση και το μοτέρ χωρίς ροπή χαμηλά χωρίς δύναμη ψηλά και με πολύ θόρυβο αυτό πιστεύω είναι το χειρότερο μειονεκτιμά του κατά τα άλλα καλό πάτημα στο δρόμο και καλοί χώροι στο εσωτερικό .
-
οδήγησα το S40 T5 AWD του Zeus, εντυπώσεις αργότερα ... μιας και ακόμα είμαι υπό την ερείπια του jetlag
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Το νέο Fiesta 1.6 sport στα γρήγορα λοιπόν εντυπώσεις , καλή ποιότητα πλαστικών μόνο στο επάνω μέρος του ταμπλό παρακάτω και πόρτες πολύ χειρότερη , σφιχτή ανάρτηση και γρήγορο σασμάν το τιμόνι δν μου άρεσε καθόλου σαν αίσθηση και το μοτέρ χωρίς ροπή χαμηλά χωρίς δύναμη ψηλά και με πολύ θόρυβο αυτό πιστεύω είναι το χειρότερο μειονεκτιμά του κατά τα άλλα καλό πάτημα στο δρόμο και καλοί χώροι στο εσωτερικό .Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο θόρυβος κινητήρα θεωρείται μειονέκτημα. Μειονέκτημα θεωρώ ένα πολύ ήσυχο όχημα, ειδικά σαν συνοδηγός μου προκαλεί ναυτία. Εμένα μου είχε αρέσει πολύ ο ήχος στο fiesta
Πέρα από αυτή τη δική μου υποκειμενική παρατήρηση, συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
οδήγησα το S40 T5 AWD του Zeus, εντυπώσεις αργότερα ... μιας και ακόμα είμαι υπό την ερείπια του jetlagΕρείπιο σε έκανε το jetlag
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
οδήγησα το S40 T5 AWD του Zeus, εντυπώσεις αργότερα ... μιας και ακόμα είμαι υπό την ερείπια του jetlag
Ερείπιο σε έκανε το jetlag
μεταφέρω .... από το Volvo tread
*
βόλτα με το S40 T5 AWD του Δία.μπαίνοντας μέσα, κάθεσαι αισθητά χαμηλότερα από το δικό μου. Το fl κατά την γνώμη μου έχει ένα +κλίκ στην ποιότητα του εσωτερικού στο φινίρισμα και μου αρέσει περισσότερο το χειρόφρενο του fl. Από θέμα εργονομίας της κονσόλας, καθρέπτες, και άνω κονσόλας φωτάκια κτλ προτιμώ το προ fl. Ο Συμπλέκτης, μου φαίνεται πολύ καλός και συνηθισμένος από το δικό μου βάζοντας 1η, το πατάω περισσότερο . Δεν το άνοιξα από στάση μιας και δεν μου αρέσει αυτό το σπορ και ταυτόχρονα πιστεύω ότι καταπονείς το όχημα χωρίς λόγο. Ο ήχος του κινητήρα είναι ένα ευχάριστο γουργουρητό και δεν περνά ποτέ δυσάρεστα μέσα στην καμπίνα, είτε από χροιά, είτε από ένταση, με όσα κι αν πηγαίνεις. Πολύ γρήγορα, μπορείς να βάλεις 6η, ίσως και με λιγότερα από 60χαω και να ταξιδεύεις πολύ χαλαρά με 140χαω στο κοντέρ. Αν τώρα, πατήσεις το γκάζι στο πάτωμα, σε χρόνο dt είσαι στα 200+ και ανεβάζεις. DIKASTI σε καταλαβαίνω απόλυτα με το 17+λτ/100 που έχεις Γενικά, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, σου φαίνονται σταματημένα, πρέπει να έχεις ΜΕΓΑΛΟ αυτοέλεγχο για να πηγαίνεις με 100-140χαω. Πολύ εύκολα μπορείς να πας κυρία, πολύ εύκολα μπορείς να πας αεροπορία.
Τι θα ήθελα .......
θα ήθελα πιο σκληρή ανάρτηση, κι ας έχανα λίγο από άνεση .... μιας και με το πάτα άσε στο πάτωμα αισθάνεσαι το αυτοκίνητο και απογειώνετε και να γονατίζει από την πολύ δύναμη.
θα ήθελα ένα 2ο turbo, ή ένα μεταβλητής γεωμετρίας, μιας και συνηθισμένος από ατμοσφαιρικά οχήματα, αισθάνομαι ένα μικρό lag, που δεν είναι ενοχλητικό στην Ε.Ο, αλλά ίσως να χάνεις από αίσθηση σε κλειστά κομμάτια και να απαιτεί να κάνεις κινήσεις πριν, για να έχεις το αποτέλεσμα της 0.5-1sec αργότερα. Θα πάω να κάνω TestDrive και 1.8-2.0lt VAGGELI, για να έχω μια εικόνα με το θέμα.
Γενικά νομίζω ότι το όχημα είναι ταχύτατο και άνετο για να κάνεις ταξιδάκια με ασφάλεια με απαγορευτικούς ρυθμούς. Εγώ μάλλον, αν πάρω 2ο αυτοκίνητο θα επιλέξω κάτι πιο ελαφρύ, σκληροπυρηνικό και πιο φθηνόPS1: Δια, ελπίζω να μην σε τρόμαξα με το προσπέρασμα, αλλά με τόσα κιλά ροπής, δεν μπορείς να περιμένεις
PS2: Dikasti, πως την τιθασεύεις / παλεύεις την τόση ροπή, χωρίς AWD* -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Το νέο Fiesta 1.6 sport στα γρήγορα λοιπόν εντυπώσεις , καλή ποιότητα πλαστικών μόνο στο επάνω μέρος του ταμπλό παρακάτω και πόρτες πολύ χειρότερη , σφιχτή ανάρτηση και γρήγορο σασμάν το τιμόνι δν μου άρεσε καθόλου σαν αίσθηση και το μοτέρ χωρίς ροπή χαμηλά χωρίς δύναμη ψηλά και με πολύ θόρυβο αυτό πιστεύω είναι το χειρότερο μειονεκτιμά του κατά τα άλλα καλό πάτημα στο δρόμο και καλοί χώροι στο εσωτερικό .
Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο θόρυβος κινητήρα θεωρείται μειονέκτημα. Μειονέκτημα θεωρώ ένα πολύ ήσυχο όχημα, ειδικά σαν συνοδηγός μου προκαλεί ναυτία. Εμένα μου είχε αρέσει πολύ ο ήχος στο fiesta
Πέρα από αυτή τη δική μου υποκειμενική παρατήρηση, συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα που αναφέρεις.
Ο θόρυβος μετά τα 120 είναι έντονος και αυτό είναι μειονέκτημα στο ταξίδι.
-
Τις τελευταίες 4 μέρες είχα ένα VW Polo 1,4 (το προτελευταίο) με αρκετά χλμ σε ορεινές στροφοδιαδρομές.
-Συμπαθητικό κράτημα
-Μοτέρ μάλλον ξενέρωτο (στην αρχή νόμιζα ότι ήταν 1,2 αλλά μετά είδα σε περιοδικό ότι βγαίνει 1,4 με 85) που χωρίς να υπολογίσω ακριβώς αλλά πρέπει να καίει λιγουλάκι παραπάνω
-Φτηνιάρικο εσωτερικό. Ειδικά το τιμόνι σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς κάτι από Τζαπάν μεριά και γενικότερα η εικόνα που βγάζει το εσωτερικό είναι πολύ Skoda. Στο Corsa ενός φίλου αντίστοιχα που είχα μπει, μπορώ να πω ότι είναι πολλά κλικ πάνω σε θέμα ποιότητας και γενικότερης εικόνας.Και μετά τα αρνητικά πάμε και στα θετικά:
-Ποιότητα κύλισης
-Ποιότητα κύλισης
και για όσους δεν το κατάλαβαν
-Ποιότητα κύλισηςΕξαιρετική αίσθηση! Νιώθεις ότι είσαι σε μαγικό χαλί, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε την κάπως πιο 'χαλαρή' αίσθηση των αντίστοιχων άνετων γαλλικών. Αν και κάποιοι μικροί τριγμοί υπήρχαν, η γενικότερη αίσθηση που σου έδινε το αμάξι ήταν ακλόνητη. Αυτό όμως δεν μεταφραζόταν σε οδηγική συμπεριφορά. Κάποιες φορές που δοκίμασα να το πιέσω δεν είδα κάτι διαφορετικό από το Astra πχ
Εν κατακλείδι, νομίζω ότι είναι ακριβούτσικο για αυτά που προσφέρει. Το Corsa δείχνει Bentley μπροστά του σε θέμα ποιότητας.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Ειδικά το τιμόνι σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς κάτι από Τζαπάν μεριά και γενικότερα η εικόνα που βγάζει το εσωτερικό είναι πολύ Skoda...Ευτυχώς που στο 4τφ δεν υπάρχουν προκαταλήψεις...
-
Τις τελευταίες 4 μέρες είχα ένα VW Polo 1,4 (το προτελευταίο) με αρκετά χλμ σε ορεινές στροφοδιαδρομές.-Συμπαθητικό κράτημα
-Μοτέρ μάλλον ξενέρωτο (στην αρχή νόμιζα ότι ήταν 1,2 αλλά μετά είδα σε περιοδικό ότι βγαίνει 1,4 με 85) που χωρίς να υπολογίσω ακριβώς αλλά πρέπει να καίει λιγουλάκι παραπάνω
-Φτηνιάρικο εσωτερικό. Ειδικά το τιμόνι σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς κάτι από Τζαπάν μεριά και γενικότερα η εικόνα που βγάζει το εσωτερικό είναι πολύ Skoda. Στο Corsa ενός φίλου αντίστοιχα που είχα μπει, μπορώ να πω ότι είναι πολλά κλικ πάνω σε θέμα ποιότητας και γενικότερης εικόνας.Και μετά τα αρνητικά πάμε και στα θετικά:
-Ποιότητα κύλισης
-Ποιότητα κύλισης
και για όσους δεν το κατάλαβαν
-Ποιότητα κύλισηςΕξαιρετική αίσθηση! Νιώθεις ότι είσαι σε μαγικό χαλί, ενώ ταυτόχρονα δεν είχε την κάπως πιο 'χαλαρή' αίσθηση των αντίστοιχων άνετων γαλλικών. Αν και κάποιοι μικροί τριγμοί υπήρχαν, η γενικότερη αίσθηση που σου έδινε το αμάξι ήταν ακλόνητη. Αυτό όμως δεν μεταφραζόταν σε οδηγική συμπεριφορά. Κάποιες φορές που δοκίμασα να το πιέσω δεν είδα κάτι διαφορετικό από το Astra πχ
Εν κατακλείδι, νομίζω ότι είναι ακριβούτσικο για αυτά που προσφέρει. Το Corsa δείχνει Bentley μπροστά του σε θέμα ποιότητας.
μαλλον αλλα αυτοκινητα οδηγησαμε..... απο αλλο εργοστασιο πρεπει να ηταν το δικο μου...
-
Στο Corsa ενός φίλου αντίστοιχα που είχα μπει, μπορώ να πω ότι είναι πολλά κλικ πάνω σε θέμα ποιότητας και γενικότερης εικόνας
Αν όλα τ΄άλλα σου φαίνονται υποκειμενικά κράτα μόνο αυτό. Εναλλακτικά μπες σε Corsa.
-
για ποιο corsa μιλας?
αν λες το καινουριο ναι ειναι πολυ καλο, τα προηγουμενα ομως οχι
-
Εννοείται το καινούριο. Και όταν μιλάω για τιμόνι μιλάω για το πλαστικό του τιμονιού, όχι σε οδηγικό επίπεδο.
-
Εννοείται το καινούριο. Και όταν μιλάω για τιμόνι μιλάω για το πλαστικό του τιμονιού, όχι σε οδηγικό επίπεδο.Epic
-
Εννοείται το καινούριο. Και όταν μιλάω για τιμόνι μιλάω για το πλαστικό του τιμονιού, όχι σε οδηγικό επίπεδο.μα ναι σε οδηγικο επιπεδο παραμενει το οπελ που ξερουμε και τα μοτερ του παραμενουν οπως τα ξερουμε
αλλα σε ποιοτητα εσωτερικου ειναι με διαφορα το καλυτερο απο τα μικρομεσαια (καινουριο polo δεν εχω δει και δε θυμαμαι καλα το νεο ibiza)
μαλιστα το ειχα συγκρινει με Mito και ξεσπασε θυελλα
επισης σε χωρους ειναι 'βασιλικο' για τα δεδομενα της κατηγοριας
-
Πιο συγκεκριμένα μιλάω για αυτό το μοντέλο
και αυτό το εσωτερικό
-
Εργαλείο από τα λίγα! Και το πέτυχες και σε καλή έκδοση. Δεν είναι έτσι συνήθως μέσα! Είχαμε άπειρα τέτοια στην Avis...για πολλά γέλια μιλάμε...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εννοείται το καινούριο. Και όταν μιλάω για τιμόνι μιλάω για το πλαστικό του τιμονιού, όχι σε οδηγικό επίπεδο.
μα ναι σε οδηγικο επιπεδο παραμενει το οπελ που ξερουμε και τα μοτερ του παραμενουν οπως τα ξερουμε
αλλα σε ποιοτητα εσωτερικου ειναι με διαφορα το καλυτερο απο τα μικρομεσαια (καινουριο polo δεν εχω δει και δε θυμαμαι καλα το νεο ibiza)
μαλιστα το ειχα συγκρινει με Mito και ξεσπασε θυελλα
επισης σε χωρους ειναι 'βασιλικο' για τα δεδομενα της κατηγοριας
Ενταξει, η Opel ποτε δεν φημιζοταν για την αμεσοτητα και οδηγικη αισθηση των αυτοκινητων της, ειχε ομως καποιες (λιγες) εξαιρεσεις, (βλεπε πχ speedster 220 turbo, παλαιοτερα Calibra turbo 4x4, και αρκετα παλαιοτερα Manta 1.9 , Ascona )μερικα αξιολογα μοτερ (1.6 turbo 180/192ps , 2.0 turbo 220/240ps και τωρα 1.4 Turbo 140ps) αλλα παντα προσεφερε τιμια, με καλη ποιοτητα και Value for money μοντελα.
Το Corsa σε σχεδιαση-εμφανιση και ποιοτητα θεωρω οτι υπερτερει του ανταγωνισμου.
Δυστυχως βεβαια οχι (ακομα) στα 'mainstream' μοτερ της (1.2 , 1.4).
Οταν ομως μπει ο νεος υπερτροφοδοτουμενος 1.4 του νεου Astra, στην υπαρχουσα ή πιο πιθανα στην επομενη εκδοση του Corsa, νομιζω οτι θα μιλαμε για ενα απο τα πιο ολοκληρωμενα-ποιοτικα και προσιτα αξιολογα supermini. -
Τις τελευταίες 4 μέρες είχα ένα VW Polo 1,4 (το προτελευταίο) με αρκετά χλμ σε ορεινές στροφοδιαδρομές.Μετά από το καλοκαίρι το έχω ονομάσει ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ,
τραγικά επικίνδυνο αυτοκίνητο με τέτοια οδική συμπεριφορά....και δεν κάνω πλάκα....
Φοβήθηκα από τις πλεύσεις
Οδήγησα....