-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Προσωπικά θα προτιμούσα τους καναδικούς αντιδραστήρες CANDU, μ' αυτούς δεν κρεμόμαστε απ' τα @@ κανενός για καύσιμο, τα ελληνικά κοιτάσματα ουρανίου (που χρησιμοποιούν αυτού του τύπου οι αντιδραστήρες) επαρκούν για 20 χρόνια...
Τώρα και σε έκδοση πυρηνικού επιστήμονα...
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα γίνεται ανεκτό το τρολάρισμα κάποιων στο φόρουμ, που δηλώνουν στελέχη του ΓΕΑ (viewtopic.php?f=13&t=28237&p=2114167#p2114167) , και ειρωνεύονται άλλα μέλη του φόρουμ, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην συζήτηση...αχ ναι Πες μου κι αλλα...
Ειλικρινά οταν εκφέρεις αποψη για κάτι τόσο πολύπλοκο χωρίς να έχει δώσει καποιο διαπιστευτήριο σχετικότητας με το αντικείμενο, περιμένεις να σε λαβει καποιος σοβαρά υποψιν? Ειδικά εσένα με τα οσα έχεις γραψει και πει ως τώρα?
Ρεαλισμός φίλτατε και αγαπητε Nozomi.
Τέλος πάντων, εγω είμαι μεγάλη καρδιά και θα δείξω κατανόηση.
-
-edit-
-
έχει πολύ ενδιαφέρον να κάναμε μια τεχνική κουβέντα για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των πυρηνικών και της αντικατάστασης τους με αιολικά κλπ, μιας και άπτεται ελαφρώς του αντικειμένου μου, αλλά λέω να φύγω προς το παρόν
-
κατι σαν αυτο?
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231111432 -
Δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του συγκεκριμένου site, απλώς παραθέτω την είδηση : No Fly Zone Over Fort Calhoun Nuclear Plant Due to “Hazards”
The Federal Aviation Administration issued a temporary flight restriction over the Fort Calhoun Nuclear Power Plant until further notice due to “Hazards”. This would normally be a precautionary measure after an electrical fire disabled cooling for the spent fuel rod pool as outlined below. The question is why is this still in effect?
The Fort Calhoun nuclear power plant sustained a fire last week and is now under emergency status “due to imminent flooding from the Missouri River”. On June 7, an electrical fire at the plant resulted in the plant’s evacuation and the NRC has confirmed a loss of cooling for the reactor’s spent fuel pool as a result. The following account outlines this nuclear plant surrounded by sandbags and the hazards facing it.
-
-
εγω ψηφισα οτι ειμαι υπερ, με την προΰποθεση ομως, οτι θα υπαρχει και η αναλογη ασφαλεια και να μην συνβει κατι παρομοιο με αυτο που εγινε με τον σεισμο στην Ιαπωνια!!!!
-
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/woalert_re ... -31229-USA
-
Οποιος καεί στον χυλό ...
Μια κοινωνία χωρίς πυρηνική ενέργεια» οραματίζεται τώρα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
Μετά τις πιέσεις για παραίτηση που δέχτηκε λόγω της κρίσης στη Φουκουσίμα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα πρέπει να απεξαρτηθεί από την πυρηνική ενέργεια. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν προτείνει το άμεσο κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων.
«Θα πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινωνία που δεν εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια» δήλωσε ο Καν σε συνέντευξη Τύπου.
«Θα πρέπει, σταδιακά και συστηματικά, να μειώσουμε την εξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια και να στοχεύσουμε τελικά σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα ζουν χωρίς πυρηνικά εργοστάσια» είπε.
Διευκρίνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, ωστόσο δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας.
Πριν από το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι, το χειρότερο από την εποχή του Τσερνόμπιλ, η Ιαπωνία σχεδίαζε να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας από το 30 στο 53 τοις εκατό, έως το 2030.
Ο Καν είχε ήδη δηλώσει ότι αυτός ο στόχος έχει πλέον εγκαταλειφθεί.
Από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία, οι 35 παραμένουν εκτός λειτουργίας μετά το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Οι κλειστοί αντιδραστήρες πρέπει να επαναλειτουργήσουν επειγόντως προκειμένου να αποφύγει η χώρα ακόμα χειρότερες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί πριν ολοκληρωθεί τουλάχιστον η πρώτη από τις δύο φάσεις των «τεστ αντοχής» που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.
http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231119743
-
-edit-
-
Ο συγκεκριμένος αποτελεί την ύστατη εξέλιξη της 3ης γενεάς.
Οι 4ης γενεάς είναι ακόμα πιο ασφαλείς.
http://en.wikipedia.org/wiki/Generation_IV_reactor
εδώ λείπει βέβαια ο pebble bed reactor
-
Δεν εβαλες μυαλο βλεπω με την Φουκοσιμα.
-
-edit-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν εβαλες μυαλο βλεπω με την Φουκοσιμα.εσύ σταμάτησες να οδηγείς όταν είδες θανατηφόρο;
-
Οι κινεζοι παραλαμβανουν 4 ΑΡ 1000 στο 2013 και οι Εμιρατιανοι εχουν κανει συμφωνια για 4 μοναδες απο την westinghouse μεσω κορεατων που την αγορασαν... αρα και αυτοι ΑΡ 1000= τριτη γενεα+
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Δεν εβαλες μυαλο βλεπω με την Φουκοσιμα.
εσύ σταμάτησες να οδηγείς όταν είδες θανατηφόρο;
Το θανατηφορο εχει Χ θυματα (συνηθως 1-10) και σταματαει εκει,δεν ειναι διαρκες.
-
-edit-
Πυρηνική Ενέργεια: υπέρ ή κατά;