εντυπώσεις από βόλτα με polo gti vs OPC.
Το OPC φαινόταν πιο ψυχομένο και πιο...'αλήτικο'. έμοιαζε με 'φτιαγμένο' βασικά.
Λίιιιγο lag χαμηλά, εξατμισούλα με θόρυβο (λογικά πλαίσια πάντα) κτλ.
Το Polo ήταν λίγο πιο incognito. Ακουγόταν και σ'αυτό η εξάτμιση αλλά όχι τόσο όσο του opc και γενικά ήταν πιο γραμμικό. Προσωπικά λάτρεψα ξανά το dsg του polo κι ας λένε ότι είναι χειρότερο από το δικό μου (dsg 6άρι υγρού συμπλέκτη).Μου φάνηκε ιδανικό για το αμάξι.
Αν με έβαζες να διαλέξω, θα σου έλεγα ότι το OPC ήταν 'μπροστά' ελάχιστα σε κάποιο άνοιγμα κτλ.
Παρόλα αυτά λόγω DSG έβλεπες το polo να κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ρεπρίζ με αλλαγές.
Σχετικά με το πάτημα, το polo ήταν πιο φιλικό.Σε προειδοποιούσε για το πόσο κοντά ή μακρυά είσαι από τα όριά του.Το OPC είναι λίγο πιο απόλυτο (άμα γλιστρήσει θέλει 'καλύτερα' χέρια).
Στο τέλος αυτό που αποκόμμισα ήταν ότι είναι 2 αμάξια που απευθύνονται σε διαφορετικό 'κόσμο'.
Το ένα είναι για 'οργισμένα νιάτα', γι' αυτούς που θέλουν να έχουν ένα γρήγορο αμάξι και να το δείχνουν. Το άλλο είναι για πιο low profile τύπους.
Και τα 2 είναι εξίσου αποτελεσματικά και μπορείς να κινηθείς πολύ γρήγορα.
Για τα φρένα δεν έχω άποψη γιατί δεν μπόρεσα να τα πιέσω τόσο ώστε να δω αντοχή. Πάντως προσωπικά του polo το πετάλι του φρένου μου άρεσε περισσότερο.Καταλάβαινα καλύτερα πόσο έπρεπε να πατήσω για να σταματήσω (αν και αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχω συνηθίσει την περισσότερη 'βοήθεια' στο πετάλι του φρένου - βλέπε Golf 4 που είχα πριν )