-
Οπότε δεχόμαστε το σχόλιο σου ως ισάξιο με πληροφορία που σου την είπε ο κουμπάρος του συμπέθερου της ξαδέρφης του γαμπρού του γείτονα απέναντι που πούλησε το παλιό του Accent και πήρε ένα από leasing μτχ Volvo ... και συνεχίζουμε...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
'Πολλές οι αναφορές στο Autocheck και το Volvo club από ιδιοκτήτες Volvo, για εσωτερικά που μετά από λίγα χιλιόμετρα τρίζουν.'
Μου πηρε μισο δευτερολεπτο στο Google για να βρω τα πρωτα 'φρεσκα' λινκ........Καλο διαβασμα οποιος θελει (με την παραπανω προταση θα αρχισετε ανετα το διαβασμα).
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
'Πολλές οι αναφορές στο Autocheck και το Volvo club από ιδιοκτήτες Volvo, για εσωτερικά που μετά από λίγα χιλιόμετρα τρίζουν.'Μου πηρε μισο δευτερολεπτο στο Google για να βρω τα πρωτα 'φρεσκα' λινκ........Καλο διαβασμα οποιος θελει (με την παραπανω προταση θα αρχισετε ανετα το διαβασμα).
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Trizoyn-ta-Volvo_126392.asp
μαλλον για αυτο λες. δεν ξερω, οι Κινεζοι χαλασανε την ποιοτητα κατασκευης στα Volvo; -
Δεν φταιω εγω αν δεν παρακολουθεις τι γινεται με τα Volvo απο τοτε που την αγορασαν οι κινεζοι σωστα ? Εξαλλου δεν σε πιεσα να πιστεψεις κατι, μην το πιστευεις αν δεν θελεις, το να κατσω τωρα να ψαχνω link για να τα ποσταρω αφενος ειναι κατι που βαριεμαι να κανω και αφετερου δεν με καιει να το κανω, δεν ειναι λες και εχω μετοχες σε καποια εταιρεια και πρεπει σωνει και καλα να 'ριξω' την Volvo (θα το εχουν ακουσει καποιοι ομως δεν γινεται, αναμεινε να στο πουν και εκεινοι).σου ζητησα απλα να τεκμηριωσεις κατι που εγραψες και κανεις σα πεθερα που σε χαλασε η νυφη...
Κρατα μικρο καλαθι με το autotriti.. το autocheck το παρακολουθουσα απο την αρχη..τη volvo την ειχαν αποκλεισει αρχικα απο την ερευνα γραφωντας οτι συμμετειχαν στην ερευνα μαζικα απαντησεις που προερχονταν απο ανθρωπους που δουλευαν στο επισημο δικτυο.. γενικα μοιαζει να παιζεται καποιο παιχνιδι αναμεσα στους δυο τους..δε ξερω δλδ κατα ποσο ισχυουν οσα λενε και δε μου κανει εντυπωση απο τη στιγμη που επιτεθηκαν σα περιοδικο μαζικα στη vw τους περασμενους μηνες ενω για χρονια εγραφαν διθυραμβους και ακομα πιο παλια επειδη δε τους 'ταϊζε' η fiat βαλαν μικροτερα φρενα πανω σε τεσταρισμα ενος fiat bravo για να το βγαλουν ανεπαρκες και επικινδυνο.. γενικα οποιος πληρωνει το autotriti λαμβανει και καλα λογια οταν αλλαζει αυτο αλλαζει και η σταση τους.. οχι οτι δε συμβαινει και σε αλλα περιοδικα.
Επισης στο autocheck εχωντας διαβασει πριν κανα μηνα ΟΛΕΣ τις αναφορες για ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστες διαπιστωσα αρνητικα χαρακτηρισμενες κριτικες (κοκκινες μπαλιτσες) με θετικοτατα σχολια ομως απο τους χρηστες για τα αυτοκινητα τους.... ουτε ενα φιλτραρισμα δε κανουν?!
Παντως διαβαζωντας το αρθρο καταλαβαινω οτι οντως υπαρχει καποιο θεμα. Η παραπανω παραγραφος μου ηταν περισσοτερο και ενημερωτικη.
-
Μπα αυτο απλα κανει αναφορα σε οσα εχουν γραφτει εδω και ενα χρονο σε διαφορα φορα στην Ελλαδα. Εχουν γραφτει και αλλα πολλα και στο εξωτερικο.
Τωρα αν οι κινεζοι χαλασαν την ποιοτητα κατασκευης αυτο δεν το γνωριζω αλλα δεν θα ηταν τραγικο, ως γνωστων οι κινεζοι κοβουν 'γωνιες' σε οτι κατασκευαζουν για να ριξουν το κοστος. -
Παντως ειναι λιγο για γελια κλασσικα στο autotsiknopempti... οι περισσοτεροι τριγμοι στα λινκ που παραθετουν αναφερονται σε μηχανικους τριγμους οι οποιοι εκ κατασκευης μιας αναρτησης ειναι φυσιολογικη φθορα και λογος αντικαταστασης μετα απο καποια χιλιομετρα.. δε βλεπω τιποτα το μαζικο,ουτε το εντονο σε οτι αφορα ποιοτητα καμπινας.. πολυ ενδιαφερων και ο διαλογος κατω απο το αρθρο να προσθεσω και ιδιαιτερα αντιπαθης ο επισημος τροπος απαντησης σε χρηστες.. ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ επισης ,απο διαλογο με φιλο που συμμετειχε ενεργα στο site τους, απαντησεις που δε τους βολευουν παροτι δεν ειναι υβριστικες διαγραφονταν.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντως ειναι λιγο για γελια κλασσικα στο autotsiknopempti... οι περισσοτεροι τριγμοι στα λινκ που παραθετουν αναφερονται σε μηχανικους τριγμους οι οποιοι εκ κατασκευης μιας αναρτησης ειναι φυσιολογικη φθορα και λογος αντικαταστασης μετα απο καποια χιλιομετρα.. δε βλεπω τιποτα το μαζικο,ουτε το εντονο σε οτι αφορα ποιοτητα καμπινας.. πολυ ενδιαφερων και ο διαλογος κατω απο το αρθρο να προσθεσω και ιδιαιτερα αντιπαθης ο επισημος τροπος απαντησης σε χρηστες.. ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ επισης ,απο διαλογο με φιλο που συμμετειχε ενεργα στο site τους, απαντησεις που δε τους βολευουν παροτι δεν ειναι υβριστικες διαγραφονταν.αυτο μαλλον ειναι αληθεια γιατι 3 post μου δεν τα ειδα ποτε δημοσιευμενα. δεν εβριζα, εβαζα τονους και κεφαλαια γραμματα ημουν και εντος θεματος, αλλα δεν ειδα τα posts μου
-
Ε εντάξει, τώρα μιλάμε για την φυλλάδα που έβγαλε το ψεύτικο σκάνδαλο για τα φρένα του Bravo με φωτό από φρένα Corolla!!! Κρίμα μόνο για τον γνωστό μου τον Πατέλο που ξέπεσε να δουλεύει εκεί αν και είναι μεγάλος χεράς και γλαφυρή πένα...
-
'Πολλές οι αναφορές στο Autocheck και το Volvo club από ιδιοκτήτες Volvo, για εσωτερικά που μετά από λίγα χιλιόμετρα τρίζουν.'Μου πηρε μισο δευτερολεπτο στο Google για να βρω τα πρωτα 'φρεσκα' λινκ........Καλο διαβασμα οποιος θελει (με την παραπανω προταση θα αρχισετε ανετα το διαβασμα).
κάνε πρώτα ένα τεστ drive από το 1ο 'κινέζικό' XC90 II και μετά έλα να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
-
Οι Κινέζοι βέβαια δεν έχουν καμία ανάμειξη στον σχεδιασμό και κατασκευή των Volvo (όπως και των Jaguar & Land Rover), αλλά δεν πειράζει... Το στερεότυπο να διαιωνίζεται και όλα καλά!
-
Τις ιδιες παπαριες λενε-λεγανε και για τις jaguar.. ουτε tata nano να ηταν..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι Κινέζοι βέβαια δεν έχουν καμία ανάμειξη στον σχεδιασμό και κατασκευή των Volvo (όπως και των Jaguar & Land Rover), αλλά δεν πειράζει... Το στερεότυπο να διαιωνίζεται και όλα καλά!Εσυ θα αγοραζες μια εταιρεια και μετα θα αφηνες να την 'δουλευουν' ακριβως τα ιδια ατομα που την εφεραν σε σημειο να ειναι μια μαρκα που αφηνει σχετικα αδιαφορο τον κοσμο (και γιαυτο εξαλλου και μπορεσες να την αγορασεις) ? Λογικο ειναι να εχουν να κανουν με ολα τα σταδια πλεον αλλα κυριως με την κατασκευη (οι κινεζοι κοιτανε το κερδος και οχι την ποιοτητα κατι που ξερω απο πρωτο χερι εφοσον εχω επαφη με αρκετους ακομα και στελεχη μεγαλων εταιρειων λογο δουλειας) αφου σιγουρα καποιες γωνιες θα τις κοψουν ειτε στα ηλεκτρονικα, ειτε στην λαμαρινα, ειτε στο χρωμα, καπου, κατι θα κοψουν.
-
Οι Κινέζοι βέβαια δεν έχουν καμία ανάμειξη στον σχεδιασμό και κατασκευή των Volvo (όπως και των Jaguar & Land Rover), αλλά δεν πειράζει... Το στερεότυπο να διαιωνίζεται και όλα καλά!
Εσυ θα αγοραζες μια εταιρεια και μετα θα αφηνες να την 'δουλευουν' ακριβως τα ιδια ατομα που την εφεραν σε σημειο να ειναι μια μαρκα που αφηνει σχετικα αδιαφορο τον κοσμο (και γιαυτο εξαλλου και μπορεσες να την αγορασεις) ? Λογικο ειναι να εχουν να κανουν με ολα τα σταδια πλεον αλλα κυριως με την κατασκευη (οι κινεζοι κοιτανε το κερδος και οχι την ποιοτητα κατι που ξερω απο πρωτο χερι εφοσον εχω επαφη με αρκετους ακομα και στελεχη μεγαλων εταιρειων λογο δουλειας) αφου σιγουρα καποιες γωνιες θα τις κοψουν ειτε στα ηλεκτρονικα, ειτε στην λαμαρινα, ειτε στο χρωμα, καπου, κατι θα κοψουν.
αν δεν έχεις οδηγήσει μέχρι τώρα VOLVO, να το κάνεις ....
@Salvation81 'κουράζεις' απίστευτα, σε ότι κι αν γράφεις ....
το κέρδος να ξέρεις, έρχεται και από την ποιότητα και από την διαφοροποιήση και από την κάθε αυτή τιμή. Η volvo μια εταιρία που θέλει να μπει στο premium κομμάτι, καταλαβαίνεις, ότι δεν θα προσπαθήσει να πετύχει κέρδος από την χαμηλή τιμή, ο κινέζικος όμιλος άλλωστε, έχει άλλες 'μάρκες' γι αυτό το segment της αγοράς.
-
Δεν ξέρω αν έχουν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα οι Κινέζοι (δεν νομίζω όμως ότι ισχύει), εκείνο που ξέρω είναι ότι το ελληνικό aftersales τους δεν έχει (είχε για να είμαι ακριβής μιας και πάνε αρκετά χρόνια από τότε που το διαπίστωσα) ποιότητα εργασιών.
Τώρα αν μια βίδα δεν την εσφιξαν καλά και τριζει κάτι ... σιγά τα ωα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και διορθώνεται.
Σχετικά με τα autochecks από κατόχους, ΟΚ! Θυμωμένος ή απογοητευμένος με κάτι και εθαψα το αμάξι. Συμβαίνει ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
να ρωτήσω κάτι, το V40 D2 (1600κυβικά,πετρέλαιο) συνεχίζει να πωλείται;
δεν το βλέπω στους καταλόγους τιμών (βλέπω μόνο D3 και D4 που είναι 2000κυβικά) και μου έκανε εντύπωση. -
Το μοναδικό που πουλάνε είναι. Ας το κλείσουν αλλιώς ...
-
εγώ ρώτησα γιατί εδω http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7342748 δεν το βρήκα...
-
Μάλλον παράληψη τους.
-
Εχουμε καμια προταση για αμορτισερ για το s40 1.6 2006 του πατερα μου?
Sachs super touring? Κατι αλλο?
Δεν ενδιαφερουν σπορ λυσεις,δεν θελει να χαθει η ανεση. -
Δοκιμάζουμε: Volvo V40 CrossCountry T3 Auto
Το Volvo V40 μπαίνει στο δεύτερο κύκλο της καριέρας του με μια σειρά διακριτικών αισθητικών παρεμβάσεων αλλά και μια πιο σημαντική τεχνολογική ανανέωση σε κινητήρες και μετάδοση.
Μετά από τρία χρόνια παρουσίας και έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους βασικούς παίκτες μεταξύ των μικρομεσαίων premium χάτσμπακ, ήρθε η ώρα για το ενδιάμεσο φρεσκάρισμα του V40, με τους Σουηδούς να μην επιμένουν τόσο στο αισθητικό κομμάτι, όσο σε αλλαγές που δηλώνουν τη συνέχιση της προσπάθειας για σταδιακή τεχνολογική αυτονόμηση. Η διαπίστωση επομένως των διαφορών μεταξύ του ανανεωμένου μοντέλου και του προκατόχου του χρειάζεται ένα καλά εκπαιδευμένο μάτι και αρκετή προσοχή καθώς οι όποιες επεμβάσεις δεν έχουν επιφέρει αλλαγές στη σιλουέτα ή στις γραμμές του σουηδικού χάτσμπακ όντας περιορισμένες σε μικρά στοιχεία στους προφυλακτήρες. Αντίστοιχα αμετάβλητη είναι η εικόνα και η αίσθηση σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, το φινίρισμα αλλά και τη γενικότερα ποιοτική προσέγγιση στο εσωτερικό.
Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν σε απόλυτη αναλογία και για την crossover εκδοχή του V40 με την ονομασία CrossCountry, όπως αυτή της δοκιμής μας, οπότε θα εστιάσουμε σε αυτά που διαμορφώνουν την ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με χθες. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με την προς τα κάτω διεύρυνση της γκάμας των βενζινοκίνητων εκδόσεων του V40 CrossCountry, στη βάση της οποίας προστίθεται ο κωδικός Τ3. Ωστόσο, αυτός πλέον δε συνδέεται με το γνωστό μέχρι σήμερα 1.600αρη κινητήρα με τη σφραγίδα της Ford που βρίσκαμε στις αντίστοιχες εκδόσεις των Volvo, αλλά με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο άμεσου ψεκασμού 1.5 λίτρων που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τους Σουηδούς και προστίθεται στην οικογένεια Drive-E των πιο πρόσφατων κινητήριων συστημάτων της Volvo. Βάση του νέου κινητήρα έχει αποτελέσει το ήδη γνωστό 2λιτρο Drive-E σύνολο από το οποίο προέρχονται αρκετά βασικά στοιχεία καθώς οι δύο κινητήρες έχουν την ίδια διάμετρο εμβόλων και μοιράζονται κοινές τεχνολογίες για μείωση των απωλειών αλλά και του βάρους. Οι τιμές απόδοσης δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, όμως η ζυγαριά γέρνει υπέρ του νέου κινητήρα καθώς η ισχύς έχει ανέβει από τους 150 στους 152 ίππους ενώ η ροπή από τα 240 στα 250 Nm.
Αντίστοιχη αλλαγή με αυτήν του κινητήρα έχει γίνει και στη μετάδοση, με τη συγκεκριμένη έκδοση να συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής που έχει σαν βασικά χαρακτηριστικά τις κόμπακτ διαστάσεις αλλά και το χαμηλό βαθμό απωλειών. Στην πράξη, το νέο πακέτο κινητήρα-μετάδοσης προσφέρει μια καθόλα ολοκληρωμένη εικόνα σε επίπεδο χαρακτηριστικών λειτουργίας αλλά και απόδοσης. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1.500αρης δείχνει ζωντανός από χαμηλά, με γραμμικότητα σε όλο το φάσμα στροφών αλλά και ευρωστία ακόμα και μέχρι το όριο περιστροφής, τη στιγμή που το αυτόματο κιβώτιο συνδυάζει την αμεσότητα στην απόκριση και την ταχύτητα στις αλλαγές με μια εν γένει προοδευτική και ποιοτική λειτουργία που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Θα σημειώσουμε μάλιστα πως παρά την υιοθέτηση μιας αρκετά μακριάς κλιμάκωσης - η οποία φαίνεται πως προσανατολίζεται στην διαμόρφωση ενός πιο ταξιδιάρικου χαρακτήρα ευνοώντας την μείωση της κατανάλωσης αλλά και την βελτίωσης της άνεσης σε υψηλές ταχύτητες – το πακέτο των επιδόσεων παρουσιάζει μια καθόλα ολοκληρωμένη εικόνα με βάση και τα δεδομένα του ανταγωνισμού. Θα σημειώσουμε για παράδειγμα πως απέναντι στο άμεσα ανταγωνιστικό Audi Q3 1.4TFSI Stronic με την αρκετά πιο κοντή κλιμάκωση το V40 είναι ουσιαστικά ισοπάλο στην επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα: Q3 8,7 δλ., V40 8,8 δλ.) ενώ ακολουθεί από κοντά στις ρεπρίζ με μεσαίες σχέσεις, χάνοντας καθαρά μόνο με τις πολύ μακριές 5η και 6η. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως για τα 80-110 χλμ./ώρα με 3η και 4η σχέση το V40 απαιτεί 5,2 και 6,5 δλ. όταν το Q3 χρειάζεται 4,7 και 5,9 δλ. αντίστοιχα, ενώ για τα 120-140 χλμ./ώρα με 5η και 6η σχέση οι χρόνοι για το V40 είναι 8,4 και 11,9 δλ. όταν για το Q3 είναι αντίστοιχα 7,3 και 9,8 δλ. αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, το V40 γέρνει έστω και οριακά τη ζυγαριά προς την πλευρά του σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, η μέση τιμή της οποίας κυμαίνεται στα 9,3 λιτ./100χλμ. όταν η αντίστοιχη του Q3 είναι 9,5 λιτ./100χλμ.
Από εκεί και πέρα το ανανεωμένο V40 CrossCountry διατηρεί αμετάβλητο το γνώριμο μέχρι σήμερα ομοιογενές, σίγουρο και αποτελεσματικό οδηγικό προφίλ, που ενισχύεται περεταίρω και από το ιδιαίτερα πλούσιο, ακόμα και για την premium κατηγορία, τεχνολογικό πακέτο συστημάτων ασφάλειας της Volvo. Με βάση τα παραπάνω, το V40 CrossCountry T3 που πλέον αποτελεί και τη βασική έκδοση της γκάμας του (στην ανανεωμένη γενιά έχει καταργηθεί το πετρελαιοκίνητο D2 των 1.6 λίτρων), έχει όλα τα στοιχεία ώστε να συνεχίσει τη μέχρι σήμερα πετυχημένη πορεία σε μια αναμφίβολα απαιτητική κατηγορία, από τη στιγμή μάλιστα που έχει και το σημαντικό ατού ενός άκρως ελκυστικού οικονομοτεχνικού πακέτου._4Τ
Γράφει: Γιάννης Χαρπίδηςhttp://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/dokimazoyme-volvo-v40-crosscountry-t3-auto
VOLVO FORUM