-
Αυτό είναι το D2:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Durat ... 22Tiger.22
Κοινό project μεταξύ PSA και Ford αρχικά, χρησιμοποιείται σε πολλά αυτοκίνητα σήμερα σε διάφορες παραλλαγές.Η ανάκτηση ενέργειας αφορά κυρίως το σύστημα start&stop (που σημαίνει αυξημένη χρήση της μπαταρίας). Δηλαδή εξοικονομεί ενέργεια κατά τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου.
-
Κοιτα δεν ειμαι και στο board of directors ...Βλεπω ομως οτι τα νεα VEA εχουν range απο Τ3-Τ6 και D2-D5 με παραπλησιες με τα τωρινα μοτερ ιπποδυναμεις. Υπαρχει ενα hybrid που φημολογειται οτι θα ειναι 400hp (Τ8 - 320+80) και λογικα κατι αντιστοιχο και σε πετρελαιο (D6 300hp - οπως το V60 Hybrid)...οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ, ο κυβισμος δεν ηταν και δεν ειναι η πρωτη προτεραιοτητα για τους κατασκευαστες, αλλα το ευρος ιπποδυναμεων, επομενως απο τη στιγμη που θα προσφερει μια γκαμα απο 150-400hp σε βενζινη και 120-300 σε πετρελαιο, με αναλογα χαμηλο CO2 (δες τον νεο D4 για παραδειγμα) σε συνδυασμο με το χαμηλο βαρος (λενε για 150kg λιγοτερα απο τα τωρινα μοντελα), ποιος ο λογος να παει σε μικροτερο κυβισμο? Για τι ιπποδυναμεις? Το ιδιο πραγμα αλλα αντιστροφα να φανταστεις συζητιεται στην αμερικη, οπου κραζουν για την καταργηση των 5/6κυλ/V8 και το 4cylinder only policy.
Εντωμεταξυ, τουλαχιστον απο την εποχη του 850 στο core business της (D/E-Seg) δεν ειχε μικροτερα απο 2.0 μοτερ (ελαχιστη ιπποδυναμη 146 και αργοτερα 180hp), μη βλεπουμε τωρα που βαζει ακομα και στο V70 τον 1.6 ecoboost της Ford και τον αναιμικο diesel.
Απο τη sub-30 αγορα δεν προκειται να φυγει, ουτε να καταργηθει το V40..ισα ισα, με τις πωλησεις που κανει ειναι δεδομενο οτι θα υπαρξει και επομενη γεννια (6μηνες αναμονη εχουν καποιες εκδοσεις, και απο Γερμανια ζητανε επιπλεον slots απο αλλες χωρες), αν φυσικα δεν πεσουν εξω τα επομενα χρονια . Το πατωμα θα ειναι shared με καποιον, κι αν τελικα αυτος ο καποιος ειναι η Geely, προφανως θα ειναι fully developed απο τη Volvo μιας και η Geely ειναι πουθεναδες, προς το παρον τουλαχιστον, και μαλλον θα ειναι καποια φθηνη εκδοχη της SPA (με macpherson αντι για διπλα ψαλιδια και λιγοτερα components απο αλουμινιο πχ)..μεχρι τοτε οι VEA θα εχουν αποσβεσει και ενα σημαντικο μερος της αρχικης επενδυσης, επομενως θα συμφερει να τοποθετηθουν και σε φθηνοτερα μοντελα.. -
Ο χρήστης jimisghost έγραψε:
...και τι σημαίνει η ανάκτηση ενεργείας απο την πέδηση ? αφου δεν ειναι υβριδικό. Αυτα.,,Σημαινει οτι φορτιζει την μπαταρια κατα το φρεναρισμα
-
-
Δεν φαίνεται τίποτα, ένα κενό μόνο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν φαίνεται τίποτα, ένα κενό μόνο -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν φαίνεται τίποτα, ένα κενό μόνο
Έφτιαξε μετά την παρέμβαση μου
-
Σπερμα
-
Ψηνομαι για ενα V50 του ’09, με τον 1.6 βενζινοκινητήρα ειναι αξιοπρεπές ή κινητός τάφος;
Το 1.8 φαινετε ωραίο αλλά λένε σε reviews οτι πίνει το άμπακο. Τι λένε οι Σουηδοί μας εδώ? -
1.8 αβλεπί. Σκυλί και μάλλον καίει λιγότερο από το 1.6 γιατί πιέζεται λιγότερο. Σε mondeo mk3 με 220 χιλιάδες χλμ το μοτέρ τραβάει καλύτερα από καινούριο και η κατανάλωση παίζει 7-7.5 με χαλαρούς ρυθμούς στην εθνική και γύρω στα 9.5-10 σε αστικό περιβάλλον με κίνηση. Είναι ελαστικός χαμηλά και στροφάρει μέχρι ψηλά άνετα, δεν λαχανιάζει.
-
Thanks Klouzo, 10 ειναι λιγο τσιμπημένο δεν νομίζεις?
Το καλό ειναι οτι το μοτέρ εχει καδένα εσωτερική οποτε δεν πρόκειται ποτέ να παθει σοβαρή ζημιά. -
Η κατανάλωση είναι αυτή που έγραψε ο mrclouzo και είναι μάλλον λογική για τους ίππους, τα κιλά και τη φιλοσοφία του κινητήρα
Εξαιρετικό οικογενειακό, εχει πολύ καλή πραγματική ποιότητα και άριστη κύλιση
Δεν εμπνέει για γρήγορη οδήγηση, αν και έχει άψογο κράτημα, έχει σπαστικό ηλεκτόγκαζο για τα γούστα μουΣυστήνεται ανπιφύλακτα το 1.8, αν το αγοράσεις συνειδητά ως ταξιδευτή και οικογενειακό μεταφορέα.Είναι πραγματικα καλό αυτοκίνητο για το σκοπό που έχει σχεδιασθεί να εξυπηρετεί
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ψηνομαι για ενα V50 του ’09, με τον 1.6 βενζινοκινητήρα ειναι αξιοπρεπές ή κινητός τάφος;
Το 1.8 φαινετε ωραίο αλλά λένε σε reviews οτι πίνει το άμπακο. Τι λένε οι Σουηδοί μας εδώ?μην κανεις το λαθος για 1.6
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Το καλό ειναι οτι το μοτέρ εχει καδένα εσωτερική οποτε δεν πρόκειται ποτέ να παθει σοβαρή ζημιά.Πόση κατανάλωση περιμένεις μέσα σε πόλη από τέτοιες κατηγορίες?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το καλό ειναι οτι το μοτέρ εχει καδένα εσωτερική οποτε δεν πρόκειται ποτέ να παθει σοβαρή ζημιά.Πόση κατανάλωση περιμένεις μέσα σε πόλη από τέτοιες κατηγορίες?
Να σου πω, του πατέρα μου 320/e90 μικτη έχει 8.5/100, σε ταξίδι 6.5-7.
Μου αρεσει για την οικογένεια το V50, νομίζω είναι πολύ όμορφο S/w.
Για diesel 1.6 εισαγωμενο φανταζομαι μεγαλο ρισκο ε?
Απο αξιοπιστία ειμαστε σε καλα επίπεδα? Εχουν κανα χουνέρι?
Αλλη επιλογη saab 9.3 s/w αλλά ακούω τρώει πολλαπλασιαστες σαν μαριδακι.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
-
Άλλο μικτή, άλλο πόλης.
Και εγώ με RAV4 έχω μικτή κάτω από 8 αυτή τη στιγμή αλλά μέσα σε πόλη το 11-12 είναι σίγουρο. -
Καλησπέρα,
Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου τεχνικού ή οποιουδήποτε γνωρίζει το θέμα.
Έχω αγοράσει ένα S40 D2 1.6 (disel) και γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος από το (νέο) μοντέλο μέχρι το Σάββατο 31/5/14 όπου με άφησε στο δρόμο (ευτυχώς μέσα στη πόλη) χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν έμπαιναν οι ταχύτητες, σαν να είχε μπλοκάρει το κιβώτιο ταχυτήτων ξαφνικά. Κάλεσα οδική άμεσα βοήθεια και το πήραν στην αντιπροσωπεία.
Ας σημειωθεί ότι αγοράστηκε το Οκτώβριο του 2011 έχει μόνο 35.000 καλοδουλεμένα ομαλά χιλιόμετρα μιας κι έχω οικογένεια με δυο παιδιά. Θεώρησα ότι ήταν μια απλή βλάβη αφού το αυτοκίνητο είναι καινούργιο. Προς μεγάλη μου έκπληξη το συνεργείο της αντιπροσωπείας μου είπε ότι πρέπει να ανοιχτεί το σασμάν για να δουν τη βλάβη. Τελικά για να επισκευαστεί πρέπει να αλλαχθεί το σετ δίσκος-πλατό, το ρουλεμάν του, βίδες, βαλβολίνες και άκουσον άκουσον και το βολάν το οποίο είχε πειραχθεί κι αυτό. Μερικοί από εσάς ίσως να μαντεύουν την αξία της βλάβης αυτής. Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα μου ήταν ότι είμαι (για κακή μου τύχη) εκτός εγγύησης για περίπου 6 μήνες. Εντέλει το συνεργείο της αντιπροσωπείας μου ζητάει να πληρώσω 1.200€ (εργασία 370€ & 830€ ανταλλακτικά περίπου). Σε συζήτηση με το προϊστάμενο του συνεργείου, όπου του εξήγησα ότι δεν ζόρισα ποτέ το κιβώτιο ούτε το πατηνάρισα έντονα ποτέ, μου είπε ότι ο δίσκος-παλτό έχει αραιά χτένια και κομμένο ελατήριο (όσοι ξέρουν γνωρίζουν) χωρίς να είναι φαγωμένος ή μαυρισμένος . Με λίγα λόγια πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος. Εγώ γιατί να πληρώσω την 'νύφη'; Επιλέγεις μια αξιόπιστη μάρκα όπως η VOLVO και σε αφήνει στο δρόμο λίγο μετά την εγγύηση. Φυσικά αυτό δεν θα το αφήσω έτσι & δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσω (Σουηδία ίσως). Δεν πληρώνω ελαττωματικά μέρη για τα οποία δεν ευθύνομαι & και μάλιστα για τόσο καινούργιο αυτοκίνητο.
Θα ήθελα τη γνώμη σας, κι αν το συγκεκριμένο μοντέλο βγάζει τέτοιες ζημιές γενικότερα.
Ευχαριστώ -
Και εγγύηση να είχες πάλι δεν θα σε κάλυπταν ,εκτός αν είχε βγει οδηγία αντικατάστασης.Ο δίσκος-πλατο θεωρούνται αναλώσιμα,κοίτα το βιβλιαράκι της εγγύησης τι εξαιρεί.
-
Καλό θα ήταν να πάρεις προσφορά και από ένα εξειδικευμένο συνεργείο volvo εκτός αντιπροσωπείας. Επίσης να στείλεις ένα email στην volvo σουηδίας περιγράφοντας το πρόβλημα μπας και σου κάνουν τουλάχιστον καμιά καλύτερη έκπτωση τουλάχιστον στα ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Να σου πω, του πατέρα μου 320/e90 μικτη έχει 8.5/100, σε ταξίδι 6.5-7.
Μου αρεσει για την οικογένεια το V50, νομίζω είναι πολύ όμορφο S/w.
Για diesel 1.6 εισαγωμενο φανταζομαι μεγαλο ρισκο ε?
Απο αξιοπιστία ειμαστε σε καλα επίπεδα? Εχουν κανα χουνέρι?
Αλλη επιλογη saab 9.3 s/w αλλά ακούω τρώει πολλαπλασιαστες σαν μαριδακι.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
VOLVO FORUM