-
Ευχαριστω παρα πολυ ολους σας για τις ευχες!
Johnykyr εχω 3.5 χρονια να μπω σε πιστα και αρκετον καιρο να 'οδηγησω' γενικως...λες να ειναι το ριζικο μου να ξαναρχισω με τη Βολβαρα?....πλακα θα εχει παντως
-
αστο καλύτερα !!!! μόνο για πλάκα τελικά το έβαλα ....
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Johnykyr εχω 3.5 χρονια να μπω σε πιστα και αρκετον καιρο να 'οδηγησω' γενικως...
ένα γιατρό ήξερα που πήγαινε αέρα, παει κ αυτός?
το ριζικό σου είναι το καρτ γιατρέ αλλά δεν ακούς.
παίζει να χωράει κ στο πορτπαγκάζ -
-
Καλησπ'έρα στο φόρουμ
. Είμαι στο παρά ένα από το να αγοράσω το volvo v40... Θέλω όμως την γνώμη σας σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα ενος αυτοκινήτου βόλβο όπως τα σέρβις και η ασφάλεια . Το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα ηταν ενα ford fiesta και οπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης... Μου είπαν οτι το συγκεκριμένο μοντέλο (d2) χρειάζεται ενα σέρβις ανα 20.000 και κοστίζει κοντα στα 200€. Ειναι όντως τα σερβισ τους 200€ το μικρο και 400€ το μεγάλο?
Και κάτι τελευταίο...Αντιμετώπισε καποιος κάτοχος πετρελαιοκινητήρα πρόβλημα με αντλία πετρελαίου? -
Τα service και η τακτικη συντηρηση ειναι νομιζω το λιγοτερο...το 'ρισκο' με ενα τοσο τεχνολογικα προηγμενο αυτοκινητο -πολυ πανω από τον μεσο ορο ακόμα και της premium κατηγοριας- ξεκιναει από την ωρα που θα συμπληρωθουν τα 2 χρονια της εγγυησης...διανοεισαι το κοστος αντικαταστασης του συστηματος αεροσακου πεζου σε περιπτωση που ενεργοποιηθει? Η αλλαγης του ψηφιακου πινακα οργάνων σε περίπτωση βλάβης στο συστημα ελέγχου του? Προφανως και η ποιοτητα κατασκευης κυμαινεται σε υπερυψηλο επίπεδο, αλλά τα ηλεκτρονικά συστηματα, για όσους εχουν ασχοληθει ειδικα με υπολογιστες, ειναι εξαιρετικα πολυπλοκα, κοστιζουν πανακριβα και μπορει να χαλάσουν ανεξαρτητα από το ποσο προσεχεις πχ το αυτοκινητο σου, σε αντιθεση για παραδειγμα με τα ψαλίδια της αναρτησης.
Θεωρω οτι προκειται για κορυφαιο αυτοκινητο σε ενεργητικη και παθητικη ασφάλεια που ανεβάζει το κυρος της εταιρειας σε τεράστιο βαθμο στην premium κατηγορια - αλλά ακόμα κι αν το κοστος κτησης και τακτικης συντηρησης είναι λογικό, παραμένει ισως απαγορευτικο το κοστος συμβιωσης μαζι του (με όλα τα πιθανα απροοπτα ενος αυτοκινητου/υπολογιστή) αν δεν υπάρχει οικονομικη άνεση ανω του μεσου ορου από την μερια του ιδιοκτητη... -
φιλος ψαχνει για XC 60 ειτε διλιτρο βενζινη ειτε διλιτρο πετρελαιο. μονο αυτοματο.
- εχετε κατι να προτεινετε;;
- απο ποια χρονολογια και μετα ΑΞΙΖΕΙ να ψαξει;;
- τι ΑΞΙΖΕΙ πραγματικα να εχει σαν εξοπλισμο;
-
Μετά από 1000 χλμ με το V50 1.8 που αγόρασα πρόσφατα , θα προσπαθήσω να κάνω ένα mini review, περισσότερο σαν οδηγό για κάποιον που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μοντέλο στην αγορά μεταχειρισμένου
Στο τέλος, θα ακολουθήσουν και μερικές ερωτήσεις προς παλαιότερους κατόχους V50/S40
Ξεκινάμε λοιπόν ,δηλώνοντας απολύτως ευχαριστημένος από την σύντομη συμβίωσή μας!
Ο κινητήρας του είναι επαρκής για το αυτοκίνητο, με μεγάλο εύρος λειτουργίας και καλή ελαστικότητα. Τονίζω το επαρκής απλά,αν και έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ καλό κινητήρα καθ'αυτό, καθώς το αυτοκίνητο ζυγίζει πάνω από 1400 (!!) κιλά, και επομένως δεν αναμένονται θαύματα στις επιδόσεις. Κατά τη γνώμη μου, αυτός πρέπει να είναι ο βασικός κινητήρας των V50,και όχι ο 1.6.Για τα Σ40, που είναι ελαφρύτερα, ίσως και ο 1.6 να είναι ικανοποιητικός, δεν το ξέρω όμως.
Το δικό μου συγκεκριμένα, παρουσιάζει μια μικρή τάση δισταγμού πέριξ των στροφών του ρελαντί, πιθανόν λόγω μικρής καθυστέρησης του ηλεκτρόγκαζου, αλλά από εκεί και πέρα φθάνει με ευκολία στα κόκκινα λειτουργώντας με ελαστικότητα σε όλο το φάσμα λειτουργίας του.
Σημειώστε επίσης ότι έχει καδένα ο 1.8, πράγμα πολύ σημαντικό για τη συντήρηση και τα έξοδά της, αν μιλάμε για μεταχειρισμένο.Προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του βάρους οι Σουηδοί εφοδίασαν το αυτοκίνητο με κοντή κλιμάκωση, που του διασφαλίζει καλές ρεπρίζ αναλογικά, ενώ το κιβώτιό του είναι άψογο σε αίσθηση.Κοντές διαδρομές και θετικό κούμπωμα, όποιος έχει κουμπώσει σχέσεις σε Puma, καταλαβαίνει τί εννοώ. Από την άλλη , έχω την αίσθηση ότι ο συμπλέκτης είναι κάπως αδύναμος...όπερ έδει δείξαι!
Παραπάνω μιλώντας για κλιμάκωση και βάρος, φθάνουμε και στο ταμείο της κατανάλωσης!
9.2 λτ/100χλμ έδειξε το τριπ κομπιούτερ, κινούμενος σε αστικές και περιαστικές εκδρομές, καθώς και σε μικρές εκδρομές εντός Αττικής. Το μυστικό εδώ είναι ότι πέφτει μεν, στον ανοιχτό δρόμο, αλλά από την άλλη αν το πιέσεις ανεβάσει τη μέση εύκολα. Το βάρος δεν κρύβεται μού είπε ο Ταυρούλης, και έχει δίκιο! Ένα λογικό εύρος, ανάλογα τη χρήση, θα έλεγα ότι είναι τα 7.5+ έως και τα 12 μέσηΤο αυτοκίνητο στο δρόμο είναι απλώς εξαιρετικό, αν το αντιμετωπίσεις σαν οικογενειακό. Η ποιότητα κύλισής του είναι εντυπωσιακή για τα δικά μου δεδομένα, αλλά και φίλος με παλαιά S Class, αναφώνησε το ίδιο από μόνος του σε βόλτες που κάναμε παρέα, τις ημέρες που τον φιλοξενούσα σπίτι μου. Η ανάρτηση καταπίνει τα πάντα, κατά τρόπο ισοπεδωτικό, εδώ πράγματι κερδίζει επάξια τον τίτλο της Boλβάρας!!
Και από κράτημα, θα ρωτήσει κάποιος...
Λοιπόν, στρίβει με εντυπωσιακές ταχύτητες, με απόλυτη ασφάλεια, με ένα τιμόνι καλό σε πληροφόρηση, και που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα γένεται ακόμη καλύτερο, αλλά δεν σε εμπνέει να στο στίψεις στις στροφές..
Μπαίνεις, μπαίνει, λες αμάν θα κολλήσω απέναντι, βγαίνει ατσαλάκωτο, αλλά στο τέλος είναι σαν να σου λέει , 'εντάξει, το έκανες, μπορώ, τώρα ηρέμησε'.
Στον ανοιχτό δρόμο είνα απόλαυση! Είναι tourer και δεν το κρύβει...Πάμε τώρα στα υπόλοιπα...από χώρους είναι ικανοποιητικότατο, ενώ η πρακτικότητα του station δεν έχει αντίπαλο! Χαίρομαι που το αγόρασα στην έκδοση V, η οποία ομολογώ πώς μου αρέσει πολύ, περισσότερο από την S (no offence here ) !
To εσωτερικό του από την άποψη της σχεδίασης και της ποιότητας κατασκευής είναι σε εκπληκτικά επίπεδα. Το αυτοκίνητό μου μετά από 8 χρόνια και 68500 χλμ πλέον, τυπικής χρήσης και συντήρησης από την προηγούμενη κυρία, είναι σαν καινούργιο μέσα, δεν ακούγεται κυριολεκτικά ο παραμικρός τριγμός , ακόμη ακι αν περνάς πάνω από τάφους!! Πραγματικά χαίρεσαι να είσαι εντός!
Βάλε και το καλό ηχοσύστημα της momentum, και νά ο χαλαρωτικός χώρος μετακίνησης της οικογένειας!Συνολικά λοιπόν είναι αξιολογότατο οικογενειακό,ο τίτλος της 'Βολβάρας' κερδίζεται επαξίως, και συστήνεται ανεπιφύλακτα για όποιον ψάχνει οικογενειακό στην κατηγορία τιμής του.
Σε εμάς, είναι η πρώτη φορά μετά από 4 αυτοκίνητα, που αρέσει και στους δύο μας εξ΄ίσου, και δεν βλέπουμε την ώρα να βολτάρουμε μαζί του.
Αν δέ, μου βγει και όσο αξιόπιστη ήταν η ti μου ( η οποία μού λείπει οδηγικά ), τότε θα μάς συνοδεύει για πολλά χρόνια με πολλή χαρά από μέρους μας.Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι, και ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι , που έγραψα βιαστικά
Τώρα οι ερωτήσεις στους παλαιότερους κατόχους:
- Έχουν τα δικά σας V50/S40 ηχητική ειδοποίηση για ξεχασμένα φώτα, γιατί το δικό μου δεν έχει...
- Η κεντρική οθόνη του ηχοσυστήματος δείχνει 6 θέσεις cd, ενώ παίρνει ένα ,έτσι είναι σε όλα τα momentum?
- Πώς αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες ρε παιδιά? Φαίνεται ότι αλλάζουν μόνο τα λαστιχάκια, είναι έτσι ή είμαι στούρνος και δεν βλέπω κάτι καλά?
-
-
ΔΕν υπάρχει ειδοποίηση για τα φώτα. Έχε το πάντα γυρισμένο κάθετα και τα φώτα θα σβήνουν όταν θα σβήνεις το αυτοκίνητο ( έτσι βέβαια θα έχεις μέρα - νύχτα φώτα )
-
Δεν είναι έτσι σε μένα 1 δείχνει
-
Αλλάζουν ολόκληροι
Συμφωνώ σε όλα μαζί σου και ιδίως στο :
Λοιπόν, στρίβει με εντυπωσιακές ταχύτητες, με απόλυτη ασφάλεια, με ένα τιμόνι καλό σε πληροφόρηση, και που όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα γένεται ακόμη καλύτερο, αλλά δεν σε εμπνέει να στο στίψεις στις στροφές..
Μπαίνεις, μπαίνει, λες αμάν θα κολλήσω απέναντι, βγαίνει ατσαλάκωτο, αλλά στο τέλος είναι σαν να σου λέει , 'εντάξει, το έκανες, μπορώ, τώρα ηρέμησε'.
Στον ανοιχτό δρόμο είνα απόλαυση! Είναι tourer και δεν το κρύβει...Και εμένα ώρες ώρες μου λείπει το ε36
-
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
φιλος ψαχνει για XC 60 ειτε διλιτρο βενζινη ειτε διλιτρο πετρελαιο. μονο αυτοματο.- εχετε κατι να προτεινετε;;
Δηλαδή θα το πάρει δικινητο;Δεν αξίζει!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Τώρα οι ερωτήσεις στους παλαιότερους κατόχους:- Έχουν τα δικά σας V50/S40 ηχητική ειδοποίηση για ξεχασμένα φώτα, γιατί το δικό μου δεν έχει...
Δεν εχει γιατι η λογικη ειναι οτι:
- Οταν εχεις τα πορειας ανοιχτα και σβησεις τη μηχανη, τα φωτα σβηνουν αυτοματα
- Οταν εχεις τα θεσης, λειτουργουν σαν parking lights σβηνοντας τη μηχανη.
Η λυση ειναι αυτη που αναφερει απο πανω ο blaster..ετσι κι αλλιως ανοιχτα θα ηταν και στη θεση 0 αν δεν ειχαν απενεργοποιησει απο την αντιπροσωπεια τη λειτουργια DRL.
- Η κεντρική οθόνη του ηχοσυστήματος δείχνει 6 θέσεις cd, ενώ παίρνει ένα ,έτσι είναι σε όλα τα momentum?
Αν η κεντρικη οθονη δειχνει ετσι
..τοτε εχεις το 6δισκο indash και μαλλον high performance κι οχι το απλο ηχοσυστημα (εχεις equaliser στο μενου?) γι αυτο και εισαι ευχαριστημενος
Με τους αριθμους 1-6 του πληκτρολογιου επιλεγεις θεση, αναβοσβηνει το αντιστοιχο δισκακι εικονιδιο στην οθονη, και εισαγεις το CD απο την σχισμη. Οταν ειναι μαυρο το εικονιδιο του CD σημαινει οτι εχει μεσα, οταν ειναι μονο το περιγραμμα ειναι αδειο.- Πώς αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες ρε παιδιά? Φαίνεται ότι αλλάζουν μόνο τα λαστιχάκια, είναι έτσι ή είμαι στούρνος και δεν βλέπω κάτι καλά?
Τα πρωτα MY ετσι
Τα μετεπειτα (απο ΜΥ08 νομιζω) ετσι
Σχετικα με το βαρος, συμφωνω επισης. Αλλα συγκρινετε κι εσεις ενα estate με ενα hatch/compact κι ενα sedan...Με τη sport αναρτηση θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλα πιστεψτε με (το ζω), δεν θα καταπινε με τοση ανεση της ανωμαλειες, ειδικα τις εγκαρσιες...
-
φιλος ψαχνει για XC 60 ειτε διλιτρο βενζινη ειτε διλιτρο πετρελαιο. μονο αυτοματο.- εχετε κατι να προτεινετε;;
Γιαννη, εδω η UK? Το 2.0 βενζινη βγαινει μονο δικινητο οποτε δεν λεει..Το 2.0 diesel (D4) βγαινει και σε 4κινητο, οποτε καλυτερα αυτο.
Να δει απο ΜΥ11 και μετα, καλυτερα (Μαιο 2010 και μετα)... -
Αμα μιλάμε για Ελλάδα ,ούτε το διλιτρο diesel έρχεται 4wd .Ρωτησα αντιπροσωπεία πριν ένα μήνα.
-
μιλαμε για ελλαδα.
χρηση : πολη και ταξιδια. απο βουνα και τετοια οχι κατι το ιδιαιτερο.
μαιο 2010 και μετα; ταξινομιση ή παραγωγη;
και αν λεμε για παραγωγη τοτε πως το καταλαβαινουμε;;http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2753169/
υπαρχει σοβαρη σκεψη για αυτο...
καμια αλλη προταση;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αμα μιλάμε για Ελλάδα ,ούτε το διλιτρο diesel έρχεται 4wd .Ρωτησα αντιπροσωπεία πριν ένα μήνα.Οκ, τωρα το ειδα...εχουν κανει την υπερτατη να εχουν 2 D4...το 2.0λ μπροστοκινητο, και το 2.4 τετρακινητο....
Πρεπει επειγοντως να βγουν τα νεα μοτερ, γιατι τα εχουν κανει μπαχαλο.... -
μιλαμε για ελλαδα.χρηση : πολη και ταξιδια. απο βουνα και τετοια οχι κατι το ιδιαιτερο.
μαιο 2010 και μετα; ταξινομιση ή παραγωγη;
και αν λεμε για παραγωγη τοτε πως το καταλαβαινουμε;;http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2753169/
υπαρχει σοβαρη σκεψη για αυτο...
καμια αλλη προταση;
Παραγωγη...και θα το δεις απο το VIN..χτυπητη διαφορα ειναι η απουσια του pod (μπλιαχ ) στο πανω μερος του ταμπλο...
Η δικη μου η γνωμη, γι αυτα τα κυβικα και για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου (SUV=awd) ειναι καλυτερα να παει σε κατι τετοιο..
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2838392/
..δεν καταλαβαινω τι να το κανεις το SUV δικινητο... -
ρε, ηθελε να παρει Q3....
ευτυχως τον ξεκωλησα.
μην τον ριξω παλι στο λακο...
-
Το XC60 μου αρεσει κι εμενα περισσοτερο....αλλα σου ξαναλεω ποιος ο λογος για δικινητο? Ας παρει ενα S ή ενα V...
Η Volvo τα τελευταια χρονια δεν μπορει να ολοκληρωσει σωστα την γκαμα κανενος μοντελου της...Και στο μεταβατικο σταδιο που βρισκεται τωρα δεν δινουν λεφτα να 'δεσουν' την τετρακινηση με τα Ford μοτερ/κιβωτια, τα οποια το νωριτερο απο Μαιο 13 (ΜΥ14) θα σταματησουν να χρησιμοποιουν, και για αυτο βλεπουμε awd μονο με τα Volvo μοτερ και τα αντιστοιχα κιβωτια (ειδικα αυτα τα απαρχαιομενα αυτοματα που ειναι για κλωτσιες, αλλα αφου κανενας δεν βγαζει compact κιβωτιο για εγκαρσια τοποθετημενους κινητηρες, θα πρεπει να εξελιξει, οπως και στο παρελθον, κατι μονη της, κι οχι να ψωνισει απο το ραφι της ZF κτλ οπως οι κυριοι ανταγωνιστες της)... Το Vag on the other hand εχει τα παντα, και δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να μην βρει κατι που να του ταιριαζει/καλυπτει τις αναγκες του...XC60 λοιπον δυστυχως μονο Τ6 με το 6κυλινδρο διαμαντι, ή D5 να κανεις και το μοτερ τραμπα με το σκαφος σου
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αν η κεντρικη οθονη δειχνει ετσι
..τοτε εχεις το 6δισκο indash και μαλλον high performance κι οχι το απλο ηχοσυστημα (εχεις equaliser στο μενου?) γι αυτο και εισαι ευχαριστημενος
Με τους αριθμους 1-6 του πληκτρολογιου επιλεγεις θεση, αναβοσβηνει το αντιστοιχο δισκακι εικονιδιο στην οθονη, και εισαγεις το CD απο την σχισμη. Οταν ειναι μαυρο το εικονιδιο του CD σημαινει οτι εχει μεσα, οταν ειναι μονο το περιγραμμα ειναι αδειο.- Πώς αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες ρε παιδιά? Φαίνεται ότι αλλάζουν μόνο τα λαστιχάκια, είναι έτσι ή είμαι στούρνος και δεν βλέπω κάτι καλά?
Τα πρωτα MY ετσι
Τα μετεπειτα (απο ΜΥ08 νομιζω) ετσι
Σχετικα με το βαρος, συμφωνω επισης. Αλλα συγκρινετε κι εσεις ενα estate με ενα hatch/compact κι ενα sedan...Με τη sport αναρτηση θα ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλα πιστεψτε με (το ζω), δεν θα καταπινε με τοση ανεση της ανωμαλειες, ειδικα τις εγκαρσιες...
Eντάξει, δεν είμαι απλώς στούρνος, αλλά γίγα-στούρνος!!
Αυτό το ηχοσύστημα έχω, με equaliser στο menu, και γράφει και high performance όταν ξεκινά!
Ευχαριστώ και για τις υπόλοιπες απαντήσεις, όπως και τον jtblaster για το σχόλιο...
Για την ανάρτηση, δεν θέλω να δωθεί η εντύπωση πώς δεν μου αρέσει...το αντίθετο συμβαίνει, και νομίζω ότι είναι απολύτως ταιριαστή στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Απλά, δεν εμπνέει για στρίψιμο
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Το XC60 μου αρεσει κι εμενα περισσοτερο....αλλα σου ξαναλεω ποιος ο λογος για δικινητο? Ας παρει ενα S ή ενα V...Η Volvo τα τελευταια χρονια δεν μπορει να ολοκληρωσει σωστα την γκαμα κανενος μοντελου της...Και στο μεταβατικο σταδιο που βρισκεται τωρα δεν δινουν λεφτα να 'δεσουν' την τετρακινηση με τα Ford μοτερ/κιβωτια, τα οποια το νωριτερο απο Μαιο 13 (ΜΥ14) θα σταματησουν να χρησιμοποιουν, και για αυτο βλεπουμε awd μονο με τα Volvo μοτερ και τα αντιστοιχα κιβωτια (ειδικα αυτα τα απαρχαιομενα αυτοματα που ειναι για κλωτσιες, αλλα αφου κανενας δεν βγαζει compact κιβωτιο για εγκαρσια τοποθετημενους κινητηρες, θα πρεπει να εξελιξει, οπως και στο παρελθον, κατι μονη της, κι οχι να ψωνισει απο το ραφι της ZF κτλ οπως οι κυριοι ανταγωνιστες της)... Το Vag on the other hand εχει τα παντα, και δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να μην βρει κατι που να του ταιριαζει/καλυπτει τις αναγκες του...XC60 λοιπον δυστυχως μονο Τ6 με το 6κυλινδρο διαμαντι, ή D5 να κανεις και το μοτερ τραμπα με το σκαφος σου
Εγω εμαθα ,δυστυχως,οτι οι νεοι κινητηρες θα αργησουν αρκετα παραπανω.Και αυτο δε το εμαθα απο Ελλαδα.Ελπιζω να εχεις δικιο εσυ και να βγουν σε ενα χρονο.Επισης εμαθα ομως οτι σκεφτονται να συνεχισουν τη συνεργασια με τη Ford.
Κατα τα αλλα το XC60 μου αρεσει παρα πολυ,ειναι πολυ καλο αμαξι αλλα οι δικινητες εκδοσεις ειναι εντελως ακυρες κατα τη γνωμη μου.'Φορτωνεσαι ' το μεγαλυτερο βαρος ,το υψος και τη χειροτερη αεροδυναμικη χωρις κανενα ουσιαστικο πλεονεκτημα.Ηταν ενας απο τους λογους που δε προτίμησα το XC60 ,αν και μου αρεσε πολυ...
VOLVO FORUM