-
Την ακριβή σύσταση δεν την γνωρίζω αλλά θέμα δεν έχω. Ίσως οριακά αλλά όχι κάτι άξιο σημασίας .
Μία χαρά παίζει και το GPS . Το ίδιο ισχύει και για το e-pass που έχω βέβαια κολλημένο στο μαύρο σημείο πίσω απο τον καθρέπτη.Αν θυμάμαι καλά κάπου κοντά στο χιλιάρικο έκαναν ίσως 8-9 κατοστάρικα αλλά τις αγόρασα σε προσφορά από την έκθεση αυτοκινήτου . Βέβαια τότε ήταν χρυσές εποχές και ο καθένας χρέωνε την μάνα και τον πατέρα του
Αν ψάξεις λίγο στο θέμα με τις μεμβράνες θα βρεις το ποστ που έκανα τότε .Πόσο έχουν τώρα ? Λογικά με την κρίση θα έχει πέσει η τιμή .
Ήταν πάντα πιο ακριβές από τις υπόλοιπες π.χ 3M αλλά πιστεύω ότι είναι μακράν καλύτερες .
Το θέμα είναι να γλυτώσεις την ζέστη. -
Κάτσε γιατί σε έχασα...
Ένα χιλιάρικο οι μεμβράνες; -
Ισχύει ότι έγραψα , τι σου κάνει εντύπωση ?
-
Η τιμή τους...
-
Ναι το κατάλαβα αλλά αν δείς τα χαρακτηριστικά θα καταλάβεις . Ειδικά αν τα συγκρίνεις με τον ανταγωνισμό .
Όταν έβαλα εγώ το 2007 χωρίς να σκουρίνει καθόλου το αυτοκίνητο είχα αποτέλεσμα καλύτερο από κάτι μαύρα μαφιόζικα που κυκλοφορούν ινκόγκνιτο οι ιδιοκτήτες τους.
Είναι προφανές ότι αυτό πληρώνεται .
Δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη των τιμών ούτε των χαρακτηριστικών . Αλλά τότε η διαφορές ήταν τεράστιες .
Απλά δεν είχα σχέση με τις κλασσικές πλαστικές που φοράει η 3M ή Llumar . Αν εν κάνω λάθος είναι από αλουμίνιο και κάποια άλλη ορυκτή σύνθεση κλπ. , κ.α , κουτουρού , κοκοκόψαρα, κοκ . ( παπαριές μου είπαν μπόλικες τότε , μάσησα και συμφώνησα . )
Μπορείς να βρείς πληροφορίες στο site τους . http://www.vkool-ique.gr/index-2b.htmlΔεν είμαι ειδικός . όπως προείπα , τους πίστεψα και τις έβαλα .
Το αποτέλεσμα πάντως 5 χρόνια μετά με κάνει και χαίρομαι .
ώς παράδειγμα σου φέρω ότι το clima είναι στο auto με ρύθμιση τους 22 και σε ένταση πάνω απο το 2/6α δεν έχει ανέβει ποτέ.
Ακόμα και στους 40+ του Αυγούστου. Και να σκεφτείς ότι αρέσκομαι σε πολικές θερμοκρασίες Σπίτι-Εργασία-Αυτοκίνητο.
Ιδιαίτερη εντύπωση σε όποιον βάλει θα του κάνει το πόσο γρήγορα κατεβάζει το αυτοκίνητο θερμοκρασία ακόμα και αν το έχεις αφήσει 5-6 ώρες στον ήλιο και έχεις πάει για μπάνιο.Υ.Γ.
Εψαξα κα βρήκα το ποστ . 480 τις είχα βάλει . από 880 αρχική -
Ευχαριστώ για την ενημέρωση sprsk. Aν δεν αλλάξει κάτι μέχρι να τις τοποθετήσω θα βάλω τiς vkool.
-
αν δεν σου κάνει κόπο όποτε τις βάλεις γράψε την τιμή που τελικά σου έδωσαν
-
Kαλησπερα παιδια,εχω ενα Volvo S40 1,6 και μολις του εκανα το τριτο (ετησιο) σερβις . Επειδη ομως εχω κανει πολυ λιγα χιλιομετρα (περιπου 23.000) εκρινα οτι δε χρειαζοαν να αλλαξω ακομμα μπουζι. Ωστοσο ακομα κι ετσι το σερβις ηταν πολυ ακριβο κατα τη γνωμη μου. Εδωσα 230 ευρω απο τα οποια τα 81 ηταν για τα εργατικα(πολλα δεν ειναι;) και τα 147 για ανταλλακτικα (φιλτρο λαδιου, αερα,καμινας-air-condition,λιπαντικα και υγρο πλυστικης).Θα χαρω να ακουσω τη γνωμη σας επι του θεματος γιατι νομιζω οτι οι ''εξουσιοδοτημενοι επισκευαστες'' μας δουλευουν ψιλο γαζι και μας γδερνουν χωρις λογο.
-
φίλε μου πολύ ψηλά έχουν πάρει τον αμανέ. εγώ εγκατέλειψα την αντιπροσωπεία. άλλαξα την παταρία και μουπήραν 160 ευρώ χρυσαφι αγόρασα; τους είπα θα με βλέπουν όταν δε θα βρίσκω ανταλλακτικά ή όταν δεν θα μπορώ να κάνω δουλειά αλλού. αλλάζω τα λάδια με 40 ευρώ δίνω και 5 ευρω στον ηλεκτρολογο και μηδενίζω την ένδειξη και είμαστε εντάξει. στο σέρβις φίλτρα, μπουζί λίγο ποιο πάνωαπο 100 ευρώ. ψάξου δεν χάνεις τίποτα όπου βρείς καλύτερα πήγαινε. ο καθένας κοιτάζει την τσέπη του.
-
τι μπαταρία σου έβαλαν ? ανοικτού ή κλειστού τύπου ?
τα λάδια, προσοχή να έιναι χ-30 Αcea A5
-
Ελάτε από το club να γνωριστούμε και να δείτε τιμές για ανταλλακτικά και service .
http://www.volvoclub.gr -
Ο χρήστης κωστας καλοκυρης έγραψε:
... δίνω και 5 ευρω στον ηλεκτρολογο και μηδενίζω την ένδειξη και είμαστε εντάξει.Κι αυτος ψιλα τον εχει παρει τον αμανε...
Λοιπον η ενδειξη εμφανιζετε για 120s καθε φορα που ανοιγουμε τη μηχανη οταν ο χρονος για το σερβις εχει ερθει. Ακολουθοντας τα παρακατω βηματα μπορουμε να το σβησουμε (ισχυει για ολα τα Volvo απο 2004 και μετα):
-Το κλειδι στη θεση I
-Κρατηστε πατημενο το reset button για το trip odometer
-Γυριστε το κλειδι στη θεση II μεσα σε 2δευτερολεπτα.
-Κρατηστε πατημενο το κουμπι του trip meter μεχρι να μηδενισει.
-Αφηστε το κουμπι μεσα σε 4 δευτερολεπτα απο την στιγμη που θα μηδενισει. Θα πρεπει να ακουστει ενας ηχος οταν το resetting θα εχει γινει.
-Εαν το trip odometer ειναι ηδη reset το κουμπι πρεπει να κρατηθει πατημενο για τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα με μεγιστο 14...και για τα Ρ2 (με το κουμπι εκκινησης)..
- Τοποθετεις το κλειδι στην ειδικη εσοχη (μεχρι να ακουστει το κλικ)
- Χωρις να πατας το φρενο πιεζεις το start - ενα μερος του πινακα οργανων θα φωτιστει.
- Πιεσε το κουμπι για το reset του trip οδομετρου.
- Κρατωντας το κουμπι πατημενο, και χωρις να πατας το φρενο, πιεσε το start της μηχανης για περιπου 2 δευτερολεπτα μεχρι να αναψουν ολες οι ενδειξεις του ταμπλο (κατι σαν χριστουγεννιατικο δεντρο!). Οταν συμβει αυτο ασε το start (συνεχιζεις να πατας το trip reset του οδομετρου).
- Μετα απο λιγα δευτερολεπτα και ενω κρατας πατημενο το trip reset του οδομετρου, το 'i' (information) θα αρχισει να αναβοσβηνει. Τοτε αφηνεις το trip reset. Πρεπει να το αφησεις πρωτου σταματησει το 'i' να αναβοσβηνει.
- Επανεκκινησε το αυτοκινητο για να βεβαιωθεις οτι το 'book time for maintenance' δεν αναβει πια...
-
Ο χρήστης Christos Volvo S40 έγραψε:
Kαλησπερα παιδια,εχω ενα Volvo S40 1,6 και μολις του εκανα το τριτο (ετησιο) σερβις . Επειδη ομως εχω κανει πολυ λιγα χιλιομετρα (περιπου 23.000) εκρινα οτι δε χρειαζοαν να αλλαξω ακομμα μπουζι.Εγώ έχω κλείσει 4 χρόνια και 33.000 χλμ και δεν έχω ακόμα αλλάξει μπουζί. Καθότι είσαι εκτός πλέον εγγύησης μπορείς να κάνεις το δικό σου πρόγραμμα σέρβις με βάση τις πραγματικές ανάγκες και βασισμένο πιο πολύ στα χλμ που κάνεις και όχι στον χρόνο.
.... δίνω και 5 ευρω στον ηλεκτρολογο και μηδενίζω την ένδειξη και είμαστε εντάξει. .
Εκτέλεσε πιστά τις οδηγίες του Volvozeus και δεν θα χρειαστεί να ξαναδώσεις 5€. Άκου εκεί να σου παίρνει 5€ ε τον
Στο δικό μου το σβήνω μόνος μου κάθε φορά.
Ελάτε από το volvoclub που λέει ο sprk θα βρείτε χρήσιμα στοιχεία για την συντήρηση των οχημάτων σας. -
Καλησπερα και απο μενα,νεο μελος στην παρεα της Volvo αφου πηρα εν τελει ενα μεταχειρισμενο c30 του 09.
Το αμαξι με εχει εντυπωσιασει με το εσωτερικο του,με μονη παραφωνια τις θηκες κατω απο τον τεμπελη,που αν ακουμπαω το χερι μου πανω, τα πλαστικα τριζουν στην επαφη που κανουν μεταξυ τους. Εχει κανεις να προτεινει καποια λυση?
Υ.Γ.Αν βλεπει κανεις απο το volvoforum,εχω προσπαθησει να κανω εγγραφη,αλλα ακομα περιμενω το email απο τους διαχειριστες για την ενεργοποιηση του λογαριασμου μου
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι μπαταρία σου έβαλαν ? ανοικτού ή κλειστού τύπου ?τα λάδια, προσοχή να έιναι χ-30 Αcea A5
καλησπέρα παιδιά η μπαταρία είναι ανοικτού τύπου. αν έχει υγρά εννοείς ε; γράφει πάνω 12V 60Ah 590A 100MIN VOLVO.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι μπαταρία σου έβαλαν ? ανοικτού ή κλειστού τύπου ?τα λάδια, προσοχή να έιναι χ-30 Αcea A5
καλησπέρα παιδιά η μπαταρία είναι ανοικτού τύπου. αν έχει υγρά εννοείς ε; γράφει πάνω 12V 60Ah 590A 100MIN VOLVO.
-
ΈΧΕΙ σκάσει κανενός η πολλαπλή. εμένα έβγαζε ένα περίεργο θόρυβο και μου είπε ο μηχανικός ότι είχε σκάσει όντως είχε ανοίξει και είχε πολύ μουτζούρα το καπάκι. φέραμε ένα συγκολλητή μπάλωσε εκεί γιατί ήθελε φασαρία να βγει. έχει κρατήσει τώρα 5 6μήνες. για να δούμε τι κουστούμι μου ετοιμάζει πάλι.
-
Έχω τον ίδιο κινητήρα σε Focus και έχει σκάσει και σε μένα η πολλαπλή. Είναι γνωστό πρόβλημα σε αυτό το μοτέρ.
-
Ο Thomas Ingenlath στην προσπάθεια ανέλιξης της Volvo στην κορυφαία βαθμίδα των αυτοκινήτων πολυτελείας.
http://www.carbodydesign.com/2012/03/thomas-ingenlath-appointed-vice-president-of-design-at-volvo-cars/ -
καλησπέρα φίλοι μου. θα βάλω φιμέ στο βολβάκι μου. ποσοστο φωτεινότητας 45% δεν είναι μόνιμο απο τικατάλαβα, θα έχω πρόβλημα με τροχαία, θα τις βάζατε εσείς; ευχαριστώ φίλοι μου καλοί.
VOLVO FORUM