-
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
SOS volvakides ....!!!! Εχει αναβάθμιση κανεις απο εδω μέσα τα φρένα του με (δισκοπλακες , δαγκανες ,Τακακια ) ????????? αν ναι τι μάρκα ;;;; Περιμένω με αγωνία ...... Ευχαριστώ .τι θες να πετύχεις και με ποιο ; κόστος ......
τα φρένα πρέπει να είναι τα ίδια με του focus II.
Με μικρό κόστος βάζεις καλύτερα υγρά, σωληνάκια και τακάκια ....
Με μεγαλύτερο κόστος βάζεις δίσκους δαγκάνες μεγαλύτερου μοντέλου (αλλά βαραίνεις τα φρένα)
Με μεγαλύτερο κόστος πας σε +πιο ελαφριές πολυπίστονες δαγκάνες...
Με ακόμα μεγαλύτερο κόστος +διαιρούμενες δισκόπλακες με λιγότερο ακόμα βάρος ...ένα αντίστοιχο παράδειγμα από golf
-
Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. εγραψα σε πιο πανω αναρτηση μου τις αλαγες που εκανα (τακακια ferodo μεσεας σκηρωτιτας, υγρα motul rasing dot4, σωλινακια αερ. Τυπου.) . Δεν ειδα καμια διαφορα στο προβλημα μου που ειναι αναποτελεσματικα φρενα οταν τα πιεζω, ο μηχανικος λεει αλαγη δισκοπλακες δαγκανες 4πιστονες η 6πιστονες ( το κοστος δεν με ενδιαφερει) η ζαντες ειναι 16' .το προβλημα μου ειναι αν εβαλε καπιος αλλος και τι μαρκα που να εχει κιτ για volvo. Αυτην την βοηθεια θελω. Ευχαριστω για το χρονο σας.
-
πρωτον ο μηχανικος σου λεει μαλακιες....
δευτερον, αν βαλεις 4 πιστονες 6πιστονες 8πιστονες 12 πιστονες , πρεπει να αλλαξεις και ολη σου την αναρτηση
τριτον, αλλαξε μιχανικο
τεταρτον, μαθε τι διασταση δισκου φορας,
πεμπτον , δες τι διασταση δισκου φοραει το διλιτρο S40.
εκτον, παρε τιμη για την δισκοπλακα του διλιτρου
εβδομον, βρες ενα καλο τακακι και οχι της πλακας. -
Ο χρήστης GNS40 έγραψε:
Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. εγραψα σε πιο πανω αναρτηση μου τις αλαγες που εκανα (τακακια ferodo μεσεας σκηρωτιτας, υγρα motul rasing dot4, σωλινακια αερ. Τυπου.) . Δεν ειδα καμια διαφορα στο προβλημα μου που ειναι αναποτελεσματικα φρενα οταν τα πιεζω, ο μηχανικος λεει αλαγη δισκοπλακες δαγκανες 4πιστονες η 6πιστονες ( το κοστος δεν με ενδιαφερει) η ζαντες ειναι 16' .το προβλημα μου ειναι αν εβαλε καπιος αλλος και τι μαρκα που να εχει κιτ για volvo. Αυτην την βοηθεια θελω. Ευχαριστω για το χρονο σας.μετά από πόση πίεση .... το πεντάλ υποχωρεί ?
από πόσα χλμ και μετά αρχισε να παρουσιάζεται το πρόβλημα ?
τι εννοείς ότι το πιέζεις ? πχ κατάβαση 20χλμ πηγαίνοντας με πολλά και φρενάροντας συνέχεια ? .....από αυτά που περιγράφεις, δεν νομίζω ότι θα λύσεις το πρόβλημα σου βάζοντας 4πίστονες πχ δαγκάνες .....
το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πας σε άλλον μηχανικό, ακόμα καλύτερα να είναι μόνο 'φρενάς'. Εμένα μου ακούγεται
σαν να έχει πάρει αέρα το κύκλωμα φρένων ή για 'ανεξήγητο λόγο να έχουν βράσει τα υγρά σου και να έχουν πολύ υγρασία'. ..... -
Για οσους χαρηκαν...δεν προκειται για νεο R, αλλα για μια one off κατασκευη γι αυτον που εκανε το highest bid για το C30PCP..Οι Σουηδοι δεν μπορουν να ασχοληθουν με αμειγως σπορ κατασκευες προς το παρον..εχουν ενα πλανητη να σωσουν
Volvo Car UK Ltd. press release:
Volvo S60 Polestar to be shown at the next Swedish TTA Race in Gothenburg
Polestar will present a performance concept road car, based on the Volvo S60 platform, at the next round of the Swedish TTA - Racing Elite League. Officially named Volvo S60 Polestar, it will be shown on 16th June at the third round of the new racing series, held at Polestar's home track in downtown Gothenburg, Sweden.
'The performance concept road-car is a spin-off of our work evaluating and developing the S60 for racing.' says Polestar Marketing Director Hans Bååth.
When the Volvo C30 Polestar was presented in 2010, it gained a massive global interest and Polestar was flooded with requests from people interested in buying the car. The first Polestar concept-car was however not designed with production in mind and, at the time, Polestar was also in the midst of campaigning the Volvo C30 WTCC in the FIA World Touring Car Championship. The first S60 Polestar is built for one of the most eager bidders for the original C30 Polestar.
'Whether there will be more cars built is an open question. First of all we want to get feedback on this first prototype.' Bååth continues.
In 2011, Volvo decided to switch its race-car entry from the C30 to the S60 model. Polestar then started an intense research and evaluation-program to collect and compile vehicle data from the S60 platform. The final decision on what racing class to enter was yet to be taken and Polestar needed to learn as much as possible about the S60's built-in characteristics.
Jan Andersson, responsible for complete vehicle development at Polestar explains: 'What we found was another very strong Volvo with great potential for motorsport applications and also an almost ideal platform for a road-going performance car. Volvo's engineers are known around the world for their achievements in car and traffic safety. What is less widely understood is that strong and safe cars also make great platforms for motorsport and performance.'
Polestar has co-operated with Volvo since 1996 and has to date successfully raced five different Volvo models starting with the Volvo 850. Volvo bodies are strong and solid designs, built to withstand extreme forces straight from the factory which make them ideal for building race cars. While in the S60 TTA car, almost every single part is designed and manufactured for racing purposes only, the Volvo S60 Polestar is to a great extent based on standard Volvo S60 T6 components.
Derek Crabb, Motorsport Director at Volvo Cars: 'The car we present is yet another result of our close co-operation where Polestar's motorsport and performance experience is combined with Volvo's in-depth knowledge about the car and its technology.'
Exact specifications of the car will be revealed at the official launch at the Gothenburg City Arena.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δευτερον, αν βαλεις 4 πιστονες 6πιστονες 8πιστονες 12 πιστονες , πρεπει να αλλαξεις και ολη σου την αναρτησηΥπερβολές.
εβδομον, βρες ενα καλο τακακι και οχι της πλακας.+τιμή για δαγκάνα. Καλή ιδέα.
-
Σιγά μην πρέπει να αλλάξει και μοτέρ ...
Τσεκάρει αν χωράνε στην ζαντα τα μεγαλύτερα φρένα , Γιατί αν είναι πολυπιστονα θα είσαι οριακά
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πρωτον ο μηχανικος σου λεει μαλακιες....
δευτερον, αν βαλεις 4 πιστονες 6πιστονες 8πιστονες 12 πιστονες , πρεπει να αλλαξεις και ολη σου την αναρτηση
τριτον, αλλαξε μιχανικο
τεταρτον, μαθε τι διασταση δισκου φορας,
πεμπτον , δες τι διασταση δισκου φοραει το διλιτρο S40.
εβδομον, βρες ενα καλο τακακι και οχι της πλακας.ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΙΚΑ GALFER 4ΠΙΣΤΟΝΕΣ ΚΟΜΠΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 800 ΜΕ 1000 ΧΛΜ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΚΑΣ.
-
πανε σταξε τωρα τα ωραια σου λεφτα και ασε τις φιλολογιες... εδω καλα καλα δεν ξερεις που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το προβλημα σου!!!
και τα νεα σου δηλαδη ποια ειανι;;; οτι εχεις πιο δυνατο φρενο;; χαιρω πολυ χαιροπουλος
ps
Μου αρεσει που εψαξες και βρηκες κιολας....
πως γινεται ολοι οι χαροκαμενοι οταν ψαχνουν και βρισκουν να καταληγουν παντα στην galfer, ενας θεος ξερει...τυχαιο;;;
δεν νομιζω.... μαλλον καποιοι περνουν καλα την μιζα τους!!!
-
Έχεις δει διαφορά στις τιμές ενός 4 pot kit Galfer και ενός Brembo? Γι' αυτό καταλήγουν όλοι στο Galfer και καλά κάνουν στην τελική καθώς μάλλον για κάνα τάφο 1.6-1.8 μιλάμε οπότε το κάτι παραπάνω των Brembo είναι αδιάφορο. Το θέμα είναι χωράνε στις 16αρες?
-
ο μαστορας του θα τα χωρεσει... δεν εχει αναγκη!!!
-
...απο αυτα που διαβαζω, μεγαλυτερες πιθανοτητες θα εδινα σε προβλημα τρομπας, κατανεμητη (νομιζω οτι ειναι ξεχωριστη η μοναδα του κατανεμητη απο την τρομπα, αν οχι, γραψτε λαθος), ή και μοναδα ABS...
Γενικοτερα θα συμφωνησω με Popolaro...
Ο φιλος θα πρεπει να παρει και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο εμπειρο μηχανικο, και φυσικα να ψαξει το θεμα αρκετα καλυτερα, πρωτου μπει σε μεγαλα εξοδα, με αλλαγες σε δισκοπλακες, δαγκανες... -
Polestar presents Volvo S60 Polestar performance concept
Technical specification
Performance
0-100 km/h 3.9s
Top speed more than 300km/h** Engine**
Volvo T6 inline six (B6304T4)
508 hp @ 6500rpm
575Nm @ 5500rpm
Max rpm: 7100
Modified cylinder head and combustion chambers
Modified inlet manifold and air intake
Special manufactured conrods
Garret 3171 turbo
Ferrita 3.5” stainless steel exhaust system
** Drive train**
Reinforced M66C (close ratio) manual 6-speed gear box.
Haldex E-LSD in rear
Haldex Gen4 XWD** Chassis**
Tires 265/30R19
Rims Polestar 9,5X19”
Chassis lowered 30mm
Öhlins 3- way shock absorbers
Reinforced anti-roll bar front and rear
Track width increased 20 mm front and 40 mm rear
Polestar-tuned EHPAS steering
Stabilising X- members, front and rear.
Modified control-arms with uniballs front and rear.
Reinforced bushings in sub-frame and control-arms
Modified engine mountsWeight
Total weight 1640kg and optimized weight distribution
Brakes
Front Polestar-Brembo 6 piston calipers, 380 mm ventilated discs
Rear Polestar-Volvo calipers, 302 mm ventilated discs
Brake cooling air intakes from front** Aerodynamics**
Based on tests in Volvo’s wind-tunnel
Lowered front splitter and larger rear spoiler to reduce high speed lift
Carbon fiber diffusor
Body 20 mm widened front and rearInterior
Polestar designed seats with increased support. Alcantara on all functional areas steering wheel, gear knob, and seats to ensure maximum grip.
Centre console lowered for optimised gear-lever ergonomics.One-off κατασκευη, ομως ειναι ετοιμη για παραγωγη, σε περιπτωση που υπαρξει ενδιαφερον, πιθανον βεβαια οχι με τα 508hp..
Περισσοτερες φωτο..
http://carscoop.blogspot.com/2012/06/ne ... mance.html -
Αντέχει το Haldex τέτοιες δυνάμεις?
-
To Μitsu Evo του Σουηδου...
Μακαρι να το εβγαζαν και στην παραγωγη, εστω και με λιγοτερα αλογα... -
what the fu
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αντέχει το Haldex τέτοιες δυνάμεις?Σιγα τα ωα...Εδω σηκωνει τη δυναμη της Aventador (690Nm) και της Veyron (γι αυτο δεν εχω λινκ )...
Σε ενα press kit της Haldex για το xwd ελεγαν για 2.4kNm, αρα δεν θα υπαρχει προβλημα. Το κιβωτιο μου φαινεται ο αδυναμος κρικος, το οποιο οπως λενε ειναι ενισχυμενο...
-
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ!!!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου το manual συντήρησης του s80 2.5t ώστε να δω τι εργασίες προβλέπονται για το κάθε σέρβις πχ 50.000km. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό θα του ήμουν ευγνώμων αν το μοιραζόταν.
Ευχαριστώ πολυ!!
-
Τι ΜΥ, μανουαλ/αυτοματο? Με τα 200 ή με τα 230?
-
Είναι του 2007 με τα 200 άλογα αυτόματο!
VOLVO FORUM