-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα MY2010, έχουν πιο μεγάλο καθρέπτη νομίζω .... το δικό μου ΜΥ08 νομίζω κάνει έναν αεροδυναμικό θόρυβο κάπου στα 180+χαω180+χαω????Wanna be DIKASTIS κι εσυ???Ετσι σε θελω!
-
Ο χρήστης DIKASTIS83 έγραψε:
τα MY2010, έχουν πιο μεγάλο καθρέπτη νομίζω .... το δικό μου ΜΥ08 νομίζω κάνει έναν αεροδυναμικό θόρυβο κάπου στα 180+χαω
180+χαω????Wanna be DIKASTIS κι εσυ???Ετσι σε θελω!
εγώ σου έχω πει .... δεν τρέχω .... όσο πάει, πάω !!!!
επίσης ένα όχημα με πολύ δύναμη είναι πολύ πιο ασφαλές .... αφού εγώ λόγω έλλειψης της, γα να μην το κόψω πιάνω τον εαυτό μου να κάνει μεγαλύτερες ταρζανιές σε σχέση με το 106R.
-
@ johnkyr
8,6 μιλάμε πάντα για εκτός πόλης. Τον υπολογισμό τον έκανα στην διαδρομή Πάτρα - Αθήνα -Πάτρα με αρκετές διακυμάνσεις ταχύτητας στην διαδρομή Πάτρα - Κόρινθο (λόγω έργων). Στο κομμάτι Κόρινθος - Αθήνα μέσο όρο 160 (κατά διαστήματα φτάνω και 190+) και στα τούνελ 120.@ DIKASTIS
Πυροβολικό ήμουν. Μάλλον το ξέρεις καλύτερα λόγω ειδικότητας.Όντως τα Volvo είναι τα άρματα της ασφάλτου
-
Ο χρήστης stavros1926 έγραψε:
Ευχαριστω για την ανταποκριση jim! Θα ψαξω να το βρω απλα αν ειναι ευκολο σε εσενα η τον zeus να μου το στειλετε για να μην ψαχνω αδικα θα ηταν super!Ηθελα εδω και καιρο να ρωτησω αν καποιος εχει προμηθευτει καποιο αξεσουαρ απο καποιο site και γενικοτερα απο το ιντερνετ....ή αν καποιος ξερει καποιο καλο σιτε που αξιζει να ριξουμε μια ματια....
Φίλε Σταύρο το pdf το οποίο ζητάς βρίσκεται στη σελίδα 108 του φόρουμ σε ανακοίνωση του VolvoZeus στην οποία απαντάει σε δικό μου ποστ! Κάπου γράφει ... κατέβασε αυτό και δείξ'τους το. Αν κλικάρεις τη λέξη αυτό, θα σου βγάλει αυτό που ζητάς.
Αν λόγω rapidshare δεν μπορέσεις να το κατεβάσεις το αρχείο, στείλε μου με πμ το μειλ σου να σου το στείλω εγώ το βράδυ σήμερα.
Όσο για την επόμενη ερώτησή σου ρίξε μια ματιά σε παλιότερα ποστ και θα βρεις πολλά σάιτ με αγορές από ίντερνετ. Πολλά παιδιά έχουν παραγγείλει πράγματα από ίντερνετ!
Αν δε σου είναι βάρος ρίξε μια ματιά σε παλιότερες ανακοινώσεις! Υπάρχουν πολλά σάιτ... -
Ευχαριστω για την βοηθεια jim!!
Θα ηταν ωραια να οργανοναμε καμια εξορμυση και εδω στην β.ελλαδα η εγινε και το εχασα?γιατι ειμαι και καινουργιος στο φορουμ... -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Ο Γιώργος απο Πάτρα παρόλο που στην κατανάλωση ειναι και συμβάλει στην αύξηση του θερομοκηπίου παρόλο που έχει 1,8 και οχι 2,5 , σαν φωτογράφος μας έβαλε τα γυαλιά!!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω από όλα.
Τελικά δεν κάνω καθόλου πράσινη οδήγηση
Εντός πόλης ανεβαίνω και πάνω από 10 εκτός κατεβαίνω στα 9. Βέβαια δεν έχω μηδενίσει την ένδειξη ποτέ για να δω πόσο είναι μια διαδρομή μόνο εκτός πόλης. Αλλά από αυτό που μου προκύπτει ελέγχοντας πόσα χιλιόμετρα κάνω με πόση βενζίνη είμαι περίπου στο 8,6. Κάτι η 17' ζάντα κάτι το απίστευτο μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Πάτρας, κάτι που πατάω λίγο παραπάνω το γκάζι και νάτο το 10ράκι.Χαίρομαι που οι φωτογραφίες άρεσαν.
Αλήθεια εκείνο το βίντεο από την ανοικτή ηλιοροφή από την συνεπιβάτη σου VolvoZeus που εκτελούσε χρέη Α.Π.Α.Μ. (αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης για όσους δεν ξέρουν) και τράβαγε εν κινήσει υπάρχει; βγήκε τίποτα ή ήταν πολύ κουνημένο;Α.Π.Μ.Α. (Αρχηγός Πληρώματος Μέσου Άρματος).
Edit: Με πρόλαβε ο Δικαστής.
-
Μόλις συμπληρώσα 10000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με το Volvo S40!!!
Κάθε μέρα το απολαμβάνω περισσοτερο!!! -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα MY2010, έχουν πιο μεγάλο καθρέπτη νομίζω .... το δικό μου ΜΥ08 νομίζω κάνει έναν αεροδυναμικό θόρυβο κάπου στα 180+χαω
180+χαω????Wanna be DIKASTIS κι εσυ???Ετσι σε θελω!
εγώ σου έχω πει .... δεν τρέχω .... όσο πάει, πάω !!!!
επίσης ένα όχημα με πολύ δύναμη είναι πολύ πιο ασφαλές .... αφού εγώ λόγω έλλειψης της, γα να μην το κόψω πιάνω τον εαυτό μου να κάνει μεγαλύτερες ταρζανιές σε σχέση με το 106R.
Αυτο ελεγα πιο πανω στον vresta.Οσο πιο πολυ δυναμη και ροπη εχει ενα αυτοκινητο τοσο μεγαλυτερη ασφαλεια προσφερει.Ειχα δει στην Θεσσαλονικης-Εδεσσης golf tsi 122hp που προσπερνουσε συρομενο με την ταυτοτητα στο στομα.Να φανταστεις ακομα κι εγω τρομαξα που το εβλεπα!Ποιος?Εγω!Κανει ενα ελαφρυ φυσηματακι απο την πανω γωνια του παραθυρου και νομιζω οτι οντως ειναι λογω αεροδυναμικων φαινομαινων.Εμενα το κανει και σε λιγοτερα απο 100χαω,απο τα 70χαω και μετα.
-
@ johnkyr
8,6 μιλάμε πάντα για εκτός πόλης. Τον υπολογισμό τον έκανα στην διαδρομή Πάτρα - Αθήνα -Πάτρα με αρκετές διακυμάνσεις ταχύτητας στην διαδρομή Πάτρα - Κόρινθο (λόγω έργων). Στο κομμάτι Κόρινθος - Αθήνα μέσο όρο 160 (κατά διαστήματα φτάνω και 190+) και στα τούνελ 120.@ DIKASTIS
Πυροβολικό ήμουν. Μάλλον το ξέρεις καλύτερα λόγω ειδικότητας.Όντως τα Volvo είναι τα άρματα της ασφάλτου
Αμα πηγαινεις μεσο ορο 160 μια χαρα ειναι 8,6 και χωρις την υπαρξη 6ης.Οικονομικοτατο το βρισκω και λογω του δρομου.Δυσκολευεσαι εκει περα να κρατησεις σταθερη ταχυτητα,για να μην πω αδυνατον.
Ασε,να δεις κατι υδατινα κωλλυματα που περναει,κρατηρες,σαμαρακια,πετρες και δεν καταλαβαινει τιποτα! -
Καλησπέρα και καλη χρονιά σε όλους!
Περιμένω να το παραλάβω αισίως την Πέμπτη !!!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να προσέξω τον πρώτο καιρό (στρώσιμο μηχανής, αλλαγή λάδια κλπ).
Λίγο γενική η ερώτηση και υπάρχουν αρκετά στο forum, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας...Υ.Γ. Λίγο υπερφωτισμένες οι φώτο αλλά είχα κόντρα τον ήλιο όταν πήγα να το δω.
-
Πολυ ομορφη η νεα μουρη....ειδα και ενα στην Γερμανια, σε real time ειναι ακομη καλυτερο!
Για το στρωσιμο δεν χρειαζετε τιποτα το ιδιαιτερο αντιθετα με τι θα σου πει ο πωλητης...Οχι μεγαλα φορτια στο μοτερ (δηλαδη επιταχυνσεις με υψηλη σχεση στο κιβωτιο και χαμηλες στροφες με πολυ γκαζι), ομαλες επιγχυνσεις με λιγο γκαζι, και σταδικα με το περασμα των χιλιομετρων να ανεβαζεις και το οριο των στροφων (μετα τα 500χιλ ακομα και κοντα στον κοφτη). Μην ξεχνας βεβαια οτι για τα πρωτα χιλιομετρα εχεις και αλλα πραγματα να στρωσεις (φρενα, λαστιχα, αναρτησεις)....γενικα οχι υπερβολες, αλλα μην το νταντευεις κιολας! -
Κούκλα το άτιμο, κάπως έτσι ήμουν κι εγώ που το είχα δει Πέμπτη βράδι έτοιμο προς παράδοση και τελικά το οδήγησα Τρίτη μεσημέρι, γιατί η υπηρεσία συγκοινωνιών δεν δουλεύει Παρασκευές και το ήθελα με πινακίδες Ημαθίας... Ευτυχώς το είχαν κλεισμένο σε μια γωνία μέσα στο κτίριο της αντιπροσωπείας.
Έγινε πιο επιθετικό με τη νέα μούρη το C30 και το χρώμα που μου αρέσει πιο πολύ είναι το μαύρο σε αυτό το αμάξι.
Καλορίζικο και να είσαι πάντα γερός να το χαίρεσαι το μπιζουδάκι.Εγώ είμαι αρκετά πιο ήρεμος στο στρώσιμο, ακόμη δεν ξεπέρασα τις 4000 σαλ. κι έχω 4000 χιλιόμετρα, αλλά κάνω μεγάλα ανοίγματα στο γκάζι, ιδιαίτερα με 3η...
-
Αλήθεια εκείνο το βίντεο από την ανοικτή ηλιοροφή από την συνεπιβάτη σου VolvoZeus που εκτελούσε χρέη Α.Π.Α.Μ. (αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης για όσους δεν ξέρουν) και τράβαγε εν κινήσει υπάρχει; βγήκε τίποτα ή ήταν πολύ κουνημένο;Το εν λογω βιντεο
-
Ο χρήστης Dimitrispat έγραψε:
Καλησπέρα και καλη χρονιά σε όλους!
Περιμένω να το παραλάβω αισίως την Πέμπτη !!!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι να προσέξω τον πρώτο καιρό (στρώσιμο μηχανής, αλλαγή λάδια κλπ).
Λίγο γενική η ερώτηση και υπάρχουν αρκετά στο forum, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας...Υ.Γ. Λίγο υπερφωτισμένες οι φώτο αλλά είχα κόντρα τον ήλιο όταν πήγα να το δω.
Αυτά τα οποία σου είπε ο φίλος VolvoZeus είναι αυτά τα οποία πρέπει να προσέξεις κυρίως! Αλήθεια τι μηχανή φοράει το εργαλείο σου; Εγώ πάντως με το δικό μου ήμουν επιφυλακτικός μέχρι τα 1000 χλμ! Μετά του έδωσα και κατάλαβε! Και το εννοώ κυριολεκτικά...Μέχρι και 210 έπιασα και για όσους δύσπιστους, υπάρχει και βίντεο!!!
-
Ο χρήστης Jim_c30 έγραψε:
Αυτά τα οποία σου είπε ο φίλος VolvoZeus είναι αυτά τα οποία πρέπει να προσέξεις κυρίως! Αλήθεια τι μηχανή φοράει το εργαλείο σου; Εγώ πάντως με το δικό μου ήμουν επιφυλακτικός μέχρι τα 1000 χλμ! Μετά του έδωσα και κατάλαβε! Και το εννοώ κυριολεκτικά...Μέχρι και 210 έπιασα και για όσους δύσπιστους, υπάρχει και βίντεο!!!
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
Το 1.6 kinetik είναι.
Το έκανα μια βόλτα μέσα στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας και είδα πως είχε εξαιρετικά ελαφρύ τιμόνι. Λίγο οι αλλαγές στις ταχύτητες δεν μου άρεσαν σαν πρώτη εντύπωση (δεν τις ένιωθα να κουμπώνουν καλά αλλά σαν να 'σκάλωναν' για να μπουν) αλλά παίζει να θέλει στρώσιμο ή να είναι η ιδέα μου. Επίσης μου έβγαζε μνμ πως η πίσω πορτα ήταν ανοιχτή όταν περιεργαζόμουν τα κουμπάκια (κάτι που έσβησε όταν ήρθε ο πωλητής να το δει). Θα δούμε την Πέμπτη που θα το παραλάβω. Περισότερες εντυπώσεις μετά το Σ/Κ που θα το πάω να δει τα μέρη... -
το τιμόνι δεν είναι ελαφρύ για τα γούστα μου, μια χαρά είναι (στο 1.6 νομίζω είναι υδραυλικό, ενώ στο 1.8 είναι ηλεκτρουδραυλικό νομίζω), τι αυτοκίνητο οδηγούσες πριν ? το κιβώτιο έχει πολύ καλή αίσθηση, μπορεί να θέλει λίγο στρώσιμο. Αλήθεια είναι ότι το fl δεν το έχω συνηθίσει ακόμα.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
**Καλη Χρονια **σε ολο το Volvo Forum....!!! υγεια σε ολους και τις οικογενειες σας ευχομαι....
Να χαιρομαστε και τα Volvo μας...!!!Το δικο μου χτες το βραδυ....πριν την αλλαγη του ετους...και πηγαινοντας για δουλεια... με στεναχωρησε λιγο.... ....κατα την αλλαγη απο πρωτη σε δευτερα...νιωθω στα πενταλ ενα τρανταγμα...και μενει το πενταλ του συμπλεκτη κατω....
Αποτελεσμα σπασμενο το ελατηριο επαναφορας του πενταλ συμπλεκτη....βεβαια το αμαξι λειτουργει κανονικα...γιατι ο συμπλεκτης ειναι υδραυλικος το μονο προβλημα ειναι οτι εχει μειωθει η διαδρομη-αισθηση....
Εχει συμβει σε κανεναν απο εσας το ιδιο??? Να το κυκλοφορησω το αυτοκινητο η θα προκαλεσω βλαβη...???
Και τελος θα βρω ελατηριο να ταιριαζει(μηπως κανει απο Focus II) ...η θα πρεπει να ανεβω Αθηνα για αυτο το πταισμα....???
Απο μια ματια που εριξα στο internet....εχει ξανασυμβει σε κατοχους S40/V50 και Focus II αυτο το περιστατικοΕυχαριστω και Καλη Χρονια σε ολους ξανα...!!!
Το ελατηριο μολις αλλαχτηκε με αλλο ενισχυμενο κιτ με διπλο ελατηριο απο Ford Focus II με κοστος αγορας και τοποθετησης 20 € συνολικα απο συνεργειο φιλου....οχι εξουσιοδοτημενο....
Το ελατηριο παντως οσο ειναι σπασμενο δεν δημιουργει λειτουργικο προβλημα....μονο η αισθηση αλλαζει...
Επισης σε μια ματια που εριξα σε Ford Forum το προβλημα εμαφανιζεται πολυ συχνα σε Focus απο το 2005 και μετα.....
-
Γιώργο, φαντάζομαι αναφέρεσαι στο ελατήριο του πεντάλ του συμπλέκτη ?
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Το ελατηριο μολις αλλαχτηκε με αλλο ενισχυμενο κιτ με διπλο ελατηριο απο Ford Focus II με κοστος αγορας και τοποθετησης 20 € συνολικα απο συνεργειο φιλου....οχι εξουσιοδοτημενο....Το ελατηριο παντως οσο ειναι σπασμενο δεν δημιουργει λειτουργικο προβλημα....μονο η αισθηση αλλαζει...
Επισης σε μια ματια που εριξα σε Ford Forum το προβλημα εμαφανιζεται πολυ συχνα σε Focus απο το 2005 και μετα.....
Μπορεις να ανεβασεις καποια φωτογραφια? Το συγκεκριμενο εξαρτημα δεν ειναι απλο ελατηριο. Επειδη τα πρωτα μοντελα εμφανισαν καποιο τριγμο μετα απο υπερθερμανση του συγκεκριμενου ελατηριου (ΜΥ04.5/05) αλλαχτηκε με ενα πιο συνθετο εξαρτημα (ενα ειδος φουσκας με ελατηριο μαζι), ωστε να ειναι επισης και λιγοτερο αποτομη η κινηση του....Δεν ειμαι σιγουρος οτι το Φοκους εχει τον ιδιο μηχανισμο...
-
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα την βοηθεια καποιου αν γνωριζει γιατι με την αντιπροσωπεια δεν βγαζω ακρη....εχω το c30 my07 στο οποιο τα 4 στρογγυλα χειριστηρια της κεντρικης κονσολας ειναι τα απλα λαστιχενια και θελω να βαλω τα νεα με το νικελ γυρω γυρω...τοσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να μου τα παραγγειλουν????
Αν καποιος γνωριζει κατι ας μου πει please....jim_c30 ευχαριστω για το mail!
VOLVO FORUM